SYYSKUUN POLUT


 

 

Syyskuu ja syksyn lapsen suosikkikuukausi. Paremmin ei olisi tämä kuukausi voinut käyntiin lähteä. Niin kauniita ja aurinkoisia päiviä, upeita auringonlaskuja ja sen vaaleanpunaisen oranssin sävyjä. Työt edelleen ulkona, iltakävelyjä pikku hiljaa viilenevissä ja pimenevissä illoissa, vaellusta metsässä, omenapiirakkaa ja puolukoita- mm. niistä on syyskuun ensimmäinen viikko tehty.

 

”Once a year, go someplace you’ve never been before.” – Dalai Lama

 

Ja se paikka voi hyvin olla aivan tässä jossain lähellä. Ei tarvitse matkustaa maailman ääriin löytääkseen uusia upeita paikkoja, kauniita maisemia ja unohtumattomia kokemuksia. Tiistaina vein pojan Eerikkilään leireilemään, ja ex-tempore jäin vaeltelemaan urheiluopistoa ympäröivään kauniiseen luonnonpuistoon. Pitkospuita, kapeita polkuja, järvimaisemat ja köysilossi. Köyden avulla, hartiavoimin, vedin itseni saarelta toiselle. Upea uusi kokemus.

 

Spontaani vaellus venähti enkä ollut varautunut eväisiin, jotka useimmiten AINA kulkevat mukanani. Metsästä hamstrasin automatkalle puolukoita mukaan, sillä illan kuulatunnille alkoi olla jo kiire. Kevyemmät eväät, mutta kyllä tälläiset spontaanit seikkailut ovat parhautta. Kaikkea kivaa sitä löytyykin, kun uskaltaa lähteä seuraamaan tuntemattomiakin polkuja. Nyt, kun polut ovat tutumpia, olisi toiveena päästä sunnuntaisella hakureissulla polkujuoksemaan.

 

 

 

There is not one path. There is not even the right path. There is only your path. Pay attention to the things you are naturally drawn to. They are often connected to your path, passion and purpose in life. Have the courage to follow them.

 

 

Ei ole vain yhtä polkua, ei oikeaa tai väärää polkua. On vain sinun polkusi. Uskalla rohkeasti tavoitella omia unelmiasi kohti. Omilla valinnoilla ja asenteella on hurja vaikutus siihen, millaiseksi se polku muodostuu. Eihän se polku aina täydellinen ole, mutkatkin kuuluvat elämään. Olen kuitenkin huomannut, että positiivisella ja avoimella asenteella on mutkatkin helpompi ottaa vastaan, käsitellä, päästää irti ja jatkaa eteenpäin. Ajattelen, että sen, minkä kuuluu tapahtua, tulee tapahtumaan. Teen töitä unelmieni eteen, mutten pakota asioita tapahtuvaksi. What’s meant to be will always find a way.

 

Tuossa sairastellessa oli aikaa lukea sanomalehdistä ja Hesarin liitteestä eri julkisuuden henkilöiden mielenkiintoisista elämäntarinoista, poluista, vaikemmistakin ajanjaksoista elämän varrelta, mutta myös niistä ilon hetkistä ja oivalluksista. Miten kyseiset tapahtumat matkan varrella ovat muokanneet nykyhetken sellaiseksi kuin se juuri nyt on.

 

Harvemmin tapahtumista ja asioista, ainakaan niistä ikävemmistä, halutaan puhua sillä hetkellä, kun ne ovat vielä päällä. Usein ehkä vasta vuosien päästä. Silloin, kun tapahtumiin on saanut etäisyyttä ja ehkä ensin itse käsiteltyä ne läpi. Jostain muistan lukeneeni, että häpeä on yksi isoimmista syistä, miksi tiettyjä asioita ei halua jakaa edes lähimmilleen. Saati sitten julkisesti. Tässä taas mietin, että mitä kaikkea julkisesti haluaa jakaa, ja miksi? Ihminen, kun on lopulta melko haavoittuvainen kritiikille. Moni haastatelluista kuitenkin koki, että joku toinen samassa tilanteessa oleva saattaa avautumisen kautta saada apua ja vertaistukea omaan tilanteeseensa. Ja uskoa siihen, että kaikesta selviää.

 

 

It’s your road and yours alone. Others may walk it with you, but no one can walk it for you.

 

Totta, aika yksin täällä lopulta olemme ja valinnoillamme vaikuttamassa siihen, millaiseksi se oma polku muodostuu. Tänään on kulkemalleni polulle matkaa kertynyt jo, vai pitäisikö sanoa vain 39 vuotta. Riippuu paljon päivästä ja tilanteesta, mutta esimerkiksi lahjaksi saamani verenpainemittari sai hetkellisesti oloni tuntumaan hyvinkin vanhaksi 😉 Mittari tosin tuli enemmän kuin tarpeeseen- kesällä paineet taisivat alimmillaan olla 94/57.

