IMMUNITY BOOST-KAKTUS KURKUSSA?


 

Flunssat senkun jylläävät. Ei auta kuin yrittää nukkua tarpeeksi, syödä monipuolisesti, panostaa vitamiinien saantiin ja säännölliseen liikuntaan- lepoa unohtamatta. Keskittyä siis asioihin, joihin voi vaikuttaa. Vaikka siitäkään huolimatta ei aina kaikelta voi välttyä. Tuntuu, että kaktus on kurkussa yhdellä, jos toisella. Viime päivät olen itsekin taistellut flunssan oireita vastaan, mutta ainakin toistaiseksi olen säilynyt terveiden kirjoissa. Tytär taas on sairastellut kotona lähes koko viikon. Kuume ei ole pahemmin noussut, mutta kurkussa on se ikävä kaktus.

 

Meillä kaikilla on yksilöllinen puolustuskyky eli immuunivaste. Toiset saavat tartunnan joka flunssapöpöstä, kun toisille se jää vain esiasteelle. Jos sairastelet usein, on todennäköistä, että immuniteettisi eli taudinaiheuttajilta suojaava elimistön torjuntajärjestelmäsi on syystä tai toisesta heikentynyt.

 

Luontainen immuniteetti kehittyy jo sikiöaikana ja vahvistuu lapsuudessa ravinnon ja ympäristötekijöiden vaikutuksesta. Hankittu, eli adaptiivinen immuniteetti, taas kehittyy ja voimistuu sairastettujen tautien ja rokotusten ansiosta muodostaen kehon immunologisen muistin. Adaptiivinen immuniteetti on hidas reagoimaan ja se aktivoituu useiden päivien viiveellä, mutta toisin kuin synnynnäinen immuniteetti, se kehittyy ja oppii jatkuvasti uutta.

 

Immuniteettia heikentävät mm. liian rasittava liikunta, stressi, mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että myös unen puute aiheuttaa elimistössä lievän tulehdustilan. Jo yhdenkin yön univajeen on huomattu heikentävän immuunijärjestelmää. Univaje aiheuttaa stressin kaltaisen tilan, heikentäen mm. vastustuskykyä, alentaen vasta-ainetuotantoa sekä muuttaen hormonien toimintaa. Unen tarve on hyvin yksilöllistä, mutta keskimäärin olisi hyvä nukkua noin 6-8 tuntia. Mitä aiemmin menet nukkumaan se parempi.

 

 

Aamuisessa tuorepuristetussa mehussa punajuurta, porkkanoita, appelsiinejä, inkivääriä ja acerolajauhetta <3

 

Arviolta jopa yli 75% immuunijärjestelmästä sijaitsee suolistossa, joten on selvää, että sen kunto pitkälti määrittää, kuinka hyvin immuniteettimme toimii. Suolistofloora koostuu miljardeista bakteereista, sisältäen sekä hyödyllisiä, että haitallisia bakteereja. Hyödylliset eli probioottiset bakteerit huolehtivat ruuan hajottamisesta ja ravintoaineiden muokkauksesta myös immuunipuolustuksen tarpeisiin. Suolistoflooran ollessa tasapainossa, hyvät bakteerit ovat hallitsevia ja elimistön puolustusmekanismit toimivat ihanteellisesti.

 

Immunipuolustuksen vahvistaminen lähteekin siis ensisijaisesti ruokavaliosta, joka koostuu monipuolisesta ja ravintorikkaasta ruuasta, joka tukee suoliston hyvinvointia. Kun suolisto voi hyvin, se kykenee nopeasti aktivoimaan elimistön puolustusjärjestelmän, jotta taudinaiheuttaja saadaan nujerrettua ennen kuin tämä ehtii aiheuttaa elimistössä tulehduksen. Ennaltaehkäisy olisi monessa(kin) asiassa parasta hoitoa!

 

Ravintoaineet olisi tietenkin hyvä saada ruokavaliosta, mutta etenkin näin talvella turvaudun myös lisäravinteisiin. D-vitamiini on näillä leveysasteilla näin talvi-aikaan aivan must. Lisäksi käytössäni on Wild Nutritionin Immune Support ja Kiki Health:n Acerola, joka tunnetaan myös barbadoskirsikkana. Acerola on yksi parhaista luonnollisen C-vitamiinin lähteistä sisältäen jopa 65 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinit. Ihmisen on huolehdittava immuniteetille supertärkeän C-vitamiinin saannista ravinnon kautta, sillä kehomme ei valmista sitä lainkaan itse. Jo näin ennalta ehkäisevästi ovat siis aseet käytössäni flunssaa vastaan- hyökkäys on paras puolustus.

