SYYSKUUN POLUT


 

 

Syyskuu ja syksyn lapsen suosikkikuukausi. Paremmin ei olisi tämä kuukausi voinut käyntiin lähteä. Niin kauniita ja aurinkoisia päiviä, upeita auringonlaskuja ja sen vaaleanpunaisen oranssin sävyjä. Työt edelleen ulkona, iltakävelyjä pikku hiljaa viilenevissä ja pimenevissä illoissa, vaellusta metsässä, omenapiirakkaa ja puolukoita- mm. niistä on syyskuun ensimmäinen viikko tehty.

 

”Once a year, go someplace you’ve never been before.” – Dalai Lama

 

Ja se paikka voi hyvin olla aivan tässä jossain lähellä. Ei tarvitse matkustaa maailman ääriin löytääkseen uusia upeita paikkoja, kauniita maisemia ja unohtumattomia kokemuksia. Tiistaina vein pojan Eerikkilään leireilemään, ja ex-tempore jäin vaeltelemaan urheiluopistoa ympäröivään kauniiseen luonnonpuistoon. Pitkospuita, kapeita polkuja, järvimaisemat ja köysilossi. Köyden avulla, hartiavoimin, vedin itseni saarelta toiselle. Upea uusi kokemus.

 

Spontaani vaellus venähti enkä ollut varautunut eväisiin, jotka useimmiten AINA kulkevat mukanani. Metsästä hamstrasin automatkalle puolukoita mukaan, sillä illan kuulatunnille alkoi olla jo kiire. Kevyemmät eväät, mutta kyllä tälläiset spontaanit seikkailut ovat parhautta. Kaikkea kivaa sitä löytyykin, kun uskaltaa lähteä seuraamaan tuntemattomiakin polkuja. Nyt, kun polut ovat tutumpia, olisi toiveena päästä sunnuntaisella hakureissulla polkujuoksemaan.

 

 

 

There is not one path. There is not even the right path. There is only your path. Pay attention to the things you are naturally drawn to. They are often connected to your path, passion and purpose in life. Have the courage to follow them.

 

 

Ei ole vain yhtä polkua, ei oikeaa tai väärää polkua. On vain sinun polkusi. Uskalla rohkeasti tavoitella omia unelmiasi kohti. Omilla valinnoilla ja asenteella on hurja vaikutus siihen, millaiseksi se polku muodostuu. Eihän se polku aina täydellinen ole, mutkatkin kuuluvat elämään. Olen kuitenkin huomannut, että positiivisella ja avoimella asenteella on mutkatkin helpompi ottaa vastaan, käsitellä, päästää irti ja jatkaa eteenpäin. Ajattelen, että sen, minkä kuuluu tapahtua, tulee tapahtumaan. Teen töitä unelmieni eteen, mutten pakota asioita tapahtuvaksi. What’s meant to be will always find a way.

 

Tuossa sairastellessa oli aikaa lukea sanomalehdistä ja Hesarin liitteestä eri julkisuuden henkilöiden mielenkiintoisista elämäntarinoista, poluista, vaikemmistakin ajanjaksoista elämän varrelta, mutta myös niistä ilon hetkistä ja oivalluksista. Miten kyseiset tapahtumat matkan varrella ovat muokanneet nykyhetken sellaiseksi kuin se juuri nyt on.

 

Harvemmin tapahtumista ja asioista, ainakaan niistä ikävemmistä, halutaan puhua sillä hetkellä, kun ne ovat vielä päällä. Usein ehkä vasta vuosien päästä. Silloin, kun tapahtumiin on saanut etäisyyttä ja ehkä ensin itse käsiteltyä ne läpi. Jostain muistan lukeneeni, että häpeä on yksi isoimmista syistä, miksi tiettyjä asioita ei halua jakaa edes lähimmilleen. Saati sitten julkisesti. Tässä taas mietin, että mitä kaikkea julkisesti haluaa jakaa, ja miksi? Ihminen, kun on lopulta melko haavoittuvainen kritiikille. Moni haastatelluista kuitenkin koki, että joku toinen samassa tilanteessa oleva saattaa avautumisen kautta saada apua ja vertaistukea omaan tilanteeseensa. Ja uskoa siihen, että kaikesta selviää.

 

 

It’s your road and yours alone. Others may walk it with you, but no one can walk it for you.

 

Totta, aika yksin täällä lopulta olemme ja valinnoillamme vaikuttamassa siihen, millaiseksi se oma polku muodostuu. Tänään on kulkemalleni polulle matkaa kertynyt jo, vai pitäisikö sanoa vain 39 vuotta. Riippuu paljon päivästä ja tilanteesta, mutta esimerkiksi lahjaksi saamani verenpainemittari sai hetkellisesti oloni tuntumaan hyvinkin vanhaksi 😉 Mittari tosin tuli enemmän kuin tarpeeseen- kesällä paineet taisivat alimmillaan olla 94/57.

