TALVEN ENSIMMÄISET HIIHTOLENKIT!


 

Vuoden ensimmäiset hiihtolenkit on heitetty! Oittaalla on jo melkein kuin talvi ja parin kilometrin tykkilumi hiihtobaana auki. Sivakoimaan pääsee niin vapaalla kuin perinteiselläkin tyylillä. Täällä ollaan tietenkin aivan täpinöissä ja innolla odotetaan jo seuraavaa, iltapäiväistä, hiihtolenkkiä. Tänä talvena aion hiihtää ainakin viime vuotiset 1000 kilometriä!

 

Eilen annoin haastattelua naistenlehdelle lihaskuntoharjoittelusta. Yksi kysymyksistä oli; ”Mikä olisi sellainen laji, joka vahvistaisi monipuolisesti koko kehoa ja etenkin lihaskuntoa?” Ei tarvinnut kauaa miettiä, HIIHTO! Hiihto, kun on todella kokonaisvaltainen laji, joka sopii aivan kaikille- aina lapsesta vaariin. Mukavaa onkin myös huomata, kuinka moni lapsuudessa/nuoruudessa kouluhiihdosta kammon saanut, on löytänyt lajin aikuisiällä uudelleen. Oittaallakin oli sunnuntai-aamuna melkein jo ruuhkaa. Jonkun mielestä ehkä ärsyttävää, mutta mun mielestä just parasta- kaikki vaan ladulle! Kyllä sinne mahtuu, sopu sijaa antaa.

 

 

 

 

VINKIT ENSIMMÄSILLE HIIHTOLENKEILLE…

 

Lähde liikkeelle maltilla, tekniikkaan keskittyen. Ensimmäiset treenikerrat pitkän tauon jälkeen tuntuvat aina raskailta- etenkin hiihtäessä. Hiihto on niin kokonaisvaltainen laji, jossa jokainen lihas tekee töitä ja hapenottokyky on koetuksella. Itsekin huomasin, kuinka molemmilla viikonlopun lenkeillä sykkeet nousivat todella korkeiksi, keskisyke 162!  Yllätyksekseni lihaksisto kyllä jaksoi, mutta sykkeet oli lähes mahdotonta pitää maltillisina. Tuttu juttu ensimmäisillä hiihtokerroilla, siksi ei kannata liikaa tuijottaa sykkeitä.

 

Anna lajille aikaa. Jos et ole hiihtänyt hetkeen ja/tai tekniikka on hakusessa, aloita rauhassa muutamasta kilometristä. Älä vertaa itseäsi toisiin, vaan keskity omaan tekemiseen. Toistoja vaan, niin kunto nousee yllättävänkin nopesti. Hyvä idea olisi ottaa myös muutama hiihtotunti ammattilaiselta. Jo pienillä vinkeillä löydät aivan uuden vaihteen, vauhti kasvaa huomaamatta ja nautinnollisuus lisääntyy. Oppiminen ja onnistumiset ruokkivat motivaatiota ja innostavat jatkamaan. Huomaamatta jaksat paremmin ja pidempään.

 

Satsaa laatuun. Hiihto on välineurheilua, mutta kerran kun olet satsannut laadukkaisiin välineisiin, kestävät ne vuosia. Omat välineeni olen ostanut nelisen vuotta sitten ja toimivat edelleen täydellisesti. Salomonin monot istuvat jalkaani kuin sukka ja Atomicin suksikin tuntuu luistavan kelillä kuin kelillä. Heti, kun saadaan hieman enemmän lunta, aloitamme Salomonin Ski Ambassadorien kanssa suksitestaukset ja tapahtumat täällä pk-seudullakin. Kannattaa ehdottomasti tulla testaamaan suksia ennen ostopäätöstä. Ilmoittelen teille tapahtumista kanavissani 🙂

 

Vältä ylipukeutumista. Liikkuessa tulee lämmin hyvinkin nopeasti. Ei siis kannata pukea liikaa päälle. Hiihtoon ei tarvitse välttämättä ostaa eri vaatteita, itsekin hiihdän samoilla kuin millä talvella juoksen.

