POLKUJA


IMG_2031

Viime aikoina olen lukenut monta hyvää, mm. Pippa Laukan, juttua ja haastattelua, ja muutamasta on luonnoskin ollut jo odottamassa julkaisemistaan. Olin kirjoittamassa lähinnä viime perjantaisesta  Älä laihduta-päivästä, mutta tästä tulikin lähinnä sillisalaatti, enimmäkseen elämäntapamuutoksista.  

Eilen ratikassa istuessa, tai oikeastaan seistessä, mietin kuinka helposti ajatuksemme ja toimintamme saattavat kulkea samalla kaavalla kuin ratikkakin kulkee omaa automatisoitua raidettaan. Sama reitti, samoilla pysähdyksillä, samoilla ilonaiheilla, onnistumisilla, mutta myös samoilla suruilla, huolenaiheilla ja ongelmilla. Mieli laukkaa helposti menneessä tai tulevassa, mutta silloin kun ajatuksesi ovat jossain muualla kuin tässä ja nyt, niin helposti eletään samojen kaavojen mukaan.

Sama reitti tuntuu useimmiten mukavalta ja turvalliseltakin, mutta toisinaan taas toivomme muutosta. Saatamme olla tyytymättömiä vallitsevaan olotilaan, mutta miksi poistua tutulta ja turvalliseltakin reitiltä, vaikkei se oikeasti aina siltä tuntuisikaan. Olemmeko vain tottuneet kulkemaan samaa reittiä kyseenalaistamatta tekeekö se meidät onnelliseksi?

 

IMG_2032

 

Muutokset eivät aina ole helppoja, sillä nehän vaativat juuri sen tutun reitin uudelleen suunnittelemisen. Muutoksen takana saattaa olla pelko tulevasta. Tärkeintä olisikin miettiä, miksi haluan muutosta? Miksi haluan muuttua? Lähteekö muutoksen tarve omasta halusta vai ympäristöstä? Helposti nimittäin tunnemme syyllisyyttä, kritisoimme ja soimaamme itseämme. Saatamme tuntea myös riittämättömyyttä, sillä nyky-yhteiskunta vaatii tehokkuutta ja luo myös mallia, millaisia meidän tulisi olla. Somessa paljon pyörivät saattavat kokea huonommuuden tunnetta toinen toistaan täydellisemmistä kuvista, vaikka todellisuus kuvien takana saattaisikin olla aivan toinen.

Reitin muuttaminen vaikuttaa myös ympäristöömme. Päätöksiämme saatetaan kyseenalaistaa, arvostella, kritisoida ja niistä ehkä jopa juoruillaan selän takana, mutta tärkeintä on että itse tiedämme, mitä teemme ja mikä tuntuu hyvältä. Hassua kyllä, mutta esimerkiksi elämäntapojaan muuttava saattaa kokea juuri ympäristön painetta. Esimerkiksi kahvipöydässä saattaa kuulla päivittelyä ja ihmettelelyä väliin jätetystä viineristä. ”No ota nyt yks, eihän se haittaa…”  Mutta jos viinerin väliin jättäminen tai vaihtaminen terveelliseen välipalaan tuo paremman ja energisemmän olon, ei muiden mielipiteillä ole väliä. Hassua, mutta monelle valitsemamme suunta saattaa tuntua hankalammalta kuin meille itsellemme. Ehkä asiat kuitenkin tapahtuvat kuitenkin juuri silloin, kun on oikea aika.

 

IMG_2035

 

Tuskinpa kukaan meistä aina kulkee sitä ruusuisinta polkua, vaan matkan varrelle osuu myös niitä vaikeampia ajanjaksoja. Sillä hetkellä on ehkä helpompi paeta ongelmia pakoon, kuten esimerkiksi liiallisen treenaamisen taakse niin kuin Elina kirjoitteli, vaikka lopulta seinä jossakin vaiheessa iskisikin eteen. Treenaaminen voi tuoda hetkellisen hyvän olon tunteen ja siksi sen taakse voi olla niin helppo piiloutua- treenaamistahan pidetään kuitenkin hyvinvoinnin edistäjänä. Enkä missään nimessä tarkoita, että kaikki kova treenaaminen olisi aina pakenemista jostain, treenaanhan itsekin monen mittapuulla melkoisen paljon, mutta jos treenaaminen on ainoa, mikä tuottaa hyvää oloa, on ehkä syytä miettiä onko kaikki sittenkään ok.

