SCHIPHOLIN KENTÄLLÄ


 

Terkkuja Schipholin lentokentältä Amsterdamista. Täällä ollaan jo nelisen tuntia odoteltu jatkolentoa Ibizalle, Formenteran joogaretriitille. Takana on tiukka työrutistus ja tämän päiväinen vapaapäivä, vaikka matkustaessa meneekin, tuli tarpeeseen. Uskon, että koko seuraava viikko tulee olemaan hyvinkin rauhallinen ja rentouttava, vaikka töissä olenkin. Formenteralla on sellaiset energiat, että vähemmästäkin stressitasot laskevat ja muu maailma unohtuu.

 

Omien tuntemuksien ohella seuraan mielenkiinnolla myös Suunnon Fitness 3- kellosta, millaisia vaikutuksia retriitillä ja rauhoittumisella on mm. unenlaatuuni. Nukun hyvin, mutta syvä uni jää usein melko alhaiseksi. Uni ja sen tarve ovat hyvin yksilöllisiä, toiset tarvitsevat enemmän unta, kun toiset taas pärjäävät vähemilläkin unilla. Itse taidan kuulua tuohon jälkimmäiseen, sillä tunnen oloni hyvinkin energiseksi lyhyemmistäkin unista huolimatta. Omat tuntemukset ovat tietenkin myös ne tärkeimmät mittarit, mutta mielenkiinnolla seuraan kelloakin.

 

Fitness 3 kertoo unenseurannan ohella myös palautumisesta ja stressitasoista, siksi valitsin mukaani tämän kellon. Mukaan otin tosin myös Suunto 9:n, sillä haluan tarkempaa dataa ensi viikon vaelluksilta. Suunto 9:n akunkesto on 25-tuntia Suoritus-tilassa ja jopa 120 tuntia Ultra-tilassa. Pitäisi riittää siis oikein hyvin pidemmillekin vaelluksille.

 

Lentokentillä odottavan aika voi käydä pitkäksi, mutta hyvinhän tässä on aika kulunut. Hyvin ovat muistissa vielä vauhdikkaat ajat, jolloin matkustin paljon yksin pienten lasten kanssa. Nyt, kun ei tarvitse huolehtia kuin itsestään, sujuu matka ja pidemmätkin odotusajatkin oikein mukavasti- saan lukea lehtiä, juoda rauhassa kahvit ja syödä lounasta sekä hoitaa loppuun muutamat työjutut.

 

Venyttelemässäkin kävin lentokentän ulkoterassilla. Muutamat selän rullaukset, takareisien- ja lonkankoukistajan venytykset ja rintarangan kiertoja. Tytär olisi varmasti ajatellut ”kuinka noloa”, mutta hei, makaahan tuolla penkeilläkin porukkaa. Miksei sitten voisi venytellä? Tekisi hyvää varmasti monelle muullekin hieman venytellä lentomatkan jälkeen tai seuraavaa lentoa odotellessa.

 

”Virallinen” kahden viikon venyttelyhaasteeni on nyt ohitse, mutta päivittäisiä venyttelyjä en todellakaan aio jättää tähän. Hyvä rytmi jäi taas päälle ja venytellähän voi missä vain, vaikka sängyssä! Myönnän, että välillä oli haastavaa löytää aikaa, mutta koska halusin venyttelyt taas takaisin rutiineihini, venyttelin reissun päälläkin, missä milloinkin. Hotellin kuntosalilla, hotellihuoneessa, väsymyksen iskiessä sängyssä ja nyt jopa lentokentällä. Venytteleminen ei vaadi aikaa tai paikkaa. Työpaikallakin voi venytellä vaikka työtuolissa istuen. Keppi työpisteen viereen ei olisi myöskään ollenkaan huono idea.

 

Mielelläni kuulisin myös miten teidän venyttelyt ja kehonhuolto ovat sujuneet. Miten meni, jatkoitko loppuun asti? Tuliko venyttelystä kenties uusi rutiini päivääsi? Millaisia tuntemuksia on kehossa? Iso kiitos jo nyt kaikille, teidän kommenttien ja vuorovaikutuksen ansiosta inspiroidun itsekin ja tiedän, mitä siellä ruudun toisella puolella kaivataan ja toivotaan.

 

 

Smoothie mukaan lennolle! 

