SCHIPHOLIN KENTÄLLÄ


 

Terkkuja Schipholin lentokentältä Amsterdamista. Täällä ollaan jo nelisen tuntia odoteltu jatkolentoa Ibizalle, Formenteran joogaretriitille. Takana on tiukka työrutistus ja tämän päiväinen vapaapäivä, vaikka matkustaessa meneekin, tuli tarpeeseen. Uskon, että koko seuraava viikko tulee olemaan hyvinkin rauhallinen ja rentouttava, vaikka töissä olenkin. Formenteralla on sellaiset energiat, että vähemmästäkin stressitasot laskevat ja muu maailma unohtuu.

 

Omien tuntemuksien ohella seuraan mielenkiinnolla myös Suunnon Fitness 3- kellosta, millaisia vaikutuksia retriitillä ja rauhoittumisella on mm. unenlaatuuni. Nukun hyvin, mutta syvä uni jää usein melko alhaiseksi. Uni ja sen tarve ovat hyvin yksilöllisiä, toiset tarvitsevat enemmän unta, kun toiset taas pärjäävät vähemilläkin unilla. Itse taidan kuulua tuohon jälkimmäiseen, sillä tunnen oloni hyvinkin energiseksi lyhyemmistäkin unista huolimatta. Omat tuntemukset ovat tietenkin myös ne tärkeimmät mittarit, mutta mielenkiinnolla seuraan kelloakin.

 

Fitness 3 kertoo unenseurannan ohella myös palautumisesta ja stressitasoista, siksi valitsin mukaani tämän kellon. Mukaan otin tosin myös Suunto 9:n, sillä haluan tarkempaa dataa ensi viikon vaelluksilta. Suunto 9:n akunkesto on 25-tuntia Suoritus-tilassa ja jopa 120 tuntia Ultra-tilassa. Pitäisi riittää siis oikein hyvin pidemmillekin vaelluksille.

 

Lentokentillä odottavan aika voi käydä pitkäksi, mutta hyvinhän tässä on aika kulunut. Hyvin ovat muistissa vielä vauhdikkaat ajat, jolloin matkustin paljon yksin pienten lasten kanssa. Nyt, kun ei tarvitse huolehtia kuin itsestään, sujuu matka ja pidemmätkin odotusajatkin oikein mukavasti- saan lukea lehtiä, juoda rauhassa kahvit ja syödä lounasta sekä hoitaa loppuun muutamat työjutut.

 

Venyttelemässäkin kävin lentokentän ulkoterassilla. Muutamat selän rullaukset, takareisien- ja lonkankoukistajan venytykset ja rintarangan kiertoja. Tytär olisi varmasti ajatellut ”kuinka noloa”, mutta hei, makaahan tuolla penkeilläkin porukkaa. Miksei sitten voisi venytellä? Tekisi hyvää varmasti monelle muullekin hieman venytellä lentomatkan jälkeen tai seuraavaa lentoa odotellessa.

 

”Virallinen” kahden viikon venyttelyhaasteeni on nyt ohitse, mutta päivittäisiä venyttelyjä en todellakaan aio jättää tähän. Hyvä rytmi jäi taas päälle ja venytellähän voi missä vain, vaikka sängyssä! Myönnän, että välillä oli haastavaa löytää aikaa, mutta koska halusin venyttelyt taas takaisin rutiineihini, venyttelin reissun päälläkin, missä milloinkin. Hotellin kuntosalilla, hotellihuoneessa, väsymyksen iskiessä sängyssä ja nyt jopa lentokentällä. Venytteleminen ei vaadi aikaa tai paikkaa. Työpaikallakin voi venytellä vaikka työtuolissa istuen. Keppi työpisteen viereen ei olisi myöskään ollenkaan huono idea.

 

Mielelläni kuulisin myös miten teidän venyttelyt ja kehonhuolto ovat sujuneet. Miten meni, jatkoitko loppuun asti? Tuliko venyttelystä kenties uusi rutiini päivääsi? Millaisia tuntemuksia on kehossa? Iso kiitos jo nyt kaikille, teidän kommenttien ja vuorovaikutuksen ansiosta inspiroidun itsekin ja tiedän, mitä siellä ruudun toisella puolella kaivataan ja toivotaan.

 

 

Smoothie mukaan lennolle! 

