ILMAT VIILENEVÄT, MUTTA ULKOILU JATKUU- PUKEUDU OIKEIN!


Näin upea auringonlasku oli sunnuntaisella iltakävelyllä.

 

Sunnuntaina olin aivan poikki pitkän työviikon jälkeen. Hangosta kotiin tultua kaaduin suoraan sänkyyn katsomaan Netflixiä. Kulhoon Kolmen Kaverin- jäätelöä ja Aviciin dokkari päälle. Dokkarin, joka on ollut leffalistallani jo pitkään, mutta joka on herran kohtalon takia jäänyt katsomatta. Osasin arvata, että dokkari on surullista katsottavaa, varsinkin, kun kohtalo oli jo etukäteen tiedossa.

 

”Alussa haluat vain kaiken olevan hauskaa, tehdä sitä mitä rakastat ja jakaa rakkautta…” kunnes mikään ei riitä tai mikään ei enää tunnu miltään. Surullisinta oli ehkä kuitenkin se, että hän huomasi itse olevansa aivan lopussa, mutta ulkopuolelta tulevan painostuksen takia ”pakotettu” jatkamaan. Se, mikä alussa oli tuonut iloa elämään olikin muuttunut suorittamiseksi. Ehkä liian paljon, liian nuorena. Mikään määrä rahaa tai rikkauksia ei tuo onnea, jos onnellisuus ei lähde itsestä. Ei ensimmäinen, eikä varmasti viimeinenkään vastaavanlainen tarina.

 

”All this time I was finding myself, and I didn’t know I was lost.” -Avicii

 

 

Dokkarin jälkeen lähdin viemään pulloja ja tölkkejä kierrätykseen- syy, jonka takia sain itseni liikkeelle väsymyksestä huolimatta. Huomaan nimittäin, että pieni happihyppely tekee hyvää silloinkin, kun on väsynyt. Kello oli kuitenkin vasta viisi ja ilma, mitä parhain ulkoiluun. On tietenkin aivan ok välillä vain maata sohvalla ja levätä vaikka koko päivä, mutta makoilu tekee usein oloni vain veteläksi. Reilu puoli tuntia ulkona oli juuri sopiva piristysruiske.

 

Ulkoilu on muutenkin näin syksyllä vähintäänkin suositeltavaa. Päivät lyhenevät ja valon määrä vähenee koko ajan. Raitis ilma on kuitenkin se, joka saa olon tuntumaan niin paljon virkeämmäksi. Siksi suosittelen tekemään happihyppyjä aina kuin se vain on mahdollista. Oikeiden vaatteiden ansiosta ulkoilu on mukavaa kelillä kuin kelillä, eikä silloin haittaa edes tuuli tai vesisade.

 

 

Viime viikolla heitimme ystävän kanssa kävelylenkin Tarvaspään kahvilalle lohikeitolle. Ilma oli aurinkoinen, mutta vastatuuli oli kylmä kuin Siperiassa. Ilmat ovat selkeästi viilentyneet ja muutamana aamuna töihin lähtiessä on mittari näyttänyt nippa nappa plussa-asteita. Eilen aamulla oikein yllätyin, kuinka mittari oli jo miinuksen puolella! Liikkuessa ja päivällä auringon paistaessa tulee tietenkin lämmin, mutta pipot, hanskat ja lämpöisemmät vaatteet on jo haettu vintiltä.

 

Vietän päivittäin paljon aikaa ulkona, satoi tai paistoi, ja siksi oikeanlaisten varusteiden tärkeys ja toimivuus korostuvat entisestään. Alla kaksi vaatekaappini must have- vaatetta.

 

SYKSYN SUOSIKIT ULKOILUUN

 

Kari Traan Dalane ParkaTässä ehkäpä käytännöllisin ja eniten käytössäni oleva takki, eikä vain näin syksyllä, vaan ympäri vuoden. Polviin yltävä parka toimii niin kävelylenkeillä, treenattavilleni ulkotreenejä vetäessä kuin ihan muuten vaan. Tämän takin nappaan lähes aina ensimmäisenä kaapista. Takki toimii liikkumisen ohella siis muutenkin, ihan farkkujen kanssa kaupunkitakkina.

 

Monipuolisen takista tekee sen 3 in 1 ominaisuus- sisätakin ansiosta yksi takki onkin kolme takkia. Molempia takkeja yhdessä pidän kylmemmillä ilmoilla, vedenpitävää kuoritakkia (kuvissa) sateisemmilla/tuulisilla ilmoilla tai esimerkiksi kävelylenkeillä. Tikkitakin taas vetäisen usein päälle silloin, kun kaipaan vain hieman lämmikettä.

