VÄLIPALAVINKIT, On the Go


 

Eväät kulkevat mukanani päivittäin. Milloin olen istunut eväineni lounaalla Nuuksion metsissä, puiston penkillä kesäpäivänä treenattavien välissä, Somatic Studion kahvihuoneessa, Kisahallilla tai vaikkapa autossa hiihtolenkin jälkeen. Eväät ja välipalat ovatkin arkeni pelastus, helposti ja kätevästi mukana kulkeva ateria. Mukana kulkevat välipalat pitävät huolen, että saan pidettyä aktiivisessa arjessani, ja viikonloppuisinkin, ateriarytmit tasaisina. Näin vältyn ruokaostoksilla hetken mielijohteilta, huutavalta nälältä, liian isoilta kerta-annoksilta ja makeanhimoilta, jotka usein johtuvat väliin jääneistä aterioista. Itse tehtyjä eväitä syödessä tiedän myös, mitä syön.

 

Seuraavan päivän välipalat suunnittelen valmiiksi jo edellisenä iltana. Illalla teen chiavanukasta isomman satsin jääkaappiin tekeytymään, tuorepuuroa tai jos aamulla on aikainen lähtö, surautan smoothienkin jo illalla. Usein kuulen (teko) syitä, kuinka ei ole aikaa tehdä välipaloja, ja juuri siksi itsekin ennakoinkin jo illalla. Kaikilla meillä on päivässä aivan ne samat 24tuntia. Jos haluaa panostaa vaikkapa välipaloihin, aika niiden tekemiseen kyllä löytyy. Chiavanukkaan tekoon menee maksimissakin vain 5 minuuttia!

 

CHIAVANUKAS

 

2 dl Cashewpähkinöitä, 5 dl vettä, pala tuoretta Inkivääriä, 1-2 tl Kurkumaa, 1 kypsä Banaani, loraus hunajaa tai 1-2 Medjool Taatelia + 1 dl Chiansiemeniä 

 

Blendaa pähkinät ja vesi. Lisää loput ainekset, paitsi chiansiemenet, ja jatka blendaamista kunnes kuohkeaa. Lisää joukkoon chiansiemenet ja pyöräytä kerran nopeasti. Siirrä kulhoon ja jääkaappiin tekeytymään. Anna tekeytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli. Usein blendaan joukkoon myös Foodinin vanilja heraa, joka tekee koostumuksesta, niin tämän kuin smoothienkin, ihanan kermaista. Tarjoile sellaisenaan tai marjojen ja pähkinä/siemen/marja mixin kanssa. Nämä eväät olivat mukana viime viikkoisella hiihtolenkillänikin, sillä suoraan Oittaalta ajoin seuraavalle asiakkaalle. Pieni vaiva, iso ilo eikä huutavaa nälkää!

 

Kävellen töihin, tai ainakin osan matkasta, aina, kun mahdollista. Kevyet eväät kulkevat näppärästi treenivälineiden kanssa repussa.

 

Jos terveellisten välipalojen tekeminen on helppoa pienen ennakoinnin ansiosta, on helpottavaa pakata ne myös tiiviisiin, kevyisiin ja laadukkaisiin rasioihin. Kriteereitä, joita arjessani arvostan, sillä aina, kun mahdollista kävelen töihin. Repussa kulkevat niin TRX-naruja kuin kumppareita ja jumppamattoja, eilen läppäri ja kamerakin, jolloin mielellään muuten vältän ylimääräistä painoa kaikessa muussa, eväissäkin. Kiitos keveydestä sveitsiläisen SIGG:n lounasboxin ja ruokatermarin.

 

SIGG:n ruostumattomasta teräksestä tehty ruokatermari, klassikko jo vuodelta 1908, Hot & Cold pitää ruuan halutessa kuumana tai kylmänä. Näppärää, sillä usein kesähelteillä olen pähkäillyt smoothien ja raakaruokien säilyvyyden kanssa. Lämpimämmillä ilmoilla, kun säilyvyys on vähän niin ja näin. Ja toisaalta taas nyt eväspuuronkin voi tehdä kotona valmiiksi, sillä termari pitää sen seitsemän tunnin ajan lämpimänä. Sama juttu esimerkiksi keittojen kanssa. Viime viikolla kulki termarissa chiavanukas ja eilen kulki mukana smoothie, joka oli näppärä lusikoida suoraan termarista. Plussaa vielä keveydestä, tiiviistä korkista ja tuplaseinämästä, jonka ansiosta termos on aina kosketukselle neutraali.

