ILMAT VIILENEVÄT, MUTTA ULKOILU JATKUU- PUKEUDU OIKEIN!


Näin upea auringonlasku oli sunnuntaisella iltakävelyllä.

 

Sunnuntaina olin aivan poikki pitkän työviikon jälkeen. Hangosta kotiin tultua kaaduin suoraan sänkyyn katsomaan Netflixiä. Kulhoon Kolmen Kaverin- jäätelöä ja Aviciin dokkari päälle. Dokkarin, joka on ollut leffalistallani jo pitkään, mutta joka on herran kohtalon takia jäänyt katsomatta. Osasin arvata, että dokkari on surullista katsottavaa, varsinkin, kun kohtalo oli jo etukäteen tiedossa.

 

”Alussa haluat vain kaiken olevan hauskaa, tehdä sitä mitä rakastat ja jakaa rakkautta…” kunnes mikään ei riitä tai mikään ei enää tunnu miltään. Surullisinta oli ehkä kuitenkin se, että hän huomasi itse olevansa aivan lopussa, mutta ulkopuolelta tulevan painostuksen takia ”pakotettu” jatkamaan. Se, mikä alussa oli tuonut iloa elämään olikin muuttunut suorittamiseksi. Ehkä liian paljon, liian nuorena. Mikään määrä rahaa tai rikkauksia ei tuo onnea, jos onnellisuus ei lähde itsestä. Ei ensimmäinen, eikä varmasti viimeinenkään vastaavanlainen tarina.

 

”All this time I was finding myself, and I didn’t know I was lost.” -Avicii

 

 

Dokkarin jälkeen lähdin viemään pulloja ja tölkkejä kierrätykseen- syy, jonka takia sain itseni liikkeelle väsymyksestä huolimatta. Huomaan nimittäin, että pieni happihyppely tekee hyvää silloinkin, kun on väsynyt. Kello oli kuitenkin vasta viisi ja ilma, mitä parhain ulkoiluun. On tietenkin aivan ok välillä vain maata sohvalla ja levätä vaikka koko päivä, mutta makoilu tekee usein oloni vain veteläksi. Reilu puoli tuntia ulkona oli juuri sopiva piristysruiske.

 

Ulkoilu on muutenkin näin syksyllä vähintäänkin suositeltavaa. Päivät lyhenevät ja valon määrä vähenee koko ajan. Raitis ilma on kuitenkin se, joka saa olon tuntumaan niin paljon virkeämmäksi. Siksi suosittelen tekemään happihyppyjä aina kuin se vain on mahdollista. Oikeiden vaatteiden ansiosta ulkoilu on mukavaa kelillä kuin kelillä, eikä silloin haittaa edes tuuli tai vesisade.

 

 

Viime viikolla heitimme ystävän kanssa kävelylenkin Tarvaspään kahvilalle lohikeitolle. Ilma oli aurinkoinen, mutta vastatuuli oli kylmä kuin Siperiassa. Ilmat ovat selkeästi viilentyneet ja muutamana aamuna töihin lähtiessä on mittari näyttänyt nippa nappa plussa-asteita. Eilen aamulla oikein yllätyin, kuinka mittari oli jo miinuksen puolella! Liikkuessa ja päivällä auringon paistaessa tulee tietenkin lämmin, mutta pipot, hanskat ja lämpöisemmät vaatteet on jo haettu vintiltä.

 

Vietän päivittäin paljon aikaa ulkona, satoi tai paistoi, ja siksi oikeanlaisten varusteiden tärkeys ja toimivuus korostuvat entisestään. Alla kaksi vaatekaappini must have- vaatetta.

 

SYKSYN SUOSIKIT ULKOILUUN

 

Kari Traan Dalane ParkaTässä ehkäpä käytännöllisin ja eniten käytössäni oleva takki, eikä vain näin syksyllä, vaan ympäri vuoden. Polviin yltävä parka toimii niin kävelylenkeillä, treenattavilleni ulkotreenejä vetäessä kuin ihan muuten vaan. Tämän takin nappaan lähes aina ensimmäisenä kaapista. Takki toimii liikkumisen ohella siis muutenkin, ihan farkkujen kanssa kaupunkitakkina.

 

Monipuolisen takista tekee sen 3 in 1 ominaisuus- sisätakin ansiosta yksi takki onkin kolme takkia. Molempia takkeja yhdessä pidän kylmemmillä ilmoilla, vedenpitävää kuoritakkia (kuvissa) sateisemmilla/tuulisilla ilmoilla tai esimerkiksi kävelylenkeillä. Tikkitakin taas vetäisen usein päälle silloin, kun kaipaan vain hieman lämmikettä.