 

Hups, menipäs aika nopeasti, boarding kutsuu! Kuullaan <3 

 

Heidi xoxo

Lue lisää

8 kommenttia

  • -Sanna
    19.9.2018 at 13:03

    Mulla oli aikaisemmin tapana aamulla venytellä sillä aikaa kun kahvi tippui. Mutta jostain syystä se jäi vähemmälle kunnes reipastuin tämän haasteen ansioista. Mun selkäranka on mallia rautakanki eli venyttely, kierrot ja rangan rullaukset ovat tärkeitä. Eikä ikä ainakaan helpota tilannetta 😉

    • Heidi Tainio
      19.9.2018 at 22:17

      Moikka Sanna,
      Sama juttu, mulla oli venyttelyt myös pitkään, vuosia, aamurutiinina… sitten ne aikaisten aamutöidenkin takia siirtyivät myöhemmälle päivään ja kerrat harvenivat… Nyt onneksi tuli ryhtiliike ja venyttelyt taas päivittäin ohjelmassa. Jos ei heti aamusta niin pidän huolen etten luista niistä ennen nukkumaanmenoa. Ja sepä just, ikä ei helpota tilannetta.
      Tsemppiä syksyyn! Ja venyttelyn iloa 🙂
      Terkuin Heidi

  • Hanna
    19.9.2018 at 15:19

    Minulla on tuo Suunnon Fitness 3 ja ongelmana on ollut sykkeen mittaaminen ranteesta. Lenkeillä mittari näyttää jopa 50 lyöntiä korkeammat sykkeet, enkä ole saanut sitä kellon rannekkeen asettelulla toimimaan sen paremmin. Ostin lenkeille erillisen sykevyön ja sykkeeet palasivat kohdilleen. Haluaisin ottaa tuon unen ja levon seurannan käyttöön, mutta hieman epäilyttää tuloksen ”luotettavuus” väärien sykkeiden vuoksi… Ehkä en kuitenkaan ala nukkua sykevyön kanssa 😄 Onkohan muilla ollut vastaavaa ongelmaa?
    Kiitos kivasta blogista! Venyttelyhaaste tuli todella tarpeeseen. Pidän myös instan puolelle lataamistasi treenivideoista 👍🏻

    • Heidi Tainio
      19.9.2018 at 22:28

      Moikka Hanna,
      No onpa vain iso heitto! Jonkun verran heittoa saattaa olla, mutta tuo on jo todella iso. Mulla myös hieman heittoa, ehkä 10 lyöntiä, mutta pidän useimmiten myös sykevyötä. Saattaa olla, että hikoilu vaikuttaa myös jonkun verran epätarkkaan tulokseen. Juostessa myös käden liike voi olla sen verran nopea, että vaikuttaa tarkkuteen. Pidäthän kelloa muuten vasemmassa kädessä?
      Jos kello muuten näyttää suht normaaleja sykkeitä niin uskon, että tulokset ovat ainakin suuntaa antavia. Sykevyön kanssa tuskin olisi kiva nukkua 😀 Jos haluat lisää apua kannattaa ottaa yhteyttä Suunnon asiakaspalveluun. Siellä osaavat auttaa vielä paremmin 🙂
      Itselläni kello on motivoinut tekemään asioita, jotta uni ja palautuminen olisivat vielä parempia. Nyt täällä retriitillä kiinnostaakin seurata juuri sitä, miten omat tuntemukseni ja kellon tulokset mätsäävät. Tärkeä kuitenkin kuunnella sitä omaa oloa ja fiilistä.

      Kiitos paljon ja kiva kuulla <3 Oikein mukavaa syksyä.
      Terkuin Heidi

  • Caro
    19.9.2018 at 16:48

    Heippa,
    Kiitokset venyttelyhaasteesta! Tartuin haasteeseen ja toivon että saan tästä hyvän rutiinin. Minun venyttely tapahtuu pääsääntöisesti aamusta, laitan puuron mikroon ja alan venyttelemään. Olen poiminut Sinun instasta vinkkejä omaan settiin. Aikaa menee 5-10 min, jonka jälkeen myös puuro on valmis nautittavaksi 😊
    Parissa viikossa huomaa jo pieniä muutoksia liikkuvuudessa ja venyttely on kyllä loistava startti päivälle.

