RAUTAISESSA KUNNOSSA RAUDAT ALHAALLA…


 

*kaupallinen yhteistyö Circlum Farmasian kanssa.

 

Pari viikkoa sitten meinasi takapuoli tipahtaa penkiltä saadessani Oma Mehiläisestä S ferritiiniarvojeni tulokset. Osasin kyllä matalan hemoglobiinin takia odottaa matalia varastorauta-arvoja, mutta että 18 (viiteväli 15-150). Hassuinta kaikessa on se etten koe sen kummemmin väsymystä, alakuloisuutta tai oikeastaan mitään muitakaan raudan puutoksen oireita- mitä nyt villasukissa kuljen kesät talvet. 

 

Ferritiini, varastorauta onkin ollut tämän vuoden ehkäpä puhutuin terveysjuttu ja kuuma peruna. Olen hakenut aiheesta tietoa niin netistä ja lehdistä, sekä haastatellut aiheesta myös muutamaa lääkäri ystävääni. Olen keskustellut aiheesta myös muutaman muun kanssa, joilla on myös todettu alhainen ferritiini. Monella heistä on hyvinkin pahoja oireita, joihin ei ole löydetty syytä ennen mittauksia. Joillekin on määrätty jopa masennuslääkkeitä. Ei siis missään nimessä pidä vähätellä, kuinka vakavia oireita matala ferritiini voi aiheuttaa. Jos rautavarastot ovat hälyttävän alhaiset, on hyvä kiinnittää huomio kokonaiskuvaan ja tutkia ehkä myös muut veriarvot.

 

Tulokset saatuani olen alkanut tarkemmin miettiä fiiliksiäni ja oloani. Alkusyksy oli todella kiireinen ja sen myötä koin väsymystä, mutten mielestäni mitenkään normaalista väsymyksestä poikkeavaa. Mietin sitäkin, että olenko sittenkin vain tottunut siihen, että rauta-arvot ovat alhaalla ja ”oppinut” kulkemaan sen kanssa? Olisinko väsyneempi, jos tekisin esimerkiksi toimistotyötä? Pitääkö ulkoilma ja jatkuva liikkellä olo vireystasoni korkealla, vaikka olisinkin väsynyt?

 

 

Muoti-ilmiö vai todellinen ongelma?

 

Olemme tässäkin asiassa hyvin yksilöllisiä ja siksi pystyn tässä postauksessa kertomaan vain omista kokemuksistani. Siinäkin mielessä tämä yhteistyö Circlum Farmasian kanssa onkin erittäin mielenkiintoinen- lähtevätkö luonnostaan matala hemoglobiinini ja varastoraudat nousemaan? Ja, kuinka energinen sitten oikein tulenkaan olemaan, kun nytkään en koe itseäni väsyneeksi? Ja vaikkei olotilassa sen kummempaa radikaalia muutosta tapahtuisikaan, on lääkäreidenkin mielestä hyvä saada arvoa ylemmäksi- oli oireita tai ei.

 

Palataanpa hieman ajassa taaksepäin… 

 

 • Luonnostaan matala hemoglobiini
 • Kasvispainoitteinen ruokavalio
 • Kestävyysurheilu
 • Runsaat kuukautiset ja lyhyt kierto

 

Kaikki ylläolevat ovat asioita, jotka voivat altistaa ja vaikuttaa alhaisiin varastorauta-arvoihin (varastorauta tosin voi olla matala hyvästä hemoglobiinista huolimatta). Ja kaikki edellämainitut osuvat kohdalleni. Ei siis sinänsä yllätys, että alhaisen hemoglobiinin lisäksi ovat varastorauta-arvotkin matalat.

 

Olen jo nuoresta lähtien tottunut matalaan hemoglobiiniin, joka on aina heilunut 117 paikkeilla. Alimmillaan se oli raskausaikana 98- silloin olin kyllä melko heikossa kunnossa. Hemoglobiinia on yritetty nostaa rautatableteilla, jotka saivat vatsani vain sekaisin. Nestemäinen toimi jo paremmin. Myös e-pillereitä suositeltiin aikoinaan kuukautiskiertoa pidentämään. Kasvisruokavaliooni otin silloin lihan mukaan. Arvot nousivat hieman, mutta syyksi epäiltiin raudan imeytymishäiriötä.

 

Asiaan ei koskaan sen kummemmin palattu, sillä muut arvot olivat normaalien rajoissa. S ferritiiniä ei muistaakseni ole aiemmin mitattu. Olen siis tottunut, että arvoni ovat siellä alarajoilla.

 

Monipuolinen ruokavalio, jota täydentää ja tukevat lisäravinteet

 

Kuukautisiin on vaikea itse vaikuttaa, mutta ruokavalioon olen alkanut kiinnittämään tuloksien myötä vielä enemmän huomiota. En ole kasvissyöjä, mutta lihan osuus on ruokavaliossani hyvin vähäinen.