 

Kari Traa Rose Hood Merinovillapaita. Merinovillaa ja sen käytännöllisyyttä olen hehkuttanut jo moneen otteeseen. Merinovilla siirtää kosteuden tehokkaasti pois iholta, hengittää hyvin ja kaikenlisäksi se tuntuu mukavalta iholla. Omalla ihollani merino ei kutita, vaikka perusvilla usein kutittaakin.

 

Viileämmillä ilmoilla merinovilla pitää ihon lämpöisenä ja lämpimämmillä keleillä sillä taas on päinvastainen vaikutus. Merinovillapaitaa pidän usein treenatessa, mutta myös muuten vain. Parasta on myös sen hoitaminen ja pesu- pesuna, kun toimii parhaiten tuuletus. Juuri nytkin parvekkeella tuulettuu yksi paita. Kostea ilma on hyvä ”tuuletusilma” merinolle.

 

* Vaatteet saatu Kari Traa Urban Training- kiertueelle. 

 

Mukavia ulkoiluhetkiä. Täällä fiilistellään taas juoksun hurmassa. Pian tulossakin pukeutusmisvinkkejä varsinaisiin ulkotreeneihin. Jos sinulla on antaa jotain vinkkejä, niin niitä otetaan mieluusti vastaan 🙂

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Just before hitting the slopes ❄️❄️ #skigirl #karitraa #winterwonderland #lapland #thisisfinland #ski #activeliving #fitspiration #travelholic #expandyourplayground @karitraa 💝
Sometimes what you’re looking for comes when you’re not looking at all ✨💘 .

En saanut edellistä kassia vielä purettua, kun uusi on jo pakattu! ✈️ Nyt kohti lumisempia maisemia ja hiihtobaanoja, myös aurinko tilattu ⛷❄️☀️ #lifeisfullofsurprises .

#worldtraveler #explorer #adventuretravel #adventuretime #travelholic #mylife #onthego #skigirl #skiseason #mystyle #traveladdict #traveltheworld
Many people will walk in and out of your life, but only true friends will leave footprints in your heart ❤️ .

Friends ❤️ So happy to have friends all around the world. Tuesday night we had such a lovely bd dinner with @babyrix & family. Long time no seen, but it felt like yesterday. ❤️ .

Have a happy Valentine’s Day- not only today, but everyday 🌷💝🌸💘🌹❤️ .

#valentinesday2019 #bemine #friendshipquotes #love #gratitude #dinnerparty #foodshare #foodstagram
Morning runs are the best! Today my random run in London took me to the Bread & Cheese Lane 🥖🧀 .
Aamulenkin ohessa tein alla olevia sykettä nostavia lihaskuntoliikkeitä, kahdessa eri paikassa- 1 kierros molemmissa. Työosuus 30sec -> 15 sec palautus. Oli muuten ihan 👊💪🏼✨ ja toi mukavaa vaihtelua muuten perus pk- lenkille. Paina ❤️ tallenna ja testaa seuraavalla lenkillä tai miksei kotona! Btw, olisko muuten hauska asua leipä ja juusto kadulla 🤣🤣 .

1️⃣ Kyykky & kierto 
2️⃣ Yhden jalan maastaveto ( tee molemmat jalat 40sec) 
3️⃣ Askelkyykkyhypyt (voit tehdä myös askeltaen) 
4️⃣ Askelkyykky taakse & sivulle (molemmat puolet)
5️⃣ Kyykkyhypyt kierroilla 
6️⃣ Punnerrus & vuorikiipeilijä-hypyt sivulle .

Blogi nyt myös päivitetty- pohdintaa mm. huippu-urheilusta, aamun lenkistä ja keväisestä Lontoosta! Linkki blogiin biossa ✨ .

#heidionthegoworkout #workoutvideo #kotitreeni #homeworkout #trainingday #runnergirl #runspo #outdoors #runrunrun #runitfast
Runners dream this time of the year- dry streets #woohoo 🌷☀️🏃🏻‍♀️ Spring vibes already here in London! .

Terkut Lontoosta, tänne sitten eilen päädyin- parin tunnin varoitusajalla 👋🇬🇧 Tänään päivä on mennyt asioita hoidellen, mutta aamulla ehdin kuitenkin lenkille. Lenkkarit kulkevat mulla aina matkoilla mukana. Istumisen vastapainoksi tekee hyvää jossain välissä käydä haukkaamassa raitista ilmaa ja saada liikettä kropalle. Ja hei, täällä on niin keväistäkin jo- kuivat kadut, vitsit, mikä juoksijan unelma ☀️🌷 .

