KUUNTELE KEHOASI – HELPOMMIN SANOTTU KUIN TEHTY


 

”Your body is always talking to you… You just have to stop and listen.”

 

 

”Jos kuuntelisin vain kehoani, niin se käskisi aina makaamaan sohvalle, viinilasi käteen ja syömään suklaata! Ei se sano, että lähde tuonne tuuleen ja tuiskuun urheilemaan, kun tässä sohvalla on paljon mukavempaa”. 

 

”Kuuntele kehoasi, se kyllä kertoo”, kuulee usein sanottavanMutta miksi se on välillä niin kauhean vaikeaa?!?! Eikö kehon kuuntelemisen tarkoitus ole viedä kohti hyvinvointia, ei sohvalle suklaalevyn kanssa? Mitäs, jos se keho kertoo aina jäämään sohvalle, tai ei kerro yhtään mitään…

 

Usein se keho kyllä kertoo, mutta mieli yrittää ohjailla meitä tekemään asioita, jotta pääsisimme mahdollisimman helpolla. Työpäivän jälkeen olo voi monesti olla väsynyt ja saamaton, mutta uskon, että useimpina päivinä pienikin liike tekee hyvää. Harva on myöhemmin harmittellut sitä, että on lähtenyt liikkeelle. Jos liikkeelle lähteminen on hankalaa, päätä lähteä vain hetkeksi. Jos vartin jälkeen ei edelleenkään jaksa, olet ehkä oikeasti levon tarpeessa.

 

 

LIIKUNNAN AVULLA RYHTIÄ PÄIVÄÄN

 

Keho kaipaa liikettä, sillä ihminen on luotu liikkumaan. Liikunnan ei tarvitse olla varsinaista treenaamista, vaan kaikenlainen liikunta ja liike on ihmiselle hyväksi. Näin talvella lumitöiden tekokin on oikein hyvää liikuntaa! Yksi tykkää liikkua tavoitteellisesti, toinen enemmän fiiliksellä.

 

Liikkeelle lähtemistä helpottaa ennakoiminen ja omien liikuntahetkien kalenteriin merkkaaminen. Suunniteltu treeni tuo päivään ryhdin, jonka ympärille alkaa muodostamaan muutenkin parempia valintoja päivän aikana. Jos esimerkiksi treeni on työpäivän jälkeen, miettii jo päivällä, mitä olisi hyvä syödä lounaaksi, jotta jaksaa treenata. Pitääkö ennakoida ja ottaa välipala työpaikalle mukaan. Jos taas treenit vetää aamulla ennen työpäivää, miettii ehkä jo illalla menevänsä ajoissa nukkumaan, jotta jaksaa aamulla herätä aikaisin.

 

Yksi valinta kohti omaa hyvinvointia onkin pian johtanut moneen muuhunkin hyvään valintaan. Ja sitä kautta oppii pikku hiljaa tunnistamaan, mitä keho milloinkin kaipaa. Joskus se on kova treeni urku auki, toisinaan taas makoilua sohvalla.

 

Keho kaipaa liikunnan ohella tietenkin myös kehonhuoltoa ja lepoa. Etenkin kiireisimpinä ja stressaavimpina aikoina on hyvä ottaa iisimmin treenien suhteen. Täysin sohvaperunaksi ei ainakaan joka päivä kannata jäädä, vaan suosi matalatempoisia liikuntamuotoja kuten kävelylenkkejä, joogaa ja venyttelyä- jos mahdollista, hyödynnä työmatkat liikkumiseen.

 

 

Maanantai aamuna olin suunnitellut lähteväni harvinaisen lyhyen työpäivän (vain kolme ohjausta) jälkeen hiihtämään. Olin aamulla energiaa täynnä, mutta päivän edetessä aloin tuntea itseni melko väsyneeksi. Takana oli työntäytteinen hyvinvointiviikonloppu Långvikissa, joka alkoi tuntua väsymyksenä vasta näin maanantaina. Viimeisen ohjauksen jälkeen oli jo kauhea nälkä ja luntakin satoi vaakasuoraan. Kirpputoripöytäkin odotti tsekkausta. Hiihtolenkki vaihtui lumitöihin ja kotona rentoutumiseen.

 

Nyt on muuten lunta tullut niin paljon, että autolla liikkuminen ja parkkipaikan löytäminen on hankalaa. Kadulla näkee paljon myös autoja, jotka ovat hautautuneet lumihankien alle. Suosittelenkin kerrostaloasukkaitakin ottamaan kolan käteen ja lumitöihin! Ei tarvitse lähteä salille, kun lihaskuntotreenin saa tehtyä omassa pihassa, raittiissa ilmassa.