 

 

Suomessa on aivan ihanaa, kun hiihtää voi ilmaiseksi pitkin metsiä- ja tietysti tykkilumella. Latuja huolletaan erinomaisesti, iso kiitos siitä. Yritetään siis me hiihtäjätkin käyttäytyä laduilla, ilman laturaivoa. Ja vaikka siellä laduilla nyt onkin ruuhkaa, niin kaikki mahtuvat aivan varmasti hiihtämään. Sopu sijaa antaa, eikö niin <3

 

Kivaa tiistaita! Vettä sataa, mutta siitäkin huolimatta ajattelin käydä treenattavien välissä hiihtämässä. Uskoisin, että ladut ovat pikkusateesta huolimatta kunnossa.

 

Heidi xoxo

 

 

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Just before hitting the slopes ❄️❄️ #skigirl #karitraa #winterwonderland #lapland #thisisfinland #ski #activeliving #fitspiration #travelholic #expandyourplayground @karitraa 💝
Sometimes what you’re looking for comes when you’re not looking at all ✨💘 .

En saanut edellistä kassia vielä purettua, kun uusi on jo pakattu! ✈️ Nyt kohti lumisempia maisemia ja hiihtobaanoja, myös aurinko tilattu ⛷❄️☀️ #lifeisfullofsurprises .

#worldtraveler #explorer #adventuretravel #adventuretime #travelholic #mylife #onthego #skigirl #skiseason #mystyle #traveladdict #traveltheworld
Many people will walk in and out of your life, but only true friends will leave footprints in your heart ❤️ .

Friends ❤️ So happy to have friends all around the world. Tuesday night we had such a lovely bd dinner with @babyrix & family. Long time no seen, but it felt like yesterday. ❤️ .

Have a happy Valentine’s Day- not only today, but everyday 🌷💝🌸💘🌹❤️ .

#valentinesday2019 #bemine #friendshipquotes #love #gratitude #dinnerparty #foodshare #foodstagram
Morning runs are the best! Today my random run in London took me to the Bread & Cheese Lane 🥖🧀 .
Aamulenkin ohessa tein alla olevia sykettä nostavia lihaskuntoliikkeitä, kahdessa eri paikassa- 1 kierros molemmissa. Työosuus 30sec -> 15 sec palautus. Oli muuten ihan 👊💪🏼✨ ja toi mukavaa vaihtelua muuten perus pk- lenkille. Paina ❤️ tallenna ja testaa seuraavalla lenkillä tai miksei kotona! Btw, olisko muuten hauska asua leipä ja juusto kadulla 🤣🤣 .

1️⃣ Kyykky & kierto 
2️⃣ Yhden jalan maastaveto ( tee molemmat jalat 40sec) 
3️⃣ Askelkyykkyhypyt (voit tehdä myös askeltaen) 
4️⃣ Askelkyykky taakse & sivulle (molemmat puolet)
5️⃣ Kyykkyhypyt kierroilla 
6️⃣ Punnerrus & vuorikiipeilijä-hypyt sivulle .

Blogi nyt myös päivitetty- pohdintaa mm. huippu-urheilusta, aamun lenkistä ja keväisestä Lontoosta! Linkki blogiin biossa ✨ .

#heidionthegoworkout #workoutvideo #kotitreeni #homeworkout #trainingday #runnergirl #runspo #outdoors #runrunrun #runitfast
Runners dream this time of the year- dry streets #woohoo 🌷☀️🏃🏻‍♀️ Spring vibes already here in London! .

Terkut Lontoosta, tänne sitten eilen päädyin- parin tunnin varoitusajalla 👋🇬🇧 Tänään päivä on mennyt asioita hoidellen, mutta aamulla ehdin kuitenkin lenkille. Lenkkarit kulkevat mulla aina matkoilla mukana. Istumisen vastapainoksi tekee hyvää jossain välissä käydä haukkaamassa raitista ilmaa ja saada liikettä kropalle. Ja hei, täällä on niin keväistäkin jo- kuivat kadut, vitsit, mikä juoksijan unelma ☀️🌷 .