 

SMOOTHIE On The Go

 

pieni Banaani, reilu 1 dl pakaste Tyrniä, pieni kourallinen Cashewpähkinöitä, 1 mitallinen Foodinin vanilja Heraa, 1 dl aamulla puristettua porkkana/appelsiini/inkiväärimehua + 1 kapseli Wild Nutritionin Immune Boostia

 

Blendaa kaikki ainekset keskenään. Lusikoi suoraan termarista. Sigg:n termari pitää ruuan 7 tunnin ajan niin kuumana tai kylmänä. Todella kätevää!

 

Lounasbox on myös superkevyt, se kestää kovempaakin menoa ja sisällä oleva ruoanjakaja mahdollistaa kahden eri evään säilyttämisen samassa rasiassa. Chiavanukkaan lisukkeet, banaani & siemensekoitus, kulkivat boxissa sulassa sovussa, eikä edes valmiiksi puolitettu banaani mustunut. Kaikki, jotka ovat kuljettaneet banaania kassissa eväänä, tietävät varmasti, kuinka nopeasti se kassissa mustuu ja muussaantuu.

 

SIGG Lunchbox & SIGG Ruokatermari

 

Ilokseni saan arpoa teidät lukijoiden kesken kuvan LUNCHBOXIN! Kommentoi tähän postaukseen suosikki välipalasi, 26.1 mennessä, joka mielestäsi kulkisi näppärästi rasiassa mukana, ja olet arvonnassa mukana. Käy kurkkaamassa myös Instagramini @heidionthegosiellä arvonnassa termari.

 

*Tuotteet saatu

 

Heidi xoxo

Lue lisää

41 kommenttia

 • Ingrid
  23.1.2018 at 08:25

  Hei, kiitos vinkeistä! Tämä on varmaan sinulle tuttu juttu, mutta olen havainnut hyväksi että kylmänä pysyvään tuotteeseen esim. just toi chia-vanukas, kun lisää viimeisenä pakastemarjat, niin se pysyy itsestään kylmänä, vaikka olisin unohtanut reppuun asti iltapäiväksi 🙂

 • Aurinkoinen
  23.1.2018 at 08:38

  Banaani on välipalasuosikkini. Mukana arvonnassa.

 • Annina
  23.1.2018 at 08:47

  Luulen että tämä toimisi hyvin uusille suosikeilleni – siemennäkkärille, porkkanoille ja hummukselle. Kiitos ihanasta postauksesta ja ideoista jälkeen kerran!

 • EevaA
  23.1.2018 at 10:34

  Välipalasuosikkejani ovat erilaiset tuorepuurot 🙂

 • Maritta
  23.1.2018 at 10:38

  Leipä kalkkunalla ja juustolla ja toiseen osaan suolakurkkua, tomaattia, kurkkua , paprikaa ja lenkkieväät maistuu parhaalta luonnossa!

 • Sari
  23.1.2018 at 11:16

  Boksikin olisi aivan ihana. Eilen jo odottelin, että tämä postaus tulee 🙂 Porkkanatikut ja leivät mukaan erityisesti talviselle rinnepäivälle.

 • Sofia
  23.1.2018 at 11:51

  Suosikki välipala on tuorepuuro tai smoothiet.

 • Sanna Kurvinen
  23.1.2018 at 11:57

  Banaani ja pähkinät sekä pilkotut porkkanat on mun suosikkivälipaloja, ja tuo rasia toimisi näille kyllä todella hyvin.

 • Mia
  23.1.2018 at 12:14

  Moi Heidi! Kiitos taas reseptistä, chiavanukasohjettasi täytynee kokeilla. Pidän reseptipostauksistasi, juuri viikonloppuna tein aikoinaan julkaisemallasi porkkanasämpyläreseptilläsi sämpylöitä ja tällä viikolla meillä arkiruokalistalla mm julkaisemasi pad thai. 🙂

  Mukana arvonnassa. Yleensä välipalana puuro ja marjoja, kuljetan aamuisin töihin myös aamupalan joka leipää ja kasviksia, tuo eväsrasia palvelisi siinä käytössä erinomaisesti.

 • Jukka J
  23.1.2018 at 12:15

  Tuo boxi olisi ihan huippu meidän metsäretkillä! Lemppareita ihan perus leipien tai piirakoiden lisäksi ovat pähkinät ja banaani, omena sekä tuoreet marjat.

