ILMAT VIILENEVÄT, MUTTA ULKOILU JATKUU- PUKEUDU OIKEIN!


Näin upea auringonlasku oli sunnuntaisella iltakävelyllä.

 

Sunnuntaina olin aivan poikki pitkän työviikon jälkeen. Hangosta kotiin tultua kaaduin suoraan sänkyyn katsomaan Netflixiä. Kulhoon Kolmen Kaverin- jäätelöä ja Aviciin dokkari päälle. Dokkarin, joka on ollut leffalistallani jo pitkään, mutta joka on herran kohtalon takia jäänyt katsomatta. Osasin arvata, että dokkari on surullista katsottavaa, varsinkin, kun kohtalo oli jo etukäteen tiedossa.

 

”Alussa haluat vain kaiken olevan hauskaa, tehdä sitä mitä rakastat ja jakaa rakkautta…” kunnes mikään ei riitä tai mikään ei enää tunnu miltään. Surullisinta oli ehkä kuitenkin se, että hän huomasi itse olevansa aivan lopussa, mutta ulkopuolelta tulevan painostuksen takia ”pakotettu” jatkamaan. Se, mikä alussa oli tuonut iloa elämään olikin muuttunut suorittamiseksi. Ehkä liian paljon, liian nuorena. Mikään määrä rahaa tai rikkauksia ei tuo onnea, jos onnellisuus ei lähde itsestä. Ei ensimmäinen, eikä varmasti viimeinenkään vastaavanlainen tarina.

 

”All this time I was finding myself, and I didn’t know I was lost.” -Avicii

 

 

Dokkarin jälkeen lähdin viemään pulloja ja tölkkejä kierrätykseen- syy, jonka takia sain itseni liikkeelle väsymyksestä huolimatta. Huomaan nimittäin, että pieni happihyppely tekee hyvää silloinkin, kun on väsynyt. Kello oli kuitenkin vasta viisi ja ilma, mitä parhain ulkoiluun. On tietenkin aivan ok välillä vain maata sohvalla ja levätä vaikka koko päivä, mutta makoilu tekee usein oloni vain veteläksi. Reilu puoli tuntia ulkona oli juuri sopiva piristysruiske.

 

Ulkoilu on muutenkin näin syksyllä vähintäänkin suositeltavaa. Päivät lyhenevät ja valon määrä vähenee koko ajan. Raitis ilma on kuitenkin se, joka saa olon tuntumaan niin paljon virkeämmäksi. Siksi suosittelen tekemään happihyppyjä aina kuin se vain on mahdollista. Oikeiden vaatteiden ansiosta ulkoilu on mukavaa kelillä kuin kelillä, eikä silloin haittaa edes tuuli tai vesisade.

 

 

Viime viikolla heitimme ystävän kanssa kävelylenkin Tarvaspään kahvilalle lohikeitolle. Ilma oli aurinkoinen, mutta vastatuuli oli kylmä kuin Siperiassa. Ilmat ovat selkeästi viilentyneet ja muutamana aamuna töihin lähtiessä on mittari näyttänyt nippa nappa plussa-asteita. Eilen aamulla oikein yllätyin, kuinka mittari oli jo miinuksen puolella! Liikkuessa ja päivällä auringon paistaessa tulee tietenkin lämmin, mutta pipot, hanskat ja lämpöisemmät vaatteet on jo haettu vintiltä.

 

Vietän päivittäin paljon aikaa ulkona, satoi tai paistoi, ja siksi oikeanlaisten varusteiden tärkeys ja toimivuus korostuvat entisestään. Alla kaksi vaatekaappini must have- vaatetta.

 

SYKSYN SUOSIKIT ULKOILUUN

 

Kari Traan Dalane ParkaTässä ehkäpä käytännöllisin ja eniten käytössäni oleva takki, eikä vain näin syksyllä, vaan ympäri vuoden. Polviin yltävä parka toimii niin kävelylenkeillä, treenattavilleni ulkotreenejä vetäessä kuin ihan muuten vaan. Tämän takin nappaan lähes aina ensimmäisenä kaapista. Takki toimii liikkumisen ohella siis muutenkin, ihan farkkujen kanssa kaupunkitakkina.

 

Monipuolisen takista tekee sen 3 in 1 ominaisuus- sisätakin ansiosta yksi takki onkin kolme takkia. Molempia takkeja yhdessä pidän kylmemmillä ilmoilla, vedenpitävää kuoritakkia (kuvissa) sateisemmilla/tuulisilla ilmoilla tai esimerkiksi kävelylenkeillä. Tikkitakin taas vetäisen usein päälle silloin, kun kaipaan vain hieman lämmikettä.

