USKALLA TULLA ULOS MUKAVUUSALUEELTA


 

Asfalttia, hiekkatietä, metsäteitä, polkuja… ei en ollut juoksemassa, vaan pitkästä aikaa maastopyöräilemässä- itse asiassa ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Viime kesänä ja syksynä hyvin alkanut maastopyöräilyharrastukseni tyssäsi oikeastaan pyörän varastamiseen ja superrankkaan Saariselän MTB-kisaan. Huh, ehkäpä fyysisesti haastavin tapahtuma, jossa olen ollut. Lajissa olen kuitenkin vielä niin ulkona omalta mukavuusalueelta ja kaikki energia meni pyörän selässä pysymiseen. (Btw, varastettua pyörää ei koskaan löytynyt, mutta vakuutus korvasi uuden)

Juoksu olisi tietenkin itselleni se houkuttelevin treenimuoto, mutta jalan rasitusvaivat vielä liian kirkkaana mielessä, haluan välttää liiallista yksipuolista kuormitusta. Maastopyöräily onkin juoksulle hyvä korvaava vaihtoehto. Pitkäkestoinen harjoitus, jossa sykkeet pysyvät melko maltillisina koko treenin ajan, vaikka rankemmassa maastossa saa sykkeet toki korkeallekin. Poluilla ajatukset ovat vain seuraavassa ”esteessä” ja siksi siinä saakin tarvittaessa hyvin nollattua kaiken muun mielestä.

 

 

Keskuspuiston kautta ajoin ensin Pirkkolaan, josta jatkoin Pitkäkosken ja peltolenkkien kautta Paloheinään. Maastot ovat tuttuja hiihtolenkeiltä, mutta tietenkin maisemat näyttävät nyt aivan erilaisilta kuin talvella. Paloheinän reitit ovat hieman sekavat polkujen mennessä ristiin ja rastiin. Jo toista kertaa samaa marjastavaa mummoa ohittaessani tajusin ajavani vain samaa ympyrää 😀 Onneksi ei ollut kiire minnekään.

Pyöräily on mukavaa ja ajatuksiin saa samanlaisen flown kuin juoksussakin. Poluilla polkiessani olen kuitenkin selvästi ulkona mukavuusalueeltani. Pelko kaatumisesta on edelleen läsnä, sillä vähäisen kokemuksen takia en oikein vielä luota omiin ajotaitoihini. Tosin huomaan, että viime vuotisista opeista ja Saariselän MTB-kisan kokemuksesta on ollut hurjasti hyötyä. Poluilla osasin jo hieman paremmin ennakoida ja onnistumisen hetkiä koin aivan pienistäkin jutuista. Onnistumisen ilo oli moninkertainen, jos vertaan sitä johonkin, jonka osaan jo hyvin. Siksi haluan itsekin haastaa itseäni, tulla ulos mukavuusalueelta, ja maastopyöräily onkin siihen oiva harjoitusmuoto.

 

Saariselän MTB-kisaan valmistautumisesta voit lukea tästä ja itse tapahtumasta tästä.

 

 

When was the last time you did something for the first time? 

 

Jos kuitenkin aina pysyy vain niissä lajeissa, joissa on jo hyvä, ei välttämättä koe samanlaista onnistumisen iloa kuin jos testaakin aivan jotain uutta. Aluksi kaikki saattaa tuntua hankalalta, mutta toistojen ja säännöllisen harjoittelun avulla kehittyy aivan varmasti. Säännöllisyys on kuitenkin se avainsana ja ilman harjoittelua on turha odottaa tuloksiakaan. Esimerkiksi käsilläseisonnan opin itsekin vasta muutama vuosi sitten. Mökin trampoliinilla oli helppo aloittaa harjoittelu, koska kaatuessa alastulo oli ainakin pehmeä. Siitä pikku hiljaa uskallauduin testaamaan seinää vasten jne.

Olen huomannut myös, että juoksutapahtumien suosiosta huolimatta, on monelle iso kynnys osallistua tapahtumaan, jos oma ”juoksu-ura” on vasta aluillaan tai jos ei vielä aiemmin ole tapahtumiin osallistunut. Mielestäni tapahtumien ideana on kuitenkin saada mahdollisimman moni liikkeelle- haastaa itseään, liikkua oman kunnon ja fiiliksen mukaan, ei toisiin vertaamalla. Harva meistä on kuitenkaan tähtäämässä sen suurempiin arvokisoihin? Juoksutapahtumat ovat liikkumisen ohella myös hauskoja sosiaalisia tapahtumia, joihin voi osallistua vaikkapa kaveriporukalla tai perheen kesken. Ei kannata ottaa niitä niin vakavasti, rohkeasti mukaan vain! Kaikki ovat joskus olleet aloittelijoita.

