KUUNTELE KEHOASI – HELPOMMIN SANOTTU KUIN TEHTY


 

”Your body is always talking to you… You just have to stop and listen.”

 

 

”Jos kuuntelisin vain kehoani, niin se käskisi aina makaamaan sohvalle, viinilasi käteen ja syömään suklaata! Ei se sano, että lähde tuonne tuuleen ja tuiskuun urheilemaan, kun tässä sohvalla on paljon mukavempaa”. 

 

”Kuuntele kehoasi, se kyllä kertoo”, kuulee usein sanottavanMutta miksi se on välillä niin kauhean vaikeaa?!?! Eikö kehon kuuntelemisen tarkoitus ole viedä kohti hyvinvointia, ei sohvalle suklaalevyn kanssa? Mitäs, jos se keho kertoo aina jäämään sohvalle, tai ei kerro yhtään mitään…

 

Usein se keho kyllä kertoo, mutta mieli yrittää ohjailla meitä tekemään asioita, jotta pääsisimme mahdollisimman helpolla. Työpäivän jälkeen olo voi monesti olla väsynyt ja saamaton, mutta uskon, että useimpina päivinä pienikin liike tekee hyvää. Harva on myöhemmin harmittellut sitä, että on lähtenyt liikkeelle. Jos liikkeelle lähteminen on hankalaa, päätä lähteä vain hetkeksi. Jos vartin jälkeen ei edelleenkään jaksa, olet ehkä oikeasti levon tarpeessa.

 

 

LIIKUNNAN AVULLA RYHTIÄ PÄIVÄÄN

 

Keho kaipaa liikettä, sillä ihminen on luotu liikkumaan. Liikunnan ei tarvitse olla varsinaista treenaamista, vaan kaikenlainen liikunta ja liike on ihmiselle hyväksi. Näin talvella lumitöiden tekokin on oikein hyvää liikuntaa! Yksi tykkää liikkua tavoitteellisesti, toinen enemmän fiiliksellä.

 

Liikkeelle lähtemistä helpottaa ennakoiminen ja omien liikuntahetkien kalenteriin merkkaaminen. Suunniteltu treeni tuo päivään ryhdin, jonka ympärille alkaa muodostamaan muutenkin parempia valintoja päivän aikana. Jos esimerkiksi treeni on työpäivän jälkeen, miettii jo päivällä, mitä olisi hyvä syödä lounaaksi, jotta jaksaa treenata. Pitääkö ennakoida ja ottaa välipala työpaikalle mukaan. Jos taas treenit vetää aamulla ennen työpäivää, miettii ehkä jo illalla menevänsä ajoissa nukkumaan, jotta jaksaa aamulla herätä aikaisin.

 

Yksi valinta kohti omaa hyvinvointia onkin pian johtanut moneen muuhunkin hyvään valintaan. Ja sitä kautta oppii pikku hiljaa tunnistamaan, mitä keho milloinkin kaipaa. Joskus se on kova treeni urku auki, toisinaan taas makoilua sohvalla.

 

Keho kaipaa liikunnan ohella tietenkin myös kehonhuoltoa ja lepoa. Etenkin kiireisimpinä ja stressaavimpina aikoina on hyvä ottaa iisimmin treenien suhteen. Täysin sohvaperunaksi ei ainakaan joka päivä kannata jäädä, vaan suosi matalatempoisia liikuntamuotoja kuten kävelylenkkejä, joogaa ja venyttelyä- jos mahdollista, hyödynnä työmatkat liikkumiseen.

 

 

Maanantai aamuna olin suunnitellut lähteväni harvinaisen lyhyen työpäivän (vain kolme ohjausta) jälkeen hiihtämään. Olin aamulla energiaa täynnä, mutta päivän edetessä aloin tuntea itseni melko väsyneeksi. Takana oli työntäytteinen hyvinvointiviikonloppu Långvikissa, joka alkoi tuntua väsymyksenä vasta näin maanantaina. Viimeisen ohjauksen jälkeen oli jo kauhea nälkä ja luntakin satoi vaakasuoraan. Kirpputoripöytäkin odotti tsekkausta. Hiihtolenkki vaihtui lumitöihin ja kotona rentoutumiseen.

