Tansania- muistoja kahden vuoden takaa


img_0532

 

Tasan kaksi vuotta sitten seisoin kahvimuki kädessä Kilimanjarolla, Horombo Hutin juurella, 3720 metrissä, ihmettelemässä vuoriston hiljaisuutta, luonnon kauneutta, edellisten päivien tapahtumia safareilla ja hyväntekeväisyys-kylässä Itajassa, epätasa-arvoa, onnellisuutta, onnistumisia ja vastoinkäymisiäkin, ja etenkin sitä, minne kaikkiin maailman kolkkiin elämä onkaan vienyt. Rakastan matkustamista ja uusiin kulttuureihin tutustumista. Jo lukioikäisenä haaveilin lähetystyöstä, ja siksi Tansanian hyväntekeväisyysmatka olikin yksi unelmieni täyttymyksistä- vielä kun pääsimme vaeltamaan Kilimanjarolle.

Matkustaminen ja uusiin kulttuureihin tutustuminen avartaa maailman katsomusta ja sen myötä oppii arvostamaan asioita aivan erilailla. Etenkin, jos saa mahdollisuuden sukeltaa sisälle paikallisten aitoon elämäntyyliin. Ei tarvitse Suomesta kauaksikaan muuttaa, kun huomaa jo monta asiaa, jotka toimivat täällä niin kuin sovitaan- ei huomenna tai sitten joskus, vaan silloin, kun sovitaan. Tähän oli alussa totutteleminen, mutta maassa maan tapaan 🙂

Tansanian matkalla asuimme osan aikaa paikallisten kanssa, pienessä Itajan kylässä, missä opetimme paikallisille liikunnanohjaajille yleisurheilua ja lentopalloa, kunnostimme koulua sekä rakensimme tyttöjen nukkumatiloja. Tämän lähemmäksi ei varmaankaan paikallisten elämäntyyliä enää pääse. Kieltämättä alkuun tuntui oudolta nukkua ikkunattomassa, pilkkopimeässä, täysin vieraiden ihmisten kodissa malariaverkon alla. En ole koskaan ollut niin pimeässä paikassa- vaikka kuinka yritti, niin silmät eivät tottuneet pimeään ja nurkista kuului kummallista rapinaa. Onneksi olen hyvä nukahtamaan paikkaan kuin paikkaan.

img_0540

Usein sanotaan, että joitakin asioita oppii arvostamaan vasta sitten, kun sen menettää. Niinhän se varmasti monesti meneekin- kiireen keskellä ei välttämättä huomata sitä, mitä meillä jo on ja, kuinka hyvin asiat lopulta ovatkaan. Tansanian matkan jälkeen meni kauan palata omaan arkeen ja hyväksyä se, että kaikilla asiat eivät ole yhtä hyvin kuin meillä- lämmin vesi, sähköt, katto pään päällä, terveydenhuolto jne. Siksi alla oleva, joulukuun kolmas luukku, sopiikin hyvin juuri tähän- onnellisuus ei tule siitä, mitä meillä ei ole, vaan ymmärtämällä ja arvostamalla kaikkea sitä, mitä meillä jo on. Tansaniassa ihmiset vaikuttivat kaikesta huolimatta hyvin iloisilta ja avoimilta- he olivat onnellisia siitä mitä heillä on. Ilon kautta onneen <3

Joulukuun kolmas positiivisuusluukku 🙂

”We tend to forget that happiness doesn’t come as a result of getting something we don’t have, but rather of recognizing & appreciating what we do have.”

Kilimanjaron vaelluksesta voit lukea tästä. 

Heidi xoxo

Lue lisää

2 kommenttia

  • Pauliina
    3.12.2016 at 14:25

    Taas niin hyvä muistutus !

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Life is good 💙💦⛱💙#chilling #bestvacations #lifeisgood .

Kohde, hotelli ja retket ovat kyllä kaikki osuneet niin nappiin. Mitään en olisi voinut pyytää lisää tai mitään en jättäisi pois. (Paitsi, että olisin voinut viettää täällä koko kesäloman 😁) .

Ja se, mikä just täällä Rivalla on parasta, niin samassa paketissa yhdistyvät niin ranta- kulttuuri- kuin aktiiviloma. Unohtamatta italialaista ruokaa 👌 #mykindofholiday .

