KUN AIKA ON


 

 

Lauantaina aurinko houkutteli tekemään pientä kevätsiivousta. Vaikka, kuinka olen viime vuosien aikana karsinut, kierrättänyt, myynyt ja antanut vaatteita pois, tuntuu, että ainakin puolesta voisi vieläkin luopua. Välillä mietin, että joku voisi viedä koko vintin sisältöineen, enkä kaipaisi sieltä yhtään mitään. Mitä kaikkea sitä tuonne vintille oikein tuleekaan säilöttyä.

 

Tavaroita läpi käydessä löysin kuitenkin reseptejä, omia vanhoja päiväkirjoja, rakkauskirjeitäkin, lasten piirustuksia, korvaamattomia valokuvia ja edelleen tyylikkäitä mekkoja. Yksi pikkumustakin pääsee varmasti joskus vielä käyttöön. Ehkä kesällä on juhlia. Ihan kaikki ei sittenkään ollut turhaa.

 

Gwyneth Paltrown porkkana-inkivääri salaattikastiketta tein sen samantien, jaan sen teillekin myöhemmin. Lasten kuvia katselimme yhdssä tyttären kanssa, ja samalla mietin, kuinka AIKA menee niin nopeasti. Onneksi olen ottanut lapsista kuvia mieluummin liikaa kuin liian vähän. Kuvien avulla pääsee nimittäin edelleen hyvin siihen fiilikseen, joka kuvia ottaessa on ollut.

 

Yhdessä kuvassa lapset, 5v ja 8v, olivat lähdössä kouluun, ja tyttären ilmeestä muistin, että ”ai niin, tässä oli jalassa huonot sukkahousut”. Englannissa sukkahousut olivat osa koulupukua, eikä niitä olisi saanut pestä, koska puhtaina sukkahousut eivät olleet yhtä pehmeät. Sukkahousujen takia oli aina kiire kouluun- nyt tuo tietenkin lähinnä vain huvittaa. AIKA kultaa muistot. Tosin sukkahousujen suhteen ei omena ollut kauas puusta pudonnut- muistan edelleen omat sukkahousuepisodini, samoin varmasti oma äitini 😀 

 

 

 

Eilen aamulla juoksin vuoden pisimmän lenkkini- 18,5 kilometriä. Viimeiset kolmisen viikkoa olen ottanut omien treenien suhteen hyvin kevyesti, jopa hyötyliikunnan suhteen. Kannattaa oikeasti kuunnella kehoa, se kyllä kertoo, milloin pitää hiljentää ja koska taas vedetään kovempaa. Jospa vain malttaisimme kuunnella sen viestejä.

 

Juoksu kulki mukavasti ja loppumatkasta huomasin, että tässähän tuli juostua melkein Helsinki ympäri. AIKA meni niin nopeasti. AIKA, joka joskus menee aivan liian nopeasti, ja joskus taas tuntuu ettei se kulu millään. Mitä mukavempi juttu on kyseessä, sitä nopeammin se yleensä kuluu- ja päinvastoin. Kauan etukäteen suunniteltuja juttuja ei malttaisi millään odottaa, sormet oikein syyhyävät.

 

 

 

 

AIKAA ja ajankulua ehti miettiä enemmänkin tuolla parin tunnin lenkillä. AIKA on nimittäin melko mielenkiintoinen kaveri. Sillä on valtava voima ohjata elämänkulkua. Se kertoo milloin heräämme, syömme, ketä tapaamme ja jopa, mitä valintoja elämässä teemme. Se ohjaa, opettaa ja kasvattaa, myös kärsivällisyyttä. Kärsivällisyyttä, sillä se ei anna meille asioita silloin, kun haluamme, vaan silloin, kun AIKA on oikea. Joskus kaikki menee niin kuin haluaa,  joskus taas ei sinnepäinkään tai ajoitus on väärä. Oikea ajoitus onkin kaikki kaikessa! Jos myös saisimme aina kaiken, mitä haluamme, emme ehkä osaisi antaa niille niiden ansaitsemaa arvoa.