 • Maija
  23.1.2018 at 12:49

  En syö välipaloja, mutta koska noudatan tarkkaa omaa ruokavaliota, niin raahaan omat eväät jokapaikkaan. Tuohon boxiin menisi esim. suosikkiruokani, eli lohi ja lehtikaali.

 • Tanja
  23.1.2018 at 16:01

  Erillaiset pähkinöt ja hedelmät

 • Sari S
  23.1.2018 at 18:18

  Liikkuva työ yhdistettynä vaihtelevaan eväiden säilytyslämpötilaan on ollut haaste jo pitkään. Tällä boksilla kulkisi mukana niin lämmin kuin tuorepuurotkin sekä rahka marjoilla ja pähkinöillä – ilman pilaantumisriskiä.

 • Ella
  23.1.2018 at 19:07

  Tuossa boxissa kulkisivat mukavasti banaanit ja siemennäkkärit.

 • Outi A
  23.1.2018 at 19:26

  Maitoallergian vuoksi kaupoista varsinkin näin pienessä kaupungissa on haastava löytää mitään hyvää syötävää. Varsinkaan proteiinipitoista. Rasiaan pakkaisin mukaan hedelmäpaloja sekä keitettyjä munia 🙂

 • Taija
  23.1.2018 at 20:27

  Chiavanukas erilaisilla ”härpäkkeillä” maustettuna.

 • Hanna
  23.1.2018 at 20:46

  Tuorepuuro tai smoothie, sekä lämmin kaavissosekeitto ?

 • eiju
  23.1.2018 at 20:49

  Banaani reissun päällä ja itse tehty mysli + plain jugurtti kotosalla

 • Jaana
  23.1.2018 at 20:55

  Mansikka-avocado-banaani-kauramaitosmoothie

 • Kati
  23.1.2018 at 22:13

  Aivan loistava boksi meheville eväsleiville metsäretkellä

 • PirjO
  23.1.2018 at 22:37

  Kananmuna ja avokado! Ja porkkanatikut:)

 • Tiina
  23.1.2018 at 22:59

  Chiavanukas marjoilla tai smoothie välipalaksi töihin.

 • Sirpa
  23.1.2018 at 23:47

  lemppari välipalani on ehdottomasti rahka/banaani/marja smoothie ? mutta kyllä tuolle rasiallekin käyttöä olisi varmasti

 • Sallamari
  24.1.2018 at 06:28

  Töihin evääksi lähtee yleensä lämmin kasvissosekeitto ja välipalaksi smoothie!

 • Elina Rauhala
  24.1.2018 at 08:17

  Lempivälipalani on riisikakku, kalkkunaleikkeellä ja avokadolla. Lisäksi joku hedelmä.

 • Mari
  24.1.2018 at 18:03

  Luotan smoothieisiin!

 • Hanna
  24.1.2018 at 22:03

  Mun suosikkeja on tuorepuuroo. Ja uusi lempparini on siemennäkkäri. Aiemmin olen vältellyt kaikkia siemeniä, nyt uskalsin kokeilla. Ja ainakin tossa näkkärissä toimii.

 • Emppu
  24.1.2018 at 23:30

  Salipäivinä mulla on aina välipala mukana töissä. Chiavanukkaat ja tuorepuurot eri variaatioina ovat suosikkeja. Kiireessä myös banaani tai rahka kelpaavat.

 • Sia
  25.1.2018 at 05:06

  Kotona suosikkivälipalojani ovat erilaiset smoothiebowlit, ”tien päällä” itsetehdyt proteiinipatukat 🙂

 • Krista
  25.1.2018 at 12:16

  Suosikkini on tuorepuuro ja erilaiset smoothiet <3

 • Emmi
  25.1.2018 at 13:56

  Boxissa kulkisi kätevästi lemppari aamu- tai välipalani tuorepuuro. Chiavanukkaita myös valmistan usein aina kun vaan chiansiemeniä kaapista löytyy 🙂

 • Hennah
  25.1.2018 at 15:11

  Ihan mahtava tuo boksi ja termari myös! Banaaniprotsku lettu ja marjat/pähkinät laittaisin tonne, kätevä olis ?
  Chiavanukas on hyvää kyllä tolla sun ohjeella, kiitos siitä.