 

Oikein hyvin viihdyn tällä valitsemallani ja oman näköisellä polullani. Kiitollinen ja onnellinen olen siitä, että rinnallani on kulkemassa paljon ihania ihmisiä- rakas perhe, ihania ystäviä ja muita tärkeitä ihmisiä. Jakamassa kaiken sen, mitä elämä kulloinkin eteen tuo. Se, jos mikä tekee matkasta ja polusta merkityksellisen <3

 

Aurinkoisia syyspäiviä sinulle <3 Täällä ollaan jo lähtökuopissa kohti Seinäjokea ja Kari Traan Urban Training– tapahtumaa. Vielä ehdit sinäkin mukaan.

 

Heidi xoxo

Avainsanat: , ,

Lue lisää

6 kommenttia

 • Paula
  7.9.2018 at 07:35

  Syksyn lapselle kaunista ja onnellista syntymäpäivää ja kaikkea hyvää jatkossakin!

  • Heidi Tainio
   7.9.2018 at 13:03

   Kiitos Paula <3
   Terveisin Heidi

 • Maija
  7.9.2018 at 10:37

  Onnea! Olen samaa ikäluokkaa kuin sinä, mutta kesällä syntynyt ja juuri tällä viikolla ajattelin, että mun olisi kuulunut syntyä syksyllä. Rakastan syksyä yli kaiken. Olen lukenut blogiasi muuten sen alusta asti, ja edelleen odotan innokkaana postejasi. Tällaiset omaa elämää kuvaavat fiilispostaukset on lemppareitani. Vietä ihana synttäriviikonloppu!

  • Heidi Tainio
   7.9.2018 at 13:06

   Moikka Maija,
   Ja kiitos oikein paljon <3 Seinäjoella varmasti otetaan Lauran kanssa lasit kuohuvaa.
   Ja hei, onpa kiva kuulla- ja vielä blogin alkutaipaleelta asti. Kiva, että olet edelleen mukana ja kiitos postausvinkistä 🙂
   Oikein ihanaa syksyä sinulle, nautitaan!
   Terkuin Heidi

 • -Sanna
  7.9.2018 at 11:27

  Hyvää syntymäpäivää!!
  t. toinen syyskuun lapsi 🙂

  • Heidi Tainio
   7.9.2018 at 13:06

   Kiitos Sanna ja onnea sinullekin <3
   Terkuin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Just before hitting the slopes ❄️❄️ #skigirl #karitraa #winterwonderland #lapland #thisisfinland #ski #activeliving #fitspiration #travelholic #expandyourplayground @karitraa 💝
Sometimes what you’re looking for comes when you’re not looking at all ✨💘 .

En saanut edellistä kassia vielä purettua, kun uusi on jo pakattu! ✈️ Nyt kohti lumisempia maisemia ja hiihtobaanoja, myös aurinko tilattu ⛷❄️☀️ #lifeisfullofsurprises .

#worldtraveler #explorer #adventuretravel #adventuretime #travelholic #mylife #onthego #skigirl #skiseason #mystyle #traveladdict #traveltheworld
Many people will walk in and out of your life, but only true friends will leave footprints in your heart ❤️ .

Friends ❤️ So happy to have friends all around the world. Tuesday night we had such a lovely bd dinner with @babyrix & family. Long time no seen, but it felt like yesterday. ❤️ .

Have a happy Valentine’s Day- not only today, but everyday 🌷💝🌸💘🌹❤️ .

#valentinesday2019 #bemine #friendshipquotes #love #gratitude #dinnerparty #foodshare #foodstagram
Morning runs are the best! Today my random run in London took me to the Bread & Cheese Lane 🥖🧀 .
Aamulenkin ohessa tein alla olevia sykettä nostavia lihaskuntoliikkeitä, kahdessa eri paikassa- 1 kierros molemmissa. Työosuus 30sec -> 15 sec palautus. Oli muuten ihan 👊💪🏼✨ ja toi mukavaa vaihtelua muuten perus pk- lenkille. Paina ❤️ tallenna ja testaa seuraavalla lenkillä tai miksei kotona! Btw, olisko muuten hauska asua leipä ja juusto kadulla 🤣🤣 .

1️⃣ Kyykky & kierto 
2️⃣ Yhden jalan maastaveto ( tee molemmat jalat 40sec) 
3️⃣ Askelkyykkyhypyt (voit tehdä myös askeltaen) 
4️⃣ Askelkyykky taakse & sivulle (molemmat puolet)
5️⃣ Kyykkyhypyt kierroilla 
6️⃣ Punnerrus & vuorikiipeilijä-hypyt sivulle .

Blogi nyt myös päivitetty- pohdintaa mm. huippu-urheilusta, aamun lenkistä ja keväisestä Lontoosta! Linkki blogiin biossa ✨ .