Jotta pystymme jatkamaan eteenpäin on kuitenkin jossain vaiheessa kohdattava ne luurangotkin ja maton alle lakaistut pölyt. Emme voi loputtomasti juosta vain karkuun. Hyvä kuitenkin muistaa, että juuri tällä hetkellä teemme asiat juuri niin hyvin kuin sen tietämyksemme perusteella voimme tehdä.

Terveellisillä elämäntavoilla voidaan ennaltaehkäistä moniltakin mahdollisilta sairauksilta, mutta joskus terveellisyyden tavoittelukin voi mennä yli, ja vain harvoin äärimmäiset dieetit johtavat pysyviin tuloksiin. Even if you eat all the broccoli in the world, it doesn’t make you any happier. Itse pidänkin yhtenä terveellisten elämäntapojen mittarina juurikin hyvää oloa, joka kumpuaa, ei ainoastaan terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta, mutta myös työstä ja ihmissuhteista. Jos mieli voi huonosti voi painokin jumittaa sitkeässä. Koskaan ei voi tietää, mitä huomenna tapahtuu. Siksi olisi hyvä rakastaa itseäänkin sellaisena kuin on, juuri nyt, ja samalla tehdä asioita, jotta itse voisi paremmin.

 

IMG_2034

 

Kivisen tien olen itsekin kokenut aikuistumisen kynnyksellä, jolloin kiinnitin huomiota jokaisen suupalan terveellisyyteen niin, että olin vahvasti matkalla syömishäiriön pimeällä polulla. Ei sillä, että koskaan olisi ollut tarvetta laihduttaa, mutta ehkä näin jälkeenpäin ajateltuna, nuoresta iästä huolimatta, koin samanaikaisesti monta elämää mullistavaa asiaa ja riittämättömyyden tunnetta hallita ympärillä tapahtuvia muutoksia- ylioppilaskirjoitukset, kilpaurheilun lopettaminen, ensimmäinen vakavampi suhde, muutto kotoa ja tuleva muutto ulkomaille. Tämä polku on onneksi jo vuosia sitten päätetty päätökseen, mutta uskon, että tälläkin polulla oli tarkoituksensa, vaikkei se silloin siltä tuntunutkaan.

Se polku on kuitenkin muokannut minusta sellaisen, kun olen juuri nyt. Näkemykseni hyvinvoinnista ja onnellisuudesta eivät muotoudu materian, ulkonäon tai vaa’an lukemien perusteella, vaan kokonaisuudesta. Hyvinvointi, kun koostuu monista asioista, niin terveellisestä ruokavaliosta kuin liikunnastakin, mutta myös henkisestä hyvinvoinnista, joka aivan liian usein unohdetaan. Kaikkea kohtuudella. Pudotettujen kilojen sijaan minut tekeekin paljon iloisemmaksi asiakkaissani näkyvä kokonaisvaltainen muutos, jonka näiden asioiden yhteisvaikutus saa aikaan- ei kaloreiden kyttääminen tai laihduttaminen. Moni on puhjennut kuin uudelleen kukkaan.

 

 

IMG_2030

 

Uskon kuitenkin, että kaikella on tarkoituksensa- myös niillä kivisilläkin opinteillä vaikka sillä hetkellä elämä saattaakin tuntua armottomalta ja epäreilultakin. Tärkeintä on kuunnella itseään, vetää omat rajat ja antaa asioille aikaa- kaikki tapahtuu ajallaan. Pääasia, että uskaltaa olla oma itsensä, armollinen itseään kohtaan, tehdä niitä asioita, joista oikeasti nauttii ja päästää irti, kun sen aika tulee ja jatkaa eteenpäin kohti tasapainoa. Ja joskus saa myös olla heikko.

Ja niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, niin meillä oikeasti on vain tämä päivä, tässä ja nyt. Eilistä emme voi muuttaa ja huominen on vasta tulossa.