 

Oikein hyvin viihdyn tällä valitsemallani ja oman näköisellä polullani. Kiitollinen ja onnellinen olen siitä, että rinnallani on kulkemassa paljon ihania ihmisiä- rakas perhe, ihania ystäviä ja muita tärkeitä ihmisiä. Jakamassa kaiken sen, mitä elämä kulloinkin eteen tuo. Se, jos mikä tekee matkasta ja polusta merkityksellisen <3

 

Aurinkoisia syyspäiviä sinulle <3 Täällä ollaan jo lähtökuopissa kohti Seinäjokea ja Kari Traan Urban Training– tapahtumaa. Vielä ehdit sinäkin mukaan.

 

Heidi xoxo

Avainsanat: , ,

Lue lisää

6 kommenttia

 • Paula
  7.9.2018 at 07:35

  Syksyn lapselle kaunista ja onnellista syntymäpäivää ja kaikkea hyvää jatkossakin!

  • Heidi Tainio
   7.9.2018 at 13:03

   Kiitos Paula <3
   Terveisin Heidi

 • Maija
  7.9.2018 at 10:37

  Onnea! Olen samaa ikäluokkaa kuin sinä, mutta kesällä syntynyt ja juuri tällä viikolla ajattelin, että mun olisi kuulunut syntyä syksyllä. Rakastan syksyä yli kaiken. Olen lukenut blogiasi muuten sen alusta asti, ja edelleen odotan innokkaana postejasi. Tällaiset omaa elämää kuvaavat fiilispostaukset on lemppareitani. Vietä ihana synttäriviikonloppu!

  • Heidi Tainio
   7.9.2018 at 13:06

   Moikka Maija,
   Ja kiitos oikein paljon <3 Seinäjoella varmasti otetaan Lauran kanssa lasit kuohuvaa.
   Ja hei, onpa kiva kuulla- ja vielä blogin alkutaipaleelta asti. Kiva, että olet edelleen mukana ja kiitos postausvinkistä 🙂
   Oikein ihanaa syksyä sinulle, nautitaan!
   Terkuin Heidi

 • -Sanna
  7.9.2018 at 11:27

  Hyvää syntymäpäivää!!
  t. toinen syyskuun lapsi 🙂

  • Heidi Tainio
   7.9.2018 at 13:06

   Kiitos Sanna ja onnea sinullekin <3
   Terkuin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Post run meal with a view 🌳 1300m vertical, 3h 27 mins and 19.2K 💪🏼 Cinnamon bun & coca cola tastes better than ever! .

#whatrunnerseat #cinnamonbun #runnergirl #postworkoutfuel #runrunrun #activeliving #trainingday #worlderunners
What happened yesterday in Kasavuori... trail running & 820 vertical w/ @alppimentorit 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️🌲 What else would you do on Friday night? 😁😁 .

Eilen tunkattiin Alppisimulaattorin 2/4 päivää Kasavuoressa, tänään suunnataan Salmen vanhalle laskettelurinteelle. Mulla takana jo 3/4 sillä kävin vetämässä huomisen treenin jo ennakkoon. Ihme kyllä, jalat ihan jees. Nälkä vaan melkoinen ja uni oli viime yönä vähän heikko. Näin ihan hulluja unia ja heräilin muutaman kerran... 🤪 .

Mut hei, kivaa päivää, aurinko paistaa ☀️☀️ Täällä on puurot syöty ja valmiina lähtöön! Onko sulla treenipäivä? .

#trailrunning #kohtiunelmia #runnergirl #runspo #runshots #workoutmotivation #trainingday #activeliving #timetoplay #salomonwmn #runitfast #runrunrun 📷 @jannenpolut
🌸 Smile like a flower. Not only with your lips, but with your whole being- Rumi 🌸 .

Matkalla aamu-uinnille, huomasin, että mätsäänpä hyvin tuonne alppiruusujen joukkoon 🌸😅 Samalla olen ihmetellyt, mikä kumma saa korvat, kurkun ja suunpielet näin kovasti kutiamaan?!? Aivastelen jatkuvasti ja silmät vetistää... en ole flunssassa ja viimeksi sain vastaavia allergiaoireita Englannissa asuessa 10 vuotta sitten... Onko sulla just nyt vastaavia allergiaoireita? 🌸🐝🦋 .

#alppiruusu #flowerpower #summervibes #selfie #quoteoftheday
Kahta en vaihda- aamu-uintia & aamupalaa 💦☕️ .

Vesi on lämmennyt ensimmäisistä uintikerroista monta astetta. Vähän jo harmittelin ettei aamu-uinnilla kohta ole enää samaa virkistävää vaikutusta, jos vesi oikein tästä lämpenee (vaikka muuten lämpö onkin enemmän kuin tervetullutta). Tänään vesi tuntui kuitenkin taas raikkaalta ja teki hyvää alkuviikon treenien jälkeen ♥️ .

