MITÄ SÖIN TIISTAINA?


 

Saan usein viestejä ruokavalioni suhteen, siitä millainen oma ruokavalioni on? En laske kaloreita, proteiineja, hiilihydraatteja tai rasvoja. En noudata mitään tiettyä ruokavaliota, mutta yritän syödä monipuolisesti ja ravintorikkaita ruokia. Syön kasvispainoitteisesti, mutta silloin tällöin syön myös lihaa. Joskus myös herkuttelen. En ota stressiä syömisistäni.

 

Yritän syödä säännöllisesti, jotta energiatasot pysyvät tasaisina koko päivän ajan. Teen ruokaa mahdollisimman paljon itse ja jo etukäteen valmiiksi. Jo senkin takia, että tiedän mitä syön ja, että välttyisin kiljuvalta nälältä ja hetken mielijohteilta. Aina sitä ei kuitenkaan muista tai ehdi…

 

Vuosien saatossa olen huomannut, että mitä rennommin olen oppinut ottamaan ruokailujen suhteen, sitä paremmin olen voinut. Nuorempana saatoin mennä kaikenmaailman villitysten perässä, ja testattuna onkin kaikki aina vishy dieetistä kaalikeittokuuriin. Huh, vieläkin ihan puistattaa se kaalikeiton haju! Kaikkeen sitä onkin lähtenyt mukaan, mutta kaikilla näillä testauksilla on sitten lopulta ollut tarkoituksensa. Nyt tiedän, mitkä ruuat ja millainen ruokavalio sopii juuri minulle. Tässä tiistain ruuat kuvina 🙂

 

Muistathan, että olemme yksilöitä ja se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Toisen ruokapäiväkirjoista saa inspiraatiota kokkailuun, mutta ei välttämättä kannata verrata omaansa toisen ruokavalioon. 

 

 

 

Kello 7.00 aamiainen, päivän tärkein ateriani. Siitä saan energiaa koko aamupäiväksi. Nespresson maidonvaahdottimella vaahtoutuu kauramaito kätevästi ja nopeasti cappuccinoon. Harmikseni huomasin aamulla, että kahvi, Clipperin luomu kahvimurut, olivat loppuneet. Nespresson kofeiiniton sai kelvata.

 

Kauramaitocappuccino

Paistettu kananmuna, sipaisu tuorejuustoa ja pala tunturinäkkileipää

Marjasmoothie,

jossa 2/3 banaania, yhteensä 3 dl pakastemustikoita- ja puolukoita, 1/3 avocadoa, 1 rkl Foodinin vanilja heraa ja loraus mantelimaitoa 

 

 

 

Tiistai on aina Nuuksiopäivä, silloin treenaan hevostallilla ratsastajien kanssa. Harmi, että omat ratsastukset ovat nyt ristiin menevien aikataulujen takia jääneet. Samalle Nuuksion keikalle yritän kuitenkin mahduttaa polkujuoksulenkin tai näin talvella hiihtolenkin, Oittaan ladut, kun ovat siinä matkan varrella.

 

Kello 10.30 välipala. Kunnon kahvin tarpeessa nappasin matkalla take away kahvin omaan termariin. Termariin olin kotona vaahdottanut 1/2 dl kauramaitoa. Samalla söin puolikkaan ROX:n proteiinipatukan. Proteiinipatukoita syön harvemmin, mutta silloin tällöin nämä ovat käteviä ja toimivat etenkin näin on the go. 

 

 

Kello 12.15 lounas. Nuuksioon otan aina eväät mukaan. Eväiden täytyy olla helppoja ja sellaisia, jotka säilyvät pidempiäkin aikoja. SIGG:n säilytysrasiat ja termarit ovat tähän tarkoitukseen superkäteviä. Usein otan evääksi puuroja ja keittoja. Lounaaksi en tykkää syödä paljoa tai ainakaan kovinkaan raskaasti. Liian iso lounas alkaa nukuttamaan ja saa olon tuntumaan vetelältä. Ja varsinkin, jos liikun itsekin ei ole kiva liikkua täydellä vatsalla.

 

Tiistaina söin lounaaksi täytetyn punajuuri & porkkana juuresleivän. Täytteenä avocadoa, tuoreita mangosiivuja, salaattia ja 2 siivua paistettua halloumisiivua. Lisäksi söin banaanin.

