MAGNESIA FESTIVAL- let it go!


 

 

Viimeiset lomapäivät vierähtivät Magnesia Festivaaleilla Lonnan saarella- luentoja, hyvinvointiworkshoppeja, joogaa, ystäviä ja hyvää ruokaa. Kauppatorilta Lonnaan on vain kymmenisen minuutin venematka, mutta silti tuntui kuin olisin saapunut jonnekin paljon kauemmaksi- ihana mini hyvinvointiretriitti näin loman loppuun. Kiitos järjestäjille, että sain olla mukana <3

 

Pääsin osallistumaan melkein kaikille haluamilleni luennoille/tunneille, ainoastaan sateisen perjantai aamupäivän takia jäi jooga muuttuneen aikataulun ja lautasta myöhästymisen takia välistä. Osallistuin hyvinkin erilaisille luennoille, mutta kaikille yhteistä oli sanoma: Olemme kaikki vastuussa omasta elämästämme ja onnellisuudestamme. Kun oivallamme, että omilla valinnoilla on mahdollista vaikuttaa elämämme kulkuun, alamme myös hahmottaa keinoja tehdä elämästä mielekkäämpää. Silloin voit olla paras versio itsestäsi <3 Niinhän se menee.

 

Perjantaisella, Elisan ja Inkan ”Find Your Fire”  tunnilla, huomasin, kuinka takareidet ja pakarat olivat niin jumissa, ettei kolmijalkaisessa koirassa jalka meinannut millään nousta sinne, minne sen olisi pitänyt nousta. Siinä joogamatolla ymmärsin, ettei sen itse asiassa tarvitsekaan nousta. Jokainen harjoitus on erilainen, eikä se tee harjoituksesta sen huonompaa, vaikkei jalka joka kerta nousisikaan yhtä korkealle kuin edellisellä kerralla. Helposti kuitenkin määrittelemme harjoituksen onnistumisen sen perusteella, kuinka hyvin, kovaa tai tehokkaasti olemme sen vetäneet, sen sijaan, että keskittyisikin siihen, miltä treenin aikana tuntui. Liian tuloshakuisella tekemisellä saattaa nautinto jäädä  toissijaiseksi ja tilalle astuu suorittaminen.

 

Ja, kuinka paljon helpompaa onkaan olla läsnä, kun päästää irti suorittamisesta. Suorittaja-luonne, kun helposti tuo suorittamisen sinnekin, missä tarkoituksena olisi päästää irti. Seurataan, mitä naapurimatolla tehdään tai vertaillaan omia aikaisempia suorituksia tämän hetkiseen suoritukseen. Suorittamalla tekemisestä katoaa nautittavuus ja tunnilla läsnä olon sijaan ajatukset harhailevat epäolennaisiin asioihin… paljonkohan kello on, kuinka kauan vielä ja mitäköhän sitä illalla laittaisi ruuaksi.

 

 

Myös se, mitä me haluamme ei aina ole se, mitä oikeasti tarvitsemme. Haluamme kaikenlaista, mutta emme välttämättä ole valmiita ottamaan askeleita yksi kerrallaan. Haluamme kaiken heti ja nyt, vaikka juuri ne pienet muutokset johtavat lopulta pysyviin tuloksiin ja muutoksiin. Halutaan juosta maraton, vaikkei olisi koskaan ottanut yhtäkään juoksuaskelta. Ja varmasti hyvä tavoite sekin, mutta matkalla kohti päämäärää olisi hyvä nähdä myös välitavoitteita, jotka pitävät motivaatiota yllä kunnes tavoite on realistinen- ja aloittaa siitä, mitä tarvitsemme tavoitteen saavuttamiseksi. Usein näemme ja tiedämmekin kyllä, mikä olisi paras tie, mutta siitäkin huolimatta helposti kuljemme kuitenkin vanhaa tuttua reittiä. Mutta mikä tulee muuttumaan, ellemme ole halukkaita tekemään muutoksia ja vastaanottamaan uutta?

