USKALLA TULLA ULOS MUKAVUUSALUEELTA


 

Asfalttia, hiekkatietä, metsäteitä, polkuja… ei en ollut juoksemassa, vaan pitkästä aikaa maastopyöräilemässä- itse asiassa ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Viime kesänä ja syksynä hyvin alkanut maastopyöräilyharrastukseni tyssäsi oikeastaan pyörän varastamiseen ja superrankkaan Saariselän MTB-kisaan. Huh, ehkäpä fyysisesti haastavin tapahtuma, jossa olen ollut. Lajissa olen kuitenkin vielä niin ulkona omalta mukavuusalueelta ja kaikki energia meni pyörän selässä pysymiseen. (Btw, varastettua pyörää ei koskaan löytynyt, mutta vakuutus korvasi uuden)

Juoksu olisi tietenkin itselleni se houkuttelevin treenimuoto, mutta jalan rasitusvaivat vielä liian kirkkaana mielessä, haluan välttää liiallista yksipuolista kuormitusta. Maastopyöräily onkin juoksulle hyvä korvaava vaihtoehto. Pitkäkestoinen harjoitus, jossa sykkeet pysyvät melko maltillisina koko treenin ajan, vaikka rankemmassa maastossa saa sykkeet toki korkeallekin. Poluilla ajatukset ovat vain seuraavassa ”esteessä” ja siksi siinä saakin tarvittaessa hyvin nollattua kaiken muun mielestä.

 

 

Keskuspuiston kautta ajoin ensin Pirkkolaan, josta jatkoin Pitkäkosken ja peltolenkkien kautta Paloheinään. Maastot ovat tuttuja hiihtolenkeiltä, mutta tietenkin maisemat näyttävät nyt aivan erilaisilta kuin talvella. Paloheinän reitit ovat hieman sekavat polkujen mennessä ristiin ja rastiin. Jo toista kertaa samaa marjastavaa mummoa ohittaessani tajusin ajavani vain samaa ympyrää 😀 Onneksi ei ollut kiire minnekään.

Pyöräily on mukavaa ja ajatuksiin saa samanlaisen flown kuin juoksussakin. Poluilla polkiessani olen kuitenkin selvästi ulkona mukavuusalueeltani. Pelko kaatumisesta on edelleen läsnä, sillä vähäisen kokemuksen takia en oikein vielä luota omiin ajotaitoihini. Tosin huomaan, että viime vuotisista opeista ja Saariselän MTB-kisan kokemuksesta on ollut hurjasti hyötyä. Poluilla osasin jo hieman paremmin ennakoida ja onnistumisen hetkiä koin aivan pienistäkin jutuista. Onnistumisen ilo oli moninkertainen, jos vertaan sitä johonkin, jonka osaan jo hyvin. Siksi haluan itsekin haastaa itseäni, tulla ulos mukavuusalueelta, ja maastopyöräily onkin siihen oiva harjoitusmuoto.

 

Saariselän MTB-kisaan valmistautumisesta voit lukea tästä ja itse tapahtumasta tästä.

 

 

When was the last time you did something for the first time? 

 

Jos kuitenkin aina pysyy vain niissä lajeissa, joissa on jo hyvä, ei välttämättä koe samanlaista onnistumisen iloa kuin jos testaakin aivan jotain uutta. Aluksi kaikki saattaa tuntua hankalalta, mutta toistojen ja säännöllisen harjoittelun avulla kehittyy aivan varmasti. Säännöllisyys on kuitenkin se avainsana ja ilman harjoittelua on turha odottaa tuloksiakaan. Esimerkiksi käsilläseisonnan opin itsekin vasta muutama vuosi sitten. Mökin trampoliinilla oli helppo aloittaa harjoittelu, koska kaatuessa alastulo oli ainakin pehmeä. Siitä pikku hiljaa uskallauduin testaamaan seinää vasten jne.

Olen huomannut myös, että juoksutapahtumien suosiosta huolimatta, on monelle iso kynnys osallistua tapahtumaan, jos oma ”juoksu-ura” on vasta aluillaan tai jos ei vielä aiemmin ole tapahtumiin osallistunut. Mielestäni tapahtumien ideana on kuitenkin saada mahdollisimman moni liikkeelle- haastaa itseään, liikkua oman kunnon ja fiiliksen mukaan, ei toisiin vertaamalla. Harva meistä on kuitenkaan tähtäämässä sen suurempiin arvokisoihin? Juoksutapahtumat ovat liikkumisen ohella myös hauskoja sosiaalisia tapahtumia, joihin voi osallistua vaikkapa kaveriporukalla tai perheen kesken. Ei kannata ottaa niitä niin vakavasti, rohkeasti mukaan vain! Kaikki ovat joskus olleet aloittelijoita.

