SYYSKUUN POLUT


 

 

Syyskuu ja syksyn lapsen suosikkikuukausi. Paremmin ei olisi tämä kuukausi voinut käyntiin lähteä. Niin kauniita ja aurinkoisia päiviä, upeita auringonlaskuja ja sen vaaleanpunaisen oranssin sävyjä. Työt edelleen ulkona, iltakävelyjä pikku hiljaa viilenevissä ja pimenevissä illoissa, vaellusta metsässä, omenapiirakkaa ja puolukoita- mm. niistä on syyskuun ensimmäinen viikko tehty.

 

”Once a year, go someplace you’ve never been before.” – Dalai Lama

 

Ja se paikka voi hyvin olla aivan tässä jossain lähellä. Ei tarvitse matkustaa maailman ääriin löytääkseen uusia upeita paikkoja, kauniita maisemia ja unohtumattomia kokemuksia. Tiistaina vein pojan Eerikkilään leireilemään, ja ex-tempore jäin vaeltelemaan urheiluopistoa ympäröivään kauniiseen luonnonpuistoon. Pitkospuita, kapeita polkuja, järvimaisemat ja köysilossi. Köyden avulla, hartiavoimin, vedin itseni saarelta toiselle. Upea uusi kokemus.

 

Spontaani vaellus venähti enkä ollut varautunut eväisiin, jotka useimmiten AINA kulkevat mukanani. Metsästä hamstrasin automatkalle puolukoita mukaan, sillä illan kuulatunnille alkoi olla jo kiire. Kevyemmät eväät, mutta kyllä tälläiset spontaanit seikkailut ovat parhautta. Kaikkea kivaa sitä löytyykin, kun uskaltaa lähteä seuraamaan tuntemattomiakin polkuja. Nyt, kun polut ovat tutumpia, olisi toiveena päästä sunnuntaisella hakureissulla polkujuoksemaan.

 

 

 

There is not one path. There is not even the right path. There is only your path. Pay attention to the things you are naturally drawn to. They are often connected to your path, passion and purpose in life. Have the courage to follow them.

 

 

Ei ole vain yhtä polkua, ei oikeaa tai väärää polkua. On vain sinun polkusi. Uskalla rohkeasti tavoitella omia unelmiasi kohti. Omilla valinnoilla ja asenteella on hurja vaikutus siihen, millaiseksi se polku muodostuu. Eihän se polku aina täydellinen ole, mutkatkin kuuluvat elämään. Olen kuitenkin huomannut, että positiivisella ja avoimella asenteella on mutkatkin helpompi ottaa vastaan, käsitellä, päästää irti ja jatkaa eteenpäin. Ajattelen, että sen, minkä kuuluu tapahtua, tulee tapahtumaan. Teen töitä unelmieni eteen, mutten pakota asioita tapahtuvaksi. What’s meant to be will always find a way.

 

Tuossa sairastellessa oli aikaa lukea sanomalehdistä ja Hesarin liitteestä eri julkisuuden henkilöiden mielenkiintoisista elämäntarinoista, poluista, vaikemmistakin ajanjaksoista elämän varrelta, mutta myös niistä ilon hetkistä ja oivalluksista. Miten kyseiset tapahtumat matkan varrella ovat muokanneet nykyhetken sellaiseksi kuin se juuri nyt on.

 

Harvemmin tapahtumista ja asioista, ainakaan niistä ikävemmistä, halutaan puhua sillä hetkellä, kun ne ovat vielä päällä. Usein ehkä vasta vuosien päästä. Silloin, kun tapahtumiin on saanut etäisyyttä ja ehkä ensin itse käsiteltyä ne läpi. Jostain muistan lukeneeni, että häpeä on yksi isoimmista syistä, miksi tiettyjä asioita ei halua jakaa edes lähimmilleen. Saati sitten julkisesti. Tässä taas mietin, että mitä kaikkea julkisesti haluaa jakaa, ja miksi? Ihminen, kun on lopulta melko haavoittuvainen kritiikille. Moni haastatelluista kuitenkin koki, että joku toinen samassa tilanteessa oleva saattaa avautumisen kautta saada apua ja vertaistukea omaan tilanteeseensa. Ja uskoa siihen, että kaikesta selviää.