 

Hups, menipäs aika nopeasti, boarding kutsuu! Kuullaan <3 

 

Heidi xoxo

Lue lisää

8 kommenttia

 • -Sanna
  19.9.2018 at 13:03

  Mulla oli aikaisemmin tapana aamulla venytellä sillä aikaa kun kahvi tippui. Mutta jostain syystä se jäi vähemmälle kunnes reipastuin tämän haasteen ansioista. Mun selkäranka on mallia rautakanki eli venyttely, kierrot ja rangan rullaukset ovat tärkeitä. Eikä ikä ainakaan helpota tilannetta 😉

  • Heidi Tainio
   19.9.2018 at 22:17

   Moikka Sanna,
   Sama juttu, mulla oli venyttelyt myös pitkään, vuosia, aamurutiinina… sitten ne aikaisten aamutöidenkin takia siirtyivät myöhemmälle päivään ja kerrat harvenivat… Nyt onneksi tuli ryhtiliike ja venyttelyt taas päivittäin ohjelmassa. Jos ei heti aamusta niin pidän huolen etten luista niistä ennen nukkumaanmenoa. Ja sepä just, ikä ei helpota tilannetta.
   Tsemppiä syksyyn! Ja venyttelyn iloa 🙂
   Terkuin Heidi

 • Hanna
  19.9.2018 at 15:19

  Minulla on tuo Suunnon Fitness 3 ja ongelmana on ollut sykkeen mittaaminen ranteesta. Lenkeillä mittari näyttää jopa 50 lyöntiä korkeammat sykkeet, enkä ole saanut sitä kellon rannekkeen asettelulla toimimaan sen paremmin. Ostin lenkeille erillisen sykevyön ja sykkeeet palasivat kohdilleen. Haluaisin ottaa tuon unen ja levon seurannan käyttöön, mutta hieman epäilyttää tuloksen ”luotettavuus” väärien sykkeiden vuoksi… Ehkä en kuitenkaan ala nukkua sykevyön kanssa 😄 Onkohan muilla ollut vastaavaa ongelmaa?
  Kiitos kivasta blogista! Venyttelyhaaste tuli todella tarpeeseen. Pidän myös instan puolelle lataamistasi treenivideoista 👍🏻

  • Heidi Tainio
   19.9.2018 at 22:28

   Moikka Hanna,
   No onpa vain iso heitto! Jonkun verran heittoa saattaa olla, mutta tuo on jo todella iso. Mulla myös hieman heittoa, ehkä 10 lyöntiä, mutta pidän useimmiten myös sykevyötä. Saattaa olla, että hikoilu vaikuttaa myös jonkun verran epätarkkaan tulokseen. Juostessa myös käden liike voi olla sen verran nopea, että vaikuttaa tarkkuteen. Pidäthän kelloa muuten vasemmassa kädessä?
   Jos kello muuten näyttää suht normaaleja sykkeitä niin uskon, että tulokset ovat ainakin suuntaa antavia. Sykevyön kanssa tuskin olisi kiva nukkua 😀 Jos haluat lisää apua kannattaa ottaa yhteyttä Suunnon asiakaspalveluun. Siellä osaavat auttaa vielä paremmin 🙂
   Itselläni kello on motivoinut tekemään asioita, jotta uni ja palautuminen olisivat vielä parempia. Nyt täällä retriitillä kiinnostaakin seurata juuri sitä, miten omat tuntemukseni ja kellon tulokset mätsäävät. Tärkeä kuitenkin kuunnella sitä omaa oloa ja fiilistä.

   Kiitos paljon ja kiva kuulla <3 Oikein mukavaa syksyä.
   Terkuin Heidi

 • Caro
  19.9.2018 at 16:48

  Heippa,
  Kiitokset venyttelyhaasteesta! Tartuin haasteeseen ja toivon että saan tästä hyvän rutiinin. Minun venyttely tapahtuu pääsääntöisesti aamusta, laitan puuron mikroon ja alan venyttelemään. Olen poiminut Sinun instasta vinkkejä omaan settiin. Aikaa menee 5-10 min, jonka jälkeen myös puuro on valmis nautittavaksi 😊
  Parissa viikossa huomaa jo pieniä muutoksia liikkuvuudessa ja venyttely on kyllä loistava startti päivälle.