 • Hemulitzkaja
  25.1.2018 at 15:50

  Ihania eväänkantotuotteita! Parasta on metsässä syödä termarista jotain lämmintä keittoa. Töihin tulee kyllä kannettua eniten rahkaa ja hedelmiä sekä siemeniä ja pähkinöitä. Yllättävän hyvää oli auringonkukan siemenet rahkan joukossa. Lounasboksi olisi näppärä!

 • Petra
  25.1.2018 at 16:00

  Mukaan eväsrasiaan ottaisin raejuustoa hedelmillä ja pähkinöillä! Kiitos välipalaohjeista!

 • Minna
  25.1.2018 at 16:16

  Töihin banaanit, hedelmät jne. mukaan. Tai kotona valmistettu rahka. Olisi kyllä huippu

 • Marianne
  25.1.2018 at 17:04

  hedelmät ja pähkinät?, sekä tuorepuuro on mukavan täyttävä ja herkullinen välipala! ??✨

 • Merjak
  25.1.2018 at 17:20

  Ruisleivät avokadolla ja suolakurkulla. Mukaan joku hedelmä.

 • Maritta K
  25.1.2018 at 18:16

  Välipalasuosikkini on banaani ja luonnonjogurtti pähkinöillä ja marjoilla.

 • Hanna-Leena
  25.1.2018 at 20:56

  Tuorepuuro on suosikkievöäni. Kiireisinä päivinä toimii myös proteiinivanukas, pähkinät ja hedelmä. ?

 • Sunday
  25.1.2018 at 23:44

  Välipalana suosikki on esim. siemennäkkäri kananmunalla ja avocadolla. 🙂 Mahtava rasia, ois kovasti käyttöä!

 • Hanna
  26.1.2018 at 09:20

  Suosikkivälipala on smoothie ja pähkinät tai itse tehty tomaattisosekeitto. Tuota chiavanukasta täytyisi kyllä kokeilla!

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

These morning runs. Such a beautiful sunrise from Tähtitorninmäki 🍂💫 (7am suits me way better than 5am 😅) .

IGTV:ssä on uusi 4 minuutin joogavideo- liikkeet tekevät hyvää etenkin takareisille ja selälle 💫 Pidä jalat aktiivisina ja anna hengityksen ohjata liikettä. Anna kehon tottua liikeisiin pikku hiljaa. Keho kiittää, kun huollat sitä säännöllisesti 🙏🏼 .

#runnergirl #runspo #morningrun #runrunrun #morningglory #runningmotivation #activeliving #runnersofinstagram #womenwhoinspire #outdoors #fallvibes #juoksu 📷 @strictlystyle
My sis, my best friend @emmipaulamaki ♥️ and these 2 ♥️ .

Mulla on pieni, mutta sitäkin tiiviimpi perhe & suku. Soitellaan viikottain, nähdään aina kun mahdollista ja pidetään muutenkin yhtä ♥️ Viikonlopun aikana mm. kahviteltiin ja kuunneltiin 94 vuotiaan mummon sotatarinoita, leikittiin siskon viisi vuotiaiden kanssa, tehtiin yllätyskäynti kummitädille, istuttiin iltaa äidin ja isän kanssa, fiilisteltiin Riippareilla kaunista syksyä, lenkkeiltiin Kaakonojalla ja kannustettiin Suomen ⚽️ U19 vuotiaita Tehtiksellä ♥️ Nyt ollaan kotona sohvalla molempien lasten kanssa (luksusta!) ja mietin, kuinka huippu viikonloppu on takana! #perheonparas .

#familyfirst #gratitude
You keep me safe, I’ll keep you wild. My partner in crime ♥️ .

Aika ihanaa, että vierellä polkua kulkemassa on samanhenkinen ihminen, joka on yhtä innoisssaan mun kaikenmaailman hullutuksista ♥️ Tällä viikolla testattiin #5amclub 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️ Käy lukeen blogista, mistä oikein on kyse ja mitä päätettiin jatkon suhteen. Linkki blogiin biossa ☝️ .

#naturelove #lovequotes #outdoors #kisskiss #lovelovelove #autumnvibes #valkeakoski #uusipostausblogissa #runnergirl
Morning walk 🍂 Helsinki or New York? .

Hei ihanaa raikasta viikonloppua! Me käytiin haravoinnin päätteksi vielä kävelyllä ja ihastelemassa mm. näitä kauniita Munkan taloja ja katuja ✨ Mulla on kaks ihan täyttä vapaapäivää, tekee hyvää. Sen aion viettää perheen parissa rentoutuen ♥️ Mitäs sulla suunnitelmissa? .