Yksi hauska matalan kynnyksen, koko perheen tapahtuma on Runner’s High:n järjestämä Helsinki Twilight, joka juostaan 5.8 iltajuoksuna. Startti on Hietsun rannassa ja matkoina 10km, 1/2 maraton, sekä 800m rantaspurtti ja 5km kävely. Myös lapsille on oma kisa ennen tapahtumaa. Kyseessä on siis matalan kynnyksen, koko perheen tapahtuma, mutta toki voit myös testata halutessasi kesäkuntoasi. Kaikki voivat siis itse valita, millä fiiliksillä tapahtumaan lähtee. Ja mikä parasta, 20 % tapahtuman ilmoittautumistuloista menee Sylvalle ja Aamusäätiölle (Suomen lasten syöpäsäätiö).

Koodilla TEAMRYNKEBY saat -15% ilmoittautumisesta! Rynkebyn Team Helsingin upeasta Pariisin ”valloituksesta” voit lukea tästä.

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Post run meal with a view 🌳 1300m vertical, 3h 27 mins and 19.2K 💪🏼 Cinnamon bun & coca cola tastes better than ever! .

#whatrunnerseat #cinnamonbun #runnergirl #postworkoutfuel #runrunrun #activeliving #trainingday #worlderunners
What happened yesterday in Kasavuori... trail running & 820 vertical w/ @alppimentorit 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️🌲 What else would you do on Friday night? 😁😁 .

Eilen tunkattiin Alppisimulaattorin 2/4 päivää Kasavuoressa, tänään suunnataan Salmen vanhalle laskettelurinteelle. Mulla takana jo 3/4 sillä kävin vetämässä huomisen treenin jo ennakkoon. Ihme kyllä, jalat ihan jees. Nälkä vaan melkoinen ja uni oli viime yönä vähän heikko. Näin ihan hulluja unia ja heräilin muutaman kerran... 🤪 .

Mut hei, kivaa päivää, aurinko paistaa ☀️☀️ Täällä on puurot syöty ja valmiina lähtöön! Onko sulla treenipäivä? .

#trailrunning #kohtiunelmia #runnergirl #runspo #runshots #workoutmotivation #trainingday #activeliving #timetoplay #salomonwmn #runitfast #runrunrun 📷 @jannenpolut
🌸 Smile like a flower. Not only with your lips, but with your whole being- Rumi 🌸 .

Matkalla aamu-uinnille, huomasin, että mätsäänpä hyvin tuonne alppiruusujen joukkoon 🌸😅 Samalla olen ihmetellyt, mikä kumma saa korvat, kurkun ja suunpielet näin kovasti kutiamaan?!? Aivastelen jatkuvasti ja silmät vetistää... en ole flunssassa ja viimeksi sain vastaavia allergiaoireita Englannissa asuessa 10 vuotta sitten... Onko sulla just nyt vastaavia allergiaoireita? 🌸🐝🦋 .

#alppiruusu #flowerpower #summervibes #selfie #quoteoftheday
Kahta en vaihda- aamu-uintia & aamupalaa 💦☕️ .

Vesi on lämmennyt ensimmäisistä uintikerroista monta astetta. Vähän jo harmittelin ettei aamu-uinnilla kohta ole enää samaa virkistävää vaikutusta, jos vesi oikein tästä lämpenee (vaikka muuten lämpö onkin enemmän kuin tervetullutta). Tänään vesi tuntui kuitenkin taas raikkaalta ja teki hyvää alkuviikon treenien jälkeen ♥️ .

#swim #morningglory #thisisfinland #mymorningroutine #healthiswealth #activeliving #feelgood
I have a day off today, so this is what I am going to do now 💪🏼🏔☀️🏃🏻‍♀️#timetoplay #trainingday .

Meillä on tällä viikolla @alppimentorit kanssa neljän päivän Alppisimulaatio- treenipäivät 💪🏼 Mutta koska en torstaina ja sunnuntaina pääse töiden takia mukaan, käyn tunkkaamassa jo etukäteen omatoimisesti. Eilen olin Malminkartanolla, tänään lähden Nuuksioon. Mitäpä sitä vapaapäivänä muutakaan 🤪💪🏼 .