#runnergirl #runspo #morningrun #fitspiration #london #fitstagram #activeliving #runitfast #travel #timetoplay #runrunrun #iloverunning #worldtravelpics #runshots #runningmotivation #mylife
☄️ BOOM- that’s what my yesterday’s workout was about #boom ☄️ .

Eilinen oli kaikenlaista säätöä täynnä ja nyt näyttää siltä, että tämä viikko tuleekin olemaan melkoista hulabaloota. Huh, saas nähdä, mistä päin sitä itsensä vielä löytää! Onneks Elina @endorfiinikoukussa pyysi päivän päätteksi salille. Treeni tuli just sopivaan hetkeen ja teki NIIN hyvää! Teki mieli juosta täysiä juoksumatolla, mutta himmailin vielä flunssan jälkeen ja tein tämän (kyllä tässäkin hiki irtosi 😅)👇🏼 Kaikkia 3 kierrosta alla olevilla toistoilla. Paina ❤️ tallenna ja treenaa 💪🏼 .

1️⃣ Kyykky kumpparilla & tangolla x 15 (muista avata polvia sivuille!) 2️⃣ Yhden jalan maastaveto x 12/jalka (10kg käsipaino) 
3️⃣ Tempaus x 12/ käsi (10kg) 
4️⃣ TRX soutu x 3 & askelkyykky eteen kierroilla x 3/ molemmat puolet
5️⃣ Polkupyörä ristiin ja kohti samaa kyynärpäätä x 5/puoli 
Superia päivää ja uutta viikkoa 🤩👊 .
#heidionthegoworkout #trainingday #workoutvideo #fitspiration #gymvideos #fitstagram #treeni #fitgirlvideos #trx #mondaymotivation #justdoit
Smile is the prettiest thing you can wear ✨ .

Vähemmästäkin hymyilyttää, kun pääsee vihdoin sairastelujen jälkeen ulkoilemaan 😁✨ Iisisti kevyttä kävelyä, #parastajustnyt kunhan saa keholle liikettä ja raitista ilmaa keuhkot täyteen! .

Blogissa postaus ”Tällä viikolla...” sisältäen mm. sovelletun avocado-parsakaali pastan reseptin 🥑🥦🍝😋 Hitsi oli muuten hyvää! Onneksi sitä jäi vielä tällekin päivälle. Kivaa päivää just sulle 🤩 .
#uusipostausblogissa #outdoors #activeliving #sundaymood #smile #quotestoliveby #fitspiration #runnergirl
HAPPINESS is homemade ❤️ Brunching with my BOTH kids ❤️ .

#happiness #homemade #brunch #weekendvibes #takeiteasy #homesweethome #myhappyplace #quotesaboutlife #eatwell #lovelove
✨ HANDSTANDS #mygoal ✨ .

Handstand requires balance, flexibility & confidence... And strength of course! Your arms need to be strong enough to support your weight and hold the pose 🤸🏻‍♀️ Your legs need to be strong enough to kick your body weight up into the handstand position 🤸🏻‍♀️ Your back, stomach and other core muscles need to be strong enough to keep your body aligned while you hold yourself upside down 🤸🏻‍♀️ .
Inspiraatiota treeneihin näistä kokonaisvaltaisista liikkeistä, olipa tavoitteenasi sitten käsilläseisonta tai yleisesti lihaskunnon lisääminen. ☄️ Tee 2 kierrosta. Toistomääriä voit lisätä tai vähentää- muistathan, että toistoja tärkeämpää on AINA tekniikka. Mieluummin muutama hyvä toisto kuin sata sinnepäin ☝️Paina ❤️ ja tallenna! . 
1️⃣ Woodchop x 12-15/ puoli 
2️⃣ Lankku soutu x 10/ käsi 
3️⃣ Vuorikiipelijä ristiin x 10/puoli 
4️⃣ Vuorikiipeilijä polvi keskelle, vastakkaiseen- ja saman puolen kyynärpäähän x 5 .

#heidionthegoworkout #workoutvideo #fitspiration #handstand #trainingday #befit #strengthtraining #personaltrainer #fitgirlvideos #fitfam 💪🏼 @esport_aalto 🏡📷 @endorfiinikoukussa

Arkisto