 

AIKA ei aina ole myöskään ennalta-arvattavaa, vaan usein se tuo eteen myös yllätyksiä. Onneksi, sillä odottavan aika on pitkä. Ja oletko huomannut, että kun päästät irti odottamisesta, saattaa juuri silloin tapahtua jotakin yllättäen. Silloin, kun sitä vähiten osaa odottaa. Itse olen ainakin huomannut, että usein suunnittelemattomat, ex tempore, jutut ovat niitä parhaita. Ehkä, koska niillä ei ole odotusarvoa, jolloin niille ei luo mitään odotuksiakaan. Asiat taas, joille luomme ennakko-odotuksia eivät välttämättä lunastakaan odotuksia. Hetkeen heittäytymistä, sitä lisää!

 

 

 

Ja, mitäpä jos kaikki lopulta tapahtuukin juuri silloin, kun on tarkoituskin? Ehkä ajoitus ei sittenkään ole väärä, vaan juuri oikea sille hetkelle ja haluamallemme asialle. Ehkä sillä siis lopulta onkin tarkoitus, ettemme aina saakaan sitä, mitä haluamme. Joskus aika saattaa antaa odotuttaa senkin takia, että kulkisimme kohti oikeaa polkua.

 

Muutama viikko sitten sain sähköpostia, täysin yllättäen. Tapahtui jotain, josta olen haaveillut jo vuosia. Jotain, jonka eteen olen tehnyt vuosia töitä. Jotain, josta olen unelmoinut ja johon olen uskonut, vaikken heti ole sitä saanutkaan. Ja sillä hetkellä, kun se mahdollistui, tajusin etten aiemmin olisi siihen ollut valmiskaan.

 

Usko siis ajoitukseen. Jos jonkun asian kuuluu tapahtua, se tulee kyllä tapahtumaan- ennemmin tai myöhemmin. Silloin, kun aika on oikea.

 

 

 

”Time is free, but it’s priceless. You can’t own it, but you can use it. You can’t keep it, but you can spend it. Once you’ve lost it you can never get it back.”

 

 

Kuvat: ElinaHovinen

 

Heidi xoxo

Lue lisää

4 kommenttia

 • Ingrid
  9.4.2018 at 07:13

  No hui miten huikea juttu! Kiitos 🙂 Kevätsiivousta tehdessäni olen todennut sen olevan myös haikeaa, kun ne muistot paljastaa, miten nopsaan aika tosiaan menee. Ihanaa viikkoa!

  • Heidi Tainio
   11.4.2018 at 05:42

   Moikka Ingrid,
   Oi kiitos, kiva kuulla <3 Ja se just! Mutta ihanaa, että on muistoja. Ja jokaisessa hetkessä on ollut aina ollut jotain niin hyvää, mitään ei vaihtaisi pois. Onneksi on valokuvat, jotka muistuttavat 🙂
   Ihanaa viikkoa sinullekin <3
   Terkuin Heidi

 • -Sanna
  9.4.2018 at 09:04

  Vanhoja valokuvia voisi katsella vaikka kuinka kauan <3

  Tuo viimeinen kuva: luottavainen katse tulevaisuuteen 🙂

  • Heidi Tainio
   11.4.2018 at 05:39

   Moikka Sanna,
   Niin voisi ja vielä oikein valokuva-albumeista! Nykyään ainakin meillä lähes kaikki kuvat on vain koneella.
   Kiitos <3 Ja aurinkoista viikkoa!
   Terkuin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

📍The view from Bastione & Santa Barbara chapel was so beautiful- #breathtaking 💙🙏🏼🏔
.

Blogissa nyt fiiliksiä ensimmäisestä Italian reissun vaelluksestani Santa Barbaran kappelille. Henkeä salpaavan kauniit maisemat avautuivat alas Rivan kaupunkiin ja Gardajärvelle. Tuota näkyä ei hetkessä unohda 💙🙏🏼
Linkki blogiin biossa. Aurinkoa päivääsi 😘
.

#seenonmyrun #ig_italia #runnergirl #beautifuldestinations #globetrotter #worldtraveler #lakegarda #runspiration #runnersworld
From lake to lake & from sun to sun. Morning swim 💦💙🙏🏼 .

Ihana aloitus päivään, aamu-uinti. Onpa muuten vain järvivesi lämmintä- vaikka ei kai ihme näillä helteillä ☀️ .

#beautifulnature #morningglory #sunrise #sunrise_and_sunsets #swim #holidaymood #heatwave #suomenkesä #aamuuinti
📍Arco, Italy #seenonmybikeride .

Ai että, kuinka sitä saakin uusista paikoista niin paljon enemmän irti liikkuen. Uusiin kaupunkeihin tutustun poikkeuksetta lenkkeillen. Usein vielä ihan turrena kartta kädessä 🗺🏃🏻‍♀️ .

