LUMIPALLOEFEKTI


 

 

Aamuliikunta ja terveellinen aamiainen energisoivat, ja antavat reippaan startin päivään. Ei tarvitse kuin hetki venytellä, niin jo heti olo on heränneempi. Itse ainakin huomaan ison eron, jos istahdan suoraan keittiön pöytään aamiaiselle tai jos herättelen kehoa hieman ensin.

Kuulen usein sanottavan ettei aamulla ole aikaa aamupalan valmistukseen, mutta aamiaisen voi suunnitella ja valmistaa jo illalla valmiiksi- tuorepuurot, chiavanukkaat tekeytyvät yön aikana ja smoothietkin voit valmistaa jo etukäteen. Jos taas olen suunnitellut aamulenkille lähtöä, laitan treenivaatteet jo illalla esille valmiiksi odottamaan. Ennen aamulenkkiä saatan syödä puolikkaan banaanin ja joskus taas lähden liikkeelle tyhjällä vatsalla. Edellisen illan syömiset vaikuttavat, kuinka kova nälkä aamulla vatsassa kurnii. Onnistunut päivä alkaa jo edellisenä iltana.

Jotkut suosivat aamuaerobista tyhjällä vatsalla rasvanpolton takia, mutta itse en ajattele liikkumistani sen pohjalta, vaan teen sitä, mikä tuntuu hyvältä. Kalorien palaminen on se ja sama. Tästä voit lukea aiemman postaukseni ”Aamulenkki tyhjällä vatsalla vai ei?”. Mieluummin ajattelen sitä, kuinka hyvä olo liikkumisesta tulee, jo ihan pienestäkin. Samalla koko olemus tuntuu ryhdikkäämmältä.

Aamuvirkkuna lenkille lähteminen on tietenkin helpompaa kuin varmasti niille, jotka mieluummin kääntävät kylkeä ja torkuttavat mahdollisimman pitkään. Mikään pakko ei tietenkään ole aamulla liikkua, vaan treenin voi tietenkin tehdä silloin kuin se itselle parhaiten sopii. Suosittelen kuitenkin testaamaan ainakin venyttelyjä aamukahvin tippuessa. Liikunnalla on nimittäin lumipalloefektin kaltainen vaikutus!

 

Torilta tuoreita ja makeita hedelmiä ja kasviksia <3 Näitä tulee syötyä joka aterialla! 

 

Terveelliset valinnat, jo heti aamusta alkaen, toimivat todella kuin lumipalloefekti- liikkuminen innostaa tekemään fiksumpia valintoja ruokavalionkin suhteen. Ruokavaliolla taas on vaikutus liikunnasta palautumiseen, jaksamiseen, vastustuskykyyn, suoliston kuntoon ja ihonkin hyvinvointiin. Unenlaatukin paranee. Myös peilistäkin katsoo itsensä hyväksyvämpi ja positiivisempi minä.

Tämä toimii tietenkin myös vice versa- mitä kauemmaksi liikunnan aloittamisen siirtää, tai mitä pidemmäksi aikaa tottumukset lopettaa, sitä hankalampaa on motivoida itsensä taas uudelleen liikkeelle. Ja liikuntatottumuksien jäädessä kärsivät monesti usein myös ruokailutottumukset. Oletteko huomanneet? Siksi olisi hyvä pitää kiinni terveellisistä tottumuksista lomillakin- tai jos tavat ovat hieman unohduksissa, niin ehkä juuri nyt olisi oikea aika herätellä ne taas henkiin? Alku saattaa olla hankalaa, mutta yllättävän pian ne tulevat osaksi rutiineja, ja valintoja tekee ilman sen enempää miettimättä.

 

Väriä lautaselle- terveellinen ruoka on maukasta, raikasta ja energisoivaa! 

 

Pienet muutokset johtavat pysyviin tuloksiin.  

Muutokset ovat haastavia, varsinkin jos on vuosien varrella tottunut tiettyihin tapoihin ja tekemään asiat tietyllä tavalla. Monella saattaa asioista olla jo hyvinkin paljon tietoa, mutta siitäkin huolimatta kerta toisensa jälkeen saatamme toimia vanhojen kaavojen mukaan, vaikka hyvin tietäisimme etteivät ne vie kohti tavoitteita. Usein haluamme kaikki nyt ja heti, ja kun niin ei tapahdu, lyödään mieluummin hanskat tiskiin ja palataan vanhoihin tapoihin. Mutta, kun kaikkea ei tarvitse muuttaa heti… Anna aikaa itsellesi ja muutokselle.