 

Hyviä raudanlähteitä ruokavaliossa ovat liha, kala ja monet kasvikunnan tuotteet, erityisesti vihreälehtiset kasvikset, kuivatut luumut, herneet, linssit ja siemenet. On kuitenkin hyvä huomioida, että lihan sisältämä hemirauta imeytyy huomattavasti paremmin kuin kasvikunnan non-hemirauta. Siksi etenkin kasvis- ja vegaaniruokavaliota noudattavien on syytä kiinnittää huomiota rauta-arvoihin.

 

Nyt käyttööni olen ottanut myös Wild Nutrition Food-Grown Iron Plus, joka on ravintomuotoinen ja siten hyvinimeytyvä ja vatsaystävällinen rautavalmiste. Se sisältää raudan lisäksi raudan imeytymistä ja rauta-aineenvaihduntaa tukevia ainesosia C-vitamiinia, B2-vitamiinia sekä molybdeenia. Valmisteen rautamäärä on matala (10mg/vrk) ja siksi turvallinen myös pitkäaikaisessa käytössä. Kannattaakin muistaa, ettei rautaa kannata syödä turhaan eikä suuria annoksia pitkäaikaisesti, sillä liiallisena kehossamme rauta on oksidatiivisen stressin aiheuttaja, joka saattaa lisätä erilaisia tulehdusprosesseja kehossa.

 

Raudan imeytymistä tukemaan otan myös lisä C-vitamiinia. Usein teen myös C-vitamiinipitoisia smootheja, jotka syön vitamiinien yhteydessä. Myös tuorepuristetut mehut, appelsiini- porkkana- inkivääri, olen ottanut osaksi aamiaista. Lisäksi otan myös Food-Grown Premenstrual Complexin, joka on suunniteltu tukemaan naisen hormonaalista toimintaa ja erityisesti kuukautisia edeltäviä päiviä.

 

Maitotuotteet heikentävät ja C-vitamiini puolestaan edistää raudan imeytymistä ravinnosta. Siksi myös rautavalmiste kannattaa nauttia C-vitamiinipitoisen nesteen kanssa.

 

 

 

Mielenkiinnolla jään seuraamaan, mitä tulee tapahtumaan- nousevatko arvot ja miten se vaikuttaa olooni. Tästä tulen raportoimaan teillekin.

 

ARVONTA!

 

Teidän lukijoiden kesken saan arpoa Wild Nutritionin Food-Grown Iron Plus- rautavalmisteen, Food-Grown Daily Multi naisten/ tai miesten monivitamiinivalmisteen sekä Food-Grown Vitamin C & Bioflavonoids, joka on ravintomuotoinen C-vitamiini parantamaan raudan imeytymistä. Paketin arvo n. 75e. 

 

Osallistu arvontaan kertomalla tähän postaukseen perjantaihin 30.11 kello 21 mennessä, Miten pidät mielen ja kehon vireänä pimeän vuodenaikana? Kiinnitätkö enemmän huomiota ruokavalioon ja vitamiinien saantiin? 

 

Wild Nutrition lisäravinteita on saatavilla mm. Stockmannilta, Hyvinvoinnin Tavaratalosta, Ego ja PUR- kaupoista sekä hyvinvarustetuista hyvinvointikaupoista.

 

Heidi xoxo

Lue lisää

51 kommenttia

 • Minde
  25.11.2018 at 10:14

  Vitamiineilla ja liikunnalla 🙂

 • Anneli Kaikkonen
  25.11.2018 at 10:14

  Kerroin jo instassakin, että hemoglobiini oli 80 leikkauksen jälkeen ja niitä on ollut useita. Joutuivat tankkamaan jokusen pussin verta. Nyt on edelleen alhaalla. Taisi olla jotain 109. Yritän syödä terveellisesti, mut apteekin rautavalmisteet vievät mahan niin kovaksi ja lisänä, kun on vielä nivelreuma.

 • Sari P
  25.11.2018 at 10:19

  Pimeällä kaudella tekisi mieli vain istua telkkarin ääressä kaakaokuppi kädessä… Toki tämäkin lisääntyy, mutta jo itsensä liikkumaan pakottamalla selviän kaamosajasta paremmin. Vedän lisäksi D-vitamiinia ns. reippaalla kädellä 😀

 • Lenkillä/Elina
  25.11.2018 at 10:22

  Mulla kävi vähän sama reilu 4 vuotta sitten. Tunsin olevani elämäni kunnossa, mutta ferritiini olikin 8. Se korjautui 30:n paremmalle puolelle rautakuurilla. Ennen ”pysäyttävien” uutisten kuulemista olin juuri juossut puolimaratonin, enkä muutenkaan huomannut mitään oireita. Toki rautatankkauksen jälkeen juoksu kulki paljon helpommin. Ihminen tottuu niin helposti vähän huonoon olotilaan. Hormonikierukka on hyvä hillitsemään vuotoja, sitä kannattaa ehdottomasti harkita.