Arcon kylään pyöräilin ja kylläpä tuolta Castello di Arcolta vain avautuikin niin mielettömän kaunis maisema alas kylään. .

#globetrotter #ig_italia 
#worldtraveler #runnergirl #beautifuldestinations #adventuretime #explorer #expandyourplayground #mountainbike #activeliving
MONDAY- new week, new workout 💪🏼 Kettlebell it is! 
Olisko aika laittaa uuden viikon kunniaksi sykemittari käteen ja hakea kuula varastosta? Tässä olisi nimittäin vaihteeksi taas tarjolla #heidionthegoworkout kotitreenejä. Tämä piti jakaa jo juhannusjumpaksi, mutta jostain syystä se oli unohtunut arkistoihin 🤔 Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! 
1️⃣ Kyykky & Pystypunnerrus 
2️⃣ Askelkyykyt taakse
3️⃣ Pystysoutu - Kyykky - Lankkuhyppy
4️⃣ Yhden käden etuheilautus
5️⃣ Punnerrus toinen käsi kuulan päällä. 
Tehokasta 💦 Tsekkaa ohjeet treeniin blogista- linkki biossa! Mukavaa hellepäivää ☀️👒 Muistakaahan nesteytys. 
#workoutmotivation #fitgirlvideos #fitspiration #kettlebell #trainingday #blog #fitgirlsguide #fitnessmotivation
Life is good 💙💦⛱💙#chilling #bestvacations #lifeisgood .

Kohde, hotelli ja retket ovat kyllä kaikki osuneet niin nappiin. Mitään en olisi voinut pyytää lisää tai mitään en jättäisi pois. (Paitsi, että olisin voinut viettää täällä koko kesäloman 😁) .

Ja se, mikä just täällä Rivalla on parasta, niin samassa paketissa yhdistyvät niin ranta- kulttuuri- kuin aktiiviloma. Unohtamatta italialaista ruokaa 👌 #mykindofholiday .

Italiaan rakastuin vain entistä enemmän ❤️ . 
#iloveitaly #gardalake #travelinspiration #worldtraveler #globetrotter #ig_travel #beautifuldestinations #aurinkomatkathetkiä @aurinkomatkat
📍 Torbole this morning ✨ In love with these buildings #

Vuokrasin eilen pyörän, jotta ehtisin näkemään vielä vähän enemmän ja vielä vähän kauempaa. Eilen polkaisin upeaan Arcon kylään ja tänään lähikylä Torboleen sekä sen ympäristöön. Taas niin kaunista 🏔🌸 Blogissa ”Postikortteja Riva del Gardalta” #

#torbole #visit_italy #lagodigarda #worldtraveler #expandyourplayground #ig_photooftheday #travelblogger #beautifuldestinations
Inhale mountains, sea & sun, exhale stress ✨🙏🏼 #

5 päivää putkeen parin kolmen tunnin aamulenkkejä + päivällä kävelyä paikasta toiseen. Jalat olivat eilen aivan finaalissa. Aamulenkin sijaan levitinkin joogamaton parvekkeelle ja joogailin auringon noustessa vuorten takaa 🏔🌄 Lenkkareiden lisäksi matkoilla kulkee usein siis mukana myös joogamatto! Tuli tarpeeseen tälläkin reissulla ✨ #

Iltapäivällä pyöräilin läheiseen Arcosin kaupunkiin. Kaunis linna kohosi kallion rinteessä ja upea maisema avautui alas kaupunkiin 🏰#

#morningglory #yogi ✨ #sunrise #yogaeverywhere #sunrise_and_sunsets #beautifuldestinations
Travelers best friend- a good pair of trainers ✨🙏🏼 #

Matkalla mukana kulkevat aina lenkkarit. Tälle reissulle mukaan valitsin @newbalance_suomi Fuel Cell Impulset. Tossut ovat toimineet niin lenkeillä kuin city-tossuna 👌

#travelersbestfriend #trainers #adventuretime #hike #mountains #abovetheclouds #naturelover #runnergirl #expandyourplayground #beautifuldestinations #ig_photooftheday
Sunrise hike 🏔🌄 Even though it was super foggy, I managed to capture some amazing sunrise pics. This one was one of them ✨

#sunrise #seenonmyhike #adventuretime #runnergirl #worldtraveler #expandyourplayground #explorer #beautifuldestinations #sunrise_and_sunsets