MUUTOS TÄYTYY LÄHTEÄ OMASTA HALUSTA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hyvää huomenta! Täällä ollaan oltu ylhäällä taas jo hyvissä ajoin. Viiden maissa vein pojan lentokentälle ja kuuden aikaan nautiskelin aamukahvia kynttilän valossa- ja mietiskelin mistä kirjoittaisin tänään blogiin. Valmistelun alla on jo muutamakin teksti, kunnes mieleeni tuli täysin sattumalta tapaamani filippiiniläinen.

Viime viikolla töistä kotiin polkiessa pysähdyin läheiselle rantakalliolle ihailemaan syksyistä merimaisemaa, kunnes viereeni tuli filippiiniläinen mies juttelemaan. Hän oli tapaamasssa täällä poikaansa ja oli täysin haltioitunut Suomen kauniista, puhtaasta luonnosta ja hiljaisuudesta. Siinä luontoa ihastellessa kuuntelin mielenkiinnolla filippiiniläisten hektisestä elämäntyylistä, kuumuudesta, maataloudesta, politiikasta ja laajasta huumeongelmasta, josta juttu kääntyi luontevasti hyvinvointiin ja ruokaan- ja miehen radikaaliin elämänmuutokseen.

Sporttisesta habituksesta en olisi uskonut, millaisen elämänmuutoksen mies oli vuosien aikana käynyt läpi. Kuuntelin, kuinka entinen ketjupolttaja sekä alkoholin ja epäterveellisen ruuan suurkuluttaja piti vatsasyöpää omana ”pelastuksenaan” ja lahjana toiselle elämälle, jonka hän oli parantumisen myötä saanut. Elämäntapamuutos ei ainoastaan vaikuttanut miehen ulkoiseen ja sisäiseen hyvään oloon, vaan sen myötä myös monet itsestään selvänä pidetyt asiat saivat uuden merkityksen. Kiitollisuus, positiivisuus ja arvostus.

img_6520

 

Muutos täytyy kuitenkin lähteä omasta halusta. Tai ainakaan toista ei voi muuttaa. Kaikki kuljemme omaa polkuamme ja asiat tapahtuvat silloin, kun niiden on tarkoitus tapahtua. Näin ainakin itse uskon.

Joskus pitää tapahtua kamaliakin asioita, kuten sairastumisia tai menetyksiä, ennen kuin herää, että muutoksen on tapahduttava- muuten jossain vaiheessa mieli ja/tai keho ”irtisanovat sopimuksen”. Keho kyllä yrittää lähettää meille pieniä viestejä jo huomattavasti aiemmin, mutta useimmiten olemme liian kiireisiä tai emme halua/pysty tunnistamaan sen viestejä. Onhan nykyajan trendi kuitenkin olla multitasking, väsymätön ja tehokas. Mutta väsymys ja kolotukset ovat usein viestejä, joita ei kannata jättää huomiotta. Osaamme myös antaa neuvoja toisille, mutta helposti unohdamme itsemme.

Omaan hyvinvointiin panostaminen on paras sijoitus ja lahja, jonka voimme itsellemme antaa!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikon lehdet, kahvia ja aamupuuroa. En osannut päättää syönkö puuron voisilmällä vai marjojen kanssa- niinpä söin molemmilla <3 

On tietenkin asioita, joihin emme voi vaikuttaa aina edes terveellisillä elämäntavoilla. Elämä ei ole aina reilua- tiedän sen itsekin ystävän alle kolmikymppisenä syöpään menettäneenä. Itse voimme kuitenkin joka aamu päättää, miten asioihin suhtaudumme. Tunteitakaan ei kuitenkaan pidä pantata, vaan antaa niiden epämukavienkin tulla pintaan. Let it go.

