LUMIPALLOEFEKTI


 

 

Aamuliikunta ja terveellinen aamiainen energisoivat, ja antavat reippaan startin päivään. Ei tarvitse kuin hetki venytellä, niin jo heti olo on heränneempi. Itse ainakin huomaan ison eron, jos istahdan suoraan keittiön pöytään aamiaiselle tai jos herättelen kehoa hieman ensin.

Kuulen usein sanottavan ettei aamulla ole aikaa aamupalan valmistukseen, mutta aamiaisen voi suunnitella ja valmistaa jo illalla valmiiksi- tuorepuurot, chiavanukkaat tekeytyvät yön aikana ja smoothietkin voit valmistaa jo etukäteen. Jos taas olen suunnitellut aamulenkille lähtöä, laitan treenivaatteet jo illalla esille valmiiksi odottamaan. Ennen aamulenkkiä saatan syödä puolikkaan banaanin ja joskus taas lähden liikkeelle tyhjällä vatsalla. Edellisen illan syömiset vaikuttavat, kuinka kova nälkä aamulla vatsassa kurnii. Onnistunut päivä alkaa jo edellisenä iltana.

Jotkut suosivat aamuaerobista tyhjällä vatsalla rasvanpolton takia, mutta itse en ajattele liikkumistani sen pohjalta, vaan teen sitä, mikä tuntuu hyvältä. Kalorien palaminen on se ja sama. Tästä voit lukea aiemman postaukseni ”Aamulenkki tyhjällä vatsalla vai ei?”. Mieluummin ajattelen sitä, kuinka hyvä olo liikkumisesta tulee, jo ihan pienestäkin. Samalla koko olemus tuntuu ryhdikkäämmältä.

Aamuvirkkuna lenkille lähteminen on tietenkin helpompaa kuin varmasti niille, jotka mieluummin kääntävät kylkeä ja torkuttavat mahdollisimman pitkään. Mikään pakko ei tietenkään ole aamulla liikkua, vaan treenin voi tietenkin tehdä silloin kuin se itselle parhaiten sopii. Suosittelen kuitenkin testaamaan ainakin venyttelyjä aamukahvin tippuessa. Liikunnalla on nimittäin lumipalloefektin kaltainen vaikutus!

 

Torilta tuoreita ja makeita hedelmiä ja kasviksia <3 Näitä tulee syötyä joka aterialla! 

 

Terveelliset valinnat, jo heti aamusta alkaen, toimivat todella kuin lumipalloefekti- liikkuminen innostaa tekemään fiksumpia valintoja ruokavalionkin suhteen. Ruokavaliolla taas on vaikutus liikunnasta palautumiseen, jaksamiseen, vastustuskykyyn, suoliston kuntoon ja ihonkin hyvinvointiin. Unenlaatukin paranee. Myös peilistäkin katsoo itsensä hyväksyvämpi ja positiivisempi minä.

Tämä toimii tietenkin myös vice versa- mitä kauemmaksi liikunnan aloittamisen siirtää, tai mitä pidemmäksi aikaa tottumukset lopettaa, sitä hankalampaa on motivoida itsensä taas uudelleen liikkeelle. Ja liikuntatottumuksien jäädessä kärsivät monesti usein myös ruokailutottumukset. Oletteko huomanneet? Siksi olisi hyvä pitää kiinni terveellisistä tottumuksista lomillakin- tai jos tavat ovat hieman unohduksissa, niin ehkä juuri nyt olisi oikea aika herätellä ne taas henkiin? Alku saattaa olla hankalaa, mutta yllättävän pian ne tulevat osaksi rutiineja, ja valintoja tekee ilman sen enempää miettimättä.

 

Väriä lautaselle- terveellinen ruoka on maukasta, raikasta ja energisoivaa! 

 

Pienet muutokset johtavat pysyviin tuloksiin.  

Muutokset ovat haastavia, varsinkin jos on vuosien varrella tottunut tiettyihin tapoihin ja tekemään asiat tietyllä tavalla. Monella saattaa asioista olla jo hyvinkin paljon tietoa, mutta siitäkin huolimatta kerta toisensa jälkeen saatamme toimia vanhojen kaavojen mukaan, vaikka hyvin tietäisimme etteivät ne vie kohti tavoitteita. Usein haluamme kaikki nyt ja heti, ja kun niin ei tapahdu, lyödään mieluummin hanskat tiskiin ja palataan vanhoihin tapoihin. Mutta, kun kaikkea ei tarvitse muuttaa heti… Anna aikaa itsellesi ja muutokselle.

Etenkin painonpudotuksessa olen huomannut, että parhaimmat ja kantavimmat tulokset saadaan silloin, kun kaikkea ei yritetä muuttaa yhdessä yössä. Jos pikadieetit toimisivat, ei ylipaino-ongelmaa olisi. Pikku hiljaa tehtyjä muutoksia on myös helpompi sovittaa omaan ja perheen arkeen. Karsimisen ja kieltämisen sijaan tuo tilalle jotain uutta. En muutenkaan halua lokeroida asioita sallittuihin ja kiellettyihin. Kaikkea kohtuudella.