 

 

Nuuksiosta ajoin suoraan Oittaalle kuvaamaan Jonnen kanssa perinteisen tyylin tekniikkavideoita. Olipa hauska iltapäivä. Ilma ei ollut ollenkaan niin huono kuin, mitä oli luvattu. Kolme tuntia meni vauhdilla. Toivottavasti saan valmiit videot jo viikonlopun aikana. Ensi viikolla kuvataan vapaan tekniikkavideot.

 

Matkalla kotiin ajaessa mietin ruuanlaittoa- kasvissosekeitto valmistuisi nopeasti. Nälkä oli hirmuinen ja juuri tämän tunteen välttääkseni pidän useimmiten huolen siitä, että kotona olisi aina ruoka valmiina. Kotona odottikin ihana yllätys, tytär oli tehnyt täysjyväspaghettia ja jauhelihakastiketta. Päälle pilkoin kirsikkatomaatteja ja raastoin parmesaania.

 

Hetken hengähdys sohvalla ennen illan kuulatuntia. Selailin päivän uutisia, join kupin kahvia (mustana) ja söin yhden joulukonvehdin.

 

 

Kuulatunnin jälkeen olin kotona vartin yli kahdeksan. Iltatoimien jälkeen keitin itselle ja tyttärelle kaurapuurot. Keitän puuron puoliksi veteen ja mantelimaitoon. Keiton loppuvaiheessa lisään puuroon ripauksen suolaa ja nokareen voita. Valmiin puuron päälle pilkoin banaania, saksanpähkinöitä ja pakastemustikoita.

 

Ruokapäiväkirja kuvina on muuten hyvä idea, jos haluat seurata omia syömisiäsi. Syötkö riittävästi/liikaa ja monipuolisesti? Onko lautasella tarpeeksi kasviksia, vihanneksia, marjoja ja hedelmiä? Entä onko jokaisella aterialla myös proteiinia, mikä pitää kylläisenä? Millainen on lautasmallisi ja mitä siltä lautaselta ylipäätään löytyy? Kuinka paljon herkuttelet? Entä ruokavälit- venyvätkö ne liian pitkiksi vai naposteletko pitkin päivää?

 

Mitä ajatuksia sinulla heräsi?

 

Heidi xoxo

Lue lisää

2 kommenttia

 • Laura K.
  11.1.2019 at 12:50

  Itse oon kans tosi innoissani aina lukemassa ja vaikka youtubesta katsomassa mitä ihmiset päivittäin syövät mutta en matkiakseni muita vaan saadakseni inspiraatiota :). Hyvännäköisiä ruokia ja alkoi heti tehdä mieli jotain kuohkeaa smoothieta. Oletko koskaan tehnyt (en muista ainakaan) postausta blogiin siitä mitä kaupasta tarttuu aina/useimmiten mukaan :)? Minusta aina kivaa tietää kaikkea ”typerääkin” toisista ihmisistä, esimerkillä mitä juustoa tykkäävät syödä :D. Itsellä aika rutinoituneet kauppaostokset mutta olen uteliaana aina kokeilemassa uutta.

  • Heidi Tainio
   12.1.2019 at 09:30

   Moikka Laura,
   Joo, kyllähän se inspiroi testaamaan uusia juttuja- helposti, kun jämähtää aina niihin samoihin.
   Tuo smoothie on muuten älyttömän hyvää! Banaani, avocado ja vanilja hera tuovat siihen vielä extra kermaisuuden ja kuohkeuden.

   Olen tehnyt tuollaisen postauksen joskus aikoja sitten, mutta kiitos vinkistä, täytyypä tehdä uudelleen. Aika rutinoituneet tosiaan ovat täälläkin ostoskorin tarvikkeet, mutta jollekin toiselle siinä voi tietenkin olla jotain uutta 🙂
   Oikein mukavaa viikonloppua ja kiitos, kun kävit kommentoimassa. Kiva saada palautetta ja keskusteluja aikaan.

   Terkuin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

It is pretty cold today, -17c ❄️, but who can resist this sunshine ☀️ .

Aamulla kävin heittämässä kevyen hiihtolenkin ja liikkeelle lähtiessä oli kieltämättä kylmä- mittari näytti -17c. Liikkeessä tuli nopeasti lämmin, mutta kuka keksisi sellaiset hanskat, jotka olisi oikeasti lämpimät muttei liian paksut? 🤔 Kaikki mahdollinen on testattu!

