LUMIPALLOEFEKTI


 

 

Aamuliikunta ja terveellinen aamiainen energisoivat, ja antavat reippaan startin päivään. Ei tarvitse kuin hetki venytellä, niin jo heti olo on heränneempi. Itse ainakin huomaan ison eron, jos istahdan suoraan keittiön pöytään aamiaiselle tai jos herättelen kehoa hieman ensin.

Kuulen usein sanottavan ettei aamulla ole aikaa aamupalan valmistukseen, mutta aamiaisen voi suunnitella ja valmistaa jo illalla valmiiksi- tuorepuurot, chiavanukkaat tekeytyvät yön aikana ja smoothietkin voit valmistaa jo etukäteen. Jos taas olen suunnitellut aamulenkille lähtöä, laitan treenivaatteet jo illalla esille valmiiksi odottamaan. Ennen aamulenkkiä saatan syödä puolikkaan banaanin ja joskus taas lähden liikkeelle tyhjällä vatsalla. Edellisen illan syömiset vaikuttavat, kuinka kova nälkä aamulla vatsassa kurnii. Onnistunut päivä alkaa jo edellisenä iltana.

Jotkut suosivat aamuaerobista tyhjällä vatsalla rasvanpolton takia, mutta itse en ajattele liikkumistani sen pohjalta, vaan teen sitä, mikä tuntuu hyvältä. Kalorien palaminen on se ja sama. Tästä voit lukea aiemman postaukseni ”Aamulenkki tyhjällä vatsalla vai ei?”. Mieluummin ajattelen sitä, kuinka hyvä olo liikkumisesta tulee, jo ihan pienestäkin. Samalla koko olemus tuntuu ryhdikkäämmältä.

Aamuvirkkuna lenkille lähteminen on tietenkin helpompaa kuin varmasti niille, jotka mieluummin kääntävät kylkeä ja torkuttavat mahdollisimman pitkään. Mikään pakko ei tietenkään ole aamulla liikkua, vaan treenin voi tietenkin tehdä silloin kuin se itselle parhaiten sopii. Suosittelen kuitenkin testaamaan ainakin venyttelyjä aamukahvin tippuessa. Liikunnalla on nimittäin lumipalloefektin kaltainen vaikutus!

 

Torilta tuoreita ja makeita hedelmiä ja kasviksia <3 Näitä tulee syötyä joka aterialla! 

 

Terveelliset valinnat, jo heti aamusta alkaen, toimivat todella kuin lumipalloefekti- liikkuminen innostaa tekemään fiksumpia valintoja ruokavalionkin suhteen. Ruokavaliolla taas on vaikutus liikunnasta palautumiseen, jaksamiseen, vastustuskykyyn, suoliston kuntoon ja ihonkin hyvinvointiin. Unenlaatukin paranee. Myös peilistäkin katsoo itsensä hyväksyvämpi ja positiivisempi minä.

Tämä toimii tietenkin myös vice versa- mitä kauemmaksi liikunnan aloittamisen siirtää, tai mitä pidemmäksi aikaa tottumukset lopettaa, sitä hankalampaa on motivoida itsensä taas uudelleen liikkeelle. Ja liikuntatottumuksien jäädessä kärsivät monesti usein myös ruokailutottumukset. Oletteko huomanneet? Siksi olisi hyvä pitää kiinni terveellisistä tottumuksista lomillakin- tai jos tavat ovat hieman unohduksissa, niin ehkä juuri nyt olisi oikea aika herätellä ne taas henkiin? Alku saattaa olla hankalaa, mutta yllättävän pian ne tulevat osaksi rutiineja, ja valintoja tekee ilman sen enempää miettimättä.

 

Väriä lautaselle- terveellinen ruoka on maukasta, raikasta ja energisoivaa! 

 

Pienet muutokset johtavat pysyviin tuloksiin.  

Muutokset ovat haastavia, varsinkin jos on vuosien varrella tottunut tiettyihin tapoihin ja tekemään asiat tietyllä tavalla. Monella saattaa asioista olla jo hyvinkin paljon tietoa, mutta siitäkin huolimatta kerta toisensa jälkeen saatamme toimia vanhojen kaavojen mukaan, vaikka hyvin tietäisimme etteivät ne vie kohti tavoitteita. Usein haluamme kaikki nyt ja heti, ja kun niin ei tapahdu, lyödään mieluummin hanskat tiskiin ja palataan vanhoihin tapoihin. Mutta, kun kaikkea ei tarvitse muuttaa heti… Anna aikaa itsellesi ja muutokselle.