Yksi hauska matalan kynnyksen, koko perheen tapahtuma on Runner’s High:n järjestämä Helsinki Twilight, joka juostaan 5.8 iltajuoksuna. Startti on Hietsun rannassa ja matkoina 10km, 1/2 maraton, sekä 800m rantaspurtti ja 5km kävely. Myös lapsille on oma kisa ennen tapahtumaa. Kyseessä on siis matalan kynnyksen, koko perheen tapahtuma, mutta toki voit myös testata halutessasi kesäkuntoasi. Kaikki voivat siis itse valita, millä fiiliksillä tapahtumaan lähtee. Ja mikä parasta, 20 % tapahtuman ilmoittautumistuloista menee Sylvalle ja Aamusäätiölle (Suomen lasten syöpäsäätiö).

Koodilla TEAMRYNKEBY saat -15% ilmoittautumisesta! Rynkebyn Team Helsingin upeasta Pariisin ”valloituksesta” voit lukea tästä.

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

It is pretty cold today, -17c ❄️, but who can resist this sunshine ☀️ .

Aamulla kävin heittämässä kevyen hiihtolenkin ja liikkeelle lähtiessä oli kieltämättä kylmä- mittari näytti -17c. Liikkeessä tuli nopeasti lämmin, mutta kuka keksisi sellaiset hanskat, jotka olisi oikeasti lämpimät muttei liian paksut? 🤔 Kaikki mahdollinen on testattu!

Muuten mulla oli päällä... .

Yläosa:
💖 Kari Traa merinovilla Rose-paita 💖 Peakin ohut merinovillapaita 💖 KT:n pari vuotta vanha treenitakki .
💎💎💎
.

Alaosa:
💖 KT merinovilla Rose- kerraston housu 💖 ZeroPointin pitkät hiihtosukat 💖Salomonin windstopper juoksu/hiihtotrikoot 💖 Päässä KT:n merinovillapipo, jonka alla vielä ohut panta. .

Tykkään treenata melko ”vähillä” vaatteilla, mutta treenin jälkeen mulla on aina vaihtovaatteet ja lämmintä vaatetta mukana. Hiihtolenkin jälkeen vedin heti lämpimän toppatakin päälle, päähän kuiva pipo, käteen lämpimät hanskat ja jalkaan UGG:t (tai niin lämpimät vaatteet kuin autossa nyt voi näillä keleillä olla) ❄️❄️ .

Ennen treenattavia vaihdoin Kisahallilla toisen paidan päälle ja trikoot jalkaan. Suihkuun pääsin vasta nyt kotona. .

Tuleeko sulla lähdettyä ulos näin kovilla pakkasilla? Vai treenaatko mieluummin sisällä? ❄️❄️ .

#skigirl #outdoors #xcskiing #crosscountryskiing #hiihto #hiihtopäivä #treenipäivä #motivation #naturelove #sunrise_and_sunsets #nature_good #nature_lovers #thisisfinland
Mountains & Italy- training is on @alppimentorit 🏔🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️ .

Woohoo, matka kohti Italiaa ja Aostanlaakson kolmetonnisia on alkanut. Lue blogista fiiliksistä, talvitreeneistä, polkujuoksusta ja tavoitteista- linkki biossa! 💪🏼 .

#trailrunner #winterrunning #runnergirl #polkujuoksu #mountainlover #uusipostausblogissa #outdoors #activeliving #fitspiration
Sunday’s ❤️ .

Kotibrunssi. Ihana hillua koko aamupäivä yökkärissä ☕️ .
#goodmorning #morningglory #home #brunch #easylikesundaymorning 📸 @endorfiinikoukussa
It is your track, and yours alone. Others may walk it with you, but no one can walk it for you.- Rumi 💎 .

Eilen keskusteltiin treenattavan kanssa motivaatiosta ja tavoitteiden saavuttamisesta. Siitä, kuinka motivaation on lähdettävä aina itsestä- ei lapsista, puolisosta tai muista ulkoisista tekijöistä. Tuloksia ei saavuteta, jos halu muutokseen ei lähde itsestä. Vaikka, kuinka olisi parhaat treenit, ruokavaliot ja kannustava tukiverkosto, on vaikea luoda mitään pitkäkantoista, jos itse ei ole motivoitunut ja halukas tekemään asioita tavoitteiden saavuttamiseksi. ✨ .

Mun treenattava on sisäistänyt tämän ja huh, tuloksia tulee! ✨💎✨💎 Mitä sinä haluat? Mitä olet valmis tekemään niiden saavuttamiseksi? Ovatko se/ne asiat prioritettilistasi kärkipäässä? Teetkö jo jotain niiden eteen? Kuinka motivoitunut olet? Miksi haluat juuri tätä/näitä asioita? Kirjoita nämä itsellesi ylös ja palaa niihin aina, kun mietit, miksi aloitit. 💎 .

Albert Einsteinin ajatelman mukaan- ”Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different result.” Kuulostaa niin ilmiselvältä, mutta siitäkin huolimatta syyllistymme siihen. Ota ohjat omiin käsiin, sillä silloin voit muuttaa asioita, joiden haluat olevan toisin ❤️ .