 

Kari Traa Rose Hood Merinovillapaita. Merinovillaa ja sen käytännöllisyyttä olen hehkuttanut jo moneen otteeseen. Merinovilla siirtää kosteuden tehokkaasti pois iholta, hengittää hyvin ja kaikenlisäksi se tuntuu mukavalta iholla. Omalla ihollani merino ei kutita, vaikka perusvilla usein kutittaakin.

 

Viileämmillä ilmoilla merinovilla pitää ihon lämpöisenä ja lämpimämmillä keleillä sillä taas on päinvastainen vaikutus. Merinovillapaitaa pidän usein treenatessa, mutta myös muuten vain. Parasta on myös sen hoitaminen ja pesu- pesuna, kun toimii parhaiten tuuletus. Juuri nytkin parvekkeella tuulettuu yksi paita. Kostea ilma on hyvä ”tuuletusilma” merinolle.

 

* Vaatteet saatu Kari Traa Urban Training- kiertueelle. 

 

Mukavia ulkoiluhetkiä. Täällä fiilistellään taas juoksun hurmassa. Pian tulossakin pukeutusmisvinkkejä varsinaisiin ulkotreeneihin. Jos sinulla on antaa jotain vinkkejä, niin niitä otetaan mieluusti vastaan 🙂

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Nuuksio National Park 🍁❤️ .
Vauhdikkaan työviikon jälkeen oli ihana päästä Nuuksioon. Reilut 3 tuntia vaellusta metsän keskellä. Retken kruunasi eväät- myskikurpitsa/porkkanakeitto sekä täytetyt sämpylät. Keitto oli muuten superhelppo tehdä ja 😋👌 Jäi vielä sopivasti lounaaksi tällekin päivälle. Laitetaanko reseptiä blogiin jakoon? .
.
Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa sullekin 🤗🤩
.

#nuuksio #outdoors #activeliving #runnergirl #nature_good #adventuretime #happymoments #thisisfinland #trails #trailrunner
📍When in Ibiza, Cala Llonga ❤️ .
Muutamaan vuoteen en ole asettanut itselleni mitään urheilullisia tavoitteita. Asvalttien sijaan löydän itseni mieluummin metsästä ja poluilta juoksemasta🌲🍂 Ei suorittamista- fiiliksellä.
.
.

Upeiden reissujen ja vaellusten jälkeen nälkä näköjään kasvaa syödessä. Upeiden kokemuksien ja elämyksien myötä sitä haluaa uusiin seikkailuihin, huikeisiin maisemiin ja entistä korkeammalle. Sieltä löytyy myös mun uusi tavoite- korkealta ja kovaa! Lue lisää blogista ✨
.
.
#hike #adventuretime #expandyourplayground #explore #activeliving #heidionthego #ibiza #worldtraveler #amazingplaces #beautifuldestinations #welivetoexplore #nature_good
🍁 Weekend Mode- breakfast & I Love Me- fair in Messukeskus 🍁
.
.
Mietitkö vielä ohjelmaa viikonlopulle? Mulla on muutama vinkki 🙋🏻‍♀️
.
. . ✨Valmista ihana aamiainen kotona tai käy testaamassa @kuumahelsinki chiavanukas, avocado toast ja inkiväärishotti (kuva)👌 #breakfastgoals .
. .
. ✨ Lue mun blogipostaus ”Treeniviikko- so far”. Olen niin fiiliksissä, kun pääsen taas treenaamaan ja parasta, kun mukana osittain vielä tytär 👩‍👧 Postauksessa myös mm. työmatkaliikunnasta. Linkki blogiin biossa. Ja postaustoiveita otan aina mielelläni vastaan.
. .
✨ Ulkoile. Raitis ilma tekee hyvää. Jos vapaapäivänä ei ole aikaa, niin koska sitten? Mä aion kävellä Messukeskukselle. Raitis ilma päivittäin on aivan must 🍂
. .
. ✨Eilen tosiaan alkoivat I Love Me- messut. Piipahdin siellä eilen vain pikaisesti, mutta tänään minut löytää koko päivän ajan @zpcompression_fi osastolta 6s81. Tuu moikkaan 👋 Messuilla oli paljon kaikkea kivaa ja itse ostin mm. shampoota ja @gingerpeoplesuomi inkiväärisiirapia, jota lorautan välillä smootheihinkin. @pur_kauppa ostastolla mun suosikki @wildnutritionltd lisäravinteet- magnesium, ashwagandha ja rauta lähtivät mukaan! Ja messueväät  tietty @foodin osastolla 💚 Arvonnassani messuliput lähtivät @ah_suvi ja @_heini_maria_ 💛
.
✨ Ja sitten leffa. Kävin katsomassa eilen ”First Man” Ensimmäisenä Kuussa 🌙 Ai, että tykkäsin. Aivan ihana ja Ryan Gosling tietty. Käy katsoon. .
#weekendvibes #heidionthego #blog #inspiration #healthyliving #healthiswealth #feelgood #iloveme
❤️ Lucky me, had my boy for 12 hours. Well spent time, sushi lunch & just chilling at home. Not long till the next time, London calling next month! ✈️
.
.