Muuten mulla oli päällä... .

Yläosa:
💖 Kari Traa merinovilla Rose-paita 💖 Peakin ohut merinovillapaita 💖 KT:n pari vuotta vanha treenitakki .
💎💎💎
.

Alaosa:
💖 KT merinovilla Rose- kerraston housu 💖 ZeroPointin pitkät hiihtosukat 💖Salomonin windstopper juoksu/hiihtotrikoot 💖 Päässä KT:n merinovillapipo, jonka alla vielä ohut panta. .

Tykkään treenata melko ”vähillä” vaatteilla, mutta treenin jälkeen mulla on aina vaihtovaatteet ja lämmintä vaatetta mukana. Hiihtolenkin jälkeen vedin heti lämpimän toppatakin päälle, päähän kuiva pipo, käteen lämpimät hanskat ja jalkaan UGG:t (tai niin lämpimät vaatteet kuin autossa nyt voi näillä keleillä olla) ❄️❄️ .

Ennen treenattavia vaihdoin Kisahallilla toisen paidan päälle ja trikoot jalkaan. Suihkuun pääsin vasta nyt kotona. .

Tuleeko sulla lähdettyä ulos näin kovilla pakkasilla? Vai treenaatko mieluummin sisällä? ❄️❄️ .

#skigirl #outdoors #xcskiing #crosscountryskiing #hiihto #hiihtopäivä #treenipäivä #motivation #naturelove #sunrise_and_sunsets #nature_good #nature_lovers #thisisfinland
Mountains & Italy- training is on @alppimentorit 🏔🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️ .

Woohoo, matka kohti Italiaa ja Aostanlaakson kolmetonnisia on alkanut. Lue blogista fiiliksistä, talvitreeneistä, polkujuoksusta ja tavoitteista- linkki biossa! 💪🏼 .

#trailrunner #winterrunning #runnergirl #polkujuoksu #mountainlover #uusipostausblogissa #outdoors #activeliving #fitspiration
Sunday’s ❤️ .

Kotibrunssi. Ihana hillua koko aamupäivä yökkärissä ☕️ .
#goodmorning #morningglory #home #brunch #easylikesundaymorning 📸 @endorfiinikoukussa
It is your track, and yours alone. Others may walk it with you, but no one can walk it for you.- Rumi 💎 .

Eilen keskusteltiin treenattavan kanssa motivaatiosta ja tavoitteiden saavuttamisesta. Siitä, kuinka motivaation on lähdettävä aina itsestä- ei lapsista, puolisosta tai muista ulkoisista tekijöistä. Tuloksia ei saavuteta, jos halu muutokseen ei lähde itsestä. Vaikka, kuinka olisi parhaat treenit, ruokavaliot ja kannustava tukiverkosto, on vaikea luoda mitään pitkäkantoista, jos itse ei ole motivoitunut ja halukas tekemään asioita tavoitteiden saavuttamiseksi. ✨ .

Mun treenattava on sisäistänyt tämän ja huh, tuloksia tulee! ✨💎✨💎 Mitä sinä haluat? Mitä olet valmis tekemään niiden saavuttamiseksi? Ovatko se/ne asiat prioritettilistasi kärkipäässä? Teetkö jo jotain niiden eteen? Kuinka motivoitunut olet? Miksi haluat juuri tätä/näitä asioita? Kirjoita nämä itsellesi ylös ja palaa niihin aina, kun mietit, miksi aloitit. 💎 .

Albert Einsteinin ajatelman mukaan- ”Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different result.” Kuulostaa niin ilmiselvältä, mutta siitäkin huolimatta syyllistymme siihen. Ota ohjat omiin käsiin, sillä silloin voit muuttaa asioita, joiden haluat olevan toisin ❤️ .

P.S näin ihanat maisemat on Oittaalla. Kuva on eiliseltä hiihtolenkiltä! Kivaa viikonloppua ❄️ .

#motivation #quoteoflife #outdoors #naturelove #thisisfinland #skigirl #activeliving #xcskiing #hiihto #crosscountryskiing
Lets ski ❄️❄️❄️ .

Blogissa nyt toivottu postaus hiihdosta- miten karvapohjasuksia hoidetaan, perinteisen hiihtotyylin tekniikkavinkkejä, @salomonsuomi suksitestipäivistä ja välineiden valinnasta! Linkki blogiin löytyy biosta ☝️ .