Blogissa nyt ”Liikuntaa ilon kautta- ei koska pitää ja on pakko”. Tekstissä myös vastaus kysymykseen ”koska pitää aloittaa treenaaminen synnytyksen jälkeen?” 🌸 Linkki blogiin biossa! Kivaa päivää, mä lähden tunkkaamaan 💪🏼 .

#outdoors #sauvarinne #activeliving #mountainlove #runnergirl #runspo #womenwhohike #adventuretime #explorer #salomonwmn @salomonsuomi @salomonnordic
Either you run the day or the day runs you ☀️🏃🏻‍♀️ .

@helsinkicityrun :n jälkeiset palauttavat kaksi viikkoa ovat tehneet tehtävänsä. Eilisellä työmatkajuoksulla nimittäin jalka nousi ja viiden minuutin kilometrit kulkivat kevyesti. #runnershigh #endorphins 🏃🏻‍♀️💨☀️Selässä mulla @salomonsuomi Advance Skin Pro 10 juoksureppu, minne mahtuu yllättävän paljon tavaraa- eilen kumppareita, TRX-narut, vesipullo, välipalaa ja vaihtopaita. Reppu istuu hyvin selkään eikä hölsky. Tämä lähtee Aostanlaaksoon ✌️ *reppu saatu .

Muistathan sinäkin pitää kevyempiä treeniviikkoja? Keho tarvitsee myös palautumista. Varsinaisen treenin sijaan huolla kehoa venytellen, käy uimassa, pyöräile työmatkoja tai lähde kävelylle 🌸 Aurinkoista tiistaita ☀️ .

#runnergirl #runitfast #juoksu #activeliving #salomonrunning #trainingday #runrunrun #runtheworld #worlderunners #runshots #runspo
🌿 Keinujumppa 🌿 Tässähän saa melkein keinulla tehtyä TRX- treenin 😅 Tämän setin vedin lauantaina juoksulenkin päälle. 3 kierrosta ja 10 toistoa jokaista liikettä. Etenkin 3️⃣ & 4️⃣ oli 🔥🔥 Tallenna ja testaa! .

1️⃣ Keinu Kyykky/Soutu
2️⃣ Bulgarialainen askelkyykky
3️⃣ Lankku, polvien veto & punnerrus
4️⃣ Vatsarutistus 
5️⃣Ojentajapunnerrus & jalkojen ojennus .

Aurinkoa päivääsi, täällä viedään kevään viimeisiä ohjauspäiviä. Ensi viikolla lennän Ibizalle, Formenteralle 🧘🏻‍♀️☀️ .

#heidionthegoworkout #trxtraining #kotitreeni #homeworkout #trainingday #fitgirlvideos #workoutvideo #nogymnoproblem
Perfect weather & wind for windsurfing ☀️ First time this summer- but definitely not the last! See you soon @20knots ☀️✌️ .

@heidioller_ettskrutt luki mun ajatukset, kun eilen illalla Café Torpanrannassa istuskellessa mietin, että olis kiva lähteä purjelautailemaan. Tekstari tuli kreivin aikaan ja niin me kaksi aloittelijaa suuntasimme heti aamusta Torpalle. Pari tuntia meni kuin siivillä ☀️ Oli niin kivaa, että buukattiin jo heti uusi sessio! .

Twenty Knots järjestää Kalastajatorpalla SUP- ja purjelautakursseja ja tietty lautoja voi myös vuokrata. Suosittelen testaamaan- haastavaa, mutta tosi kivaa 😊☀️ .

#windsurfing #fiskislife #watersports #lifehappensoutdoors #activeliving #mylife #moveyourbody #sundayfunday #summervibes #fitspiration #womenwhoinspire
Sunday RunDay? 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️ Onko sulla tänään juoksupäivä vai palautteletko kenties eilisen HHM:n jäljiltä? Mulla juoksupäivä, mutta taidanpa mennä testaamaan myös purjelautailua- saas nähdä pysynkö laudalla ollenkaan 😅💦 .

Blogissa fiiliksiä keskiviikon @sauconysuomi Running & Breaking tapahtumasta Suomenlinnasta- linkki blogiin biossa. .

#sundayrunday #sundayrunning #runnergirl #runspo #saucony #juoksu #weekendvibes #wewhorun #activeliving #runshots #iloverunning #runwithaview 📷 @laurikalima

Arkisto