 

img_6609

Huomaan kuitenkin, että mitä avoimempia ja vastaanottavaisempia asioille olemme, niin sitä enemmän myös vedämme positiivisia asioita puoleemme. Oikeat asiat vain tupsahtelevat eteen. Ja tälläkin, vain viidentoista minuutin kohtaamisella, oli tarkoituksensa- sain lyhyesti jakaa hänen selviytymistarinansa teillekin. Ja sen avulla muistuttaa, että tänään(kin) olisimme kiitollisia, positiivisia ja osaisimme arvostaa sitä, mitä meillä jo on <3

Heidi xoxo

Lue lisää

3 kommenttia

  • -Sanna
    11.9.2016 at 12:18

    <3

  • -Sanna
    12.9.2016 at 12:57

    Kiitos samoin! Kyllä viikonlopun jäljiltä on niin ihana fiilis ☺

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä heiditainio@aol.com
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Snack o'clock ⏱///Eväät kulkevat mukanani päivittäin. Milloin olen istunut eväineni lounaalla Nuuksion metsissä, puiston penkillä treenattavien välillä, @somaticstudio kahvihuoneessa, Kisahallilla tai vaikkapa autossa hiihtolenkin jälkeen. Niin kuin viime viikollakin chiavanukasta ja sen lisukkeita hiihtolenkin jälkeen syödessä. Näppärää, kun voi vielä pakata eväät laadukkaisiin ja kevyisiin, ja ennenkaikkea tiiviisiin rasioihin! Kiitos siitä @sigg_finland ⭐️ Seuraamalla @heidionthego ja @sigg_finland sekä kommentoimalla tähän kuvaan oman suosikkievääsi 26.1.2018 mennessä, olet mukana kuvan näppärän Hot & Cold termarin arvonnassa. Termari pitää ruoan 7 tunnin ajan halutessa kylmänä tai kuumana! Käy kurkkaamassa myös blogi, siellä toinen arvonta! Linkki blogiin biossa ☝️ #snack #heidionthego #eväät #onthego #sigg #foodjar #healthyliving #picnic #postworkout #meal #chiapudding #plantbased #foodie #foodpic #inspiration #arvonta #kilpailu #foodshare #vegetarian #ski #outdoors #retkipaikka
❄️ MONDAY- hair tied up & off to work ❄️ #monday #mondaymotivation #letsdoit #goodmorning #hellosunshine #run #runspo #fitspo #juoksu #fitfam #outdoors #training #trainingday #personaltrainer #heidionthego #active #newweek #newopportunities 📷 @juoksujalkaa
"The time to relax is when you don't have time for it" 🙏🏼 Kuinka monelle rentoutuminen, täydellinen switch off, on haastavaa? Olla tekemättä yhtään mitään, niin ettei tekemättömyyden hetkellä tarvitse heti hapuilla kännykkää tai muuta laitetta, että olisi vain jotain tekemistä. Käsi nousee liian usein täälläkin pystyyn. Blogissa nyt omat vinkkini rentoutumiseen, joka voi muuten tapahtua myös liikkeessä! 💖 #relax #mindfulness #feelgood #blog #healthyliving #outdoors #active #seenonmyrun #nature #meditation #meditationinmotion #fitfam #fitspiration #fitspo #salomon #karitraa #kt #enjoylife 📷 @juoksujalkaa
You. Yes, you. The one reading this. You are beautiful, talented, amazing and simply the best at being you. Just the way you are. Never forget that 💖 #quote #quoteoftheday #beyou #love #loveyourself #justareminder #winter #winterwonderland #strikeapose #yogi #yoga #healthyliving #snow #shadowhunters #nature #thisisfinland #beautiful #view
✨ FRIDAY ✨ No meetings today, just working from home ✨/// Kiireisen alkuviikon jälkeen tälläinen hidas aamu on luksusta. Tein olkkariin oman linnakkeen. Ensin aamiainen (tuorepuristettu 🍊🥕mehu, chiavanukas/smoothie-kulho, 🍳🥑 näkkäri ja ☕️) ja päivän lehdet. Sitten treenattavien ohjelmat ja ruokapäiväkirjat syyniin 😉 Iltapäiväksi haaveilen jalkahoidosta 💖 Leppoisan reipasta viikonloppua- käykää hiihtämässä 😄❄️ #friday #fridaymood #breakfast #aamupala #onmyplate #foodie #office #relax #home #deco #foodpic #healthyliving #plantbased #healthiswealth #chiapudding #foodstagram #eatwell #cleaneats #pj #myhappyplace