 

Asiakkaiden kanssa teen aina lähtökartoituksen ja käymme läpi tavoitteet ja toiveet, mutta tässäkin olen huomannut sen, että toiveet ja halut voivat erota siitä, mitä oikeasti tarvitaan. Burpeiden sijaan onkin aloitettava aivan jostain muusta, jotta keho on vastaanottavaisempi ja valmis kovempia treenejä varten. Ylikierroksilla käyvän ja stressaantuneen olotilan päälle on turha luoda lisää stressiä liian kovilla ja rasittavilla treeneillä. Mielestäni on myös tärkeä tietää, miksi jotain ylipäätään tehdään ja mitä sillä tavoitellaan. Oikeiden suoritustekniikoiden ja hyvän pohjakunnon päälle on huomattavasti helpompi rakentaa niitä kovempiakin treenejä- näin vältytään myös rasitusvammoilta.

 

Omalta mukavuusalueelta poistuminen ei siis välttämättä tarkoita puskemista no pain no gain- mentaliteetilla. Omalta mukavuusalueelta poistumista voi olla pysähtyminen ja hiljentyminen- esimerkiksi joogamatolle. On paljon helpompaa viilettää höyryjunan lailla paikasta toiseen kuin pysähtyä paikalleen, olla ja keskittyä vain hengittämiseen. Ja juuri tämä on ollut itsellenikin haaste. Joogaopettajakoulussakin huomasin, kuinka meditointi ja paikallaan istuminen olivat äksöniin tottuneelle huomattavasti vaikeampaa kuin, jos olisin liikkunut asanasta toiseen. Tunnin meditaatiot tuntuivat ikuisuudelta ja helposti keskityin vain kaikkeen siihen, mikä tuntui kehossa epämukavalta. Tätäkin voi onneksi harjoitella erilaisilla menetelmillä ja pikku hiljaa ”ajatusmelusta” on helpompi päästää irti.

 

Tunnistatko sinä itsessäsi suorittajan? 

 

Heidi xoxo

Lue lisää

2 kommenttia

 • Anna-Kaisa
  13.8.2017 at 19:23

  Suorittajan piirteitä löytyy kyllä itsestä, etenkin työelämän puolelta. Täytän kalenterin liian helposti ja aivan täyteen enkä osaa sanoa ei. Jonkin verran suorittamista on mahtunut myös liikuntapuoleeni, mutta ilokseni olen havainnut, että viime aikoina olen malttanut kuunnella kroppaa ja mieltä tarkemmin. Olen aikatauluttanut viikkoon kolmesta neljään treeniä ja päättänyt treenin sisällön vasta vähän ennen aloittamista. Tämä jousto on tuonut ihanaa valinnanvapautta ja vaihtelua viikkoon. Voihan se olla, että kehitys ei ole niin suurta, kun suunnitelmallisuus on pienempää mutta eipä se haittaa. 🙂 Samaa joustoa ja etenkin vapaa-ajan määrän lisääntymistä yritän saada työelämääni tänä lukuvuonna. Harjoittelen ei:n sanomista tilanteissa, jotka eivät oikeasti houkuttele ja laitan oman hyvinvoinnin useammin tehtävälistan ykköseksi.