    • Heidi Tainio
      19.9.2018 at 22:34

      Moikka Caro,
      Hei kiva kuulla, nuo muutokset juuri tsemppaa jatkamaan. Ja parasta just, että saa rutiinin aamuun, jolloin se on heti ”alta pois”. Mitä pidemmälle päivään siirtää, sitä helpompi sitä on siirtää… ja ehkä unohtaa. Tai näin ainakin itse koen.
      Venyttelyn iloa! Ehkä laitan muutaman videon täältä Formenteralta <3

      Terkuin Heidi

  • ingrid
    19.9.2018 at 21:34

    Moikka! Ihan kaikkia venytyksiä en ehtinyt storeista napata, mutta aika monta kuitenkin. Tuntuu että mikään määrä venyttelyjä ei riitä 🙂 Olisi hienoa jos saisit noista koottua videokirjaston, ne oli tosi hyviä!

    • Heidi Tainio
      19.9.2018 at 22:31

      Moikka Ingrid,
      Hei, tallensin videot Instagram tililleni- katso kuva, jossa olen Tuomiokirkolla ”tanssija- asanassa” ja swaippaa siitä oikealle, niin löydät videot! Ne saa sieltä kätevästi tallennettua.
      Kiva kuulla, että videoista oli apua- teen niitä siis jatkossakin 🙂
      Oikein mukavaa syksyä!

      Terkuin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Just before hitting the slopes ❄️❄️ #skigirl #karitraa #winterwonderland #lapland #thisisfinland #ski #activeliving #fitspiration #travelholic #expandyourplayground @karitraa 💝
Sometimes what you’re looking for comes when you’re not looking at all ✨💘 .

En saanut edellistä kassia vielä purettua, kun uusi on jo pakattu! ✈️ Nyt kohti lumisempia maisemia ja hiihtobaanoja, myös aurinko tilattu ⛷❄️☀️ #lifeisfullofsurprises .

#worldtraveler #explorer #adventuretravel #adventuretime #travelholic #mylife #onthego #skigirl #skiseason #mystyle #traveladdict #traveltheworld
Many people will walk in and out of your life, but only true friends will leave footprints in your heart ❤️ .

Friends ❤️ So happy to have friends all around the world. Tuesday night we had such a lovely bd dinner with @babyrix & family. Long time no seen, but it felt like yesterday. ❤️ .

Have a happy Valentine’s Day- not only today, but everyday 🌷💝🌸💘🌹❤️ .

#valentinesday2019 #bemine #friendshipquotes #love #gratitude #dinnerparty #foodshare #foodstagram
Morning runs are the best! Today my random run in London took me to the Bread & Cheese Lane 🥖🧀 .
Aamulenkin ohessa tein alla olevia sykettä nostavia lihaskuntoliikkeitä, kahdessa eri paikassa- 1 kierros molemmissa. Työosuus 30sec -> 15 sec palautus. Oli muuten ihan 👊💪🏼✨ ja toi mukavaa vaihtelua muuten perus pk- lenkille. Paina ❤️ tallenna ja testaa seuraavalla lenkillä tai miksei kotona! Btw, olisko muuten hauska asua leipä ja juusto kadulla 🤣🤣 .

1️⃣ Kyykky & kierto 
2️⃣ Yhden jalan maastaveto ( tee molemmat jalat 40sec) 
3️⃣ Askelkyykkyhypyt (voit tehdä myös askeltaen) 
4️⃣ Askelkyykky taakse & sivulle (molemmat puolet)
5️⃣ Kyykkyhypyt kierroilla 
6️⃣ Punnerrus & vuorikiipeilijä-hypyt sivulle .

Blogi nyt myös päivitetty- pohdintaa mm. huippu-urheilusta, aamun lenkistä ja keväisestä Lontoosta! Linkki blogiin biossa ✨ .

#heidionthegoworkout #workoutvideo #kotitreeni #homeworkout #trainingday #runnergirl #runspo #outdoors #runrunrun #runitfast
Runners dream this time of the year- dry streets #woohoo 🌷☀️🏃🏻‍♀️ Spring vibes already here in London! .

Terkut Lontoosta, tänne sitten eilen päädyin- parin tunnin varoitusajalla 👋🇬🇧 Tänään päivä on mennyt asioita hoidellen, mutta aamulla ehdin kuitenkin lenkille. Lenkkarit kulkevat mulla aina matkoilla mukana. Istumisen vastapainoksi tekee hyvää jossain välissä käydä haukkaamassa raitista ilmaa ja saada liikettä kropalle. Ja hei, täällä on niin keväistäkin jo- kuivat kadut, vitsit, mikä juoksijan unelma ☀️🌷 .