 

Nyt on muuten lunta tullut niin paljon, että autolla liikkuminen ja parkkipaikan löytäminen on hankalaa. Kadulla näkee paljon myös autoja, jotka ovat hautautuneet lumihankien alle. Suosittelenkin kerrostaloasukkaitakin ottamaan kolan käteen ja lumitöihin! Ei tarvitse lähteä salille, kun lihaskuntotreenin saa tehtyä omassa pihassa, raittiissa ilmassa.

 

 

 

Eilen ajoin aamusta Hämeenlinnaan tiimipalaveriin (tulen kertomaan tästä työkuviosta myöhemmin). Päivä alkoi reippailulla, jonka jälkeen palaveerasimme Aulangon kylpylällä viisi tuntia. Aika meni nopeasti, mutta päivän istumisen jälkeen oli ihana lähteä hiihtämään Aulangon maastoihin, ja vielä yhdessä lapsuuden hiihtoystävän kanssa. Ihana luminen taikametsä!

 

Niin se menee, kun oppii vaimentamaan mielen äänen, on helpompi kuunnella, mitä keho oikeasti kertoo- joskus se tosiaan on hyötyliikuntaa tai täyslepoa sohvalla maaten, toisinaan taas hikitreeni. Kehonkuuntelu ei ole helppoa, anna sillekin aikaa ja etene pienin askelin. Työpäivän jälkeen ja mahdollisen nuupahduksen iskiessä kysy itseltäsi olenko oikeasti väsynyt vai kaipaako keho sittenkin liikettä.

 

 

Mind. a beautiful servant, a dangerous master. -Osho 

 

Jos tänään kaipaat sohvan sijaan liikettä, tule Paloheinään testaamaan Atomicin & Salomonin suksia. Illan aikana pääset testaamaan molempien merkkien skinejä eli karvapohjasuksia, sekä luistelusuksia. Testisuksia löytyy kaikentasoisille hiihtäjille, vasta-alkajista aktiivihiihtäjiin. Olen itsekin paikalla antamassa hyviä suksi- hiihtovinkkejä klo 18 eteenpäin 🙂

 

 

ATOMIC & SALOMON SUKSITESTI-ILTA

 

Aika: Keskiviikko 30.1.2019 klo 17-20

Paikka: Paloheinä

Arvomme tapahtumaan osallistuneiden kesken yhden osallistumisoikeuden 16.3.2019 järjestettävään Vuokattihiihtoon. Arvomme myös maaliskuussa kaikkien kauden 2019 suksitesteihin osallistuneiden kesken Salomon RC Skin sukset + siteet!

 

Heidi xoxo

 

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

🌸 Back in bizz after holidays & #postrun garden #homeworkout with elastic band 🌸 30 sec each & 15 sec rest between, 2-3 rounds .

Sykkeet nousevat mukavasti kokonaisvaltaisissa lihaskuntotreeneissä 😅💪🏼 Nappaa tästä talteen kumpparijumppa- tehokasta! Saman treenin voit tietysti tehdä kehonpainollakin 🔥 .

Kumppari kulkee kevyen painonsa ansiosta kätevästi mukana matkoillakin. Ei uskoisi, kuinka hyvän vastuksen näinkin ”viattoman näköisellä” kapistuksesta saa kotitreeneihin. Kumppareita on eri vahvuuksia. Ota alkuun mieluummin kevyempi ja pidä huoli, että liikeradat pysyvät oikeina ja tarpeeksi isoina. Onko sulla jo kumppari käytössä? .

1️⃣ Jalan nosto vuorotellen nelinkontin 
2️⃣ Kyykky- askellus (kapea & leveä) 
3️⃣ Lankussa jalkojen avaus sivulle & punnerrus 
4️⃣ Askelkyykky taakse joustolla (vain lyhyt askel taakse) 
5️⃣ Vuorikiipeilijä (hidas) .

