Tansania- muistoja kahden vuoden takaa


img_0532

 

Tasan kaksi vuotta sitten seisoin kahvimuki kädessä Kilimanjarolla, Horombo Hutin juurella, 3720 metrissä, ihmettelemässä vuoriston hiljaisuutta, luonnon kauneutta, edellisten päivien tapahtumia safareilla ja hyväntekeväisyys-kylässä Itajassa, epätasa-arvoa, onnellisuutta, onnistumisia ja vastoinkäymisiäkin, ja etenkin sitä, minne kaikkiin maailman kolkkiin elämä onkaan vienyt. Rakastan matkustamista ja uusiin kulttuureihin tutustumista. Jo lukioikäisenä haaveilin lähetystyöstä, ja siksi Tansanian hyväntekeväisyysmatka olikin yksi unelmieni täyttymyksistä- vielä kun pääsimme vaeltamaan Kilimanjarolle.

Matkustaminen ja uusiin kulttuureihin tutustuminen avartaa maailman katsomusta ja sen myötä oppii arvostamaan asioita aivan erilailla. Etenkin, jos saa mahdollisuuden sukeltaa sisälle paikallisten aitoon elämäntyyliin. Ei tarvitse Suomesta kauaksikaan muuttaa, kun huomaa jo monta asiaa, jotka toimivat täällä niin kuin sovitaan- ei huomenna tai sitten joskus, vaan silloin, kun sovitaan. Tähän oli alussa totutteleminen, mutta maassa maan tapaan 🙂

Tansanian matkalla asuimme osan aikaa paikallisten kanssa, pienessä Itajan kylässä, missä opetimme paikallisille liikunnanohjaajille yleisurheilua ja lentopalloa, kunnostimme koulua sekä rakensimme tyttöjen nukkumatiloja. Tämän lähemmäksi ei varmaankaan paikallisten elämäntyyliä enää pääse. Kieltämättä alkuun tuntui oudolta nukkua ikkunattomassa, pilkkopimeässä, täysin vieraiden ihmisten kodissa malariaverkon alla. En ole koskaan ollut niin pimeässä paikassa- vaikka kuinka yritti, niin silmät eivät tottuneet pimeään ja nurkista kuului kummallista rapinaa. Onneksi olen hyvä nukahtamaan paikkaan kuin paikkaan.

img_0540

Usein sanotaan, että joitakin asioita oppii arvostamaan vasta sitten, kun sen menettää. Niinhän se varmasti monesti meneekin- kiireen keskellä ei välttämättä huomata sitä, mitä meillä jo on ja, kuinka hyvin asiat lopulta ovatkaan. Tansanian matkan jälkeen meni kauan palata omaan arkeen ja hyväksyä se, että kaikilla asiat eivät ole yhtä hyvin kuin meillä- lämmin vesi, sähköt, katto pään päällä, terveydenhuolto jne. Siksi alla oleva, joulukuun kolmas luukku, sopiikin hyvin juuri tähän- onnellisuus ei tule siitä, mitä meillä ei ole, vaan ymmärtämällä ja arvostamalla kaikkea sitä, mitä meillä jo on. Tansaniassa ihmiset vaikuttivat kaikesta huolimatta hyvin iloisilta ja avoimilta- he olivat onnellisia siitä mitä heillä on. Ilon kautta onneen <3

Joulukuun kolmas positiivisuusluukku 🙂

”We tend to forget that happiness doesn’t come as a result of getting something we don’t have, but rather of recognizing & appreciating what we do have.”

Kilimanjaron vaelluksesta voit lukea tästä. 

Heidi xoxo

Lue lisää

2 kommenttia

  • Pauliina
    3.12.2016 at 14:25

    Taas niin hyvä muistutus !

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä heiditainio@aol.com
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