 

 

 

Eilen ajoin aamusta Hämeenlinnaan tiimipalaveriin (tulen kertomaan tästä työkuviosta myöhemmin). Päivä alkoi reippailulla, jonka jälkeen palaveerasimme Aulangon kylpylällä viisi tuntia. Aika meni nopeasti, mutta päivän istumisen jälkeen oli ihana lähteä hiihtämään Aulangon maastoihin, ja vielä yhdessä lapsuuden hiihtoystävän kanssa. Ihana luminen taikametsä!

 

Niin se menee, kun oppii vaimentamaan mielen äänen, on helpompi kuunnella, mitä keho oikeasti kertoo- joskus se tosiaan on hyötyliikuntaa tai täyslepoa sohvalla maaten, toisinaan taas hikitreeni. Kehonkuuntelu ei ole helppoa, anna sillekin aikaa ja etene pienin askelin. Työpäivän jälkeen ja mahdollisen nuupahduksen iskiessä kysy itseltäsi olenko oikeasti väsynyt vai kaipaako keho sittenkin liikettä.

 

 

Mind. a beautiful servant, a dangerous master. -Osho 

 

Jos tänään kaipaat sohvan sijaan liikettä, tule Paloheinään testaamaan Atomicin & Salomonin suksia. Illan aikana pääset testaamaan molempien merkkien skinejä eli karvapohjasuksia, sekä luistelusuksia. Testisuksia löytyy kaikentasoisille hiihtäjille, vasta-alkajista aktiivihiihtäjiin. Olen itsekin paikalla antamassa hyviä suksi- hiihtovinkkejä klo 18 eteenpäin 🙂

 

 

ATOMIC & SALOMON SUKSITESTI-ILTA

 

Aika: Keskiviikko 30.1.2019 klo 17-20

Paikka: Paloheinä

Arvomme tapahtumaan osallistuneiden kesken yhden osallistumisoikeuden 16.3.2019 järjestettävään Vuokattihiihtoon. Arvomme myös maaliskuussa kaikkien kauden 2019 suksitesteihin osallistuneiden kesken Salomon RC Skin sukset + siteet!

 

Heidi xoxo

 

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Just before hitting the slopes ❄️❄️ #skigirl #karitraa #winterwonderland #lapland #thisisfinland #ski #activeliving #fitspiration #travelholic #expandyourplayground @karitraa 💝
Sometimes what you’re looking for comes when you’re not looking at all ✨💘 .

En saanut edellistä kassia vielä purettua, kun uusi on jo pakattu! ✈️ Nyt kohti lumisempia maisemia ja hiihtobaanoja, myös aurinko tilattu ⛷❄️☀️ #lifeisfullofsurprises .

#worldtraveler #explorer #adventuretravel #adventuretime #travelholic #mylife #onthego #skigirl #skiseason #mystyle #traveladdict #traveltheworld
Many people will walk in and out of your life, but only true friends will leave footprints in your heart ❤️ .

Friends ❤️ So happy to have friends all around the world. Tuesday night we had such a lovely bd dinner with @babyrix & family. Long time no seen, but it felt like yesterday. ❤️ .

Have a happy Valentine’s Day- not only today, but everyday 🌷💝🌸💘🌹❤️ .

#valentinesday2019 #bemine #friendshipquotes #love #gratitude #dinnerparty #foodshare #foodstagram
Morning runs are the best! Today my random run in London took me to the Bread & Cheese Lane 🥖🧀 .
Aamulenkin ohessa tein alla olevia sykettä nostavia lihaskuntoliikkeitä, kahdessa eri paikassa- 1 kierros molemmissa. Työosuus 30sec -> 15 sec palautus. Oli muuten ihan 👊💪🏼✨ ja toi mukavaa vaihtelua muuten perus pk- lenkille. Paina ❤️ tallenna ja testaa seuraavalla lenkillä tai miksei kotona! Btw, olisko muuten hauska asua leipä ja juusto kadulla 🤣🤣 .

1️⃣ Kyykky & kierto 
2️⃣ Yhden jalan maastaveto ( tee molemmat jalat 40sec) 
3️⃣ Askelkyykkyhypyt (voit tehdä myös askeltaen) 
4️⃣ Askelkyykky taakse & sivulle (molemmat puolet)
5️⃣ Kyykkyhypyt kierroilla 
6️⃣ Punnerrus & vuorikiipeilijä-hypyt sivulle .

Blogi nyt myös päivitetty- pohdintaa mm. huippu-urheilusta, aamun lenkistä ja keväisestä Lontoosta! Linkki blogiin biossa ✨ .

#heidionthegoworkout #workoutvideo #kotitreeni #homeworkout #trainingday #runnergirl #runspo #outdoors #runrunrun #runitfast
Runners dream this time of the year- dry streets #woohoo 🌷☀️🏃🏻‍♀️ Spring vibes already here in London! .