 

 

It’s your road and yours alone. Others may walk it with you, but no one can walk it for you.

 

Totta, aika yksin täällä lopulta olemme ja valinnoillamme vaikuttamassa siihen, millaiseksi se oma polku muodostuu. Tänään on kulkemalleni polulle matkaa kertynyt jo, vai pitäisikö sanoa vain 39 vuotta. Riippuu paljon päivästä ja tilanteesta, mutta esimerkiksi lahjaksi saamani verenpainemittari sai hetkellisesti oloni tuntumaan hyvinkin vanhaksi 😉 Mittari tosin tuli enemmän kuin tarpeeseen- kesällä paineet taisivat alimmillaan olla 94/57.

 

Oikein hyvin viihdyn tällä valitsemallani ja oman näköisellä polullani. Kiitollinen ja onnellinen olen siitä, että rinnallani on kulkemassa paljon ihania ihmisiä- rakas perhe, ihania ystäviä ja muita tärkeitä ihmisiä. Jakamassa kaiken sen, mitä elämä kulloinkin eteen tuo. Se, jos mikä tekee matkasta ja polusta merkityksellisen <3

 

Aurinkoisia syyspäiviä sinulle <3 Täällä ollaan jo lähtökuopissa kohti Seinäjokea ja Kari Traan Urban Training– tapahtumaa. Vielä ehdit sinäkin mukaan.

 

Heidi xoxo

Avainsanat: , ,

Lue lisää

6 kommenttia

 • Paula
  7.9.2018 at 07:35

  Syksyn lapselle kaunista ja onnellista syntymäpäivää ja kaikkea hyvää jatkossakin!

  • Heidi Tainio
   7.9.2018 at 13:03

   Kiitos Paula <3
   Terveisin Heidi

 • Maija
  7.9.2018 at 10:37

  Onnea! Olen samaa ikäluokkaa kuin sinä, mutta kesällä syntynyt ja juuri tällä viikolla ajattelin, että mun olisi kuulunut syntyä syksyllä. Rakastan syksyä yli kaiken. Olen lukenut blogiasi muuten sen alusta asti, ja edelleen odotan innokkaana postejasi. Tällaiset omaa elämää kuvaavat fiilispostaukset on lemppareitani. Vietä ihana synttäriviikonloppu!

  • Heidi Tainio
   7.9.2018 at 13:06

   Moikka Maija,
   Ja kiitos oikein paljon <3 Seinäjoella varmasti otetaan Lauran kanssa lasit kuohuvaa.
   Ja hei, onpa kiva kuulla- ja vielä blogin alkutaipaleelta asti. Kiva, että olet edelleen mukana ja kiitos postausvinkistä 🙂
   Oikein ihanaa syksyä sinulle, nautitaan!
   Terkuin Heidi

 • -Sanna
  7.9.2018 at 11:27

  Hyvää syntymäpäivää!!
  t. toinen syyskuun lapsi 🙂

  • Heidi Tainio
   7.9.2018 at 13:06

   Kiitos Sanna ja onnea sinullekin <3
   Terkuin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Lets celebrate “the darkest day of the year” with some stair workout 💥 The long drinks can wait till the evening 😅😅 .

Se on vuoden harmain päivä tänään ja Suomi taitaa viedä ”maailman harmaimman päivän”- tittelin 🥇Voi tosin olla, että aurinko paistaa ja pilaa koko päivän ☀️😆 #darkestdayoftheyear #finland 
#sorrybutnotsorry .

Ennen lonkeroita, testaa kuitenkin tämä porrastreeni. Takaan, että mieli on pirteämpi treenin kuin lonkeroiden jälkeen. Ilmakin on sen verran leuto, että portaissa voi turvallisesti treenata edelleen! .