Nyt töihin! Oikein aurinkoista tiistaita ☀️☀️☀️ .

#heidionthegoworkout #trainingday #workoutmotivation #workoutvideo #kotitreeni #fitspiration #outdoors #fitgirlvideos #befit #fitmum #personaltrainer #suunto9 #runnergirl #runningmotivation #runrunrun
Life is good in the sun ☀️😎 Recharging my vitamin D storage ✌️ -

#lifeisgood❤️ #sunkissed #vitaminsun #eastervibes #chillout #sitbackandrelax
Morning run bliss... and these doorsteps 🌸👌 .

Aamuissa on jotain ainutlaatuista taikaa, ainakin näin aamuvirkun mielestä. Blogiin kirjoitin aamulenkkeilystä, Lontoon kaduista, metsistä ja laitoinpa sinne hotellivinkinkin. Juoksetko sinä mieluummin urbaanissa maisemissa vai metsässä? .

#morningrun #runnergirl #streetsoflondon #morningvibes #runningmotivation #runrunrun #iloverunning #aamulenkki #uusipostausblogissa #worldtraveler #expandyourplayground
🐰🐣 Easter whole body workout 🐣🐰 .

Tästä lähtee- supertehokas kotitreeni 🔥 Helppo tehdä missä vain. Mä tein aikaa vastaan- 40 sec työosuus, 20 sec palautuksilla. Vedin kolme kierrosta molempia pattereita, ilman pidempiä palautuksia kierrosten välissä. Tein ensin kokonaan patteri 1:sen (3 kierrosta) ja sen jälkeen kakkosen. Kakkospatterin askelkyykyt ja kyykyt joustoilla on aika killerit- ja siihen vielä hypyt päälle 😅💪🏼 Kyykkyhypyt voit tehdä ilman porrastakin. .

Ota jumppamatto ulos ja nauti samalla kivasta kevätpäivästä treenaillen (täällä tuntuu ihan jo kesältä ja pitkät trikoot on jo liikaa!) Kiva, jos tykkäät ❤️ ja muista tallentaa- silloin löydät treenit kätevästi 💪🏼 .

PATTERI 1 
1️⃣ Kyykky & kierto 
2️⃣ Kyykky & potku taakse 
3️⃣ Vuorikiipeilijä x 4 & Commando .

PATTERI 2 
1️⃣ Askelkyykky taakse joustolla (molemmat jalat)
2️⃣ Kyykky joustolla & Lankku & Punnerrus 
3️⃣ Kyykkyhyppy .

Jee!! Kivoja treenejä ja leppoisaa loppupäivää treenin jälkeen. Eikö oo kiva, kun lomalla ehtii mm. treenata. Mä ainakin tykkään ❤️ .

#heidionthegoworkout #trainingday #workoutvideo #fitgirlvideos #fitstagram #workoutmotivation #kotitreeni #homeworkout #fitmum #noexcuses #holidayworkout #lomatreeni
When you love what you already have, you have everything you need ❤️ .

Oikein aurinkoista pääsiäistä ☀️🌸🐣
Täällä suunnitelmissa lenkkeilyä, istuskelua takapihalla ja ihan vaan chillailua. Aion lukea ”Kymmenen Unelmaani” loppuun ja todennäköisesti syödä pari suklaamunaa. (Toin tuliaisiksi 12 mignon munaa, ehkä yksi niistä liikenee mullekin 🤪) Ja huomenna me grillataan!  #everythingineed .

Näin lomalla on muuten mukava treenata, kun meininki muuten on todella leppoisaa. Treenit ja lepo ihan täydellisessä balanssissa, ja olo sen mukainen 🌼👌 Aiotko sä treenata nyt pääsiäislomalla? .

