MITÄ SÖIN TIISTAINA?


 

Saan usein viestejä ruokavalioni suhteen, siitä millainen oma ruokavalioni on? En laske kaloreita, proteiineja, hiilihydraatteja tai rasvoja. En noudata mitään tiettyä ruokavaliota, mutta yritän syödä monipuolisesti ja ravintorikkaita ruokia. Syön kasvispainoitteisesti, mutta silloin tällöin syön myös lihaa. Joskus myös herkuttelen. En ota stressiä syömisistäni.

 

Yritän syödä säännöllisesti, jotta energiatasot pysyvät tasaisina koko päivän ajan. Teen ruokaa mahdollisimman paljon itse ja jo etukäteen valmiiksi. Jo senkin takia, että tiedän mitä syön ja, että välttyisin kiljuvalta nälältä ja hetken mielijohteilta. Aina sitä ei kuitenkaan muista tai ehdi…

 

Vuosien saatossa olen huomannut, että mitä rennommin olen oppinut ottamaan ruokailujen suhteen, sitä paremmin olen voinut. Nuorempana saatoin mennä kaikenmaailman villitysten perässä, ja testattuna onkin kaikki aina vishy dieetistä kaalikeittokuuriin. Huh, vieläkin ihan puistattaa se kaalikeiton haju! Kaikkeen sitä onkin lähtenyt mukaan, mutta kaikilla näillä testauksilla on sitten lopulta ollut tarkoituksensa. Nyt tiedän, mitkä ruuat ja millainen ruokavalio sopii juuri minulle. Tässä tiistain ruuat kuvina 🙂

 

Muistathan, että olemme yksilöitä ja se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Toisen ruokapäiväkirjoista saa inspiraatiota kokkailuun, mutta ei välttämättä kannata verrata omaansa toisen ruokavalioon. 

 

 

 

Kello 7.00 aamiainen, päivän tärkein ateriani. Siitä saan energiaa koko aamupäiväksi. Nespresson maidonvaahdottimella vaahtoutuu kauramaito kätevästi ja nopeasti cappuccinoon. Harmikseni huomasin aamulla, että kahvi, Clipperin luomu kahvimurut, olivat loppuneet. Nespresson kofeiiniton sai kelvata.

 

Kauramaitocappuccino

Paistettu kananmuna, sipaisu tuorejuustoa ja pala tunturinäkkileipää

Marjasmoothie,

jossa 2/3 banaania, yhteensä 3 dl pakastemustikoita- ja puolukoita, 1/3 avocadoa, 1 rkl Foodinin vanilja heraa ja loraus mantelimaitoa 

 

 

 

Tiistai on aina Nuuksiopäivä, silloin treenaan hevostallilla ratsastajien kanssa. Harmi, että omat ratsastukset ovat nyt ristiin menevien aikataulujen takia jääneet. Samalle Nuuksion keikalle yritän kuitenkin mahduttaa polkujuoksulenkin tai näin talvella hiihtolenkin, Oittaan ladut, kun ovat siinä matkan varrella.

 

Kello 10.30 välipala. Kunnon kahvin tarpeessa nappasin matkalla take away kahvin omaan termariin. Termariin olin kotona vaahdottanut 1/2 dl kauramaitoa. Samalla söin puolikkaan ROX:n proteiinipatukan. Proteiinipatukoita syön harvemmin, mutta silloin tällöin nämä ovat käteviä ja toimivat etenkin näin on the go. 

 

 

Kello 12.15 lounas. Nuuksioon otan aina eväät mukaan. Eväiden täytyy olla helppoja ja sellaisia, jotka säilyvät pidempiäkin aikoja. SIGG:n säilytysrasiat ja termarit ovat tähän tarkoitukseen superkäteviä. Usein otan evääksi puuroja ja keittoja. Lounaaksi en tykkää syödä paljoa tai ainakaan kovinkaan raskaasti. Liian iso lounas alkaa nukuttamaan ja saa olon tuntumaan vetelältä. Ja varsinkin, jos liikun itsekin ei ole kiva liikkua täydellä vatsalla.