 

Heidi xoxo

 

 

Lue lisää

6 kommenttia

 • Pauliina
  13.5.2016 at 13:13

  Hieno teksti , kiitos Heidi!

 • Sallamari
  13.5.2016 at 22:09

  Osu ja upposi! 🙂

 • M
  14.5.2016 at 18:57

  Välillä pitää eksyä jotta löytää oman polkunsa, omansa missä on onnellinen❤️!

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä heiditainio@aol.com
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

❄️ MONDAY- hair tied up & off to work ❄️ #monday #mondaymotivation #letsdoit #goodmorning #hellosunshine #run #runspo #fitspo #juoksu #fitfam #outdoors #training #trainingday #personaltrainer #heidionthego #active #newweek #newopportunities 📷 @juoksujalkaa
"The time to relax is when you don't have time for it" 🙏🏼 Kuinka monelle rentoutuminen, täydellinen switch off, on haastavaa? Olla tekemättä yhtään mitään, niin ettei tekemättömyyden hetkellä tarvitse heti hapuilla kännykkää tai muuta laitetta, että olisi vain jotain tekemistä. Käsi nousee liian usein täälläkin pystyyn. Blogissa nyt omat vinkkini rentoutumiseen, joka voi muuten tapahtua myös liikkeessä! 💖 #relax #mindfulness #feelgood #blog #healthyliving #outdoors #active #seenonmyrun #nature #meditation #meditationinmotion #fitfam #fitspiration #fitspo #salomon #karitraa #kt #enjoylife 📷 @juoksujalkaa
You. Yes, you. The one reading this. You are beautiful, talented, amazing and simply the best at being you. Just the way you are. Never forget that 💖 #quote #quoteoftheday #beyou #love #loveyourself #justareminder #winter #winterwonderland #strikeapose #yogi #yoga #healthyliving #snow #shadowhunters #nature #thisisfinland #beautiful #view
✨ FRIDAY ✨ No meetings today, just working from home ✨/// Kiireisen alkuviikon jälkeen tälläinen hidas aamu on luksusta. Tein olkkariin oman linnakkeen. Ensin aamiainen (tuorepuristettu 🍊🥕mehu, chiavanukas/smoothie-kulho, 🍳🥑 näkkäri ja ☕️) ja päivän lehdet. Sitten treenattavien ohjelmat ja ruokapäiväkirjat syyniin 😉 Iltapäiväksi haaveilen jalkahoidosta 💖 Leppoisan reipasta viikonloppua- käykää hiihtämässä 😄❄️ #friday #fridaymood #breakfast #aamupala #onmyplate #foodie #office #relax #home #deco #foodpic #healthyliving #plantbased #healthiswealth #chiapudding #foodstagram #eatwell #cleaneats #pj #myhappyplace
❄️I love winter ❄️ Päivittäinen ulkoilma on must! Kävellen, juosten, hiihtäen, luistellen tai vaikka potkukelkkaillen, ihan sama kunhan saa olla ulkona raittiissa ilmassa. Uskon, että ulkoilulla on myös osuutta siihen etten ole kokenut ollenkaan syys/talvi/kaamosväsymystä! Eilen treenattavien välissä kävin luistelemassa. Reilun tunnin ajan luistelin, kuuntelin Enigmaa ja kuvittelin liiteleväni jäällä kuin Susanna Rahkamo konsanaan "Beyond The Invisible" tahtiin 😂⛸ #inmydreams PS. My Storyssa voit tänään seurata mun päivää! #skate #iceskating #outdoors #ilovewinter #winter #winterwonderland #active #activeliving #healthyliving #selfie #positive #stateofmind #luistelu #talvi #thisisfinland
