ILMAT VIILENEVÄT, MUTTA ULKOILU JATKUU- PUKEUDU OIKEIN!


Näin upea auringonlasku oli sunnuntaisella iltakävelyllä.

 

Sunnuntaina olin aivan poikki pitkän työviikon jälkeen. Hangosta kotiin tultua kaaduin suoraan sänkyyn katsomaan Netflixiä. Kulhoon Kolmen Kaverin- jäätelöä ja Aviciin dokkari päälle. Dokkarin, joka on ollut leffalistallani jo pitkään, mutta joka on herran kohtalon takia jäänyt katsomatta. Osasin arvata, että dokkari on surullista katsottavaa, varsinkin, kun kohtalo oli jo etukäteen tiedossa.

 

”Alussa haluat vain kaiken olevan hauskaa, tehdä sitä mitä rakastat ja jakaa rakkautta…” kunnes mikään ei riitä tai mikään ei enää tunnu miltään. Surullisinta oli ehkä kuitenkin se, että hän huomasi itse olevansa aivan lopussa, mutta ulkopuolelta tulevan painostuksen takia ”pakotettu” jatkamaan. Se, mikä alussa oli tuonut iloa elämään olikin muuttunut suorittamiseksi. Ehkä liian paljon, liian nuorena. Mikään määrä rahaa tai rikkauksia ei tuo onnea, jos onnellisuus ei lähde itsestä. Ei ensimmäinen, eikä varmasti viimeinenkään vastaavanlainen tarina.

 

”All this time I was finding myself, and I didn’t know I was lost.” -Avicii

 

 

Dokkarin jälkeen lähdin viemään pulloja ja tölkkejä kierrätykseen- syy, jonka takia sain itseni liikkeelle väsymyksestä huolimatta. Huomaan nimittäin, että pieni happihyppely tekee hyvää silloinkin, kun on väsynyt. Kello oli kuitenkin vasta viisi ja ilma, mitä parhain ulkoiluun. On tietenkin aivan ok välillä vain maata sohvalla ja levätä vaikka koko päivä, mutta makoilu tekee usein oloni vain veteläksi. Reilu puoli tuntia ulkona oli juuri sopiva piristysruiske.

 

Ulkoilu on muutenkin näin syksyllä vähintäänkin suositeltavaa. Päivät lyhenevät ja valon määrä vähenee koko ajan. Raitis ilma on kuitenkin se, joka saa olon tuntumaan niin paljon virkeämmäksi. Siksi suosittelen tekemään happihyppyjä aina kuin se vain on mahdollista. Oikeiden vaatteiden ansiosta ulkoilu on mukavaa kelillä kuin kelillä, eikä silloin haittaa edes tuuli tai vesisade.

 

 

Viime viikolla heitimme ystävän kanssa kävelylenkin Tarvaspään kahvilalle lohikeitolle. Ilma oli aurinkoinen, mutta vastatuuli oli kylmä kuin Siperiassa. Ilmat ovat selkeästi viilentyneet ja muutamana aamuna töihin lähtiessä on mittari näyttänyt nippa nappa plussa-asteita. Eilen aamulla oikein yllätyin, kuinka mittari oli jo miinuksen puolella! Liikkuessa ja päivällä auringon paistaessa tulee tietenkin lämmin, mutta pipot, hanskat ja lämpöisemmät vaatteet on jo haettu vintiltä.

 

Vietän päivittäin paljon aikaa ulkona, satoi tai paistoi, ja siksi oikeanlaisten varusteiden tärkeys ja toimivuus korostuvat entisestään. Alla kaksi vaatekaappini must have- vaatetta.

 

SYKSYN SUOSIKIT ULKOILUUN

 

Kari Traan Dalane ParkaTässä ehkäpä käytännöllisin ja eniten käytössäni oleva takki, eikä vain näin syksyllä, vaan ympäri vuoden. Polviin yltävä parka toimii niin kävelylenkeillä, treenattavilleni ulkotreenejä vetäessä kuin ihan muuten vaan. Tämän takin nappaan lähes aina ensimmäisenä kaapista. Takki toimii liikkumisen ohella siis muutenkin, ihan farkkujen kanssa kaupunkitakkina.