 

Tiistaina söin lounaaksi täytetyn punajuuri & porkkana juuresleivän. Täytteenä avocadoa, tuoreita mangosiivuja, salaattia ja 2 siivua paistettua halloumisiivua. Lisäksi söin banaanin.

 

 

Nuuksiosta ajoin suoraan Oittaalle kuvaamaan Jonnen kanssa perinteisen tyylin tekniikkavideoita. Olipa hauska iltapäivä. Ilma ei ollut ollenkaan niin huono kuin, mitä oli luvattu. Kolme tuntia meni vauhdilla. Toivottavasti saan valmiit videot jo viikonlopun aikana. Ensi viikolla kuvataan vapaan tekniikkavideot.

 

Matkalla kotiin ajaessa mietin ruuanlaittoa- kasvissosekeitto valmistuisi nopeasti. Nälkä oli hirmuinen ja juuri tämän tunteen välttääkseni pidän useimmiten huolen siitä, että kotona olisi aina ruoka valmiina. Kotona odottikin ihana yllätys, tytär oli tehnyt täysjyväspaghettia ja jauhelihakastiketta. Päälle pilkoin kirsikkatomaatteja ja raastoin parmesaania.

 

Hetken hengähdys sohvalla ennen illan kuulatuntia. Selailin päivän uutisia, join kupin kahvia (mustana) ja söin yhden joulukonvehdin.

 

 

Kuulatunnin jälkeen olin kotona vartin yli kahdeksan. Iltatoimien jälkeen keitin itselle ja tyttärelle kaurapuurot. Keitän puuron puoliksi veteen ja mantelimaitoon. Keiton loppuvaiheessa lisään puuroon ripauksen suolaa ja nokareen voita. Valmiin puuron päälle pilkoin banaania, saksanpähkinöitä ja pakastemustikoita.

 

Ruokapäiväkirja kuvina on muuten hyvä idea, jos haluat seurata omia syömisiäsi. Syötkö riittävästi/liikaa ja monipuolisesti? Onko lautasella tarpeeksi kasviksia, vihanneksia, marjoja ja hedelmiä? Entä onko jokaisella aterialla myös proteiinia, mikä pitää kylläisenä? Millainen on lautasmallisi ja mitä siltä lautaselta ylipäätään löytyy? Kuinka paljon herkuttelet? Entä ruokavälit- venyvätkö ne liian pitkiksi vai naposteletko pitkin päivää?

 

Mitä ajatuksia sinulla heräsi?

 

Heidi xoxo

Lue lisää

2 kommenttia

 • Laura K.
  11.1.2019 at 12:50

  Itse oon kans tosi innoissani aina lukemassa ja vaikka youtubesta katsomassa mitä ihmiset päivittäin syövät mutta en matkiakseni muita vaan saadakseni inspiraatiota :). Hyvännäköisiä ruokia ja alkoi heti tehdä mieli jotain kuohkeaa smoothieta. Oletko koskaan tehnyt (en muista ainakaan) postausta blogiin siitä mitä kaupasta tarttuu aina/useimmiten mukaan :)? Minusta aina kivaa tietää kaikkea ”typerääkin” toisista ihmisistä, esimerkillä mitä juustoa tykkäävät syödä :D. Itsellä aika rutinoituneet kauppaostokset mutta olen uteliaana aina kokeilemassa uutta.

  • Heidi Tainio
   12.1.2019 at 09:30

   Moikka Laura,
   Joo, kyllähän se inspiroi testaamaan uusia juttuja- helposti, kun jämähtää aina niihin samoihin.
   Tuo smoothie on muuten älyttömän hyvää! Banaani, avocado ja vanilja hera tuovat siihen vielä extra kermaisuuden ja kuohkeuden.