 

WN:n Immune Support:ssa keskeisessä roolissa ovat C- ja D- vitamiinit, sekä seleeni ja sinkki, jotka tukevat immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Se sopii kätevästi koko perheelle immuunipuolustuksen vahvistamiseen flunssakauteen valmistautuessa tai esimerkiksi tilanteissa, joissa stressitaso nousee tai siirrytään eri ilmastoon. Erityisen hyvä se on säännölliseen käyttöön juuri näin talvikaudella tai, jos kärsit toistuvista bakteeri- ja virustaudeista. Useimmiten availen kapseleiden sisällön smoothien joukkoon, sillä lapsille kapselit voivat olla hieman liian isoja nieltäviksi. Smoothien joukosta niitä ei maista ollenkaan. Esimerkiksi kahden hengen smoothieen laitan kahden Immune Support kapselin sisällön sekä 2 tl Acerolaa. Näin lapsetkin ottavat vitamiinit aivan huomaamatta.

 

 

Ilokseni sain teidän lukijoiden kesken arvottavaksi tämän vitamiinipommipaketin, joka sisältää 1 x Wild Nutrition D-vitamiini, 1 x Wild Nutrition Immune Support ja 1 x Kiki Health Acerola. Kommentoi tähän postaukseen, maanantaihin 5.2 mennessä, miten toimit flunssan iskiessä ja mitkä ovat kikkakolmosesi, ja olet paketin arvonnassa mukana. P.S Arvonta myös Instagramissani @heidionthego. Käy kurkkaamassa ja tuplaa mahdollisuutesi!

 

Flunssatonta viikonloppua kaikille 😉 Nyt Oittaalle vetämään asiakkaalle hiihtotreenejä- pieni oma lenkki vielä ennen sitä. Ihanaa, kun saatiin lunta ja kunnon talvi <3

 

*Postaus tehty yhteistyössä PÜR-kaupan kanssa.

 

Heidi xoxo

Lue lisää

23 kommenttia

 • -Sanna
  2.2.2018 at 08:53

  Flunssaa torjun kurkkusuihkeella (kiitos suosituksesta!), inkivääriä sisältävällä tuorepuristetulla mehulla sekä inkivääri-sitruunateellä. Teini-ikäisille pojilleni olen tilannut tuota WN-vitamiinia, joten merkki on sinänsä tuttu (kiitos tästäkin vinkistä). Tähän vuodenaikaan tuo paketti olisi todella tarpeen!

  Mukavaa viikonloppua!

 • Aino
  2.2.2018 at 09:59

  Inkivääriä kuumassa vedessä ja lopuksi syön inkiväärin palat.

 • Tanja
  2.2.2018 at 10:02

  Flunssan kestoa lyhentävöt extra c-vitamiini ja sinkki purkista. Aurinkohattu- uute auttaa samoin inkivääritee. Lepo ja viltin alle kääriytyminen ovat parasta hoitoa:)

 • merja
  2.2.2018 at 10:20

  lepoa ja sinkkiä

 • Mia
  2.2.2018 at 11:01

  Flunssan kolkutellessa ovella teen inkivääri-sitruuna-appelsiini-hunaja -shotteja. Tuolla ylempänä kommentoineen tapaan olen myös kokeillut suosittelemaasi suihketta kurkkukipua lievittämään ja siitä tullut ihan vakiovaruste ”lääkekaapissamme”, kiitos vaan vinkistä.

 • EevaA
  2.2.2018 at 11:03

  Flunssan kesto lyhenee C-vitamiinilla, sinkillä, runsaalla nesteytyksellä ja levolla.

 • ride
  2.2.2018 at 11:20

  Otan sinkkitabuja, juon itsetehtyä inkivääri-hunaja-juomaa, lepään ja otan rauhallisesti.