Etenkin painonpudotuksessa olen huomannut, että parhaimmat ja kantavimmat tulokset saadaan silloin, kun kaikkea ei yritetä muuttaa yhdessä yössä. Jos pikadieetit toimisivat, ei ylipaino-ongelmaa olisi. Pikku hiljaa tehtyjä muutoksia on myös helpompi sovittaa omaan ja perheen arkeen. Karsimisen ja kieltämisen sijaan tuo tilalle jotain uutta. En muutenkaan halua lokeroida asioita sallittuihin ja kiellettyihin. Kaikkea kohtuudella.

Make it a lifestyle, not a duty! Silloin, kun asioita tehdään omasta halusta, intohimosta ja tahdosta, eikä pakosta, on kaikista tärkeintä. Juuri oma tahto ja halu ovat kaikkein tärkeimpiä motivaattoreita ja avaimet tasapainoisempiin valintoihin- valintoihin, jotka kantavat vaikka läpi elämän. Sillä, mitä teit eilen tai äsken ei ole enää väliä, vaan sillä, mitä teet juuri nyt!

 

 

 

”If you hang out with me for too long I’ll brainwash you into believing in yourself and knowing you can achieve anything.”

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä heiditainio@aol.com
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

❄️ MONDAY- hair tied up & off to work ❄️ #monday #mondaymotivation #letsdoit #goodmorning #hellosunshine #run #runspo #fitspo #juoksu #fitfam #outdoors #training #trainingday #personaltrainer #heidionthego #active #newweek #newopportunities 📷 @juoksujalkaa
"The time to relax is when you don't have time for it" 🙏🏼 Kuinka monelle rentoutuminen, täydellinen switch off, on haastavaa? Olla tekemättä yhtään mitään, niin ettei tekemättömyyden hetkellä tarvitse heti hapuilla kännykkää tai muuta laitetta, että olisi vain jotain tekemistä. Käsi nousee liian usein täälläkin pystyyn. Blogissa nyt omat vinkkini rentoutumiseen, joka voi muuten tapahtua myös liikkeessä! 💖 #relax #mindfulness #feelgood #blog #healthyliving #outdoors #active #seenonmyrun #nature #meditation #meditationinmotion #fitfam #fitspiration #fitspo #salomon #karitraa #kt #enjoylife 📷 @juoksujalkaa
You. Yes, you. The one reading this. You are beautiful, talented, amazing and simply the best at being you. Just the way you are. Never forget that 💖 #quote #quoteoftheday #beyou #love #loveyourself #justareminder #winter #winterwonderland #strikeapose #yogi #yoga #healthyliving #snow #shadowhunters #nature #thisisfinland #beautiful #view
✨ FRIDAY ✨ No meetings today, just working from home ✨/// Kiireisen alkuviikon jälkeen tälläinen hidas aamu on luksusta. Tein olkkariin oman linnakkeen. Ensin aamiainen (tuorepuristettu 🍊🥕mehu, chiavanukas/smoothie-kulho, 🍳🥑 näkkäri ja ☕️) ja päivän lehdet. Sitten treenattavien ohjelmat ja ruokapäiväkirjat syyniin 😉 Iltapäiväksi haaveilen jalkahoidosta 💖 Leppoisan reipasta viikonloppua- käykää hiihtämässä 😄❄️ #friday #fridaymood #breakfast #aamupala #onmyplate #foodie #office #relax #home #deco #foodpic #healthyliving #plantbased #healthiswealth #chiapudding #foodstagram #eatwell #cleaneats #pj #myhappyplace
❄️I love winter ❄️ Päivittäinen ulkoilma on must! Kävellen, juosten, hiihtäen, luistellen tai vaikka potkukelkkaillen, ihan sama kunhan saa olla ulkona raittiissa ilmassa. Uskon, että ulkoilulla on myös osuutta siihen etten ole kokenut ollenkaan syys/talvi/kaamosväsymystä! Eilen treenattavien välissä kävin luistelemassa. Reilun tunnin ajan luistelin, kuuntelin Enigmaa ja kuvittelin liiteleväni jäällä kuin Susanna Rahkamo konsanaan "Beyond The Invisible" tahtiin 😂⛸ #inmydreams PS. My Storyssa voit tänään seurata mun päivää! #skate #iceskating #outdoors #ilovewinter #winter #winterwonderland #active #activeliving #healthyliving #selfie #positive #stateofmind #luistelu #talvi #thisisfinland