 

Monipuolisen takista tekee sen 3 in 1 ominaisuus- sisätakin ansiosta yksi takki onkin kolme takkia. Molempia takkeja yhdessä pidän kylmemmillä ilmoilla, vedenpitävää kuoritakkia (kuvissa) sateisemmilla/tuulisilla ilmoilla tai esimerkiksi kävelylenkeillä. Tikkitakin taas vetäisen usein päälle silloin, kun kaipaan vain hieman lämmikettä.

 

Kari Traa Rose Hood Merinovillapaita. Merinovillaa ja sen käytännöllisyyttä olen hehkuttanut jo moneen otteeseen. Merinovilla siirtää kosteuden tehokkaasti pois iholta, hengittää hyvin ja kaikenlisäksi se tuntuu mukavalta iholla. Omalla ihollani merino ei kutita, vaikka perusvilla usein kutittaakin.

 

Viileämmillä ilmoilla merinovilla pitää ihon lämpöisenä ja lämpimämmillä keleillä sillä taas on päinvastainen vaikutus. Merinovillapaitaa pidän usein treenatessa, mutta myös muuten vain. Parasta on myös sen hoitaminen ja pesu- pesuna, kun toimii parhaiten tuuletus. Juuri nytkin parvekkeella tuulettuu yksi paita. Kostea ilma on hyvä ”tuuletusilma” merinolle.

 

* Vaatteet saatu Kari Traa Urban Training- kiertueelle. 

 

Mukavia ulkoiluhetkiä. Täällä fiilistellään taas juoksun hurmassa. Pian tulossakin pukeutusmisvinkkejä varsinaisiin ulkotreeneihin. Jos sinulla on antaa jotain vinkkejä, niin niitä otetaan mieluusti vastaan 🙂

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Sun is shining in Hanko ☀️ .

Ajelin eilen illalla, synttäreiden päätteeksi vielä tänne Hankoon @lifenessbykrista hyvinvointi-tapahtumaan. Säätiedote lupaili sadetta, mutta taivas on muutamaa pilvihattaraa lukuunottamatta sininen ja aurinko paistaa 🌤 Kohta aloitetaan ulkotreenillä- luvassa mm. juoksutekniikkaa, porrastreeniä ja lihaskuntoa kehonpainolla & kumppareilla 💪🏼💪🏼 Onko sulla tänään treenipäivä? Älä anna sään haitata ulkoilua! .

#hanko #lifenessevents #trainingday #morningglory #sunrises #activeliving #runnergirl #healthiswealth #outdoor #myhappyplace #nogymnoproblem
18 years ago I became a mum ♥️ Love you both to the moon and back @maxitainio @manditainio .

#birthday #motherandson #love #familycomesfirst #celebration #partytime #gratitude #motherslove #fridayvibes
🌲Thursday TRX & my 5 favorite moves 🌲 Squat & Row ~ Golf rotation ~ Back Lunge & Pistol Squat ~ Power Pull ~ Mountain Climber & Push Up .

Tässä mun 5 suosikki TRX-liikettä ja miksi! .
1️⃣ Kyykky & Soutu, tosi hyvä kokonaisvaltainen perusliike, joka mulla usein mukana mm. lämmittelyssä. Astumalla eteenpäin (kohti ankkuria eli kiinnityskohtaa) saa liikkeeseen haastetta ja taaksepäin taas helpotusta.
2️⃣ Golf-kierrot. Aivan ihana liike avaamaan rintarankaa! Tämän liikkeen teen aina 👌
3️⃣ Askelkyykky taakse & pistoolikyykky. Pistoolikyykky on tosi haastava, mutta narujen avulla saan liikeradat puhtaiksi 💪🏼 Askelkyykyt olivat joskus inhokkejani, nykyään suosikkeja! 
4️⃣ Power Pull. Superliike corelle ja ylävartalolle, seuraavana päivänä tietää tehneensä. Jos haluan vielä lisävastusta, otan vapaaseen käteen käsipainon 💪🏼 Liike lisää myös liikkuvuutta- rintarangan kierrot 👌
5️⃣ Vuorikiipeilijä punnerrus. Haaste! Tässä inspiroi just se. .