  • Heidi Tainio
   14.8.2017 at 14:12

   Moikka Anna-Kaisa,
   Samaa vikaa täälläkin. Kiireisestä keväästä otin kuitenkin opikseni ja olen jättänyt syksyksi täysin vapaita viikonloppuja ja yritän pitää kiinni vapaista lauantaista, jolloin jätän kalenterin aivan tyhjäksi. Sen takia olen joutunut sanomaan mukavillekin tapahtumille ei. Jousto ja tyhjät päivät jättävät juurikin valinnan vapautta ja tilaa spontaaneille jutuille- nekin ovat tärkeitä.
   Sun suunnitelma kuulostaa oikein hyvältä <3
   Mukavaa viikkoa!
   Terkuin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä heiditainio@aol.com
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Today's @somaticstudio reformer workout ✔️at I Love Me exhibition @messukeskus 💫✨ Paljon kaikkea ennestään tuttua, uutta, inspiraatiota ja ihania ihmisiä! #ilovememessut #somaticstudio #pilates #reformer #helsinki #inspiration #motivation #active #mylife #personaltrainer #healthyliving #healthiswealth #training #plank
Your body is your temple. Treat it accordingly. Body confidence doesn't come from trying to achieve the "perfect" body. It comes from embracing the one you've already got. We are all different and that's what makes you unique ✨💫 // Blogiin kirjoitin erilaisista kehotyypeistä. Ottamalla oman kehotyypin harjoittelussa huomioon, keskityt juuri sinulle olennaisiin asioihin. Geeniperimäämme emme voi vaikuttaa, mutta omilla valinnoillamme voimme vaikuttaa hyvään oloon, jaksamiseen, omien vahvuuksien korostamiseen sekä heikkouksien vahvistamiseen. Mikään kehotyyppi ei ole toistaan huonompi tai parempi. Olemme kaikki erilaisia ja hyvä niin- olisi melko ankeaa, jos olisimme kaikki samasta puusta veistettyjä 💗 📷 by @emmiemiilia82 #blog #heidionthego #bodytype #CelebrateYourself #kt #yogi #strikeapose #yogaeverywhere #yogaeverydamnday #wellness #motivation #inspiration #healthyliving #mindbodysoul #active #training #eatwell #balance #fitspiration #exercise #outdoors #nogymnoproblem #loveyourself #quote #feelgood
Nuuksio today 🍁🍂 I went for a run before training my clients- when in forest, it doesn't feel like #exercise rather #mindfulness #meditationinmotion ✨💫 I am so happy to work here two days a week. The nature is so empowering- amazing! #myhappyplace #forest #nature #nuuksio #amazing #outdoors #retkipaikka #thisisfinland #reflections #trailrunning #trail #run #seenonmyrun #juoksu #runnergirl #instarunners #laufen #runspo #motivation #spoton #view
Seen on my run 🍁🍂 #juoksu #view #seenonmyrun #nature #fall #autumnvibes #newbalance #run #running #runnergirl #motivation #training #trainingday #fitspo #fitfam
Things that makes me happy right now: sunshine, extempore hairdresser appointment (you know that feeling, when it's got to get done now- not tomorrow or next week, NOW! 😄) & free evening, which means a movie 🎥 🍿What about you? ✨💫 #selfie #feelgood #goodday #tukkahyvinkaikkihyvin #sunshine #gratitude #active #goodhairday #happiness #smile
Trails, city, gym... Trainer you can't find from my car, you don't need ☝️😄✨💫 Blogissa I love me- messulippuja arvottavana! #trainer #neverenough #run #trailrunning #trails #gym #runspo #fitspo #motivation #fitspiration #active #mylife #personaltrainer #training #trainingday #juoksu #runnergirl #instarunners #womensrunningcommunity
Yesterday's workout w/ @thomastallberg81 was superb- even though it wasn't my best day, I felt a bit tired from the beginning! But I did it and the feeling afterwards, no matter what, is always rewarding 🏆 🙌🤜🤛 My Storyyn höpöttelin sunnuntaina kehotyypeistä ja siitä, kuinka toiset ovat luonnostaan notkeita, kun toisilla taas lihasvoima kehittyy vain jo painoa katsomalla- näin kärjistetysti. Tämän huomasin taas eilen itsekin- juosta jaksan vaikka koko päivän ja spagaatikin menee ilman lämmittelyä, mutta voimatreeni on selvästi se oma heikkouteni. Siihen aionkin tässä syksyn aikana keskittyä, tukemaan mm. juoksua 💫✨ Ja hei, aina on mahdollisuus kehittyä, kunhan uskaltaa tulla ulos mukavuusalueelta! Ja kiitos kuvasta #partnerincrime @annaepentti 😘#training #trainingday #motivation #fitfam #fitspiration #active #strenght #core #mindyourcore #fitspo #mylife #justdoit #instafit #crossfit #gym #expandyourplayground #justdoit
Immune support & antioxidant boost smoothie bowl 🍁🍂 Kun työt on aloittanut jo aamukuudelta, tuntuu päivä melkoisen pitkältä- parempi pysyä siis liikkeessä! Haravointia ja välipalasmoothie välissä... Huomenna blogissa tämän smoothiekulhon resepti sekä muutama I Love Me- messulippu arvottavaksi, pysyhän kuulolla! #smoothiebowl #immuneboost #antioxidant #nutrition #vegan #autumn #onmyplate #snack #eatwell #cleaneats #healthyfood #fitfood #healthyliving #active #mylife #personaltrainer #heidionthego #foodie #foodpic #foodshare
Monday- new week, new opportunities 🤸🏻‍♀️ Tänään jatkuvat porrastreenit Tuomiokirkolla kello 17.30- jos sataa, plan B:nä olemme Kisiksellä! Ilmoittautuminen heiditainio@aol.com tai directin kautta 🔥 #letsdothis #monday #motivation #porrastreeni #stairworkout #training #trainingday #fitfam #fitspo #handstand #active #justdoit #inspiration #fitspiration #personaltrainer #healthyliving #mylife