Make it a lifestyle, not a duty! Silloin, kun asioita tehdään omasta halusta, intohimosta ja tahdosta, eikä pakosta, on kaikista tärkeintä. Juuri oma tahto ja halu ovat kaikkein tärkeimpiä motivaattoreita ja avaimet tasapainoisempiin valintoihin- valintoihin, jotka kantavat vaikka läpi elämän. Sillä, mitä teit eilen tai äsken ei ole enää väliä, vaan sillä, mitä teet juuri nyt!

 

 

 

”If you hang out with me for too long I’ll brainwash you into believing in yourself and knowing you can achieve anything.”

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Life is good 💙💦⛱💙#chilling #bestvacations #lifeisgood .

Kohde, hotelli ja retket ovat kyllä kaikki osuneet niin nappiin. Mitään en olisi voinut pyytää lisää tai mitään en jättäisi pois. (Paitsi, että olisin voinut viettää täällä koko kesäloman 😁) .

Ja se, mikä just täällä Rivalla on parasta, niin samassa paketissa yhdistyvät niin ranta- kulttuuri- kuin aktiiviloma. Unohtamatta italialaista ruokaa 👌 #mykindofholiday .

Italiaan rakastuin vain entistä enemmän ❤️ . 
#iloveitaly #gardalake #travelinspiration #worldtraveler #globetrotter #ig_travel #beautifuldestinations #aurinkomatkathetkiä @aurinkomatkat
📍 Torbole this morning ✨ In love with these buildings #

Vuokrasin eilen pyörän, jotta ehtisin näkemään vielä vähän enemmän ja vielä vähän kauempaa. Eilen polkaisin upeaan Arcon kylään ja tänään lähikylä Torboleen sekä sen ympäristöön. Taas niin kaunista 🏔🌸 Blogissa ”Postikortteja Riva del Gardalta” #

#torbole #visit_italy #lagodigarda #worldtraveler #expandyourplayground #ig_photooftheday #travelblogger #beautifuldestinations
Inhale mountains, sea & sun, exhale stress ✨🙏🏼 #

5 päivää putkeen parin kolmen tunnin aamulenkkejä + päivällä kävelyä paikasta toiseen. Jalat olivat eilen aivan finaalissa. Aamulenkin sijaan levitinkin joogamaton parvekkeelle ja joogailin auringon noustessa vuorten takaa 🏔🌄 Lenkkareiden lisäksi matkoilla kulkee usein siis mukana myös joogamatto! Tuli tarpeeseen tälläkin reissulla ✨ #

Iltapäivällä pyöräilin läheiseen Arcosin kaupunkiin. Kaunis linna kohosi kallion rinteessä ja upea maisema avautui alas kaupunkiin 🏰#

#morningglory #yogi ✨ #sunrise #yogaeverywhere #sunrise_and_sunsets #beautifuldestinations
Travelers best friend- a good pair of trainers ✨🙏🏼 #

Matkalla mukana kulkevat aina lenkkarit. Tälle reissulle mukaan valitsin @newbalance_suomi Fuel Cell Impulset. Tossut ovat toimineet niin lenkeillä kuin city-tossuna 👌

#travelersbestfriend #trainers #adventuretime #hike #mountains #abovetheclouds #naturelover #runnergirl #expandyourplayground #beautifuldestinations #ig_photooftheday
Sunrise hike 🏔🌄 Even though it was super foggy, I managed to capture some amazing sunrise pics. This one was one of them ✨

#sunrise #seenonmyhike #adventuretime #runnergirl #worldtraveler #expandyourplayground #explorer #beautifuldestinations #sunrise_and_sunsets
Gelato 🍨✨I always choose a scoop of amarena 👌 #gelato 
#italy #whatrunnerseat #holidayvibes #bellissima #sweettooth
My favorite pic from the Dolomites and probably the best view I’ve ever seen- and I’ve seen quite a many places ✨🏔 #breathtaking #view

Aivan mielettömiä paikkoja kierreltiin maanantaisella Dolomiittien retkellä. Kyllä sitä tuntee itsensä vain pieneksi tuolla vuoren huipulla 🏔🙏🏼 #nowords Ja kiitos kaikille viesteistä ja kommenteista. Blogissa nyt fiiliksiä Dolomiiteiltä. Myös itse Gardasta ja sen vaellus mahdollisuuksista tulossa myöhemmin. 
#dolomites #mountains #naturlover #topoftheworld #worldtraveler #adventure #explorer #travelphotography #aroundtheworld #beautifuldestinations #visit_italy #ig_photooftheday #aurinkomatkathetkiä
📍 Riva del Garda 
Aamulla järvi on aivan tyyni, päivällä taas tuulinen ja aallokkoinen- ideaali purjelautailijoille. Taidan jättää omat purjelautailut vielä tuonne Laajalahdelle ja tyytyä lenkkeilyyn, sen verran vauhdikkaan näköistä on meno 🏄🏻‍♀️⛵️🌊 #rivadelgarda #travellove #runnergirl #explore #adventuretime #morningglory
Lago di Carezza “lake of the rainbow”- incredible 💙 The water was so clear, no need for filters!

#lagodicarezza #amazing #dolomites #worldtraveler #explorer #adventure #naturelover #amazing_shots #aurinkomatkathetkiä