Mitkä on sun suosikit? Ja tuleeko sulla treenattua lihaskuntoa ulkona? Kivaa päivää ja muista hei tallentaa liikkeet myöhempää treeniä varten 🌸 .

#heidionthegoworkout #trx #trxtraining #outdoors #kotitreeni #homeworkout #fitmom #outdoorgym #nogymnoproblem #fitnessmotivation #workoutvideo #befit #fitgirlvideos #lifehappensoutdoors @trxtraining @trxvideos @trxfinland
Your wings already exist. All you have to do is fly! 🦋 .

Muutama viikko sitten sain mahdollisuuden testata vapaalentoa Kari Traan aamutilaisuudessa kauppakeskus Redin Föönissä- vitsit oli hauskaa! Neljä tuntia meni kuin siivillä, lentämisen lisäksi kun oli mukava jutella kollegoiden ja muiden vaikuttajien kanssa. Kiitos @karitraa @polhemprfinland @fooni_helsinki 🌸🌸🌸 Lue blogista lisää- linkki löytyy biosta ☝️ .

#fly #vapaalentotunneli #uusipostausblogissa #trysomethingnew #fitspiration #superwoman #freelikeabird #alive
Morning swim & stretching 🙏🏼💙 .

Tallenna tästä 5 helppoa liikettä, joiden tekemiseen ei aamulla mene kuin viitisen minuuttia. Mukavan vetreä startti päivään vielä, kun alle kävin uimassa. Vesi ei muuten ole enää ollenkaan kylmää! Joko sinä olet heittänyt talviturkin? .

1️⃣ Selän rullaus 
2️⃣ Mittarimato
3️⃣ Alaspäin katsova koira
4️⃣ Takareisien venytys & selän rullaus
5️⃣ Rintarangan kierrot .

#heidionthegoworkout #kotitreeni #homeworkout #swim #morningglory #fitspiration #yogaeverywhere
”Pidä ajatuksesi myönteisinä, koska ajatuksista tulevat sanat. Pidä sanasi myönteisinä, koska sanoista tulevat teot. Pidä tekosi myönteisinä, koska teoista tulevat tottumukset. Pidä tottumuksesi myönteisinä, koska tottumuksista tulee arvomaailma. Pidä arvomaailmasi myönteisenä, koska arvomaailmastasi tulee kohtalosi” -Mahatma Gandhi ♥️ .

Sain juuri luetuksi aivan ihanan kirjan- Haemin Sunimin ”Asioita, jotka huomaa vasta kun hidastaa”. Ostin kirjan jo jokin aikaa sitten, mutta nyt oli oikea aika tälle kirjalle- ja hieman hidastaa. Aivan ihania ajatelmia, jotka olemme varmasti kuulleet jo monesti aiemmin, mutta joita on hyvä aina silloin tällöin muistuttaa itselle ♥️ .

Onko kirja sinulle tuttu? Tai mitä suosittelet kesälukemiseksi? Loma lähenee ja reissuun haluan ottaa monta kirjaa! Lukeminen menee mulla kausittain, ja nyt on taas lukukausi meneillään 🤓 .

#quotesaboutlife #quotestoinspire #handstand #mindfulness #lifequotes #kirjavinkki #yogaeverywhere #motivationalquotes 📷 @lauraenroth
One happy & sweaty runner after yesterday’s @helsinkicityrun ✌️☀️🏃🏻‍♀️💦 .