 • susa
  2.2.2018 at 11:23

  Lepään ja nukun ennen kaikkea. Myös paljon valkosibaa ja muutenkin ravitsevaa ruokaa sekä extra-annokset vitamiineja menee!

 • Ellen
  2.2.2018 at 13:12

  Itselläni on aina ollut hyvä vastustuskyky ja olen harvoin kipeänä. Olen tästä asiasta todella kiitollinen. Flunssan kuitenkin iskiessä lepään ja syön mausteisia keittoja, patoja yms. Myös sipulimaito on hyvä vastaisku flunssalle! Tärkeää on myös pitäytyä urheilusta niin kauan kuin on pieniäkään oireita.

 • Maritta
  2.2.2018 at 13:59

  Heti hunajaa suuhun jos tuntuu kurkkukivulta tai nuhalta , yskältä ja sitten inkivääri-sitruuna ja hunajajuomaa!

 • Daniela
  2.2.2018 at 14:34

  Flunssan ensioireiden ilmaantuessa pyöräytän smoothien kohon tulee appelsiinia, karpaloita, inkivääriä, valkosipulia, hunajaa ja saatavuuden mukaan mehiläisen siitepölyä… kuulostas ehkä villiltä kombolta, mutta on hyvää ja toimii ?

 • Johanna V
  2.2.2018 at 17:02

  Hunajaa kurkkukipuun, sinkkiä j c-vitamiinia purkista, lepoa, jätän liikunnan heti kun tuntuu vähänkin kipeältä ja ravinteikasta ruokaa!

 • Pia
  2.2.2018 at 18:28

  Sinkkisuihketta kurkkuun, Echinaforcea myös. C-vitamiinijuomaa 🙂 Lepoa.

 • Marianne
  2.2.2018 at 20:37

  Tyrnishotti aamusin tekee ihmeitä!✨

 • Ella
  2.2.2018 at 22:04

  Sinkkisuihketta ja inkiväärishotteja. Ja lepoa tietenkin.

 • Katjis
  3.2.2018 at 00:11

  Inkivääriä ja hunajaa teen kanssa. Triplabuusti c-vitamiiniä ja lepoa.

 • Petra
  3.2.2018 at 09:22

  Hyvää vastustuskykyä pyrin pitämään yllä syömällä joka aamu mustikoita sekä terveellisellä ja monipuolisella ruokavaliolla. Lisänä on D- ja monivitamiini sekä sinkki.

 • Päivi
  3.2.2018 at 21:15

  Ensimmäisten flunssaoireiden ilmaantuessa juon heti vähintään litran huoneenlämpöistä vettä. Lisäksi c-vitamiinia, sinkkiä ja auringonhattutippoja.

 • Maarit
  4.2.2018 at 15:36

  Inkivääri-sitruunatee ja hunaja.

 • Sunday
  4.2.2018 at 19:45

  Pakuritee!

 • Sallamari
  4.2.2018 at 21:48

  Inkiväärishotit ja lepo yleensä auttaa. 🙂

 • Jessica
  4.2.2018 at 22:18

  Hunajaa ja inkivääriä 🙂

 • PirjO
  4.2.2018 at 22:23

  Lepoa!! Ja paljon juomista kuten lämmintä mehua, lämmintä hunajavettä, inkiväärijuomaa… Ja muutama pala suklaata pitää mielen parempana;)

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Woohoo! What a race day we had today, as Naisten Kymppi & 10 000 amazing ladies hit the Helsinki streets 🙌 
Ihan rennosti ajateltiin @endorfiinikoukussa @vegelinda kanssa lähteä matkaan, mutta eihän sitä sitten malttanut... Reippaita alle vitosen kilsoja taittui taival tänään, vaikka matkaan mahtui veskitaukokin 😅 Kiitos vielä kutsusta @naistenkymppi @stadiumfinland ✨👌 Mitäs sitä seuraavaksi keksisi? Polkujuoksua ehkä... #backinbusiness #raceday #runnershigh #runnergirl #runspo #naistenkymppi #iloverunning
☀️✨SUMMER sunsets with friends 🌅✨ Juoksuviikko, sellainen on ollut viime viikkoni. Ensin @helsinkicityrun ja perjantaina juostiin Yritysmaraton, jossa sain kunnian juosta @zpcompression_fi tiimissä- päivän fiiliksistä kirjoitin blogiinkin. Kohta taas juostaan @naistenkymppi 🏃🏻‍♀️☀️ Olen aivan intopiukeana taas juoksusta. Syksylle asetan ehkä jopa jokin tavoitteenkin? 
Välillä on kuitenkin mukava ihan vain olla, tekemättä mitään sen kummempaa- istua vaikka laiturilla kukkaseppele päässä. Auringonlaskiessa viettää ihania hetkiä ystävien kanssa 😘 @paulaemilian @monttelska #dolcefarniente #sunset #summernights #sitbackandrelax #balance #collectmoments #enjoylife #rightnow
☀️💪🏼 TRX- such an effective whole body workout! Here’s some of my favorite ones 1️⃣ Squat Jump 2️⃣ Push Up 3️⃣ Forward Lunges 4️⃣ Power Pull #justdoit 🙌