TEE NÄIN: 
Tee yksi liike kerrallaan ylös asti (tai n. 30 porrasta) 💥 Tee liike -> kävele alas -> juokse portaat ylös -> kävele alas ja siirry seuraavaan liikkeeseen (paitsi liikkeet 2 & 4, joissa molemmat puolet) 💥 Tee 1-3 kierrosta. 💥Treeni on helppo yhdistää juoksu/kävelylenkkiin! .

1️⃣ Askelkyykyt potkulla (yksi porras jää väliin)
2️⃣ Sivukyykyt (tee toinen puoli ylös asti!) 3️⃣ Kyykkykävelyt
3️⃣ Kyykkykävelyt (astu joka portaalle)
4️⃣ Askelkyykyt sivuttain 
5️⃣ ”Karhukävely” potkaise jalka sivulle 
6️⃣ Kyykkyhypyt (jalat yhteen ja auki)
7️⃣ Loppuun vielä punnerrukset x 15 .

Tykkää ❤️ ja tallenna, jos haluat näitä lisää. Lisää treenejä löydät #heidionthegoworkout 💪🏼 .

#stairworkout #porrastreeni #homeworkout #kotitreeni #befit #fitgirlvideos #workoutmotivation #outdoors #personaltrainer 📷 @endorfiinikoukussa
Look my darling, THIS IS NOT YOUR PRACTICE LIFE . THIS IS ALL THERE IS. ❤️ #spoton Lisää blogissa ❤️ .

Ja hei kivaa perjantai-iltaa, mä ajattelin lähteä vielä kävelylenkille- samalla vien lasit kierrätykseen ja käyn kaupassa. Illalla teen pizzaa- buffalo mozzarellaa, tonnikalaa, kapriksia, tomaattia ja basilikaa 🍕🍅🌱 #avot Sellainen rento ilta täällä tiedossa työviikon päätteeksi ❤️ #parastajustnyt .

#quotestoliveby #loveyourlife #heidionthego #blog #fridayvibes #thisisyourlife #makeitcount
❄️ Winter is coming soon... I hope so, cause I am SO ready ❄️ .

Ai että meidän @salomonsuomi Ski Ambassadorien eilinen koulutus sai hiihtofiilistelijän jo aivan täpinöihin- nyt, kun saataisiin vain ilmat hieman viilenemään ja pian lumi maahan! Mä olisin NIIN valmis hyppäämään suoraan talveen ja lumisille hangille #cantwait #winterwonderland ❄️❄️ Onkos siellä muita hiihtointoilijoita? ⛷ .

#timetoplay #ski #crosscountry #ambassador #outdoors #winteriscoming #thisisfinland
Runner, don’t forget the strength training- especially when it comes to core, glutes & hamstrings ☝️ .

Juoksussa hyvän ja ryhdikkään juoksuasennon säilyttäminen vaatii niin kehonhallintaa kuin liikeratojen oikeaa suorittamista- avainasemassa on etenkin lantio/lonkkayhteys, jolloin lantio on stabiili alaraajojen liikkeessä. 🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️ .

Oheisharjoittelussa erinomaisia ovatkin liikkeet, joissa harjoitetaan samanaikaisesti keskivartaloa sekä pakaralihaksia yhdessä takareiden kanssa🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️
.

Paremman kehonhallinnan myötä pystytään mm. ennaltaehkäisemään rasitusvammoja, säilyttämään ryhdikäs juoksuasento pidemmilläkin matkoilla ja kovemmissa vauhdeissa, jolloin juoksusta tulee myös taloudellisempaa. Kantapään kautta olen joutunut kokemaan tämän itsekin, mutta kiitos pilateksen- nyt core ja tukilihakset ovat vahvemmat kuin koskaan🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️ .