#heidionthegoworkout #workoutvideo #kotitreeni #homeworkout #trainingday #runnergirl #runspo #outdoors #runrunrun #runitfast
Runners dream this time of the year- dry streets #woohoo 🌷☀️🏃🏻‍♀️ Spring vibes already here in London! .

Terkut Lontoosta, tänne sitten eilen päädyin- parin tunnin varoitusajalla 👋🇬🇧 Tänään päivä on mennyt asioita hoidellen, mutta aamulla ehdin kuitenkin lenkille. Lenkkarit kulkevat mulla aina matkoilla mukana. Istumisen vastapainoksi tekee hyvää jossain välissä käydä haukkaamassa raitista ilmaa ja saada liikettä kropalle. Ja hei, täällä on niin keväistäkin jo- kuivat kadut, vitsit, mikä juoksijan unelma ☀️🌷 .

#runnergirl #runspo #morningrun #fitspiration #london #fitstagram #activeliving #runitfast #travel #timetoplay #runrunrun #iloverunning #worldtravelpics #runshots #runningmotivation #mylife
☄️ BOOM- that’s what my yesterday’s workout was about #boom ☄️ .

Eilinen oli kaikenlaista säätöä täynnä ja nyt näyttää siltä, että tämä viikko tuleekin olemaan melkoista hulabaloota. Huh, saas nähdä, mistä päin sitä itsensä vielä löytää! Onneks Elina @endorfiinikoukussa pyysi päivän päätteksi salille. Treeni tuli just sopivaan hetkeen ja teki NIIN hyvää! Teki mieli juosta täysiä juoksumatolla, mutta himmailin vielä flunssan jälkeen ja tein tämän (kyllä tässäkin hiki irtosi 😅)👇🏼 Kaikkia 3 kierrosta alla olevilla toistoilla. Paina ❤️ tallenna ja treenaa 💪🏼 .

1️⃣ Kyykky kumpparilla & tangolla x 15 (muista avata polvia sivuille!) 2️⃣ Yhden jalan maastaveto x 12/jalka (10kg käsipaino) 
3️⃣ Tempaus x 12/ käsi (10kg) 
4️⃣ TRX soutu x 3 & askelkyykky eteen kierroilla x 3/ molemmat puolet
5️⃣ Polkupyörä ristiin ja kohti samaa kyynärpäätä x 5/puoli 
Superia päivää ja uutta viikkoa 🤩👊 .
#heidionthegoworkout #trainingday #workoutvideo #fitspiration #gymvideos #fitstagram #treeni #fitgirlvideos #trx #mondaymotivation #justdoit
Smile is the prettiest thing you can wear ✨ .

Vähemmästäkin hymyilyttää, kun pääsee vihdoin sairastelujen jälkeen ulkoilemaan 😁✨ Iisisti kevyttä kävelyä, #parastajustnyt kunhan saa keholle liikettä ja raitista ilmaa keuhkot täyteen! .

Blogissa postaus ”Tällä viikolla...” sisältäen mm. sovelletun avocado-parsakaali pastan reseptin 🥑🥦🍝😋 Hitsi oli muuten hyvää! Onneksi sitä jäi vielä tällekin päivälle. Kivaa päivää just sulle 🤩 .
#uusipostausblogissa #outdoors #activeliving #sundaymood #smile #quotestoliveby #fitspiration #runnergirl
HAPPINESS is homemade ❤️ Brunching with my BOTH kids ❤️ .

#happiness #homemade #brunch #weekendvibes #takeiteasy #homesweethome #myhappyplace #quotesaboutlife #eatwell #lovelove
✨ HANDSTANDS #mygoal ✨ .

Handstand requires balance, flexibility & confidence... And strength of course! Your arms need to be strong enough to support your weight and hold the pose 🤸🏻‍♀️ Your legs need to be strong enough to kick your body weight up into the handstand position 🤸🏻‍♀️ Your back, stomach and other core muscles need to be strong enough to keep your body aligned while you hold yourself upside down 🤸🏻‍♀️ .
Inspiraatiota treeneihin näistä kokonaisvaltaisista liikkeistä, olipa tavoitteenasi sitten käsilläseisonta tai yleisesti lihaskunnon lisääminen. ☄️ Tee 2 kierrosta. Toistomääriä voit lisätä tai vähentää- muistathan, että toistoja tärkeämpää on AINA tekniikka. Mieluummin muutama hyvä toisto kuin sata sinnepäin ☝️Paina ❤️ ja tallenna! . 
1️⃣ Woodchop x 12-15/ puoli 
2️⃣ Lankku soutu x 10/ käsi 
3️⃣ Vuorikiipelijä ristiin x 10/puoli 
4️⃣ Vuorikiipeilijä polvi keskelle, vastakkaiseen- ja saman puolen kyynärpäähän x 5 .

#heidionthegoworkout #workoutvideo #fitspiration #handstand #trainingday #befit #strengthtraining #personaltrainer #fitgirlvideos #fitfam 💪🏼 @esport_aalto 🏡📷 @endorfiinikoukussa

Arkisto