  Kysymyksiin vastauksena, että liikunta pitää mielen virkeänä pimeänä vuodenaikana. Syön talvella D-vitamiinia 50-60 mikrogrammaa/vrk.

 • Pia
  25.11.2018 at 10:35

  Sama täällä! Ferritiini viime vuonna 18. Sitä tutkittiin sitten tarkemmin mutta mitään siihen liittyvää ei löytynyt. Olen saanut sen Krauterbluesaft-kuureilla ja Solgarin Gentle Ironilla nostettua 40 kieppeille. Ja kyllä – olo on vähemmän hengästynyt ja voimakkaat rytmihäiriötuntemukset pois. Joten mukana 😉

 • Heli
  25.11.2018 at 10:50

  Mulla oireita ollut niin pitkään että tähän on jo tottunut. HB ollut aina turhankin korkealla (nytkin 145) mutta ferritiini ja hb:han eivät todellakaan kulje käsikädessä. Nyt arvo 30 ja haussa hyvä valmiste nostamaan sitä ylemmäksi . En edes muista mitä on olla virkeä ja urheilusta palautuminen on erittäin huonoa..

 • Kati
  25.11.2018 at 10:54

  Hyvä postaus, mielenkiinnolla seuraan varastoraudan nostoasi ja miten sen teet. Minulla aivan sama tilanne hempan ja varastoraudan kanssa – kesällä arvot olivat 116 / 19. Syksyllä nautin Floravital-valmistetta ja jätin maitotuotteet lähes kokonaan pois (maitopohj. proteiinilähteitä en syönyt aterioiden yhteydessä) sekä vaihdoin mustan teen vihreään. Hemoglobiini on minullakin aina ollut luontaisesti alhainen, yleensä alle 120. Viime mittauksessa arvot olivat 124 / 46. Varastorauta ei ole vieläkään hyvä, mutta suunta oikea 🙂

  Pimeänä vuoden aikana mieli on pysynyt virkeänä vitamiineillä (Berocca, D, Fe) ja monipullisilla liikuntasuorituksilla. Onneksi on ollut kivat juoksu- ja porrastreenikelit. Lisäksi kuntosali ja hiihtokauden aloitus putkessa on antaneet mukavaa vaihtelua viikkoihin.
  Kotona sain tällä vikkolla inspiksen aloittaa kaappien siivous ja olen taas karsinut turhaa tavaraa pois. Ainakin itsellä siistit kaapit ja koti piristävät ja samalla puhdistaa mieltä 🙂 Syysiloa ja nautitaan kuutamokeleistä!

 • Heli
  25.11.2018 at 10:55

  Yritän antaa levolle enemmän aikaa, ulkoilua ja sinkki ja dee menee päivittäin. HB 145 ja ferritiini 30. Olo on jo vuosikaudet ollut vetämätön ja urheilusta palautuminen on huonoa . Nyt haussa hyvä valmiste millä ferritiinin saisi ylemmäs, kommenteissa olikin hyviä suosituksia 😊

 • Nelliina
  25.11.2018 at 11:55

  Vitaminikuureja ja tarpeeksi lepoa. Koiran kanssa lenkkeilyä siihen oheen. Ihanat kuvat postauksessasi.

 • Sirpa
  25.11.2018 at 12:04

  Terveellisellä ruoalla, vitamiineilla ja liikunnalla pyrin pitämään lipun korkealla!

 • Eija
  25.11.2018 at 12:16

  Joogalla ja vitamiinilisillä

 • Päivi
  25.11.2018 at 12:30

  Hyvä, että otit asian esille! Uskon, että moni (nainen) kärsii raudanpuutteesta. Minullakin ferrit 9 kesällä. Kun rautaa olen nyt syönyt, niin kyllä sillä on ollut ihan uskomaton vaikutus oloon! Kysymykseen vastauksena on ulkoilma ja urheilu. Joka päivä pitää saada raitista ilmaa, olo on muuten tuhnuinen ja väsynyt.

 • Suvi
  25.11.2018 at 12:36

  Kiitos tästä postauksesta, Heidi <3 Se saa mut lopultakin liikkeelle ja varaamaan ajan noihin samaisiin testeihin. Olen melkeinpä satavarma, että omat tulokseni huitelevat samoissa lukemissa kuin sullakin, elleivät alempana…
  Tähän asti olen yrittänyt pitää pimeän ajan väsymystä loitolla vähentämällä sokerinsyöntiä ja ottamalla vitamiinilisät käyttöön. Tuo arvottava paketti olisi tosi kiva saada näiden lisäksi!