🍡🥂 Arki- Samppanjaa & Vaahtokarkkeja? 🥂🍡 Vai paremminkin kaurapuuroa ja kahvia? Todellisuudessahan lautaseltani löytyy tuota kaurapuuroa ja kupista kahvia, mutta mielikuvissani nekin ovat kuin samppanjaa ja vaahtokarkkeja- tykkään molemmista 💖 Eiliset suunnitelmani menivät uusiksi kahden sairastumisen takia. Vapaa-aamun hyödynsin omaan hiihtolenkkiin. Reilut pari tuntia vierähti vanhan seurakaverin kanssa hiihdellen. Upea aurinko, raitis ilma ja luistavat sukset- se oli mun eilinen samppanjaa ja vaahtokarkkeja! Paljoa ei tarvita onnen hetkiin. Silloin, kun huomaat arjen yksinkertaisissakin asioissa piilevän ihmeen, tuntuu arkikin juhlalta ✨⭐️Tästä lisää blogissa- linkki biossa. Samassa postauksessa myös Q & A- eli nyt voit kysyä jotain liikuntaan, ruokavalioon, matkustamiseen, työhön tai muuten elämäntapaan liittyvää. Voit laittaa kysymyksiä Instan directin kautta, kommentoida tähän tai blogiin, tai laittaa viestiä sähköpostilla (löytyy biosta) 💖 ✨⭐️ P.S sen verran oli eilen pakkasta (-7c), että hiihtotrikoiden alle laitoin pitkikset- ensimmäistä kertaa tänä talvena ❄️💖 #ski #crosscountry #skiing #murtsikka #hiihto #blog #heidionthego #personaltrainer #feelgood #karitraa #suuntospartan #active #fitspo #fitspiration #training #trainingday #outdoors #fitfam #fitandfun #winter #winterwonderland #positive #gratitude #stateofmind #merino
Okey guys, just tried these 2 core exercises with elastic bands and thought that you would like them too!? 🔥🔥🔥 /// Eilen, illan viimeistä treenattavaa Kisiksellä odotellessa, innostuin testailemaan uusia juttuja pitkällä kumpparilla, tai oikeastaan lyhyitä kumppareita yhteen sitomalla (katso My Story)- pitkä kumppari oli jäänyt kotiin, mutta onneksi on mielikuvitus ja monta lyhyttä kumpparia 😅 Videon liikkeet lisäävät liikkuvuutta, kehon hallintaa sekä vahvistavat käsien ja keskivartalon lihaksia. Toistoja ei tarvita kuin muutama. Meneekö testiin? ✨⭐️ #fitspo #elasticband #bodyweight #training #mondaymotivation #fitfam #fitgirlvideos #workoutvideos #befit #fitandfun #personaltrainer #heidionthego #core #abs #fit
💖 Yoga is my therapy 💖 Eilen vietettiin Lav💖li päivää @shalahelsinki :ssä ja sain kunnian olla mukana ohjaamassa @lavli_living_room Wonder Woman- tuntia. Tuntia jossa yhdistyvät niin jooga, pilates kuin kehonpainoharjoittelu- unohtamatta loppurentoutusta ja muutamaa sanaa positiivisuudesta, priorisoinnista, omasta hyvinvoinnista välittämisestä ja itsestä rakastamisesta 💖 Tunti tulossa pian viikottaiseksi tunniksi Shalaan- Stay tuned 💖#yoga #pilates #bodyweight #training #feelgood #lavlilivingroom #healthyliving #healthiswealth #listentoyourbody #loveyourself #personaltrainer #heidionthego #love #gratitude #wellbeing #wonderwoman #lornajane #rockyourdreams 📷 @astalaurila
We are designed to move- walk, run, jump and easily use our bodies as we want! You don't need to train for a marathon or go to the gym four times a week, just find your own way to move your body 👣⭐️ /// "Arjen askareet eivät nyky-istumayhteiskunnassa juurikaan enää vaadi sen suurempia fyysisiä ponnisteluja (poikkeuksia tietenkään lukuunottamatta), ja yhä enemmän ja enemmän ollaan menossa siihen, että ihminen pääsisi asiassa kuin asiassa mahdollisimman helpolla. Liikkumaan lähdetään erikseen, usein autolla, vaikka pienilläkin päivän aktiivisuuden lisäyksillä saataisiin liikettä keholle aivan kuin huomaamatta." Tästä lisää blogissa- linkki biossa. ⭐️ Reipasta sunnuntaita- ihana ilma! #heidionthego #outdoors #active #healthyliving #fitspo #fitspiration #training #moveyourbody #feelgood #mylife #juoksu #run #ski #salomon #newbalance #karitraa #kt #healthiswealth #runspo #womenwhorun #fitfam #motivation 📷 @juoksujalkaa