Pre Workout välipala- mitä syödä ennen treeniä?


img_8092

Mitä syödä ennen treeniä?

Asiakkaiden ruokapäiväkirjoja analysoidessa olen huomannut, että moni miettii juurikin tätä asiaa. Mitä siis syödä ennen treeniä niin, että energiaa olisi vetää läpi kovempikin treeni ilman täysinäisyyden tunnetta? Mikä olisi kätevä, nopea ja helppo välipala, joka on helppo ottaa työpaikallekin mukaan? Vastaukseni tähänkin on, yllätys yllätys, smoothie!

Ennen eilistä kuulatuntia tein alla olevan marjasmoothien, jonka söin juuri ennen kuulatunnille lähtöä. Käytännössä olenkin huomannut, että smoothien voi huoletta syödä vain tuntiakin ennen treeniä- enkä halua tuntiakaan vetää vasta syöneenä, sen verran tulee kuitenkin alkulämmittelynkin aikana liikuttua. Nestemäisenä smoothie sulaa helposti antaen kuitenkin tarvittavaa energiaa treeniä varten. Jätä smoothie tarkoituksella paksuksi, jotta se tulee ”syötyä eikä juotua” eli muista pureskella smoothiekin kunnolla- ruuansulatus alkaa jo suussa! Smoothien pinnalle laitan vielä vaihdellen marjoja, siemeniä ja mysliä.

Ennen kovaa treeniä suosi kevyempiä hiilihydraattipitoisia ruokia. Treenistä riippuen, jätä riittävästi aikaa ruokailun ja treenin välille. Mikään ei ole inhottavampaa kuin treenata täydellä vatsalla, mikä ei tietenkään ole hyvä myöskään ruuansulatuksenkaan kannalta. Testaamalla löydät, mikä sopii parhaiten juuri sinulle. 

Viikonloppuna huomasin myös, että jostain syystä en saa ilmoitusta kommenteista, ja siksi vanhempien postauksien kommentit ovat jääneet huomioimatta- pahoittelut siitä. Yksi lukijan kysymys oli, ”Millä korvata banaani smoothiessa?”. Omissa marjasmootheissa käytän paljon banaania, sillä se tekee koostumuksesta ihanan kermaisen, mutta vastaavan kermaisuuden saa myös avocadolla, pähkinöillä (etenkin cashewpähkinä) ja esimerkiksi lesitiinin avulla. Olen huomannut, että myös käyttämäni hera tuo koostumukseen samaa banaanin tuomaa kermaisuutta, sillä vihersmooteihin laitan banaania vain hyvin harvoin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pre-Work ”Berry Bomb” Smoothie

* n. 100-200gr Pakastemustikoita- puolukoita & vadelmia *1/2 Banaani * 1/3 Avocadoa * 1 rkl Heraa (omassa käytössäni Foodinin hera) * pala tuoretta Inkivääriä * 1 tl Viherjauhetta *Mantelimaitoa/Vettä

Aja ainekset blenderissä kuohkeaksi smoothieksi. Laita aluksi nestettä vain hieman,  tähän laitoin puolet mantelimaitoa ja puolet vettä, ja lisää tarvittaessa. Jätä smoothie tarkoituksella paksuksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

What to eat before a workout? Which will give you energy for the workout without feeling too full? Something quick and easy to prepare, and easy to take at work too? My answer for this is, surprise surprise, a smoothie 🙂 

Before yesterday’s kettlebell class, I made this creamy and thick berry bomb; frozen blueberries, lingonberries & raspberries, 1/2 ripe banana, 1/3 avocado, 1 tbsp of Foodin whey, a slice of fresh ginger, 1 tsp of green powder and some almond milk and water. Add only a little of liquid, so your smoothie will rather stay thick- and remember to eat it, not to drink! Top up your smoothie with some berries, seeds and muesli. 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

These morning runs. Such a beautiful sunrise from Tähtitorninmäki 🍂💫 (7am suits me way better than 5am 😅) .

IGTV:ssä on uusi 4 minuutin joogavideo- liikkeet tekevät hyvää etenkin takareisille ja selälle 💫 Pidä jalat aktiivisina ja anna hengityksen ohjata liikettä. Anna kehon tottua liikeisiin pikku hiljaa. Keho kiittää, kun huollat sitä säännöllisesti 🙏🏼 .

#runnergirl #runspo #morningrun #runrunrun #morningglory #runningmotivation #activeliving #runnersofinstagram #womenwhoinspire #outdoors #fallvibes #juoksu 📷 @strictlystyle
My sis, my best friend @emmipaulamaki ♥️ and these 2 ♥️ .

Mulla on pieni, mutta sitäkin tiiviimpi perhe & suku. Soitellaan viikottain, nähdään aina kun mahdollista ja pidetään muutenkin yhtä ♥️ Viikonlopun aikana mm. kahviteltiin ja kuunneltiin 94 vuotiaan mummon sotatarinoita, leikittiin siskon viisi vuotiaiden kanssa, tehtiin yllätyskäynti kummitädille, istuttiin iltaa äidin ja isän kanssa, fiilisteltiin Riippareilla kaunista syksyä, lenkkeiltiin Kaakonojalla ja kannustettiin Suomen ⚽️ U19 vuotiaita Tehtiksellä ♥️ Nyt ollaan kotona sohvalla molempien lasten kanssa (luksusta!) ja mietin, kuinka huippu  viikonloppu on takana! #perheonparas .