#swim #morningglory #thisisfinland #mymorningroutine #healthiswealth #activeliving #feelgood
I have a day off today, so this is what I am going to do now 💪🏼🏔☀️🏃🏻‍♀️#timetoplay #trainingday .

Meillä on tällä viikolla @alppimentorit kanssa neljän päivän Alppisimulaatio- treenipäivät 💪🏼 Mutta koska en torstaina ja sunnuntaina pääse töiden takia mukaan, käyn tunkkaamassa jo etukäteen omatoimisesti. Eilen olin Malminkartanolla, tänään lähden Nuuksioon. Mitäpä sitä vapaapäivänä muutakaan 🤪💪🏼 .

Blogissa nyt ”Liikuntaa ilon kautta- ei koska pitää ja on pakko”. Tekstissä myös vastaus kysymykseen ”koska pitää aloittaa treenaaminen synnytyksen jälkeen?” 🌸 Linkki blogiin biossa! Kivaa päivää, mä lähden tunkkaamaan 💪🏼 .

#outdoors #sauvarinne #activeliving #mountainlove #runnergirl #runspo #womenwhohike #adventuretime #explorer #salomonwmn @salomonsuomi @salomonnordic
Either you run the day or the day runs you ☀️🏃🏻‍♀️ .

@helsinkicityrun :n jälkeiset palauttavat kaksi viikkoa ovat tehneet tehtävänsä. Eilisellä työmatkajuoksulla nimittäin jalka nousi ja viiden minuutin kilometrit kulkivat kevyesti. #runnershigh #endorphins 🏃🏻‍♀️💨☀️Selässä mulla @salomonsuomi Advance Skin Pro 10 juoksureppu, minne mahtuu yllättävän paljon tavaraa- eilen kumppareita, TRX-narut, vesipullo, välipalaa ja vaihtopaita. Reppu istuu hyvin selkään eikä hölsky. Tämä lähtee Aostanlaaksoon ✌️ *reppu saatu .

Muistathan sinäkin pitää kevyempiä treeniviikkoja? Keho tarvitsee myös palautumista. Varsinaisen treenin sijaan huolla kehoa venytellen, käy uimassa, pyöräile työmatkoja tai lähde kävelylle 🌸 Aurinkoista tiistaita ☀️ .

#runnergirl #runitfast #juoksu #activeliving #salomonrunning #trainingday #runrunrun #runtheworld #worlderunners #runshots #runspo
🌿 Keinujumppa 🌿 Tässähän saa melkein keinulla tehtyä TRX- treenin 😅 Tämän setin vedin lauantaina juoksulenkin päälle. 3 kierrosta ja 10 toistoa jokaista liikettä. Etenkin 3️⃣ & 4️⃣ oli 🔥🔥 Tallenna ja testaa! .

1️⃣ Keinu Kyykky/Soutu
2️⃣ Bulgarialainen askelkyykky
3️⃣ Lankku, polvien veto & punnerrus
4️⃣ Vatsarutistus 
5️⃣Ojentajapunnerrus & jalkojen ojennus .

Aurinkoa päivääsi, täällä viedään kevään viimeisiä ohjauspäiviä. Ensi viikolla lennän Ibizalle, Formenteralle 🧘🏻‍♀️☀️ .

#heidionthegoworkout #trxtraining #kotitreeni #homeworkout #trainingday #fitgirlvideos #workoutvideo #nogymnoproblem
Perfect weather & wind for windsurfing ☀️ First time this summer- but definitely not the last! See you soon @20knots ☀️✌️ .

@heidioller_ettskrutt luki mun ajatukset, kun eilen illalla Café Torpanrannassa istuskellessa mietin, että olis kiva lähteä purjelautailemaan. Tekstari tuli kreivin aikaan ja niin me kaksi aloittelijaa suuntasimme heti aamusta Torpalle. Pari tuntia meni kuin siivillä ☀️ Oli niin kivaa, että buukattiin jo heti uusi sessio! .

Twenty Knots järjestää Kalastajatorpalla SUP- ja purjelautakursseja ja tietty lautoja voi myös vuokrata. Suosittelen testaamaan- haastavaa, mutta tosi kivaa 😊☀️ .

#windsurfing #fiskislife #watersports #lifehappensoutdoors #activeliving #mylife #moveyourbody #sundayfunday #summervibes #fitspiration #womenwhoinspire
Sunday RunDay? 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️ Onko sulla tänään juoksupäivä vai palautteletko kenties eilisen HHM:n jäljiltä? Mulla juoksupäivä, mutta taidanpa mennä testaamaan myös purjelautailua- saas nähdä pysynkö laudalla ollenkaan 😅💦 .

Blogissa fiiliksiä keskiviikon @sauconysuomi Running & Breaking tapahtumasta Suomenlinnasta- linkki blogiin biossa. .

#sundayrunday #sundayrunning #runnergirl #runspo #saucony #juoksu #weekendvibes #wewhorun #activeliving #runshots #iloverunning #runwithaview 📷 @laurikalima

Arkisto