  • Heidi Tainio
   19.9.2018 at 22:34

   Moikka Caro,
   Hei kiva kuulla, nuo muutokset juuri tsemppaa jatkamaan. Ja parasta just, että saa rutiinin aamuun, jolloin se on heti ”alta pois”. Mitä pidemmälle päivään siirtää, sitä helpompi sitä on siirtää… ja ehkä unohtaa. Tai näin ainakin itse koen.
   Venyttelyn iloa! Ehkä laitan muutaman videon täältä Formenteralta <3

   Terkuin Heidi

 • ingrid
  19.9.2018 at 21:34

  Moikka! Ihan kaikkia venytyksiä en ehtinyt storeista napata, mutta aika monta kuitenkin. Tuntuu että mikään määrä venyttelyjä ei riitä 🙂 Olisi hienoa jos saisit noista koottua videokirjaston, ne oli tosi hyviä!

  • Heidi Tainio
   19.9.2018 at 22:31

   Moikka Ingrid,
   Hei, tallensin videot Instagram tililleni- katso kuva, jossa olen Tuomiokirkolla ”tanssija- asanassa” ja swaippaa siitä oikealle, niin löydät videot! Ne saa sieltä kätevästi tallennettua.
   Kiva kuulla, että videoista oli apua- teen niitä siis jatkossakin 🙂
   Oikein mukavaa syksyä!

   Terkuin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Nuuksio National Park 🍁❤️ .
Vauhdikkaan työviikon jälkeen oli ihana päästä Nuuksioon. Reilut 3 tuntia vaellusta metsän keskellä. Retken kruunasi eväät- myskikurpitsa/porkkanakeitto sekä täytetyt sämpylät. Keitto oli muuten superhelppo tehdä ja 😋👌 Jäi vielä sopivasti lounaaksi tällekin päivälle. Laitetaanko reseptiä blogiin jakoon? .
.
Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa sullekin 🤗🤩
.

#nuuksio #outdoors #activeliving #runnergirl #nature_good #adventuretime #happymoments #thisisfinland #trails #trailrunner
📍When in Ibiza, Cala Llonga ❤️ .
Muutamaan vuoteen en ole asettanut itselleni mitään urheilullisia tavoitteita. Asvalttien sijaan löydän itseni mieluummin metsästä ja poluilta juoksemasta🌲🍂 Ei suorittamista- fiiliksellä.
.
.

Upeiden reissujen ja vaellusten jälkeen nälkä näköjään kasvaa syödessä. Upeiden kokemuksien ja elämyksien myötä sitä haluaa uusiin seikkailuihin, huikeisiin maisemiin ja entistä korkeammalle. Sieltä löytyy myös mun uusi tavoite- korkealta ja kovaa! Lue lisää blogista ✨
.
.
#hike #adventuretime #expandyourplayground #explore #activeliving #heidionthego #ibiza #worldtraveler #amazingplaces #beautifuldestinations #welivetoexplore #nature_good
🍁 Weekend Mode- breakfast & I Love Me- fair in Messukeskus 🍁
.
.
Mietitkö vielä ohjelmaa viikonlopulle? Mulla on muutama vinkki 🙋🏻‍♀️
.
. . ✨Valmista ihana aamiainen kotona tai käy testaamassa @kuumahelsinki chiavanukas, avocado toast ja inkiväärishotti (kuva)👌 #breakfastgoals .
. .
. ✨ Lue mun blogipostaus ”Treeniviikko- so far”. Olen niin fiiliksissä, kun pääsen taas treenaamaan ja parasta, kun mukana osittain vielä tytär 👩‍👧 Postauksessa myös mm. työmatkaliikunnasta. Linkki blogiin biossa. Ja postaustoiveita otan aina mielelläni vastaan.
. .
✨ Ulkoile. Raitis ilma tekee hyvää. Jos vapaapäivänä ei ole aikaa, niin koska sitten? Mä aion kävellä Messukeskukselle. Raitis ilma päivittäin on aivan must 🍂
. .
. ✨Eilen tosiaan alkoivat I Love Me- messut. Piipahdin siellä eilen vain pikaisesti, mutta tänään minut löytää koko päivän ajan @zpcompression_fi osastolta 6s81. Tuu moikkaan 👋 Messuilla oli paljon kaikkea kivaa ja itse ostin mm. shampoota ja @gingerpeoplesuomi inkiväärisiirapia, jota lorautan välillä smootheihinkin. @pur_kauppa ostastolla mun suosikki @wildnutritionltd lisäravinteet- magnesium, ashwagandha ja rauta lähtivät mukaan! Ja messueväät tietty @foodin osastolla 💚 Arvonnassani messuliput lähtivät @ah_suvi ja @_heini_maria_ 💛
.
✨ Ja sitten leffa. Kävin katsomassa eilen ”First Man” Ensimmäisenä Kuussa 🌙 Ai, että tykkäsin. Aivan ihana ja Ryan Gosling tietty. Käy katsoon. .
#weekendvibes #heidionthego #blog #inspiration #healthyliving #healthiswealth #feelgood #iloveme
❤️ Lucky me, had my boy for 12 hours. Well spent time, sushi lunch & just chilling at home. Not long till the next time, London calling next month! ✈️
.
.