Italiaan rakastuin vain entistä enemmän ❤️ . 
#iloveitaly #gardalake #travelinspiration #worldtraveler #globetrotter #ig_travel #beautifuldestinations #aurinkomatkathetkiä @aurinkomatkat
📍 Torbole this morning ✨ In love with these buildings #

Vuokrasin eilen pyörän, jotta ehtisin näkemään vielä vähän enemmän ja vielä vähän kauempaa. Eilen polkaisin upeaan Arcon kylään ja tänään lähikylä Torboleen sekä sen ympäristöön. Taas niin kaunista 🏔🌸 Blogissa ”Postikortteja Riva del Gardalta” #

#torbole #visit_italy #lagodigarda #worldtraveler #expandyourplayground #ig_photooftheday #travelblogger #beautifuldestinations
Inhale mountains, sea & sun, exhale stress ✨🙏🏼 #

5 päivää putkeen parin kolmen tunnin aamulenkkejä + päivällä kävelyä paikasta toiseen. Jalat olivat eilen aivan finaalissa. Aamulenkin sijaan levitinkin joogamaton parvekkeelle ja joogailin auringon noustessa vuorten takaa 🏔🌄 Lenkkareiden lisäksi matkoilla kulkee usein siis mukana myös joogamatto! Tuli tarpeeseen tälläkin reissulla ✨ #

Iltapäivällä pyöräilin läheiseen Arcosin kaupunkiin. Kaunis linna kohosi kallion rinteessä ja upea maisema avautui alas kaupunkiin 🏰#

#morningglory #yogi ✨ #sunrise #yogaeverywhere #sunrise_and_sunsets #beautifuldestinations
Travelers best friend- a good pair of trainers ✨🙏🏼 #

Matkalla mukana kulkevat aina lenkkarit. Tälle reissulle mukaan valitsin @newbalance_suomi Fuel Cell Impulset. Tossut ovat toimineet niin lenkeillä kuin city-tossuna 👌

#travelersbestfriend #trainers #adventuretime #hike #mountains #abovetheclouds #naturelover #runnergirl #expandyourplayground #beautifuldestinations #ig_photooftheday
Sunrise hike 🏔🌄 Even though it was super foggy, I managed to capture some amazing sunrise pics. This one was one of them ✨

#sunrise #seenonmyhike #adventuretime #runnergirl #worldtraveler #expandyourplayground #explorer #beautifuldestinations #sunrise_and_sunsets
Gelato 🍨✨I always choose a scoop of amarena 👌 #gelato 
#italy #whatrunnerseat #holidayvibes #bellissima #sweettooth
My favorite pic from the Dolomites and probably the best view I’ve ever seen- and I’ve seen quite a many places ✨🏔 #breathtaking #view

Aivan mielettömiä paikkoja kierreltiin maanantaisella Dolomiittien retkellä. Kyllä sitä tuntee itsensä vain pieneksi tuolla vuoren huipulla 🏔🙏🏼 #nowords Ja kiitos kaikille viesteistä ja kommenteista. Blogissa nyt fiiliksiä Dolomiiteiltä. Myös itse Gardasta ja sen vaellus mahdollisuuksista tulossa myöhemmin. 
#dolomites #mountains #naturlover #topoftheworld #worldtraveler #adventure #explorer #travelphotography #aroundtheworld #beautifuldestinations #visit_italy #ig_photooftheday #aurinkomatkathetkiä
📍 Riva del Garda 
Aamulla järvi on aivan tyyni, päivällä taas tuulinen ja aallokkoinen- ideaali purjelautailijoille. Taidan jättää omat purjelautailut vielä tuonne Laajalahdelle ja tyytyä lenkkeilyyn, sen verran vauhdikkaan näköistä on meno 🏄🏻‍♀️⛵️🌊 #rivadelgarda #travellove #runnergirl #explore #adventuretime #morningglory
Lago di Carezza “lake of the rainbow”- incredible 💙 The water was so clear, no need for filters!

#lagodicarezza #amazing #dolomites #worldtraveler #explorer #adventure #naturelover #amazing_shots #aurinkomatkathetkiä