Liikkeiden suoritustekniikassa keskity liikkeeseen ja siihen, mitä teet. Videolla olevat liikkeet saattavat äkkiseltään näyttää ”helpoilta”, mutta oikein suoritettuna liikkeet todellakin tuntuvat- etenkin pakaroissa ja takareisissä, samalla, kun lantion asento säilyy stabiilinina (pallo jalan alla 4 & 5 liikkeet)🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️ .

Liikkeisiin lisähaastetta tuo pilatespallo, mutta liikkeet voi tietenkin tehdä myös ilman apuvälineitä. Tee niin monta toistoa kuin hyvällä tekniikalla pystyt. Tykkää ❤️ ja tallenna! .

1️⃣ ”kuollut ötökkä 1” pallo ristiluun alla (jalan tiputukset 90 asteen kulmassa tai kurotukset yläviistoon uloshengityksellä, nosto sisäänhengityksellä) 
2️⃣ ”Kuollut ötökkä 2” jalan ojennukset ja käden vienti pään yli
3️⃣ ”Kuollut ötökkä 3” jalkojen ja käsien ojennukset
4️⃣ Hartiasillassa polven tuonti uh:lla kohti rintakehää, sh:llä varpaiden dippaukset kohti lattiaa. Pallo tukijalan alla. 
5️⃣ Lantion nostot ja jalan kurotukset .

Juoksun iloa! Ja tietenkin liikkeet sopivat kaikille, jotka haluavat vahvistaa keskivartalon lihaksia, takareisiä ja pakaroita- sinullekin vaikket juoksisi koskaan metriäkään! ✨⭐️ .

#heidionthegoworkout #runnergirl #strengthtraining #juoksu #homeworkout #kotitreeni #trainingday #pilates #core #bootybootybooty #runitfast #runnerslife #runnersworld
LONDON, you were great 🖤 And if you can be in love with leggings- this was love at first sight ❤️ @lululemon Wearing them ALL the time! .

Saan paljon kyselyjä Lontoosta- missä yöpyä, treenata, syödä jne. Blogista löytyykin nyt mun must Lontoo vinkit- paikat joihin palaan kerta toisensa jälkeen- linkki blogiin tuttuun tapaan biossa ☝️Lontoo on vaan niin ihana, eikä siellä aina sada! 😅 .

#runnergirl #london🇬🇧 #citylife #worldtraveler #fitspiration #trainingday #blog #streetsoflondon #worldtravel #expandyourplayground
Hei olisko sullakin tänään juoksupäivä? 🏃🏻‍♀️ .
Mulla on tiedossa tiukka päivä, mutta iltapäivän treenattavien välissä olisi just kuin tilattuna tunnin breikki juoksulenkille ✨ Ja näin harmailla keleillä ulkoliikunta ja raitis ilma ovat aivan must! Ne ovatkin mun aseita synkkyyttä vastaan ⭐️ .

Suunnitelmallisuutta, sitä tarvitaan täälläkin, että ehtii tehdä omatkin treenit 💪🏼 Kivaa keskiviikkoa! .

#runnergirl #iloverunning #runspo #trainingday #activeliving #moveyourbody #outdoors #fitspiration
No ifs, only good butts 😉🍑
.

Kumppari on ihan älyttömän kätevä apuväline kotitreeneissä, mutta myös näin matkoilla- ei paina käsimatkatavaroissakaan juuri mitään! Sunnuntaisella aamulenkillä pysähdyin Hyde Parkiin kesken juoksulenkin tekemään extra 🍑 treeniä. Tehokasta 💪🏼 2 kierrosta, lyhyillä tauoilla. Ehdin just ennen kuin kaatosade taas alkoi! .

1️⃣ Loitontajat sivulle x 10 & 10 joustoa
2️⃣ Pakarapotkut taakse x 10 & 10 joustoa
3️⃣ Kyykky joustoilla x 10
4️⃣ Sivukyykyt askelluksella (en laskenut)
5️⃣ Pakarapotkut nelinkontin x 10 jalka
6️⃣ Askelkyykyt eteen x 10/ jalka 
7️⃣ Kyykkyhyppy x 10
8️⃣ Burpee/ lankkuhyppy x 5 .
+ Punnerrukset penkkiä vasten x 10 .