P.S näin ihanat maisemat on Oittaalla. Kuva on eiliseltä hiihtolenkiltä! Kivaa viikonloppua ❄️ .

#motivation #quoteoflife #outdoors #naturelove #thisisfinland #skigirl #activeliving #xcskiing #hiihto #crosscountryskiing
Lets ski ❄️❄️❄️ .

Blogissa nyt toivottu postaus hiihdosta- miten karvapohjasuksia hoidetaan, perinteisen hiihtotyylin tekniikkavinkkejä, @salomonsuomi suksitestipäivistä ja välineiden valinnasta! Linkki blogiin löytyy biosta ☝️ .

Tänään mä aion suunnata laduille- lunta ainakin riittää! Mitkäs on sun suunnitelmat? ⛷⛷ .
#ski #xcskiing #hiihto #hiihtopäivä #trainingday #fitspiration #outdoors #uusipostausblogissa #skigirl 📸 @endorfiinikoukussa
« It’s not how deep you go. It’s how you go deep.- Ida Rolf. 🖤 .

Elina @endorfiinikoukussa kirjoitti ihanan postauksen Endorfiinikoukussa- blogiinsa juoksijan venyttelyistä ja mm. meidän ystävyydestä ✨❤️ Käy lukemassa ja nappaa vinkit talteen! Videolta näet liikkeet vielä käytännössä. .
#yogi #activeliving #personaltrainer #quoteoftheday #yogaeverydamnday #healthyliving #fitspo #fitspiration 📸 @endorfiinikoukussa
Eilen lanseerattiin Suomeen ihana italialainen kauneussarja N.A.E Naturale Antica Erbosteria @nae , jossa kantavana voimana ovat italialainen luonto, sen yrtit ja vanha tietotaito. ✨ Intohimoa, nautintoa, esteettisyyttä, ihania tuoksuja... ”La bella vita” Arki on kaikilla sama, asuipa sitten missä vain, mutta arjestakin voi aina tehdä hieman kauniimpaa ja nautinnollisempaa. Niin mäkin uskon ✨ .
Aivan ihana tapahtuma- italiainen lounas, italialaista musiikkia ja tietysti nämä tuotteet 😍 Kiitos @ellakanninen @prmanifesto @nae .

Italia fanilla muuten matkakuume nousi, kunnes tajusin, että hei Italian matka ensi kesälle @alppimentorit vuorivaellukselle on jo buukattu! Tulevana lauantaina meillä on ensimmäinen tapaaminen ja käydään jo läpi tulevaa reissua ja käydään juoksemassa lumisilla poluilla. Huippua tietenkin tavata lähtevä tiimi 🏔💎 .

Nyt kuitenkin nautin Suomen talvesta ja lumesta ❄️ Lumitöiden tekokin on kivaa, kun osaa asennoitua siihen niin. Kivaa päivää sullekin 😍 .

#italy #iloveitaly #naturalcosmetics #travelbug #dolomites #adventuretime #hike #mountaineering #runnergirl #amazing_shots
Ice ice baby! ❄️ .

Eilen pulahdin hiihtolenkin päälle avantoon. Ai, että teki hyvää, vaikka olihan se ihan jäätävän kylmää! Ens kerralla varaan enemmän aikaa, että ehdin saunaankin ✨ Tuutko mukaan @heidi_ettskrutt ? 
Onkos muuten siellä ruudun toisella puolella innokkaita talviuimareita? ❄️ .

#winterswimming #avantouinti #iceswimming #iceicebaby #healthyliving #outdoors #fitspiration 📸 @endorfiinikoukussa
💥✨ HOME WORKOUT ✨💥 #boom .

Gallupin mukaan moni teistä treenaa myös kotona, KOSKA se säästää aikaa, ei ole sidottu aikaan tai paikkaan ja kaiken lisäksi se on ilmaista! 🏡💪🏼 .
Alla tehokas tuolijumppa! Tarkemmat ohjeet liikkeisiin (ja aloittelijan variaatiot) löydät nyt blogista- linkki biossa ☝️ Tykkää ❤️ ja tallenna treeni. Silloin voit tehdä sen koska just sulle sopii. Lisää treenejä löydät #heidionthegoworkout 💥💪🏼💥💪🏼 .

1️⃣ Lantionnostot 
2️⃣ Bulgarialainen Askelkyykky
3️⃣ Dippi
4️⃣ Punnerrus & kosketus olkapäähän
5️⃣ Vuorikiipeilijä
6️⃣ Vatsarutistus x 3 .
Työosuus 30-45 sec. -> palautus liikkeiden välissä 30-15sec. Palautus kierrosten välissä 30-60 sec. Tee 2-4 kierrosta. Alkulämppää unohtamatta- yhdistä hyöty & huvi ja imuroi tai tee lumityöt alle 💪🏼💪🏼 .

#kotitreeni #homeworkout #fitspiration #workoutvideo #befit #fitgirlvideos #fitmom #bodyweighttraining #tuolijumppa 📸 @endorfiinikoukussa

Arkisto