Etenkin painonpudotuksessa olen huomannut, että parhaimmat ja kantavimmat tulokset saadaan silloin, kun kaikkea ei yritetä muuttaa yhdessä yössä. Jos pikadieetit toimisivat, ei ylipaino-ongelmaa olisi. Pikku hiljaa tehtyjä muutoksia on myös helpompi sovittaa omaan ja perheen arkeen. Karsimisen ja kieltämisen sijaan tuo tilalle jotain uutta. En muutenkaan halua lokeroida asioita sallittuihin ja kiellettyihin. Kaikkea kohtuudella.

Make it a lifestyle, not a duty! Silloin, kun asioita tehdään omasta halusta, intohimosta ja tahdosta, eikä pakosta, on kaikista tärkeintä. Juuri oma tahto ja halu ovat kaikkein tärkeimpiä motivaattoreita ja avaimet tasapainoisempiin valintoihin- valintoihin, jotka kantavat vaikka läpi elämän. Sillä, mitä teit eilen tai äsken ei ole enää väliä, vaan sillä, mitä teet juuri nyt!

 

 

 

”If you hang out with me for too long I’ll brainwash you into believing in yourself and knowing you can achieve anything.”

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä heiditainio@aol.com
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

✨ WEEKEND ✨ Well, kind of... attending today a Amer Sports @suuntosuomi #asambassador workshop/training day! So cool to connect with all the fellow ambassadors. And I am sure we're hitting the trails too... 🌲🐾🏃🏻‍♀️ #suunto #ambassador #weekend #active #personaltrainer #mylife #run #runspo #runnergirl #juoksu #motivation #fitspo #fitspiration #healthyliving #trailrunning #instarunners #zp #zeropoint #salomon #newbalance #womensrunningcommunity #fitfam #laufen 📷 @endorfiinikoukussa
Cause in the end of the day everyone just wants to be happy... ✨ Over the weekend I watched  Wayne Dyers movie "Shift" -Positive Attitude- from YouTube. It's about purpose and finding meaning of life. But as he says, purpose of life is simply just to be happy. To enjoy life & to get to a place where you're not always trying to get some place else ✨ There's four virtues in life. First one is the reference for all of the life and that's RESPECT. Second one is sincerity, which is really nothing more than just HONESTY. Third one is gentleness, which manifest itself as KINDNESS in our life. And the fourth one is SUPPORTIVENESS, which manifest as service for the others ✨If you can just for one day put your attention and make life better for someone else. And if you can focus on thinking like that, you don't need to ask your purpose. To touch someone else's life is more valuable than any amount of money ✨The pic has nothing, but actually a lot to do with the text-  respect, honesty, kindness and supportiveness- the most important values I also want to teach to my daughter ✨ Aiheesta lisää blogissa- linkki biossa ✨#purpose #life #happiness #love #gratitude #kindness #respect #value #waynedyer #quote #helsinki #helsinkibynight #fiftyshadesofblue #city #citylights #motheranddaughter #lovelovelove #heidionthego #blog
Good morning- waking up morning yoga & breakfast done 🌸🙏🏼 Right now I am so excited about what's happening next!  @suuntosuomi event ✨Enjoy your day ✨ #goodmorning #morningglory #metime #yoga #yogi #namaste #strikeapose #healthyliving #morningroutine #active #feelgood #home #morningworkout #fitspiration #fitspo #motivation #suunto #ambassador #zp #zeropoint
My girl- it's her 14th birthday today 💖 No need to say that time flies by... Nor that the apple hasn't fallen far from the tree 🌳🍎❤️#birthday #mygirl #lovelovelove #moonandback #celebrate #likemotherlikedaughter #yogi #agroyoga #strikeapose #active #beach #tb #holiday #mylife #healthyliving #lifestyle #view #spoton #worldtraveler