 • Salli
  25.11.2018 at 13:04

  Riittävällä ulkoilulla ja Dvitamiinia ja terveellistä ruokaa.

 • Jenna
  25.11.2018 at 13:32

  Pyrin liikkumaan tarpeeksi, mutta myös kuuntelemaan kehoani ja ottamaan iisisti kun siltä tuntuu.

 • Pipari
  25.11.2018 at 13:41

  Käytän kirkasvaloa, syön hyvin ja lenkkeilen.

 • Birgitta
  25.11.2018 at 13:44

  Syksy on ollut todella haastellinen ja niin mieli tekee toimistotyön jälkeen vaan rojahtaa sohvalle. Usein niin käy mutta pakotan itseni ulos edes hetkeksi ja ei voi kieltää etteikö se piristäisi. Viikottainen laitepilates on ihan must. Normisetti C, D, Sinkki ja Magnesium kuuluu jokaiseen päivään.

 • Essi
  25.11.2018 at 13:44

  Oma tämänhetkinen elämäntilanteeni mahdollistaa ulkoilun myös keskellä päivää, yleensä koiran lenkityksen muodossa. Pari kertaa viikossa kuluvat illat kuubalaisten tanssien parissa, silloin voi hetkeksi sulkea silmät ja kuvitella olevansa Karibialla! Ja näiden päälle riittävä uni ja muu lepo ovat aivan ehdottomia.

 • Maija
  25.11.2018 at 14:37

  Ulkoilua ja liikuntaa monessa muodossa. Siitä saa niin paljon energiaa! Ravitsevaa syömistä ja lepoa lisäksi.

 • Taija
  25.11.2018 at 14:52

  Uni, liikunta, ruoka, ystävät ja vitamiinit. Näillä koitan pitää itseni vireänä myös tähän aikaan vuodesta.

 • Ellen
  25.11.2018 at 16:14

  Yritän nukkua mahdollisimman paljon, ulkoilla hyvällä säällä ja viettää aikaa läheisten kanssa 🙂

 • Suvi
  25.11.2018 at 17:43

  Vitamiinit ja rauta tuldvat kaikki yhdestä ja samasta pilleristä kesät talvet. Tärkeintä on ulkoilla vaikka väsyttäisi eikä huvittaisi. Kummallisesti auringon paiste kirpsakassa pakkassäässä piristää. On hyvä myäs muistaa hemmotella itseään, vaikka saunomalla, herkuttelemalla. Pääasia että on ylipäätänsä hauskaa. Ilo ja positiivinen asenne torjuvat itselläni kaamosta kauas. 🙂

 • Päivi
  25.11.2018 at 18:17

  Liikunta on paras keino selvitä tästä kaamoksesta ja viikonloppuna pakko päästä valoisaan aikaan ulos, kun arkena se ei ole mahdollista.
  Minulla on ollut hb aina yli 130, paitsi synnytyksen jälkeen, tammikuun alussa koinkin pienen järkytyksen, kun kävin verikokeissa ja hb oli 117, ja ferritiinikin vain 4. Ferritiinihän tippuu ensin ja sitten tiputtaa vasta hemoglobiinin alas. Olen tankannu tammikuuta rautaa ja hitaasti nousee ferritiini, viimeisin arvo oli juuri reilu 40.
  Harrastan myös kestävyysurheilua ja koko talven hiihdim ja juoksin ja kävin salilla. Sykkeet laski rautatankkauksen myötä alemmaksi ja kuiva iho korjaantui aika pian raudan aloituksen jälkeen. Väsyneeksi en itseäni kokenut ja lääkäri sanoikin, että osa tottuu tuohon olotilaan, keho mukautuu raudanpuutteeseen. Minulle lääkäri myös sanoi, että urheilevalla naisella ferritiini olisi hyvä olla 70 tai jopa 100. Hitaasti vain minulla nousee, sain nostettua arvon 40 kieppeille jo maaliskuussa, kun söin 200mg obsidania päivässä. Obsidan on vain kova vatsalle, ja tiputin sen 100mg päivä-annokseen ja sen jälkeen olen lähinnä saanut ylläpidettyä ferritiinin 40 tienoilla. Hb mulla nousi nopeasti yli 130 rautatankkauksella.
  Tsemppiä! Ja mielenkiinnolla seuraan, miten saat arvojasi ylemmäs ja huomaatko eroa entiseen.

  • Tii Tuomainen
   28.11.2018 at 14:24

   Kuuntelemalla mitä keho tarvitsee. Olen nyt juossut, pyöräillyt ja käynyt salilla. Syön monipuolisesti, myös rautalisää. Lisäksi nukun hyvin. Jos keho kertoo kaipaavansa lepoa, niimän hömppäsarja auki ja lepäämään.