#runnergirl #runspo #morningrun #fitspiration #london #fitstagram #activeliving #runitfast #travel #timetoplay #runrunrun #iloverunning #worldtravelpics #runshots #runningmotivation #mylife
☄️ BOOM- that’s what my yesterday’s workout was about #boom ☄️ .

Eilinen oli kaikenlaista säätöä täynnä ja nyt näyttää siltä, että tämä viikko tuleekin olemaan melkoista hulabaloota. Huh, saas nähdä, mistä päin sitä itsensä vielä löytää! Onneks Elina @endorfiinikoukussa pyysi päivän päätteksi salille. Treeni tuli just sopivaan hetkeen ja teki NIIN hyvää! Teki mieli juosta täysiä juoksumatolla, mutta himmailin vielä flunssan jälkeen ja tein tämän (kyllä tässäkin hiki irtosi 😅)👇🏼 Kaikkia 3 kierrosta alla olevilla toistoilla. Paina ❤️ tallenna ja treenaa 💪🏼 .

1️⃣ Kyykky kumpparilla & tangolla x 15 (muista avata polvia sivuille!) 2️⃣ Yhden jalan maastaveto x 12/jalka (10kg käsipaino) 
3️⃣ Tempaus x 12/ käsi (10kg) 
4️⃣ TRX soutu x 3 & askelkyykky eteen kierroilla x 3/ molemmat puolet
5️⃣ Polkupyörä ristiin ja kohti samaa kyynärpäätä x 5/puoli 
Superia päivää ja uutta viikkoa 🤩👊 .
#heidionthegoworkout #trainingday #workoutvideo #fitspiration #gymvideos #fitstagram #treeni #fitgirlvideos #trx #mondaymotivation #justdoit
Smile is the prettiest thing you can wear ✨ .

Vähemmästäkin hymyilyttää, kun pääsee vihdoin sairastelujen jälkeen ulkoilemaan 😁✨ Iisisti kevyttä kävelyä, #parastajustnyt kunhan saa keholle liikettä ja raitista ilmaa keuhkot täyteen! .

Blogissa postaus ”Tällä viikolla...” sisältäen mm. sovelletun avocado-parsakaali pastan reseptin 🥑🥦🍝😋 Hitsi oli muuten hyvää! Onneksi sitä jäi vielä tällekin päivälle. Kivaa päivää just sulle 🤩 .
#uusipostausblogissa #outdoors #activeliving #sundaymood #smile #quotestoliveby #fitspiration #runnergirl
HAPPINESS is homemade ❤️ Brunching with my BOTH kids ❤️ .

#happiness #homemade #brunch #weekendvibes #takeiteasy #homesweethome #myhappyplace #quotesaboutlife #eatwell #lovelove
✨ HANDSTANDS #mygoal ✨ .

Handstand requires balance, flexibility & confidence... And strength of course! Your arms need to be strong enough to support your weight and hold the pose 🤸🏻‍♀️ Your legs need to be strong enough to kick your body weight up into the handstand position 🤸🏻‍♀️ Your back, stomach and other core muscles need to be strong enough to keep your body aligned while you hold yourself upside down 🤸🏻‍♀️ .
Inspiraatiota treeneihin näistä kokonaisvaltaisista liikkeistä, olipa tavoitteenasi sitten käsilläseisonta tai yleisesti lihaskunnon lisääminen. ☄️ Tee 2 kierrosta. Toistomääriä voit lisätä tai vähentää- muistathan, että toistoja tärkeämpää on AINA tekniikka. Mieluummin muutama hyvä toisto kuin sata sinnepäin ☝️Paina ❤️ ja tallenna! . 
1️⃣ Woodchop x 12-15/ puoli 
2️⃣ Lankku soutu x 10/ käsi 
3️⃣ Vuorikiipelijä ristiin x 10/puoli 
4️⃣ Vuorikiipeilijä polvi keskelle, vastakkaiseen- ja saman puolen kyynärpäähän x 5 .

#heidionthegoworkout #workoutvideo #fitspiration #handstand #trainingday #befit #strengthtraining #personaltrainer #fitgirlvideos #fitfam 💪🏼 @esport_aalto 🏡📷 @endorfiinikoukussa

Arkisto