✨ WEEKEND ✨ Well, kind of... attending today a @suuntosuomi #asambassador workshop/training day! So cool to connect with all the fellow ambassadors. And I am sure we're hitting the trails too... 🌲🐾🏃🏻‍♀️ #suunto #ambassador #weekend #active #personaltrainer #mylife #run #runspo #runnergirl #juoksu #motivation #fitspo #fitspiration #healthyliving #trailrunning #instarunners #zp #zeropoint #salomon #newbalance #womensrunningcommunity #fitfam #laufen 📷 @endorfiinikoukussa
Cause in the end of the day everyone just wants to be happy... ✨ Over the weekend I watched  Wayne Dyers movie "Shift" -Positive Attitude- from YouTube. It's about purpose and finding meaning of life. But as he says, purpose of life is simply just to be happy. To enjoy life & to get to a place where you're not always trying to get some place else ✨ There's four virtues in life. First one is the reference for all of the life and that's RESPECT. Second one is sincerity, which is really nothing more than just HONESTY. Third one is gentleness, which manifest itself as KINDNESS in our life. And the fourth one is SUPPORTIVENESS, which manifest as service for the others ✨If you can just for one day put your attention and make life better for someone else. And if you can focus on thinking like that, you don't need to ask your purpose. To touch someone else's life is more valuable than any amount of money ✨The pic has nothing, but actually a lot to do with the text-  respect, honesty, kindness and supportiveness- the most important values I also want to teach to my daughter ✨ Aiheesta lisää blogissa- linkki biossa ✨#purpose #life #happiness #love #gratitude #kindness #respect #value #waynedyer #quote #helsinki #helsinkibynight #fiftyshadesofblue #city #citylights #motheranddaughter #lovelovelove #heidionthego #blog
Good morning- waking up morning yoga & breakfast done 🌸🙏🏼 Right now I am so excited about what's happening next!  @suuntosuomi event ✨Enjoy your day ✨ #goodmorning #morningglory #metime #yoga #yogi #namaste #strikeapose #healthyliving #morningroutine #active #feelgood #home #morningworkout #fitspiration #fitspo #motivation #suunto #ambassador #zp #zeropoint
My girl- it's her 14th birthday today 💖 No need to say that time flies by... Nor that the apple hasn't fallen far from the tree 🌳🍎❤️#birthday #mygirl #lovelovelove #moonandback #celebrate #likemotherlikedaughter #yogi #agroyoga #strikeapose #active #beach #tb #holiday #mylife #healthyliving #lifestyle #view #spoton #worldtraveler
TUESDAY 🏃🏻‍♀️💪🏼💻🍊🥕🍳☕️🙏🏼🌲☀️💪🏼🐴🥗🙏🏼💪🏼🍌🏃🏻‍♀️🍝💫🛋👩‍👧😴 Tänään päivä näyttää aikalailla tuolta. Vauhdikas päivä tiedossa, mutta tietoisesti olen lisännyt päivääni 🙏🏼 #zen hetkiä. Ei tarvita joogatuntia tai ohjattua meditaatiota hetken rauhoittumiseen. Hyvä musiikki, silmät kiinni ja aivot hetkeksi narikkaan. Viisikin minuuttia riittää. Eilen töihin mennessä tein tämän ratikassa ✨ #myday #personaltrainer #heidionthego #breakfast #active #training #motivation #fitspo #fitspiration #breakfastgoals #exercise #eatwell #healthyliving #healthiswealth #zp #zpcompression #plantbased #foodshare
Monday is a #stateofmind Put your positive pants and get stuff done 🦋 Tänään muuten stepataan taas Tuomiokirkolla portaita- kävellen, juosten, askelkyykyillä, kyykyillä ja kaikenmaailman tyyleillä kello 17.30 😅 
Treeni sopii kaikille- kaikki tekevät oman kunnon mukaan. Tervetuloa rohkeasti mukaan- lisätietoja directin kautta tai heiditainio@aol.com. (Kaatosateen sattuessa olemme Kisiksellä!) 📷 @endorfiinikoukussa #monday #mondaymotivation #active #healthyliving #fitspo #fitspiration #motivation #positivevibes #positivemind #training #trainingday #run #juoksu #runnergirl #instarunners #laufen #activewear #mylife
Sun & Run ☀️🏃🏻‍♀️ Kevät, aurinko ja kuiva asvaltti- juoksijan unelma. Eilenkin Eläintarhan kentällä kävi jo heti aamusta kuhina, samoin Helsingin rantateillä. Eikä ihme, lämpömittari kohosi reilusti plussan puolelle ja terassilla tarkeni istua jo ilman takkia ☀️ Näin juoksukauden alkaessa onkin hyvä tarkistaa juoksutossujen kunto. Oikeanlaisilla juoksutossuilla voidaan välttyä niin virheasennoilta kuin mahdollisilta rasitusvammoilta 🏃🏻‍♀️ Ostohetkellä on hyvä ottaa huomioon, että tossu on juuri sinun jalallesi ja käyttötarkoitukseen sopiva. Haetko tossua metsäpoluille, kävelylenkeille, asvaltille, pikamatkoille vai maratonille? Haluatko istuvuutta, tukea, vaimennusta, rullaavuutta vai kenties keveyttä ja napakkuutta? Seikkoja, jotka kannattaa ostohetkellä ottaa huomioon. Blogissa lisää juoksutossuista- testiä myös @newbalance_suomi 890v.6 ja Sonic tossuista! ☀️🏃🏻‍♀️ 📷 @endorfiinikoukussa #juoksu #run #newbalance #sonic #890v6 #runspo #heidionthego #blog #active #healthyliving #zp #zeropoint #fitfam #fitspiration #fitspo #womenwhorun #womensrunningcommunity #runnergirl #laufen #runshots #runnershigh #outdoors #instarunners #runnersofinstagram
This week... ☀️ I watched Eat Pray & Love probably for the millionth time
☀️ Worked outdoors with my clients as much as possible
☀️ Tested new @suuntosuomi 3Fitness watch- love it!
☀️ Ate delicious vegetarian food @veggie_cafe ☀️ Participated @naistenkymppi & @yoganordic wellness day. Air yoga is so much fun. ☀️ It really feels like summer is on its way!
☀️ And I booked a vacay for the summer 🏔🍕☀️👙
Mitä muuta- se selviää blogista! Aurinkoista viikonloppua ☀️😘 #airyoga #strikeapose #yogi #yoga #active #exercise #eatwell #healthyliving #heidionthego #blog #mylife #healthiswealth #fitandfun #feelgood 📷 @endorfiinikoukussa
🌸Friday Moves- push up & plank variations to make sure you don't get bored with the basic ones 🌸 1. Push Up 2. Side Plank Push Up 3. Mountain Climber 4. Side Steps 🌸 You can always use a low table, chair or sofa instead of bench/box. Happy Friday guys- sun is out and so am I 🌸☀️ #workoutvideo #fitgirlvideos #instavideo #pushup #plank #fitspiration #fitspo #workout #training #trainingday #fitfam #treenaakotona #homeworkout #kotitreeni #bodyweight #healthyliving #heidionthegoworkout