#familyfirst #gratitude
You keep me safe, I’ll keep you wild. My partner in crime ♥️ .

Aika ihanaa, että vierellä polkua kulkemassa on samanhenkinen ihminen, joka on yhtä innoisssaan mun kaikenmaailman hullutuksista ♥️ Tällä viikolla testattiin #5amclub 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️ Käy lukeen blogista, mistä oikein on kyse ja  mitä päätettiin jatkon suhteen. Linkki blogiin biossa ☝️ .

#naturelove #lovequotes #outdoors #kisskiss #lovelovelove #autumnvibes #valkeakoski #uusipostausblogissa #runnergirl
Morning walk 🍂 Helsinki or New York? .

Hei ihanaa raikasta viikonloppua! Me käytiin haravoinnin päätteksi vielä kävelyllä ja ihastelemassa mm. näitä kauniita Munkan taloja ja katuja ✨ Mulla on kaks ihan täyttä vapaapäivää, tekee hyvää. Sen aion viettää perheen parissa rentoutuen ♥️ Mitäs sulla suunnitelmissa? .

#weekendvibes #fall #autumnvibes #autumnstyle #morningwalk #runnergirl #activeliving #munkkiniemi #streets #helsinki #beautifulnature #naturelove
Ooh happy days... skiing season is approaching 💙⛷ .

Olipa vain mukava päivä  @liikuttavalaura kanssa rullasuksilla hiihtäen Paloheinässä- samalla pääsin Lauran opeissa päivittämään hieman omaa ysäri hiihtotekniikkaa 😅 Melkoisen eron näki videolta jo pienillä asennon muutoksilla 👌 Viimeksi taisin rullasuksilla hiihtää parisenkymmentä vuotta sitten, eli aivan vasta 😂 .

En malta odottaa talvea ja, mitä kaikkea kivaa me keksitään teidän seuraajienkin pään menoksi! Mahtavaa tehdä yhteistyötä samanhenkisten ihmisten kanssa, joiden tavoitteena on tuoda liikunta ja etenkin liikunnan ilo kaikille ♥️ Suosittelen ottamaan seurantaan @liikuttavalaura & @hiihtokoulu.fi 👌 .

#crosscountryskiing #timetoplay #ski @salomonsuomi @salomon #skiing #skigirl #hiihto #outdoors #womenwhoinspire #fitspiration #rollerski #naturelove #forest🌲 #activeliving #mylife #hiihtohullu
At 5 am 🍂💫 .

Hiljaiset kadut, nukkuva kaupunki, raikas syyskeli ja kaksi hullua juoksijaa. Hullu oli mun ensimmäinen ajatus, kun päätettiin lähteä testaamaan mikä tämä #5amclub juttu oikein on. (20min juoksua & 20 min joogaa & 20 min esim lukemista tai kirjoittamista) Fiilikset vaihtelevat päivittäin; eilen oli tosi nihkeää ja kirosin koko haasteen aivan älyttömäksi hullutukseksi. Just nyt taas tuntuu, että jees, vitsit on siistiä! .

Paljon on noussut ajatuksia kuluneiden päivien aikana mieleen, niin jutun plussia kuin miinuksia. Ja ihan liikkumisesta ja hyvinvoinnista yleensä. Viikonlopun aikana teen tästä blogiin postauksen ✨ Ootko sä testannut tätä? Ja jos olet niin, mitä ajatuksia heräsi? .

#runnergirl #runspo #runningmotivation #instarun #runtoinspire #juoksu #aamulenkki #runrunrun #runforlife #worlderunners #5amclub
This is what happened couple of weeks ago @salomonsuomi trail running event 😁 Squats, lunges & especially elastic band workouts are definitely working @lauraohls 🍑🍑💪🏼💪🏼✨✨ .

Eilen illalla hymyssä suin kotiin ajellessa mietin taas, kuinka super iloinen olen mun tiistain ja torstain kuula- & liikkuvuus/lihaskuntotunneista. Meillä on kasassa niin mielettömän huippujengi- treenit on (kuuleman mukaan 😉) rankkoja, mutta se fiilis mikä koko porukasta huokuu on niin super 🤩 Ilo ohjata teitä, osaa jo viidettä vuotta ♥️ #parastajustnyt .

Mikä tekee sut iloiseksi just nyt? 🤩✨🙏🏼 .

#gratitude #happiness #lunge #trainingmotivation #squat #fitspiration #trails #trailrunning #fitandfun #outdoors #polkujuoksu #juoksu #runnergirl 📷 @jonne.eskola
🍂✨ Life is as good as your mindset ✨🍂 .

Mukavan raikas keli liikkua tänäänkin ulkona 🍂 Täällä päivä alkoi #5amclub lenkillä ja venyttelyillä. Viiden aamu kuulostaa ehkä ”hieman” hc:lta, mutta on kivaa & koukuttavaa! Kerron pian, mistä tässä oikein on kyse 💫 Oletko muuten tehnyt jakamiani IGTV:n joogavideoita? Jos olet niin tunnetko kehossa ehkä muutoksia? Tänään on tulossa taas uusi video, stay tuned! .

Kivaa tiistaita, me ollaan @lifenessbykrista kanssa lähdössä pian Tampereelle tutustuun uusiin juttuihin ✨ .

#quotestoliveby #mindset #fallvibes #trainingday #stretching #mobility #runnergirl #runnersofinstagram #runningmotivation #runhappy #activelifestyle #juoksu #ulkoilua 📷 @strictlystyle
Instagram

Arkisto