#myboy #gratitude #lovelovelove #happymoments #happymom #motherandson #motherslove
🍁 Couldn’t decide, yoga or run, so I did both 🏃🏻‍♀️🧘🏻‍♀️ .
.

Ai, että nautin juoksusta! Raikas happirikas ilma ja askelkin tuntuu mukavan kevyeltä. Aamulla arvoin joogan ja juoksulenkin väliltä- juoksu voitti 🥇🏃🏻‍♀️
.
Juoksin Seurasaaren ympäri, mutta koska tuolla kallioilla oli niin kaunis näkymä, päätin tehdä venyttelyt olohuoneen sijaan jo siellä. Päivän paras idea! Ihana näkymä ja aivan hiljaista- ei näkynyt ristinsielua missään. 
Tänään venyttelyissä keskityin rintarangan kiertoihin, lonkankoukistajiin ja takareisiin ✨ Muistathan sinäkin kehonhuollon, vaikka se juoksulenkki muuten veisikin voiton? 😉
.
.
#yogaeverywhere #runnergirl #yogavideo #heidionthegoworkout #iloverunning #runhappy #mobility #workoutvideo #yogagirl
Be the person you want to have in your life 💕
.
.
Blogissa pääset kuvien myötä Formenteralle ”siniselle laguunille”. Kirjoitin mm. joogasta, rauhoittumisesta, unesta ja mitä on seurannut kännykän käytön vähentämisestä. Linkki blogiin biossa ☝️
.
.
#formenteralovers #baleares #adventurer #explore #paradisebeach #paradiseisland #beautifuldestination #worldtraveler #quotestoliveby #beyourself #blog
💥 Training day 💥 .
.
Eilen oli hyvä treenipäivä 💥 Päivä alkoi @tfwhelsinki & @vitaminwellsuomi bootcämpillä ja illalla hyödynsin työmatkat. Kävelin töihin ja juoksin kotiin. 6 kilometrin pituinen matka yhteen suuntaan on just sopiva. Tuleeko sulla hyödynnettyä työmatkoja liikkumiseen? 🏃🏻‍♀️🚶🏻‍♀️🚴🏻‍♀️ .
.
#hallussa #trainingday #fitspiration #activeliving #runnergirl #healthiswealth #moveyourbody #motivation 📷 @teljanneito
🍁🧡🍂☀️ #lifehappensoutdoors .
.
Ei varmaankaan tarvitse kehoittaa ketään ulkoilemaan ja nauttimaan tästä upeasta syksystä- mutta kehoitan silti 😁 Seuraavat sauvarinnetreenit järjestän torstaina 8.11 kello 17 Malminkartanolla. Kello 17, koska viime viikollakin viimeiset nousut vedettiin pilkkopimeässä! Ilmoittautuminen heiditainio@aol.com tai DM:n kautta. Mukaan mahtuu 15! Tervetuloa 💪🏼
.
.
#fallvibes #sunshine #runnergirl #trainingday #runrunrun #iloverunning #juoksu #runhappy #sauvarinne #heidionthego #runspiration #nature_good 📷 @endorfiinikoukussa
💙 Running 💙 .
Pienet ovat lopulta ne asiat, jotka tekevät ihmisen onnelliseksi. Ihanaa, kun pääsen taas juoksemaan #iloverunning ❤️ Iltalenkki Seurasaaressa ja kaupan kautta kotiin. Matkaa kertyi kymppi ja askel oli kevyt. 🎯 oli kotona tyttären ja siskon pojan tekemä ruoka- racletit. Raclette onkin muuten kiva syysruoka 🍁
.

Aurinkoista päivää ja viikkoa ☀️Täällä tiedossa helpompi viikko useamman treenattavan jäätyä syyslomalle. 
#runnergirl #runspo #runhappy #fallvibes #juoksu #runrunrun #runitfast #activeliving #feelgood 📷 @endorfiinikoukussa