 • Sarbb
  25.11.2018 at 18:23

  Taipumusta alakuloisuuteen pimeinä aikoina, joten huolehdin elintavoista erityisen hyvin. Lenkkeilen ja teen asioita joista nautin.

 • Hanna Kooo
  25.11.2018 at 21:16

  Kyllä kiinnitän huomiota vitamiineihinkin. Eniten kuitenkin unen määrään. 🙂

 • Saana
  26.11.2018 at 00:05

  Ulkoilu metsässä koiran kanssa : ) Vuorotyöläisenä minulla on se etu, että pääsen viikollakin ulkoilemaan valoisaan aikaan. Lisäksi riittävästä unesta huolehtiminen on pimeänä vuodenaikana ensiarvoisen tärkeää.

 • Hlj
  26.11.2018 at 01:06

  Kyllä koitan kiinnitää huomiota siihen, että saisin monipuolisesti vitamiineja ja terveellistä ravintoa. Toki pimeän aikaan haluttaa myös usein herkutella epäterveellisilläkin jutuilla, mutta pääasia, etteivät ne korvaisi kunnon ruokaa…. Myös itselläni on todettu matala ferritiini, jota olen jo pitkään koittanut nostaa rautaa tankkaamalla, joten siksikin ko. tuotepaketti kiinnostaisi kovasti. 🙂

 • jessika
  26.11.2018 at 08:48

  Pitäisi kyllä huolehtia paremmin, lähinnä hemmottelen itseäni ei niin terveellisillä tavoilla

 • MarjaKoo
  26.11.2018 at 12:51

  Juuri pääsi flunssa yllättämään, joten on yritettävä skarpata vitamiinien ja terveellisen ruoan suhteen. Yhtenä uutena on aamupöytään tulleet Marlin Marlishotit .

 • klaara
  26.11.2018 at 23:13

  Syön vitamiinipillereitä sekä pyrin liikkumaan ulkoilmassa päivittäin. Ystävien kanssa tapaamiset sekä teatterit piristävät tätä pimeää syksyä. En muista ikinä erityisesti kärsineeni tästä kaamoksesta. Mukavaa joulun odotusta!

 • Hiisukas
  26.11.2018 at 23:48

  Pyrin ulkoilemaan valoisaan aikaan. Vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa. Yritän minimoida pakolliset arjen askareet ja sen sijaan keskittyä mieltä piristäviin juttuihin kuten lukemiseen. Ruokatottumuksia voisi kyllä tarkistaa, liian helposti ja usein tulee syötyä herkkuja, kun on pimeätä.

 • Lumimarja
  27.11.2018 at 10:40

  Lisäämällä unta ja ulkoilemalla säkkipimeälläkin. Unen lisääminen on yllättävän haastavaa, kun tekisi mieli jäädä puuhailemaan iltaisin kaikkea. Mutta pakko satsata! Toivon voittoa todella – tulisivat tarpeeseen haastavan syksyn keskellä 🙂

 • susanna_
  27.11.2018 at 19:46

  Vitamiinit on käytössä vuoden ympäri. Urheilu, ulkoilu (mahdollisimman paljon päivän valolla) , tärkeät ihmiset, hyvä ruokavalio, unet, stressin vähentäminen meditaation ja reuntoutuksien avulla. Näillä olen päässyt hyvin tähän marraskuun loppuun. Myös lokakuussa viikko etelässä antoi energiaa. Oli ihana päästä silloin vielä juoksemaan aamulenkit vain topilla ja shortseilla, kun täällä oli jo jinkun aikaa ollut käytössä trikoot, takki, hanskat ja panta.

 • Janita
  27.11.2018 at 19:47

  Vitamiinit koitan talvella ottaa säännöllisemmin ja liikun sekä nukun paljon 🙂

 • Laura
  28.11.2018 at 08:42

  Ulkoilua valoisaan aikaan, rentoutumista joogan ja meditaation avulla, ravitsevaa ruokaa ja vitamiineja. 🙂

 • Pauliina.K
  28.11.2018 at 09:30

  Syön vitamiineja ja muutenkin ravinnerikasta ruokaa. Lisäksi pidän huolen liikunnan ja levon välisestä tasapainosta 🙂

 • Rita
  28.11.2018 at 09:35

  Syön vitamiineja, käytän kirkasvalolamppua ja koitan liikkua ja lepäillä sopivasti.

 • Hanna-Mari
  28.11.2018 at 12:00

  Liikkumalla ja monipuolisella ruoalla.Nyt olen myös huomannut kuinka uni ja lepo on tosiaan tärkeää.Jos on rankkoja pätkiä töissä täytyy muistaa antaa keholle myös huilipäiviä vaikka kuinka tekisi mieli treenaamaan.