 

Kari Traa Rose Hood Merinovillapaita. Merinovillaa ja sen käytännöllisyyttä olen hehkuttanut jo moneen otteeseen. Merinovilla siirtää kosteuden tehokkaasti pois iholta, hengittää hyvin ja kaikenlisäksi se tuntuu mukavalta iholla. Omalla ihollani merino ei kutita, vaikka perusvilla usein kutittaakin.

 

Viileämmillä ilmoilla merinovilla pitää ihon lämpöisenä ja lämpimämmillä keleillä sillä taas on päinvastainen vaikutus. Merinovillapaitaa pidän usein treenatessa, mutta myös muuten vain. Parasta on myös sen hoitaminen ja pesu- pesuna, kun toimii parhaiten tuuletus. Juuri nytkin parvekkeella tuulettuu yksi paita. Kostea ilma on hyvä ”tuuletusilma” merinolle.

 

* Vaatteet saatu Kari Traa Urban Training- kiertueelle. 

 

Mukavia ulkoiluhetkiä. Täällä fiilistellään taas juoksun hurmassa. Pian tulossakin pukeutusmisvinkkejä varsinaisiin ulkotreeneihin. Jos sinulla on antaa jotain vinkkejä, niin niitä otetaan mieluusti vastaan 🙂

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Morning Glory ✨⭐️ .
Ihania uutisia näin tiistai-aamulle; onnetar suosi @karitraa Rose merinovillakerraston arvonnassa sinua @humppaleena Oikein paljon onnea ✨ Ja iso kiitos kaikille osallistujille- teitä olikin huikea määrä 😘 .

Tänään arvonnat jatkuvat 🎁 ja saan ilokseni arpoa teidän kesken @newbalance_suomi tuotepaketin, joka sisältää mm. juoksurepun! Superkätevä, jos juokset esim työmatkoja ✨🎁 Paina ❤️ ja kommentoi tähän kuvaan torstaihin 21.12 klo 21 mennessä ”jatkuvatko juoksut talvellakin?” ja olet arvonnassa mukana! .
Oikein ihanaa talvipäivää sinulle 🤩 .

#winterwonderland #runnergirl #outdoors #skiday #morningglory #amazing #morning #arvonta #giveaway #winterrunning #runspo
It’s beginning to look a lot like Christmas... 🎼 Mikä tietää lisää lunta laduille! Woohoo! Olethan säkin mukana #heidinhiihtohaaste ? YKSI hiihtolenkki ennen joulua- sen ehdit aivan varmasti? ⛷⛷⛷ .

Tätä kysyttiin 👉
@suuntosuomi urheilukelloa pidän hihan päällä- siksi että näen treenin aikana tarvittavat tiedot- sykkeen, ajan ja matkan ⌚️Vaikka kello mittaakin sykettä ranteesta, pidän melkein aina treenatessa sykevyötä- esimerkiksi edellä mainitun takia. .

#ski #skigirl #hiihtopäivä #fitspiration #suunto9 #trainingday
Ex tempore naistenilta ❤️ Ystäviä ei ehdi koskaan nähdä liikaa! @endorfiinikoukussa @tanjapiha ❤️ .

Tähän oli ihana päättää tämä viikko! Huomenna starttaa vielä viimeinen työviikko ennen joulua ja kahden viikon lomaa ✨⭐️ #goodnight 
#xmasparty #homeparty #friends #happymoments #goodmemories
Sunday is a #skiday ❄️⛷ Siellä taitaa nimittäin olla just täydellisen rapsakka hiihtokeli, -5C ❄️⛷ .

Jos et jostain syystä pääse hiihtämään, niin testaa villasukilla nämä 3 hiihdon omaista askelkyykkyä! On muuten tehokasta ja vahvistavat erinomaisesti jalkoja hiihtokautta varten 💪🏼✨👌Tykkää ❤️ ja tallenna 💪🏼 Yhdistä mukaan vielä edelliset villasukka core-liikkeet, niin saat kokonaisvaltaisen #kotitreeni .

1️⃣ Askelkyykky liuttaen taaksepäin (pysy koko ajan alhaalla)
2️⃣ Askelkyykky liuttaen sivulle 
3️⃣ Askelkyykky liuttaen sivulle rintarangan kierroilla. Tee liike hitaasti ja hallitusti! .

P.S Tämä on se blogin @karitraa arvontapipo! (Arvontapipo harmaa) Ihan super kaikenlaiseen ulkotreeniin ✨👌 Kurkkaa blogiin jos et vielä ole, arvonta kestää huomiseen kello 21 asti. .

#heidionthegoworkout #skigirl #salomon #timetoplay #workoutvideo #fitspiration #outdoors #activeliving #mylife #runnergirl goes #skiing #hiihto 📸 @endorfiinikoukussa
✨💖 Weekend Mood 💖✨ Sometimes the most productive thing you can do is relax! .