   Olen tehnyt tuollaisen postauksen joskus aikoja sitten, mutta kiitos vinkistä, täytyypä tehdä uudelleen. Aika rutinoituneet tosiaan ovat täälläkin ostoskorin tarvikkeet, mutta jollekin toiselle siinä voi tietenkin olla jotain uutta 🙂
   Oikein mukavaa viikonloppua ja kiitos, kun kävit kommentoimassa. Kiva saada palautetta ja keskusteluja aikaan.

   Terkuin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Post run meal with a view 🌳 1300m vertical, 3h 27 mins and 19.2K 💪🏼 Cinnamon bun & coca cola tastes better than ever! .

#whatrunnerseat #cinnamonbun #runnergirl #postworkoutfuel #runrunrun #activeliving #trainingday #worlderunners
What happened yesterday in Kasavuori... trail running & 820 vertical w/ @alppimentorit 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️🌲 What else would you do on Friday night? 😁😁 .

Eilen tunkattiin Alppisimulaattorin 2/4 päivää Kasavuoressa, tänään suunnataan Salmen vanhalle laskettelurinteelle. Mulla takana jo 3/4 sillä kävin vetämässä huomisen treenin jo ennakkoon. Ihme kyllä, jalat ihan jees. Nälkä vaan melkoinen ja uni oli viime yönä vähän heikko. Näin ihan hulluja unia ja heräilin muutaman kerran... 🤪 .

Mut hei, kivaa päivää, aurinko paistaa ☀️☀️ Täällä on puurot syöty ja valmiina lähtöön! Onko sulla treenipäivä? .

#trailrunning #kohtiunelmia #runnergirl #runspo #runshots #workoutmotivation #trainingday #activeliving #timetoplay #salomonwmn #runitfast #runrunrun 📷 @jannenpolut
🌸 Smile like a flower. Not only with your lips, but with your whole being- Rumi 🌸 .

Matkalla aamu-uinnille, huomasin, että mätsäänpä hyvin tuonne alppiruusujen joukkoon 🌸😅 Samalla olen ihmetellyt, mikä kumma saa korvat, kurkun ja suunpielet näin kovasti kutiamaan?!? Aivastelen jatkuvasti ja silmät vetistää... en ole flunssassa ja viimeksi sain vastaavia allergiaoireita Englannissa asuessa 10 vuotta sitten... Onko sulla just nyt vastaavia allergiaoireita? 🌸🐝🦋 .

#alppiruusu #flowerpower #summervibes #selfie #quoteoftheday
Kahta en vaihda- aamu-uintia & aamupalaa 💦☕️ .

Vesi on lämmennyt ensimmäisistä uintikerroista monta astetta. Vähän jo harmittelin ettei aamu-uinnilla kohta ole enää samaa virkistävää vaikutusta, jos vesi oikein tästä lämpenee (vaikka muuten lämpö onkin enemmän kuin tervetullutta). Tänään vesi tuntui kuitenkin taas raikkaalta ja teki hyvää alkuviikon treenien jälkeen ♥️ .

#swim #morningglory #thisisfinland #mymorningroutine #healthiswealth #activeliving #feelgood
I have a day off today, so this is what I am going to do now 💪🏼🏔☀️🏃🏻‍♀️#timetoplay #trainingday .

Meillä on tällä viikolla @alppimentorit kanssa neljän päivän Alppisimulaatio- treenipäivät 💪🏼 Mutta koska en torstaina ja sunnuntaina pääse töiden takia mukaan, käyn tunkkaamassa jo etukäteen omatoimisesti. Eilen olin Malminkartanolla, tänään lähden Nuuksioon. Mitäpä sitä vapaapäivänä muutakaan 🤪💪🏼 .

Blogissa nyt ”Liikuntaa ilon kautta- ei koska pitää ja on pakko”. Tekstissä myös vastaus kysymykseen ”koska pitää aloittaa treenaaminen synnytyksen jälkeen?” 🌸 Linkki blogiin biossa! Kivaa päivää, mä lähden tunkkaamaan 💪🏼 .