 • Saija
  28.11.2018 at 16:28

  Pidän yllä vireyttä ja hyvää mieltä ulkoilemalla joka säällä 😊❄️ ja monipuolisella ruualla. Samoin kiireettömöt hetket sohvan kulmassa hyvän dekkarin kanssa tekevät hyvää mielelle.
  Lasteni naureskelema äidin vitamiinibaari on hyvin ladattu, mutta rauta puuttuu 🤗😉
  Rautalabroja odotellessa 🤔😊

 • Pia
  28.11.2018 at 21:24

  Ravintolisät, kirkasvalolamppu, sarastusvaloherätyskello, ulkomaanmatka keskellä talvea, riittävä ulkoilu ja liikunta mahdollisimman paljon valoisaan aikaan, terveellinen ravinto, riittävä ja laadukas uni ja palautuminen, osallistuminen Kaisa Jaakkolan palaudu ja vahvistu verkkokurssille sekä välillä lupa vain olla ja nauttia kynttilänvalosta villasukat jaloissa ja koira kainalossa 🙂

 • Joogi
  29.11.2018 at 06:46

  Joogaa ja ulkoilua 🙂

 • anna s.
  29.11.2018 at 13:34

  Ulkoilen raittiissa ulkoilmassa 🙂

 • Kaura
  29.11.2018 at 16:58

  Kasvikset, ja ruokavalio muutenkin. Paljon liikuntaa, ja ulkoilua. Magnesiumia ja sinkkiä käytössä. 🙂

 • Ella
  29.11.2018 at 21:09

  Ulkoilemalla säällä kuin säällä ja syömällä monipuolisesti. Extravitamiineja pitää kyllä tankata purkista tähän vuodenaikaan.

 • Sannamari77
  30.11.2018 at 01:39

  Nukun jos väsyttää ja ulkoilen, teen sitä mistä tykkään ja olen niiden ihmisten kanssa joiden seurassa on hyvä olla.

  Luin muuten eilen Wild Nutritionin Facebookista raudan puutteesta ja huomasin, että on ollut sumuinen olo muutamina päivinä, raudat vissiin taas alhaalla. Vuosi sitten kärsin anemiasta.

 • hilkka
  30.11.2018 at 08:15

  Syön monipuolisesti, ulkoilen, nukun riittävästi 🙂

 • Hanne Lempinen
  30.11.2018 at 09:45

  Rautavarasto 9, en jaksa muuta kuin nukkua. Mitään liikuntaa jaksanut kolmeen kuukauteen. Pitäisi jaksaa panostaa ruokavalioon.

 • Heli Karlstedt
  30.11.2018 at 10:45

  Koitan syödä terveellisesti ja monipuolisesti, punaista lihaa menee nykyään tosi vähän ja siksi luinkin tarinaasi mielenkiinnolla. Useinkin väsynyt olo pistetään kiireen, stressin ja huonosti nukutun yön piikkiin. Iltojen pimetessä on myös tullut kynnys lähteä ulkoilemaan. Tiedän että sitä kehoni kaipaisi, liikuntaa ja raitista ilmaa. Monivitamiinipillerin ja maitohappobakteerit otan aamuisin, tyrnimarjarouhetta ja mustikkaa pakastimesta. Ruisleipä, hedelmät, vihannekset, kanaa ja kalaa jotta ei tule tyhjiä kaloreita. Sokeria ja valkoista vehnää vältän, ne tekevät olosta vain turvonneen ja väsyneen.

 • Hansu
  30.11.2018 at 13:07

  Liikunta, riittävä lepo ja terveellinen ruokavalio!

 • Idahhh
  2.12.2018 at 08:07

  Yritän ottaa rennosti koska aina ei tarvitse jaksaa ja kun antaa itselleen luvan olla jaksamatta niin painolasti harteilta putoaa ja sitä ihme kyllä jaksaa paremmin. Talvisin kiinnitän myös erityistä huomiota vitamiineihin.

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

🌸 Back in bizz after holidays & #postrun garden #homeworkout with elastic band 🌸 30 sec each & 15 sec rest between, 2-3 rounds .

Sykkeet nousevat mukavasti kokonaisvaltaisissa lihaskuntotreeneissä 😅💪🏼 Nappaa tästä talteen kumpparijumppa- tehokasta! Saman treenin voit tietysti tehdä kehonpainollakin 🔥 .

Kumppari kulkee kevyen painonsa ansiosta kätevästi mukana matkoillakin. Ei uskoisi, kuinka hyvän vastuksen näinkin ”viattoman näköisellä” kapistuksesta saa kotitreeneihin. Kumppareita on eri vahvuuksia. Ota alkuun mieluummin kevyempi ja pidä huoli, että liikeradat pysyvät oikeina ja tarpeeksi isoina. Onko sulla jo kumppari käytössä? .