Tänään mä aion suunnata laduille- lunta ainakin riittää! Mitkäs on sun suunnitelmat? ⛷⛷ .
#ski #xcskiing #hiihto #hiihtopäivä #trainingday #fitspiration #outdoors #uusipostausblogissa #skigirl 📸 @endorfiinikoukussa
« It’s not how deep you go. It’s how you go deep.- Ida Rolf. 🖤 .

Elina @endorfiinikoukussa kirjoitti ihanan postauksen Endorfiinikoukussa- blogiinsa juoksijan venyttelyistä ja mm. meidän ystävyydestä ✨❤️ Käy lukemassa ja nappaa vinkit talteen! Videolta näet liikkeet vielä käytännössä. .
#yogi #activeliving #personaltrainer #quoteoftheday #yogaeverydamnday #healthyliving #fitspo #fitspiration 📸 @endorfiinikoukussa
Eilen lanseerattiin Suomeen ihana italialainen kauneussarja N.A.E Naturale Antica Erbosteria @nae , jossa kantavana voimana ovat italialainen luonto, sen yrtit ja vanha tietotaito. ✨ Intohimoa, nautintoa, esteettisyyttä, ihania tuoksuja... ”La bella vita” Arki on kaikilla sama, asuipa sitten missä vain, mutta arjestakin voi aina tehdä hieman kauniimpaa ja nautinnollisempaa. Niin mäkin uskon ✨ .
Aivan ihana tapahtuma- italiainen lounas, italialaista musiikkia ja tietysti nämä tuotteet 😍 Kiitos @ellakanninen @prmanifesto @nae .

Italia fanilla muuten matkakuume nousi, kunnes tajusin, että hei Italian matka ensi kesälle @alppimentorit vuorivaellukselle on jo buukattu! Tulevana lauantaina meillä on ensimmäinen tapaaminen ja käydään jo läpi tulevaa reissua ja käydään juoksemassa lumisilla poluilla. Huippua tietenkin tavata lähtevä tiimi 🏔💎 .

Nyt kuitenkin nautin Suomen talvesta ja lumesta ❄️ Lumitöiden tekokin on kivaa, kun osaa asennoitua siihen niin. Kivaa päivää sullekin 😍 .

#italy #iloveitaly #naturalcosmetics #travelbug #dolomites #adventuretime #hike #mountaineering #runnergirl #amazing_shots
Ice ice baby! ❄️ .

Eilen pulahdin hiihtolenkin päälle avantoon. Ai, että teki hyvää, vaikka olihan se ihan jäätävän kylmää! Ens kerralla varaan enemmän aikaa, että ehdin saunaankin ✨ Tuutko mukaan @heidi_ettskrutt ? 
Onkos muuten siellä ruudun toisella puolella innokkaita talviuimareita? ❄️ .

#winterswimming #avantouinti #iceswimming #iceicebaby #healthyliving #outdoors #fitspiration 📸 @endorfiinikoukussa
💥✨ HOME WORKOUT ✨💥 #boom .

Gallupin mukaan moni teistä treenaa myös kotona, KOSKA se säästää aikaa, ei ole sidottu aikaan tai paikkaan ja kaiken lisäksi se on ilmaista! 🏡💪🏼 .
Alla tehokas tuolijumppa! Tarkemmat ohjeet liikkeisiin (ja aloittelijan variaatiot) löydät nyt blogista- linkki biossa ☝️ Tykkää ❤️ ja tallenna treeni. Silloin voit tehdä sen koska just sulle sopii. Lisää treenejä löydät #heidionthegoworkout 💥💪🏼💥💪🏼 .

1️⃣ Lantionnostot 
2️⃣ Bulgarialainen Askelkyykky
3️⃣ Dippi
4️⃣ Punnerrus & kosketus olkapäähän
5️⃣ Vuorikiipeilijä
6️⃣ Vatsarutistus x 3 .
Työosuus 30-45 sec. -> palautus liikkeiden välissä 30-15sec. Palautus kierrosten välissä 30-60 sec. Tee 2-4 kierrosta. Alkulämppää unohtamatta- yhdistä hyöty & huvi ja imuroi tai tee lumityöt alle 💪🏼💪🏼 .

#kotitreeni #homeworkout #fitspiration #workoutvideo #befit #fitgirlvideos #fitmom #bodyweighttraining #tuolijumppa 📸 @endorfiinikoukussa

Arkisto