#myboy #gratitude #lovelovelove #happymoments #happymom #motherandson #motherslove
🍁 Couldn’t decide, yoga or run, so I did both 🏃🏻‍♀️🧘🏻‍♀️ .
.

Ai, että nautin juoksusta! Raikas happirikas ilma ja askelkin tuntuu mukavan kevyeltä. Aamulla arvoin joogan ja juoksulenkin väliltä- juoksu voitti 🥇🏃🏻‍♀️
.
Juoksin Seurasaaren ympäri, mutta koska tuolla kallioilla oli niin kaunis näkymä, päätin tehdä venyttelyt olohuoneen sijaan jo siellä. Päivän paras idea! Ihana näkymä ja aivan hiljaista- ei näkynyt ristinsielua missään. 
Tänään venyttelyissä keskityin rintarangan kiertoihin, lonkankoukistajiin ja takareisiin ✨ Muistathan sinäkin kehonhuollon, vaikka se juoksulenkki muuten veisikin voiton? 😉
.
.
#yogaeverywhere #runnergirl #yogavideo #heidionthegoworkout #iloverunning #runhappy #mobility #workoutvideo #yogagirl
Be the person you want to have in your life 💕
.
.
Blogissa pääset kuvien myötä Formenteralle ”siniselle laguunille”. Kirjoitin mm. joogasta, rauhoittumisesta, unesta ja mitä on seurannut kännykän käytön vähentämisestä. Linkki blogiin biossa ☝️
.
.
#formenteralovers #baleares #adventurer #explore #paradisebeach #paradiseisland #beautifuldestination #worldtraveler #quotestoliveby #beyourself #blog
💥 Training day 💥 .
.
Eilen oli hyvä treenipäivä 💥 Päivä alkoi @tfwhelsinki & @vitaminwellsuomi bootcämpillä ja illalla hyödynsin työmatkat. Kävelin töihin ja juoksin kotiin. 6 kilometrin pituinen matka yhteen suuntaan on just sopiva. Tuleeko sulla hyödynnettyä työmatkoja liikkumiseen? 🏃🏻‍♀️🚶🏻‍♀️🚴🏻‍♀️ .
.
#hallussa #trainingday #fitspiration #activeliving #runnergirl #healthiswealth #moveyourbody #motivation 📷 @teljanneito
🍁🧡🍂☀️ #lifehappensoutdoors .
.
Ei varmaankaan tarvitse kehoittaa ketään ulkoilemaan ja nauttimaan tästä upeasta syksystä- mutta kehoitan silti 😁 Seuraavat sauvarinnetreenit järjestän torstaina 8.11 kello 17 Malminkartanolla. Kello 17, koska viime viikollakin viimeiset nousut vedettiin pilkkopimeässä! Ilmoittautuminen heiditainio@aol.com tai DM:n kautta. Mukaan mahtuu 15! Tervetuloa 💪🏼
.
.
#fallvibes #sunshine #runnergirl #trainingday #runrunrun #iloverunning #juoksu #runhappy #sauvarinne #heidionthego #runspiration #nature_good 📷 @endorfiinikoukussa
💙 Running 💙 .
Pienet ovat lopulta ne asiat, jotka tekevät ihmisen onnelliseksi. Ihanaa, kun pääsen taas juoksemaan #iloverunning ❤️ Iltalenkki Seurasaaressa ja kaupan kautta kotiin. Matkaa kertyi kymppi ja askel oli kevyt. 🎯 oli kotona tyttären ja siskon pojan tekemä ruoka- racletit. Raclette onkin muuten kiva syysruoka 🍁
.

Aurinkoista päivää ja viikkoa ☀️Täällä tiedossa helpompi viikko useamman treenattavan jäätyä syyslomalle. 
#runnergirl #runspo #runhappy #fallvibes #juoksu #runrunrun #runitfast #activeliving #feelgood 📷 @endorfiinikoukussa