🍡🥂 Arki- Samppanjaa & Vaahtokarkkeja? 🥂🍡 Vai paremminkin kaurapuuroa ja kahvia? Todellisuudessahan lautaseltani löytyy tuota kaurapuuroa ja kupista kahvia, mutta mielikuvissani nekin ovat kuin samppanjaa ja vaahtokarkkeja- tykkään molemmista 💖 Eiliset suunnitelmani menivät uusiksi kahden sairastumisen takia. Vapaa-aamun hyödynsin omaan hiihtolenkkiin. Reilut pari tuntia vierähti vanhan seurakaverin kanssa hiihdellen. Upea aurinko, raitis ilma ja luistavat sukset- se oli mun eilinen samppanjaa ja vaahtokarkkeja! Paljoa ei tarvita onnen hetkiin. Silloin, kun huomaat arjen yksinkertaisissakin asioissa piilevän ihmeen, tuntuu arkikin juhlalta ✨⭐️Tästä lisää blogissa- linkki biossa. Samassa postauksessa myös Q & A- eli nyt voit kysyä jotain liikuntaan, ruokavalioon, matkustamiseen, työhön tai muuten elämäntapaan liittyvää. Voit laittaa kysymyksiä Instan directin kautta, kommentoida tähän tai blogiin, tai laittaa viestiä sähköpostilla (löytyy biosta) 💖 ✨⭐️ P.S sen verran oli eilen pakkasta (-7c), että hiihtotrikoiden alle laitoin pitkikset- ensimmäistä kertaa tänä talvena ❄️💖 #ski #crosscountry #skiing #murtsikka #hiihto #blog #heidionthego #personaltrainer #feelgood #karitraa #suuntospartan #active #fitspo #fitspiration #training #trainingday #outdoors #fitfam #fitandfun #winter #winterwonderland #positive #gratitude #stateofmind #merino
Okey guys, just tried these 2 core exercises with elastic bands and thought that you would like them too!? 🔥🔥🔥 /// Eilen, illan viimeistä treenattavaa Kisiksellä odotellessa, innostuin testailemaan uusia juttuja pitkällä kumpparilla, tai oikeastaan lyhyitä kumppareita yhteen sitomalla (katso My Story)- pitkä kumppari oli jäänyt kotiin, mutta onneksi on mielikuvitus ja monta lyhyttä kumpparia 😅 Videon liikkeet lisäävät liikkuvuutta, kehon hallintaa sekä vahvistavat käsien ja keskivartalon lihaksia. Toistoja ei tarvita kuin muutama. Meneekö testiin? ✨⭐️ #fitspo #elasticband #bodyweight #training #mondaymotivation #fitfam #fitgirlvideos #workoutvideos #befit #fitandfun #personaltrainer #heidionthego #core #abs #fit
💖 Yoga is my therapy 💖 Eilen vietettiin Lav💖li päivää @shalahelsinki :ssä ja sain kunnian olla mukana ohjaamassa @lavli_living_room Wonder Woman- tuntia. Tuntia jossa yhdistyvät niin jooga, pilates kuin kehonpainoharjoittelu- unohtamatta loppurentoutusta ja muutamaa sanaa positiivisuudesta, priorisoinnista, omasta hyvinvoinnista välittämisestä ja itsestä rakastamisesta 💖 Tunti tulossa pian viikottaiseksi tunniksi Shalaan- Stay tuned 💖#yoga #pilates #bodyweight #training #feelgood #lavlilivingroom #healthyliving #healthiswealth #listentoyourbody #loveyourself #personaltrainer #heidionthego #love #gratitude #wellbeing #wonderwoman #lornajane #rockyourdreams 📷 @astalaurila
We are designed to move- walk, run, jump and easily use our bodies as we want! You don't need to train for a marathon or go to the gym four times a week, just find your own way to move your body 👣⭐️ /// "Arjen askareet eivät nyky-istumayhteiskunnassa juurikaan enää vaadi sen suurempia fyysisiä ponnisteluja (poikkeuksia tietenkään lukuunottamatta), ja yhä enemmän ja enemmän ollaan menossa siihen, että ihminen pääsisi asiassa kuin asiassa mahdollisimman helpolla. Liikkumaan lähdetään erikseen, usein autolla, vaikka pienilläkin päivän aktiivisuuden lisäyksillä saataisiin liikettä keholle aivan kuin huomaamatta." Tästä lisää blogissa- linkki biossa. ⭐️ Reipasta sunnuntaita- ihana ilma! #heidionthego #outdoors #active #healthyliving #fitspo #fitspiration #training #moveyourbody #feelgood #mylife #juoksu #run #ski #salomon #newbalance #karitraa #kt #healthiswealth #runspo #womenwhorun #fitfam #motivation 📷 @juoksujalkaa