1️⃣ Jalan nosto vuorotellen nelinkontin 
2️⃣ Kyykky- askellus (kapea & leveä) 
3️⃣ Lankussa jalkojen avaus sivulle & punnerrus 
4️⃣ Askelkyykky taakse joustolla (vain lyhyt askel taakse) 
5️⃣ Vuorikiipeilijä (hidas) .

Nyt töihin! Oikein aurinkoista tiistaita ☀️☀️☀️ .

#heidionthegoworkout #trainingday #workoutmotivation #workoutvideo #kotitreeni #fitspiration #outdoors #fitgirlvideos #befit #fitmum #personaltrainer #suunto9 #runnergirl #runningmotivation #runrunrun
Life is good in the sun ☀️😎 Recharging my vitamin D storage ✌️ -

#lifeisgood❤️ #sunkissed #vitaminsun #eastervibes #chillout #sitbackandrelax
Morning run bliss... and these doorsteps 🌸👌 .

Aamuissa on jotain ainutlaatuista taikaa, ainakin näin aamuvirkun mielestä. Blogiin kirjoitin aamulenkkeilystä, Lontoon kaduista, metsistä ja laitoinpa sinne hotellivinkinkin. Juoksetko sinä mieluummin urbaanissa maisemissa vai metsässä? .

#morningrun #runnergirl #streetsoflondon #morningvibes #runningmotivation #runrunrun #iloverunning #aamulenkki #uusipostausblogissa #worldtraveler #expandyourplayground
🐰🐣 Easter whole body workout 🐣🐰 .

Tästä lähtee- supertehokas kotitreeni 🔥 Helppo tehdä missä vain. Mä tein aikaa vastaan- 40 sec työosuus, 20 sec palautuksilla. Vedin kolme kierrosta molempia pattereita, ilman pidempiä palautuksia kierrosten välissä. Tein ensin kokonaan patteri 1:sen (3 kierrosta) ja sen jälkeen kakkosen. Kakkospatterin askelkyykyt ja kyykyt joustoilla on aika killerit- ja siihen vielä hypyt päälle 😅💪🏼 Kyykkyhypyt voit tehdä ilman porrastakin. .

Ota jumppamatto ulos ja nauti samalla kivasta kevätpäivästä treenaillen (täällä tuntuu ihan jo kesältä ja pitkät trikoot on jo liikaa!) Kiva, jos tykkäät ❤️ ja muista tallentaa- silloin löydät treenit kätevästi 💪🏼 .

PATTERI 1 
1️⃣ Kyykky & kierto 
2️⃣ Kyykky & potku taakse 
3️⃣ Vuorikiipeilijä x 4 & Commando .

PATTERI 2 
1️⃣ Askelkyykky taakse joustolla (molemmat jalat)
2️⃣ Kyykky joustolla & Lankku & Punnerrus 
3️⃣ Kyykkyhyppy .

Jee!! Kivoja treenejä ja leppoisaa loppupäivää treenin jälkeen. Eikö oo kiva, kun lomalla ehtii mm. treenata. Mä ainakin tykkään ❤️ .

#heidionthegoworkout #trainingday #workoutvideo #fitgirlvideos #fitstagram #workoutmotivation #kotitreeni #homeworkout #fitmum #noexcuses #holidayworkout #lomatreeni
When you love what you already have, you have everything you need ❤️ .

Oikein aurinkoista pääsiäistä ☀️🌸🐣
Täällä suunnitelmissa lenkkeilyä, istuskelua takapihalla ja ihan vaan chillailua. Aion lukea ”Kymmenen Unelmaani” loppuun ja todennäköisesti syödä pari suklaamunaa. (Toin tuliaisiksi 12 mignon munaa, ehkä yksi niistä liikenee mullekin 🤪) Ja huomenna me grillataan! #everythingineed .

Näin lomalla on muuten mukava treenata, kun meininki muuten on todella leppoisaa. Treenit ja lepo ihan täydellisessä balanssissa, ja olo sen mukainen 🌼👌 Aiotko sä treenata nyt pääsiäislomalla? .

#happyeaster #london🇬🇧 #handstand #trainingday #workoutmotivation #runnergirl #runspo #juoksu #runningmotivation #activeliving #fitspiration #fitchick
Exploring the beautiful Wormley Wood 🌳🌼🐿🐾 .

Aivan ihana satumetsä löytyy vain puolisen tunnin ajomatkan päässä Lontoon keskustasta. Kävin äsken juoksemassa rennon kympin. Reitti lähtee melkein tästä pihasta- ihan parasta. Mukava tutustua uusiin paikkoihin ja lenkkimaastoihin, vaikka välillä on aivan ulkona kartalta eikä maisemissa näy ristin sielua... .