#weekendvibes #fall #autumnvibes #autumnstyle #morningwalk #runnergirl #activeliving #munkkiniemi #streets #helsinki #beautifulnature #naturelove
Ooh happy days... skiing season is approaching 💙⛷ .

Olipa vain mukava päivä @liikuttavalaura kanssa rullasuksilla hiihtäen Paloheinässä- samalla pääsin Lauran opeissa päivittämään hieman omaa ysäri hiihtotekniikkaa 😅 Melkoisen eron näki videolta jo pienillä asennon muutoksilla 👌 Viimeksi taisin rullasuksilla hiihtää parisenkymmentä vuotta sitten, eli aivan vasta 😂 .

En malta odottaa talvea ja, mitä kaikkea kivaa me keksitään teidän seuraajienkin pään menoksi! Mahtavaa tehdä yhteistyötä samanhenkisten ihmisten kanssa, joiden tavoitteena on tuoda liikunta ja etenkin liikunnan ilo kaikille ♥️ Suosittelen ottamaan seurantaan @liikuttavalaura & @hiihtokoulu.fi 👌 .

#crosscountryskiing #timetoplay #ski @salomonsuomi @salomon #skiing #skigirl #hiihto #outdoors #womenwhoinspire #fitspiration #rollerski #naturelove #forest🌲 #activeliving #mylife #hiihtohullu
At 5 am 🍂💫 .

Hiljaiset kadut, nukkuva kaupunki, raikas syyskeli ja kaksi hullua juoksijaa. Hullu oli mun ensimmäinen ajatus, kun päätettiin lähteä testaamaan mikä tämä #5amclub juttu oikein on. (20min juoksua & 20 min joogaa & 20 min esim lukemista tai kirjoittamista) Fiilikset vaihtelevat päivittäin; eilen oli tosi nihkeää ja kirosin koko haasteen aivan älyttömäksi hullutukseksi. Just nyt taas tuntuu, että jees, vitsit on siistiä! .

Paljon on noussut ajatuksia kuluneiden päivien aikana mieleen, niin jutun plussia kuin miinuksia. Ja ihan liikkumisesta ja hyvinvoinnista yleensä. Viikonlopun aikana teen tästä blogiin postauksen ✨ Ootko sä testannut tätä? Ja jos olet niin, mitä ajatuksia heräsi? .

#runnergirl #runspo #runningmotivation #instarun #runtoinspire #juoksu #aamulenkki #runrunrun #runforlife #worlderunners #5amclub
This is what happened couple of weeks ago @salomonsuomi trail running event 😁 Squats, lunges & especially elastic band workouts are definitely working @lauraohls 🍑🍑💪🏼💪🏼✨✨ .

Eilen illalla hymyssä suin kotiin ajellessa mietin taas, kuinka super iloinen olen mun tiistain ja torstain kuula- & liikkuvuus/lihaskuntotunneista. Meillä on kasassa niin mielettömän huippujengi- treenit on (kuuleman mukaan 😉) rankkoja, mutta se fiilis mikä koko porukasta huokuu on niin super 🤩 Ilo ohjata teitä, osaa jo viidettä vuotta ♥️ #parastajustnyt .

Mikä tekee sut iloiseksi just nyt? 🤩✨🙏🏼 .

#gratitude #happiness #lunge #trainingmotivation #squat #fitspiration #trails #trailrunning #fitandfun #outdoors #polkujuoksu #juoksu #runnergirl 📷 @jonne.eskola
🍂✨ Life is as good as your mindset ✨🍂 .

Mukavan raikas keli liikkua tänäänkin ulkona 🍂 Täällä päivä alkoi #5amclub lenkillä ja venyttelyillä. Viiden aamu kuulostaa ehkä ”hieman” hc:lta, mutta on kivaa & koukuttavaa! Kerron pian, mistä tässä oikein on kyse 💫 Oletko muuten tehnyt jakamiani IGTV:n joogavideoita? Jos olet niin tunnetko kehossa ehkä muutoksia? Tänään on tulossa taas uusi video, stay tuned! .

Kivaa tiistaita, me ollaan @lifenessbykrista kanssa lähdössä pian Tampereelle tutustuun uusiin juttuihin ✨ .

#quotestoliveby #mindset #fallvibes #trainingday #stretching #mobility #runnergirl #runnersofinstagram #runningmotivation #runhappy #activelifestyle #juoksu #ulkoilua 📷 @strictlystyle
Instagram

Arkisto