#outdoors #sauvarinne #activeliving #mountainlove #runnergirl #runspo #womenwhohike #adventuretime #explorer #salomonwmn @salomonsuomi @salomonnordic
Either you run the day or the day runs you ☀️🏃🏻‍♀️ .

@helsinkicityrun :n jälkeiset palauttavat kaksi viikkoa ovat tehneet tehtävänsä. Eilisellä työmatkajuoksulla nimittäin jalka nousi ja viiden minuutin kilometrit kulkivat kevyesti. #runnershigh #endorphins 🏃🏻‍♀️💨☀️Selässä mulla @salomonsuomi Advance Skin Pro 10 juoksureppu, minne mahtuu yllättävän paljon tavaraa- eilen kumppareita, TRX-narut, vesipullo, välipalaa ja vaihtopaita. Reppu istuu hyvin selkään eikä hölsky. Tämä lähtee Aostanlaaksoon ✌️ *reppu saatu .

Muistathan sinäkin pitää kevyempiä treeniviikkoja? Keho tarvitsee myös palautumista. Varsinaisen treenin sijaan huolla kehoa venytellen, käy uimassa, pyöräile työmatkoja tai lähde kävelylle 🌸 Aurinkoista tiistaita ☀️ .

#runnergirl #runitfast #juoksu #activeliving #salomonrunning #trainingday #runrunrun #runtheworld #worlderunners #runshots #runspo
🌿 Keinujumppa 🌿 Tässähän saa melkein keinulla tehtyä TRX- treenin 😅 Tämän setin vedin lauantaina juoksulenkin päälle. 3 kierrosta ja 10 toistoa jokaista liikettä. Etenkin 3️⃣ & 4️⃣ oli 🔥🔥 Tallenna ja testaa! .

1️⃣ Keinu Kyykky/Soutu
2️⃣ Bulgarialainen askelkyykky
3️⃣ Lankku, polvien veto & punnerrus
4️⃣ Vatsarutistus 
5️⃣Ojentajapunnerrus & jalkojen ojennus .

Aurinkoa päivääsi, täällä viedään kevään viimeisiä ohjauspäiviä. Ensi viikolla lennän Ibizalle, Formenteralle 🧘🏻‍♀️☀️ .

#heidionthegoworkout #trxtraining #kotitreeni #homeworkout #trainingday #fitgirlvideos #workoutvideo #nogymnoproblem
Perfect weather & wind for windsurfing ☀️ First time this summer- but definitely not the last! See you soon @20knots ☀️✌️ .

@heidioller_ettskrutt luki mun ajatukset, kun eilen illalla Café Torpanrannassa istuskellessa mietin, että olis kiva lähteä purjelautailemaan. Tekstari tuli kreivin aikaan ja niin me kaksi aloittelijaa suuntasimme heti aamusta Torpalle. Pari tuntia meni kuin siivillä ☀️ Oli niin kivaa, että buukattiin jo heti uusi sessio! .

Twenty Knots järjestää Kalastajatorpalla SUP- ja purjelautakursseja ja tietty lautoja voi myös vuokrata. Suosittelen testaamaan- haastavaa, mutta tosi kivaa 😊☀️ .

#windsurfing #fiskislife #watersports #lifehappensoutdoors #activeliving #mylife #moveyourbody #sundayfunday #summervibes #fitspiration #womenwhoinspire
Sunday RunDay? 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️ Onko sulla tänään juoksupäivä vai palautteletko kenties eilisen HHM:n jäljiltä? Mulla juoksupäivä, mutta taidanpa mennä testaamaan myös purjelautailua- saas nähdä pysynkö laudalla ollenkaan 😅💦 .

Blogissa fiiliksiä keskiviikon @sauconysuomi Running & Breaking tapahtumasta Suomenlinnasta- linkki blogiin biossa. .

#sundayrunday #sundayrunning #runnergirl #runspo #saucony #juoksu #weekendvibes #wewhorun #activeliving #runshots #iloverunning #runwithaview 📷 @laurikalima

Arkisto