Tänään sulla on mahdollisuus tulla testaamaan TRX-naruja Matinkylän Foreverille. Vedän kello 10-13 demoja ja vastailen mielelläni treeniin liittyviin kysymyksiin. Treenit tietty ulkona ☀️ #trx #trxtraining #workoutvideo #heidionthegoworkout #outdoorlife #trainingday @trxfinland @foreverclubs
🦋☀️ These summer days & my favorite summer dress- year after year ☀️🦋 Niin ihanaa, kun saa vetää kevyen kesämekon päälle ja heittää juoksulenkit vain shortseissa #ilovesummer Tämä kesä tulee olemaan niin ☀️☀️☀️ Jos ei Suomessa niin reissun päällä. Kesäloman suunnitelmat tehty ja matkat varattu ✈️🏔🏃🏻‍♀️🍓🥂🥗🍕⛲️☀️ Aurinkoa päivääsi! Mulla edessä työpäivä- onneks ulkona ☀️ #summervibes #adventurous #alwayspositive #summerdress #travel #worldtraveler #spontaneous #expandyourplayground
Note to myself: don’t go through food pics when super hungry... Post run cravings right now, @holidaybarhelsinki sweet potato fries & poke bowl 🤩 
Vitsi oli huippu päivä yritysmaratonilla. Aurinko, juoksu, hyvä fiilis ja tietty meidän @zpcompression_fi tiimi 🙌 Kirjoittelen kohta päivästä blogiin, stay tuned- ensin kuitenkin syön 😅 #foodporn #hungryrunner #runnergirl #postrun #cravings #sweetpotatofries #eatwell
💗 FRIDAY #morningglory 💗
Aamuvenyttelyjä näissä maisemissa ennen päivän juoksutapahtumaa. Tänään nimittäin juostaan yritysmaraton ja olen edustamassa @zpcompression_fi 💗 #goodmorning #yogaeverywhere #zp #run #runnergirl #runnerslife #raceday #zpcompression #whataview #yritysmaratonviesti
🌸 Everything has beauty, but not everyone sees it. And sometimes we get so worried about being “pretty”. Let’s be pretty kind, pretty funny, pretty smart, pretty strong 🌸 #quoteoftheday #beyourself #truebeauty #cherryblossom #beauty
Morning flow 💗✨ Strength what can be strengthen, length what can be lengthen. I love these whole body #exercises which increases the mobility, but also works the muscles 💗✨
Apuvälineinä käytän vaihdellen mm. jumppapalloa, kumpparia, kahvakuulaa, TRX-naruja, bosua tai vaikkapa tätä foam rolleria. Epätasainen alusta haastaa mukavasti etenkin keskivartalon hallintaa. ✨ 
Kiinnostaako teitä video eilisestä rullatreenistä? Tuleeko teillä tallennettua tai tehtyä täällä jakamiani treenejä? Saatko motivoitua itsesi ylipäätään tekemään kotitreenejä? #homeworkout #kotitreeni #spoton #training #fitspiration #whataview #heidionthegoworkout #runnergirl #runhappy #runner
Thought of the day- Great things are done by a series of small things brought together. Are you making the choices today, the small ones, which improves the quality of your wellbeing and life in general? If not, why not? 💗 
Blogissa palautumisesta- kehonhuollosta, ashwagandhasta & kookosvedestä 💗 #thoughts #balance #healthyliving #mindyourthoughts #quoteoftheday #blog #feelgood