Lenkin lopussa jäin tekemään erilaisia askelkyykky- variaatioita. Etenkin poluilla juostessa liikesuunnat vaihtelevat ja liike on harvoin suoraviivaista. Swaippaa vasemmalle ja tallenna liikkeet, jotka on helppo tehdä niin kotona kuin lenkkipolulla 🌳🐿 .

1️⃣ Kyykky & kierto (haastaa samalla tasapainoa)
2️⃣ Askelkyykky ristiin ja sivulle
3️⃣ Yhden jalan maastaveto & askelkyykky taakse
4️⃣ Askelkyykky eteen ja taakse tuplajoustolla 
5️⃣ Liikkuvat askelkyykyt kierroilla .

P.S Täällä Lontoossa taitaa olla tällä hetkellä yli +20 lämmintä- pitkissä trikoissa ja paidassa tuli NIIN kuuma 😅☀️ Huh, mut hei ihanaa, ihan kesäinen fiilis. Nyt kirja käteen ja takapihalle nauttimaan auringosta ☀️📚😎 .

#heidionthegoworkout #trailrunning #trail #polkujuoksu #explorer #nature_good #nature_brilliance #outdoors #workoutvideo #workoutmotivation #fitgirlvideos
Kaupallinen yhteistyö @pauligfi ☕️ . ”Lenkille vai kahville?” On yleisin viesti, kun Elinan @endorfiinikoukussa kanssa sovimme treffejä. Usein tapaamme ensin salilla tai lenkkipolulla, mutta monesti jutut jatkuvat vielä kahvikupin äärellä. Niin lenkillä kuin kahvikupin äärellä, on mukava vaihtaa kuulumisia. Silloin on helppo keskittyä hetkeen ja tuntuu, että muut kiireet unohtuvat kuin itsestään. .

Muutama viikko sitten vietimme Elinan kanssa ihanan lauantai-aamun brunssin merkeissä. Valmistin briellä ja mansikoilla täytettyjä croissantteja, kikhernemunakasta sekä mansikkaista smoothieta. Samalla maistelimme Pauligin uusia Origins Blend- kahvimakuja- intensiivistä ja mausteista Indonesiaa sekä pähkinäistä Colombiaa. .

Origins Blend- kahvimakuja on neljä erilaista. Profiilista löytyy linkki, josta pääset tutkimaan muita kahvimakuja ☕️ Käy kurkkaamassa myös Elinan @endorfiinikoukussa fiidistä meidän aamun hetkiä 💫 .
#tietystipauligin #originsblend
🌸 Postikortteja Pariisista 🌸 .

Uusi postaus blogissa, josta löytyvät suosikki paikkani Pariisissa sekä mm. tämän hotellin tiedot 🌸 .

Olenko muuten kertonut, että opiskelin aikoinaan Pariisissa vuoden ranskaa! Ja kielitaitoa vahvistaakseni tein töitä mm. ranskalaisessa alusvaatekaupassa- ihanat Christian Dior, La Perla ja Eres tulivat tutuiksi jo silloin 🌸 Töissä piti käyttää vähintään 10cm korkoja eli lenkkareiden lisäksi viihdyn edelleen myös korkkareissa 👠💫 .

#paris🇫🇷 #uusipostausblogissa #worldtraveler #expandyourplayground #travelholic #travelbloggers #jadoreparis #parisianstyle #mystyle #hotelpeyrisopera
6.45pm and finally some real food after breakfast @goodlifeeatery 🥗💚 .

Huh, kylläpä on vaan väsynyt olo. Eilinen matkustaminen (aikainen aamulento ja myöhäinen iltalento) veivät mehut. Tänään taas on mennyt koko päivä sairaalalla pojan toista leikkausta jännittäessä, joka meni muuten hyvin ❤️ Happihyppelyn sain leikkauksen aikana, hotellille tsekatessa (ja onneksi kipaisin aamulla kevyellä aamulenkillä- liikunnasta saa ihan älyttömästi energiaa vetämättömään oloon!). Huomenna, kun päästään kotiin, istutaan todennäköisesti koko päivä sohvalla leffoja katsellen. Ihan super, ja samalla saadaan vaihtaa kunnolla taas kuulumiset (poikakaan ei pääse jalka paketissa äitiä ja miljoonia kysymyksiä karkuun 😅) .

Parasta oli päivän päätteeksi, ja vielä aivan sattumalta, löytää terveellinen ruokapaikka. The Good Life Eateryn ”Good Life Salad” avocadolla oli just se, mitä tähän hetkeen kaipasin 👌 .

#london #goodlifeeatery #eatwell #veganfood #sotired #longday #foodporn #eatclean #foodheaven

Arkisto