❄️I love winter ❄️ Päivittäinen ulkoilma on must! Kävellen, juosten, hiihtäen, luistellen tai vaikka potkukelkkaillen, ihan sama kunhan saa olla ulkona raittiissa ilmassa. Uskon, että ulkoilulla on myös osuutta siihen etten ole kokenut ollenkaan syys/talvi/kaamosväsymystä! Eilen treenattavien välissä kävin luistelemassa. Reilun tunnin ajan luistelin, kuuntelin Enigmaa ja kuvittelin liiteleväni jäällä kuin Susanna Rahkamo konsanaan "Beyond The Invisible" tahtiin 😂⛸ #inmydreams PS. My Storyssa voit tänään seurata mun päivää! #skate #iceskating #outdoors #ilovewinter #winter #winterwonderland #active #activeliving #healthyliving #selfie #positive #stateofmind #luistelu #talvi #thisisfinland
🍡🥂 Arki- Samppanjaa & Vaahtokarkkeja? 🥂🍡 Vai paremminkin kaurapuuroa ja kahvia? Todellisuudessahan lautaseltani löytyy tuota kaurapuuroa ja kupista kahvia, mutta mielikuvissani nekin ovat kuin samppanjaa ja vaahtokarkkeja- tykkään molemmista 💖 Eiliset suunnitelmani menivät uusiksi kahden sairastumisen takia. Vapaa-aamun hyödynsin omaan hiihtolenkkiin. Reilut pari tuntia vierähti vanhan seurakaverin kanssa hiihdellen. Upea aurinko, raitis ilma ja luistavat sukset- se oli mun eilinen samppanjaa ja vaahtokarkkeja! Paljoa ei tarvita onnen hetkiin. Silloin, kun huomaat arjen yksinkertaisissakin asioissa piilevän ihmeen, tuntuu arkikin juhlalta ✨⭐️Tästä lisää blogissa- linkki biossa. Samassa postauksessa myös Q & A- eli nyt voit kysyä jotain liikuntaan, ruokavalioon, matkustamiseen, työhön tai muuten elämäntapaan liittyvää. Voit laittaa kysymyksiä Instan directin kautta, kommentoida tähän tai blogiin, tai laittaa viestiä sähköpostilla (löytyy biosta) 💖 ✨⭐️ P.S sen verran oli eilen pakkasta (-7c), että hiihtotrikoiden alle laitoin pitkikset- ensimmäistä kertaa tänä talvena ❄️💖 #ski #crosscountry #skiing #murtsikka #hiihto #blog #heidionthego #personaltrainer #feelgood #karitraa #suuntospartan #active #fitspo #fitspiration #training #trainingday #outdoors #fitfam #fitandfun #winter #winterwonderland #positive #gratitude #stateofmind #merino
Okey guys, just tried these 2 core exercises with elastic bands and thought that you would like them too!? 🔥🔥🔥 /// Eilen, illan viimeistä treenattavaa Kisiksellä odotellessa, innostuin testailemaan uusia juttuja pitkällä kumpparilla, tai oikeastaan lyhyitä kumppareita yhteen sitomalla (katso My Story)- pitkä kumppari oli jäänyt kotiin, mutta onneksi on mielikuvitus ja monta lyhyttä kumpparia 😅 Videon liikkeet lisäävät liikkuvuutta, kehon hallintaa sekä vahvistavat käsien ja keskivartalon lihaksia. Toistoja ei tarvita kuin muutama. Meneekö testiin? ✨⭐️ #fitspo #elasticband #bodyweight #training #mondaymotivation #fitfam #fitgirlvideos #workoutvideos #befit #fitandfun #personaltrainer #heidionthego #core #abs #fit
💖 Yoga is my therapy 💖 Eilen vietettiin Lav💖li päivää @shalahelsinki :ssä ja sain kunnian olla mukana ohjaamassa @lavli_living_room Wonder Woman- tuntia. Tuntia jossa yhdistyvät niin jooga, pilates kuin kehonpainoharjoittelu- unohtamatta loppurentoutusta ja muutamaa sanaa positiivisuudesta, priorisoinnista, omasta hyvinvoinnista välittämisestä ja itsestä rakastamisesta 💖 Tunti tulossa pian viikottaiseksi tunniksi Shalaan- Stay tuned 💖#yoga #pilates #bodyweight #training #feelgood #lavlilivingroom #healthyliving #healthiswealth #listentoyourbody #loveyourself #personaltrainer #heidionthego #love #gratitude #wellbeing #wonderwoman #lornajane #rockyourdreams 📷 @astalaurila