Huh hellettä, kyllä tuossa eilisessä kelissä kaikki juoksijat olivat vain voittajia- saavutti tavoitteet tai ei ☀️🏃🏻‍♀️💦 Iso hatunnosto kaikille, mutta etenkin täys- ja tuplamatkan juoksijoille. .

Oma juoksu oli rento, ei vaikea muttei ihan helppokaan. Kuumuus yllätti, niin kuin varmasti monet muutkin. 
Matkalla mieleen nousi kaikenlaisia ajatuksia ja niistä kirjoitin blogiin. Blogissa myös mun juoksutiimiläisten fiiliksistä. Ootte te niin huippuja @drahopelto @s.ohls @lauraohls 🤩😘 .

Miten sulla meni? Vaikuttiko kuumuus? ☀️☀️💦💦 On nämä tapahtumat aina yhtä huikeita! Kiitos @helsinkicityrun & @granosuomi .

#hcr2019 #halfmarathon #finisher #runnergirl #runrunrun #worlderunners #runnersofinstagram #raceday #wedidit #uusipostausblogissa #iloverunning #runningmotivation #worlderunners
Easy like Sunday morning ♥️ .

Ajattelin istua tässä kotiterassilla koko aamupäivän- istuskella rauhassa jalat kaiteella, lukea lehtiä ja kirjoittaa blogiin eilisen fiiliksiä. Eilen en pystynyt juoksun jälkeen syömään juuri mitään (koska kuumuus & kova rasitus), mutta nyt maistuu ruoka! Laitoin uuniin bageleita ja tein kerrosjugurtit, jossa Yosan maustamatonta kauravälipalaa, tuoreita mansikoita, pensasmustikoita, banaania ja vähän granolaa ♥️☕️ Ai, että! Mitä sun aamuun kuuluu? .

#goodmorning #moments #breakfastideas #sundaybreakfast #onmyplate #eatwell #healthiswealth #breakfastgoals #vegetarianrecipes
Let’s go @helsinkicityrun 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️☀️ Good luck to all runners! .

Täällä ollaan jo ihan valmiina starttiin- sisäinen kello ja verhon välistä pilkottava aurinko herättivät jo ennen kuutta ☀️☀️ Juoksufiilis on katossa, vaikka takana onkin tiivis työputki ja kotona remppa. Keventelyviikko omista treeneistä, mutta muuten rasitus on kyllä ollut melko kova. Eilen illalla nukahdinkin vain vähän ysin jälkeen sohvalle. Sen ansiosta takana hyvät yöunet- pääsiskö jo juoksemaan!! .

Moni on kysellyt, mikä mun aikatavoite on, mutta tähän juoksuun en ole asettanut ajallisia tavoitteita- en tiedä yhtään, mikä on edes päivän kunto! Suunnitelmissa on juosta kiihtyvä VK eli noin 15-16 kilometriin asti 150-165 sykkeillä ja siitä sitten loppu fiiliksellä reippaammin, jos paukkuja riittää. 🏃🏻‍♀️☀️ .

Ilma tulee olemaan kuuma, eli juoksen shortseissa ja ohuessa t-paidassa, ja samaa suosittelen teille muillekin juoksijoille! Juostessa tulee TOSI kuuma ☀️💦 Muista riittävä nesteytys ja juomapisteillä kannattaa vettä kaataa myös suoraan päälle- ihana viilennys. Aion juosta juoksuliivin selässä, että voin juoda silloin, kun siltä tuntuu 👌 .

Tsempit hei kaikille juoksijoille #yourock Nauttikaa tapahtumasta ja juoksun ilosta. Tehdään yhdessä päivästä ikimuistoinen 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️☀️ Ja hei, kuka muu mukana? Ja millä matkalla? 💪🏼💪🏼 .

#helsinkicityrun #halfmarathon #runnergirl #raceday #runrunrun #iloverunning #hcr2019 #letsdoit #juoksu #runningmotivation #runnerslife #worlderunners

Arkisto