#weekendtime #relax #quotestoliveby #healthyliving
💖 ARVONTA- näin perjantain kunniaksi 💖 .

Olettekin jo ehkä kuvistakin huomanneet, että @karitraa merinovillapaita löytyy mun päältä melkein AINA! Se onkin ehdottomasti yksi mun suosikki treenivaate... ja pian tämä koko kerrasto voi löytyä myös sun päältä ✨💖 Jee, olen itsekin aivan fiiliksissä tästä! .

Onko merinovilla sulle tuttu? Seuraa @heidionthego ja kommentoi tähän kuvaan maanantaihin 17.12 kello 21 mennessä ja olet Kari Traan harmaan Rose- merinovillakerraston (huputon paita ja housut, koko S-L) arvonnassa mukana! 🤩 .

Tsekkaa nyt myös blogiin- siellä toinen arvonta menossa! Linkki biossa ☝️ Oikein rentouttavaa viikonloppua sulle 😘 .

#arvonta #heidionthego #blog #karitraa #merinovilla #activelife #fitspiration 📸 @endorfiinikoukussa
💃🏻🥂✨ Oi, että on ihanaa tämä joulun aika! Hyvä syy vetää vaihteeksi korkkarit jalkaan ja lähteä dinnerille ✨ .

Etkot ihanien ystävien kanssa St Georgessa @endorfiinikoukussa @endorphinist @lauraenroth 😘, auyrveda iltaa Sugarilla ja kirsikkana kakun päällä illallinen @fabrikhelsinki ✨👌 #täydellinenpäivä .

Testattiin Eat Helsinki- kirjasta ensimmäinen ravintola- Fabrik. Ja oli ihan super hyvää! Alkuruuaksi punajuurta & burrattaa, pääruuaksi nieriää villiriisillä ja kukkakaalillla. Jälkkäriksi jaettiin tyrni pavlova ✨👌 .

#pikkujoulut #nightout #partyparty #xmasparty #heleats #fabrik #lbd
”Mä en sitten tykkää kuntosaleista” on melko yleinen lausahdus ainakin naisten keskuudessa. Näin on moni  treenattavanikin kommentoinut heti ensi tapaamisella. Usein kuitenkin keskustelujen jälkeen selviää, että sali-inhon taustalla ei olekaan itse kuntosali, vaan se ettei tiedä, mitä siellä tekisi! .

Ennakkoluuloja voi aiheuttaa myös ajatus ettei henkilö koe olevansa vielä tarpeeksi hyvässä kunnossa mennäkseen salille. Aivan niin kuin salille mentäessä pitäisi olla superfit! Hyvin yleinen ajatus onkin, että ensin pitäisi treenata jossain muualla tai pudottaa ainakin painoa, että sitten kehtaa mennä sinne salille treenaamaan. ”En kehtaa, kaikki katsoo ettei toi osaa mitään…” .

Blogissa lisää ajatuksia- linkki biossa ☝️Mikä on muuten sun suhde kuntosaleihin? Allekirjoitatko edelliset vai onko sinun ollut helppo mennä salille? ✨✨ .

Ja muistutus vielä @zpcompression_fi arvonnasta! Kurkkaa pari kuvaa taaksepäin, jossa jalassa nämä samat Performance Tightsit. Arvontaa jäljellä klo 21 asti ✨👌 Jotain superkivaa tulossa myös huomenna- Stay tuned! 🤩 .

@esport_aalto #yhteistyö #heidionthego #uusipostausblogissa #gym #trainingday #fitspiration #arvonta #zpcompression #fitfam 📸 @endorfiinikoukussa
Good morning, stretching in 🛏✨ . .

Venytellä voi vaikka sängyssä! Näihin ihanan kamaliin takareiden venytyksiin tarvitset vyön tai joogastrapin. Muista hengittää, se auttaa lihaksia ja koko kehoa rentoutumaan 🧘🏻‍♀️ .

1️⃣ Uloshengityksellä vedä kumpparin/vyön avulla jalkaa itseäsi kohti. Sisäänhengityksellä palaa lähtöasentoon. Älä kisko jalkaa väkisin heti maksimiin, vaan pikku hiljaa. 
2️⃣ + nosta ylävartaloa samanaikaisesti
3️⃣ Nappaa toisella kädellä kumppareista/vyöstä kiinni ja tuo jalka hallitusti sivulle. Lantio ei irtoa lattiasta. Hartia niska rentona.
4️⃣ Palaa keskiasentoon, ota Kumppari/vyö toiseen käteen ja vie jalka toisen jalan yli. Ai että tuntuu makeasti! 😅 Palaa keskelle ja hitaasti tuo jalka suoraksi. Tee toinen puoli. .

#goodmorning #stretching #inbed #inspiration #kotitreeni #homeworkout #heidionthegoworkout #feelgood #yogaeverywhere