Terkut Lontoosta, tänne sitten eilen päädyin- parin tunnin varoitusajalla 👋🇬🇧 Tänään päivä on mennyt asioita hoidellen, mutta aamulla ehdin kuitenkin lenkille. Lenkkarit kulkevat mulla aina matkoilla mukana. Istumisen vastapainoksi tekee hyvää jossain välissä käydä haukkaamassa raitista ilmaa ja saada liikettä kropalle. Ja hei, täällä on niin keväistäkin jo- kuivat kadut, vitsit, mikä juoksijan unelma ☀️🌷 .

#runnergirl #runspo #morningrun #fitspiration #london #fitstagram #activeliving #runitfast #travel #timetoplay #runrunrun #iloverunning #worldtravelpics #runshots #runningmotivation #mylife
☄️ BOOM- that’s what my yesterday’s workout was about #boom ☄️ .

Eilinen oli kaikenlaista säätöä täynnä ja nyt näyttää siltä, että tämä viikko tuleekin olemaan melkoista hulabaloota. Huh, saas nähdä, mistä päin sitä itsensä vielä löytää! Onneks Elina @endorfiinikoukussa pyysi päivän päätteksi salille. Treeni tuli just sopivaan hetkeen ja teki NIIN hyvää! Teki mieli juosta täysiä juoksumatolla, mutta himmailin vielä flunssan jälkeen ja tein tämän (kyllä tässäkin hiki irtosi 😅)👇🏼 Kaikkia 3 kierrosta alla olevilla toistoilla. Paina ❤️ tallenna ja treenaa 💪🏼 .

1️⃣ Kyykky kumpparilla & tangolla x 15 (muista avata polvia sivuille!) 2️⃣ Yhden jalan maastaveto x 12/jalka (10kg käsipaino) 
3️⃣ Tempaus x 12/ käsi (10kg) 
4️⃣ TRX soutu x 3 & askelkyykky eteen kierroilla x 3/ molemmat puolet
5️⃣ Polkupyörä ristiin ja kohti samaa kyynärpäätä x 5/puoli 
Superia päivää ja uutta viikkoa 🤩👊 .
#heidionthegoworkout #trainingday #workoutvideo #fitspiration #gymvideos #fitstagram #treeni #fitgirlvideos #trx #mondaymotivation #justdoit
Smile is the prettiest thing you can wear ✨ .

Vähemmästäkin hymyilyttää, kun pääsee vihdoin sairastelujen jälkeen ulkoilemaan 😁✨ Iisisti kevyttä kävelyä, #parastajustnyt kunhan saa keholle liikettä ja raitista ilmaa keuhkot täyteen! .

Blogissa postaus ”Tällä viikolla...” sisältäen mm. sovelletun avocado-parsakaali pastan reseptin 🥑🥦🍝😋 Hitsi oli muuten hyvää! Onneksi sitä jäi vielä tällekin päivälle. Kivaa päivää just sulle 🤩 .
#uusipostausblogissa #outdoors #activeliving #sundaymood #smile #quotestoliveby #fitspiration #runnergirl
HAPPINESS is homemade ❤️ Brunching with my BOTH kids ❤️ .

#happiness #homemade #brunch #weekendvibes #takeiteasy #homesweethome #myhappyplace #quotesaboutlife #eatwell #lovelove
✨ HANDSTANDS #mygoal ✨ .

Handstand requires balance, flexibility & confidence... And strength of course! Your arms need to be strong enough to support your weight and hold the pose 🤸🏻‍♀️ Your legs need to be strong enough to kick your body weight up into the handstand position 🤸🏻‍♀️ Your back, stomach and other core muscles need to be strong enough to keep your body aligned while you hold yourself upside down 🤸🏻‍♀️ .
Inspiraatiota treeneihin näistä kokonaisvaltaisista liikkeistä, olipa tavoitteenasi sitten käsilläseisonta tai yleisesti lihaskunnon lisääminen. ☄️ Tee 2 kierrosta. Toistomääriä voit lisätä tai vähentää- muistathan, että toistoja tärkeämpää on AINA tekniikka. Mieluummin muutama hyvä toisto kuin sata sinnepäin ☝️Paina ❤️ ja tallenna! . 
1️⃣ Woodchop x 12-15/ puoli 
2️⃣ Lankku soutu x 10/ käsi 
3️⃣ Vuorikiipelijä ristiin x 10/puoli 
4️⃣ Vuorikiipeilijä polvi keskelle, vastakkaiseen- ja saman puolen kyynärpäähän x 5 .

#heidionthegoworkout #workoutvideo #fitspiration #handstand #trainingday #befit #strengthtraining #personaltrainer #fitgirlvideos #fitfam 💪🏼 @esport_aalto 🏡📷 @endorfiinikoukussa

Arkisto