LÄMMIN LOHISALAATTI


Lämmin lohisalaatti <3

 

Vuodenajan vaihtuminen näkyy myös lautasella. Keho kaipaa raikkaita tuoreita salaatteja ja kasviksia, marjoja ja hedelmiä, kevyempiä aterioita. Pelkkä salaatinlehti ei kuitenkaan pidä nälkää loitolla, vaan se kaipaa rinnalleen muutakin kuin kurkkua ja tomaattia. Jotta jaksan liikkua päivät, useimmiten aamusta iltaan, tuunailenkin salaattejani ruokaisemmiksi milloin milläkin.

 

Juuri nyt nousussa ovat vesimeloni, feta ja minttu. Halloumia tykkään paistaa salaatin kuin salaatin lisukkeeksi. Halloumin kaverina toimii erinomaisesti mango ja korianteri. Myös kvinoa, pähkinät ja siemenet tekevät salaateista ruokaisampia. Hedelmät taas tuovat makeutta ja raikkautta. Ja yrteillä saadaan vielä syvennettyä makua.

 

Alla parin päivän takaisen lämpimän lohisalaatin resepti. Lohta ja kvinoaa tein kerralla isomman satsin, jolloin seuraavan päivän salaatti oli alle alle viidessä minuutissa valmis. Harvemmin teen salaateille kastikkeita, mutta tämä oliiviöljypohjainen on vakioni jo vuosien takaa, jos kastiketta kaipaan. Yrttiä vaihtelen saatavuuden mukaan.

 

LÄMMIN LOHISALAATTI

 

*Pala Lohta (n.125gr/henkilö) *Tammenlehtisalaattia *Baby Pinaattia *pala kevätsipulia *pala Vesimelonia pilkottuna*n. 2-3 rkl Fetaa *1/4 Avocadoa *Tuoretta Minttua *Kvinoaa

+ Kastike *1 rkl oliiviöljyä *1 tl balsamicoa *mustapippuria *ripaus suolaa *loraus hunajaa tai inkiväärisiirappia *silputtua minttua 

 

Valmista kvinoa ohjeiden mukaan. Teen kerralla isomman satsin- keitän 1 dl:n huuhdeltua kvinoaa 2 dl:ssa vettä. Tästä tulee 2-3 annosta. Kvinoan kypsyessä paista suolalla ja mustapippurilla maustettu lohi pannulla. Paista ensin nahkapuoli alaspäin. Lohi on sen verran rasvainen kala ettei paistorasvaa tarvita. Lado lautaselle pesty tammenlehti ja baby pinaatti sekä pilkottu kevätsipuli, vesimeloni, feta, avocado ja minttu. Mausta kastikkeella, jonka ainekset voit sekoittaa keskenään pienessä astiassa. Lopuksi lisää salaattiin n. 1 dl valmista kvinoaa ja paistettu lohifilee. Nauti!

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Arkisto