#runnergirl #runspo #morningrun #fitspiration #london #fitstagram #activeliving #runitfast #travel #timetoplay #runrunrun #iloverunning #worldtravelpics #runshots #runningmotivation #mylife
☄️ BOOM- that’s what my yesterday’s workout was about #boom ☄️ .

Eilinen oli kaikenlaista säätöä täynnä ja nyt näyttää siltä, että tämä viikko tuleekin olemaan melkoista hulabaloota. Huh, saas nähdä, mistä päin sitä itsensä vielä löytää! Onneks Elina @endorfiinikoukussa pyysi päivän päätteksi salille. Treeni tuli just sopivaan hetkeen ja teki NIIN hyvää! Teki mieli juosta täysiä juoksumatolla, mutta himmailin vielä flunssan jälkeen ja tein tämän (kyllä tässäkin hiki irtosi 😅)👇🏼 Kaikkia 3 kierrosta alla olevilla toistoilla. Paina ❤️ tallenna ja treenaa 💪🏼 .

1️⃣ Kyykky kumpparilla & tangolla x 15 (muista avata polvia sivuille!) 2️⃣ Yhden jalan maastaveto x 12/jalka (10kg käsipaino) 
3️⃣ Tempaus x 12/ käsi (10kg) 
4️⃣ TRX soutu x 3 & askelkyykky eteen kierroilla x 3/ molemmat puolet
5️⃣ Polkupyörä ristiin ja kohti samaa kyynärpäätä x 5/puoli 
Superia päivää ja uutta viikkoa 🤩👊 .
#heidionthegoworkout #trainingday #workoutvideo #fitspiration #gymvideos #fitstagram #treeni #fitgirlvideos #trx #mondaymotivation #justdoit
Smile is the prettiest thing you can wear ✨ .

Vähemmästäkin hymyilyttää, kun pääsee vihdoin sairastelujen jälkeen ulkoilemaan 😁✨ Iisisti kevyttä kävelyä, #parastajustnyt kunhan saa keholle liikettä ja raitista ilmaa keuhkot täyteen! .

Blogissa postaus ”Tällä viikolla...” sisältäen mm. sovelletun avocado-parsakaali pastan reseptin 🥑🥦🍝😋 Hitsi oli muuten hyvää! Onneksi sitä jäi vielä tällekin päivälle. Kivaa päivää just sulle 🤩 .
#uusipostausblogissa #outdoors #activeliving #sundaymood #smile #quotestoliveby #fitspiration #runnergirl
HAPPINESS is homemade ❤️ Brunching with my BOTH kids ❤️ .

#happiness #homemade #brunch #weekendvibes #takeiteasy #homesweethome #myhappyplace #quotesaboutlife #eatwell #lovelove
✨ HANDSTANDS #mygoal ✨ .

Handstand requires balance, flexibility & confidence... And strength of course! Your arms need to be strong enough to support your weight and hold the pose 🤸🏻‍♀️ Your legs need to be strong enough to kick your body weight up into the handstand position 🤸🏻‍♀️ Your back, stomach and other core muscles need to be strong enough to keep your body aligned while you hold yourself upside down 🤸🏻‍♀️ .
Inspiraatiota treeneihin näistä kokonaisvaltaisista liikkeistä, olipa tavoitteenasi sitten käsilläseisonta tai yleisesti lihaskunnon lisääminen. ☄️ Tee 2 kierrosta. Toistomääriä voit lisätä tai vähentää- muistathan, että toistoja tärkeämpää on AINA tekniikka. Mieluummin muutama hyvä toisto kuin sata sinnepäin ☝️Paina ❤️ ja tallenna! . 
1️⃣ Woodchop x 12-15/ puoli 
2️⃣ Lankku soutu x 10/ käsi 
3️⃣ Vuorikiipelijä ristiin x 10/puoli 
4️⃣ Vuorikiipeilijä polvi keskelle, vastakkaiseen- ja saman puolen kyynärpäähän x 5 .

#heidionthegoworkout #workoutvideo #fitspiration #handstand #trainingday #befit #strengthtraining #personaltrainer #fitgirlvideos #fitfam 💪🏼 @esport_aalto 🏡📷 @endorfiinikoukussa

Arkisto