Käytössä mulla @casalltraining Medium kumppari- kokeneemmalle suosittelen tätä, aloittelijalle Lightia. Kivaa tiistaita! Tykkää ❤️ ja tallenna, silloin voit tehdä treenin just silloin kun sulle sopii- vaikka matkoilla! .

#trainingday #heidionthegoworkout #justdoit #fitspiration #befit #fitgirlvideos #bootybootybooty #homeworkout #kotitreeni #runnergirl
Homebound ❤️🖤
.
En voi sanoa, että kärsisin lentopelosta, mutta lasten syntymän jälkeen olen useammankin kerran yksin matkustaessa saanut lentomatkoilla kummallisia pelon tunteita. ”Apua, mitä jos pian jotain sattuu”. Siitäkin huolimatta kuitenkin matkustelen, mutta aina ennen nousua laitan viestit ainakin lapsille, ja kerron kuinka rakkaita he ovat ❤️
.
Tämän päiväinen lentomme lähti huonon sään takia yli tunnin myöhässä ⚡️⛈🌧🌫 Ja kesken nousuvaiheen salama välähti koneessa ja kuului kauhea paukahdus- kapteenin mukaan salama iski koneeseen, mikä ei ole vaarallista. Mutta voin kertoa, että sykkeet ja varmasti verenpaineetkin nousivat 😳 Lento jatkui normisti eikä mitään hätää ollut, mutta muistutti taas siitä kuinka rajallista kaikki saattaa olla ❤️ Ikinä ei saa laittaa nukkumaan tai lähteä minnekään riidoissa. Ja kerrotaan rakkaille kuinka tärkeitä he ovat, ihan joka päivä ❤️ Kauniita unia 😘
.
#homebound #worldtraveler #flyfinnair #love #gratitude #homesweethome #adventures #nightnight #beautifulworld #sky #abovetheclouds
Streets of London by early morning 🌌☔️ #morningrun #runnergirl .

Eilisellä aamulenkillä oli oikein tunnelmallista- siitäkin huolimatta, että lähtiessä satoi kaatamalla ☔️ Kukonlaulun aikaan tunnelma on kaduilla aivan erilainen kuin päivällä- katuja pestään ja siivotaan, ja kodittomia nukkuu siellä täällä- muita vastaantulijoita ei juuri näy. Upeiden rakennusten ja valojen keskellä on vaikea olla ajattelematta kolikon toista puolta- elämä ei aina ole reilua eikä kaikilla ole mahdollisuutta toteuttaa unelmiaan- ei vaikka haluaisi. Näissä tilanteissa sitä miettii, että miksi juuri minä olen ansainnut kaiken tämän onnen... .

Siinä juostessa mietiskelin myös mm. sitä etten koe, enkä ole oikeastaan koskaan kokenut, minkäänlaista kaamosväsymystä tai mitään muitakaan pimenevien päivien mukana tuomia mahdollisia synkkiä fiiliksiä 🌘🌙💫
.

Mielialani on itse asiassa melko samanlainen vuodenajasta riippumatta- paistaa sitten aurinko, sataa kaatamalla tai olipa lämpömittarissa sitten +30c tai -30c ☀️☔️🌨❄️ Taitaa ainakin osittain johtua siitä, että olen päivän aikana niin paljon ulkona, ja usein vielä valoisaan aikaan. Ja ulos lähden oli keli sitten mikä hyvänsä... .

Mites hei sulla? Vaikuttaako pimeys ja/tai vuodenaika sun fiiliksiin? Lue lisää blogista ☝️ Ja kivaa maanantaita- mulla alkaa kohta barre 👯‍♀️ .

#streetsoflondon #worlderunners #expandyourplayground #blog #instarunner #runitfast #citylights #workoutmotivation #rainorshine #citylights #runrunrun #iloverunning