TUESDAY 🏃🏻‍♀️💪🏼💻🍊🥕🍳☕️🙏🏼🌲☀️💪🏼🐴🥗🙏🏼💪🏼🍌🏃🏻‍♀️🍝💫🛋👩‍👧😴 Tänään päivä näyttää aikalailla tuolta. Vauhdikas päivä tiedossa, mutta tietoisesti olen lisännyt päivääni 🙏🏼 #zen hetkiä. Ei tarvita joogatuntia tai ohjattua meditaatiota hetken rauhoittumiseen. Hyvä musiikki, silmät kiinni ja aivot hetkeksi narikkaan. Viisikin minuuttia riittää. Eilen töihin mennessä tein tämän ratikassa ✨ #myday #personaltrainer #heidionthego #breakfast #active #training #motivation #fitspo #fitspiration #breakfastgoals #exercise #eatwell #healthyliving #healthiswealth #zp #zpcompression #plantbased #foodshare
Monday is a #stateofmind Put your positive pants and get stuff done 🦋 Tänään muuten stepataan taas Tuomiokirkolla portaita- kävellen, juosten, askelkyykyillä, kyykyillä ja kaikenmaailman tyyleillä kello 17.30 😅 
Treeni sopii kaikille- kaikki tekevät oman kunnon mukaan. Tervetuloa rohkeasti mukaan- lisätietoja directin kautta tai heiditainio@aol.com. (Kaatosateen sattuessa olemme Kisiksellä!) 📷 @endorfiinikoukussa #monday #mondaymotivation #active #healthyliving #fitspo #fitspiration #motivation #positivevibes #positivemind #training #trainingday #run #juoksu #runnergirl #instarunners #laufen #activewear #mylife
Sun & Run ☀️🏃🏻‍♀️ Kevät, aurinko ja kuiva asvaltti- juoksijan unelma. Eilenkin Eläintarhan kentällä kävi jo heti aamusta kuhina, samoin Helsingin rantateillä. Eikä ihme, lämpömittari kohosi reilusti plussan puolelle ja terassilla tarkeni istua jo ilman takkia ☀️ Näin juoksukauden alkaessa onkin hyvä tarkistaa juoksutossujen kunto. Oikeanlaisilla juoksutossuilla voidaan välttyä niin virheasennoilta kuin mahdollisilta rasitusvammoilta 🏃🏻‍♀️ Ostohetkellä on hyvä ottaa huomioon, että tossu on juuri sinun jalallesi ja käyttötarkoitukseen sopiva. Haetko tossua metsäpoluille, kävelylenkeille, asvaltille, pikamatkoille vai maratonille? Haluatko istuvuutta, tukea, vaimennusta, rullaavuutta vai kenties keveyttä ja napakkuutta? Seikkoja, jotka kannattaa ostohetkellä ottaa huomioon. Blogissa lisää juoksutossuista- testiä myös @newbalance_suomi 890v.6 ja Sonic tossuista! ☀️🏃🏻‍♀️ 📷 @endorfiinikoukussa #juoksu #run #newbalance #sonic #890v6 #runspo #heidionthego #blog #active #healthyliving #zp #zeropoint #fitfam #fitspiration #fitspo #womenwhorun #womensrunningcommunity #runnergirl #laufen #runshots #runnershigh #outdoors #instarunners #runnersofinstagram
This week... ☀️ I watched Eat Pray & Love probably for the millionth time
☀️ Worked outdoors with my clients as much as possible
☀️ Tested new @suuntosuomi 3Fitness watch- love it!
☀️ Ate delicious vegetarian food @veggie_cafe ☀️ Participated @naistenkymppi & @yoganordic wellness day. Air yoga is so much fun. ☀️ It really feels like summer is on its way!
☀️ And I booked a vacay for the summer 🏔🍕☀️👙
Mitä muuta- se selviää blogista! Aurinkoista viikonloppua ☀️😘 #airyoga #strikeapose #yogi #yoga #active #exercise #eatwell #healthyliving #heidionthego #blog #mylife #healthiswealth #fitandfun #feelgood 📷 @endorfiinikoukussa
🌸Friday Moves- push up & plank variations to make sure you don't get bored with the basic ones 🌸 1. Push Up 2. Side Plank Push Up 3. Mountain Climber 4. Side Steps 🌸 You can always use a low table, chair or sofa instead of bench/box. Happy Friday guys- sun is out and so am I 🌸☀️ #workoutvideo #fitgirlvideos #instavideo #pushup #plank #fitspiration #fitspo #workout #training #trainingday #fitfam #treenaakotona #homeworkout #kotitreeni #bodyweight #healthyliving #heidionthegoworkout