#happyeaster #london🇬🇧 #handstand #trainingday #workoutmotivation #runnergirl #runspo #juoksu #runningmotivation #activeliving #fitspiration #fitchick
Exploring the beautiful Wormley Wood 🌳🌼🐿🐾 .

Aivan ihana satumetsä löytyy vain puolisen tunnin ajomatkan päässä Lontoon keskustasta. Kävin äsken juoksemassa rennon kympin. Reitti lähtee melkein tästä pihasta- ihan parasta. Mukava tutustua uusiin paikkoihin ja lenkkimaastoihin, vaikka välillä on aivan ulkona kartalta eikä maisemissa näy ristin sielua... .

Lenkin lopussa jäin tekemään erilaisia askelkyykky- variaatioita. Etenkin poluilla juostessa liikesuunnat vaihtelevat ja liike on harvoin suoraviivaista. Swaippaa vasemmalle ja tallenna liikkeet, jotka on helppo tehdä niin kotona kuin lenkkipolulla 🌳🐿 .

1️⃣ Kyykky & kierto (haastaa samalla tasapainoa)
2️⃣ Askelkyykky ristiin ja sivulle
3️⃣ Yhden jalan maastaveto & askelkyykky taakse
4️⃣ Askelkyykky eteen ja taakse tuplajoustolla 
5️⃣ Liikkuvat askelkyykyt kierroilla .

P.S Täällä Lontoossa taitaa olla tällä hetkellä yli +20 lämmintä- pitkissä trikoissa ja paidassa tuli NIIN kuuma 😅☀️ Huh, mut hei ihanaa, ihan kesäinen fiilis. Nyt kirja käteen ja takapihalle nauttimaan auringosta ☀️📚😎 .

#heidionthegoworkout #trailrunning #trail #polkujuoksu #explorer #nature_good #nature_brilliance #outdoors #workoutvideo #workoutmotivation #fitgirlvideos
Kaupallinen yhteistyö @pauligfi ☕️ . ”Lenkille vai kahville?” On yleisin viesti, kun Elinan @endorfiinikoukussa kanssa sovimme treffejä. Usein tapaamme ensin salilla tai lenkkipolulla, mutta monesti jutut jatkuvat vielä kahvikupin äärellä. Niin lenkillä kuin kahvikupin äärellä, on mukava vaihtaa kuulumisia. Silloin on helppo keskittyä hetkeen ja tuntuu, että muut kiireet unohtuvat kuin itsestään. .

Muutama viikko sitten vietimme Elinan kanssa ihanan lauantai-aamun brunssin merkeissä. Valmistin briellä ja mansikoilla täytettyjä croissantteja, kikhernemunakasta sekä mansikkaista smoothieta. Samalla maistelimme Pauligin uusia Origins Blend- kahvimakuja- intensiivistä ja mausteista Indonesiaa sekä pähkinäistä Colombiaa. .

Origins Blend- kahvimakuja on neljä erilaista. Profiilista löytyy linkki, josta pääset tutkimaan muita kahvimakuja ☕️ Käy kurkkaamassa myös Elinan @endorfiinikoukussa fiidistä meidän aamun hetkiä 💫 .
#tietystipauligin #originsblend
🌸 Postikortteja Pariisista 🌸 .

Uusi postaus blogissa, josta löytyvät suosikki paikkani Pariisissa sekä mm. tämän hotellin tiedot 🌸 .

Olenko muuten kertonut, että opiskelin aikoinaan Pariisissa vuoden ranskaa! Ja kielitaitoa vahvistaakseni tein töitä mm. ranskalaisessa alusvaatekaupassa- ihanat Christian Dior, La Perla ja Eres tulivat tutuiksi jo silloin 🌸 Töissä piti käyttää vähintään 10cm korkoja eli lenkkareiden lisäksi viihdyn edelleen myös korkkareissa 👠💫 .

#paris🇫🇷 #uusipostausblogissa #worldtraveler #expandyourplayground #travelholic #travelbloggers #jadoreparis #parisianstyle #mystyle #hotelpeyrisopera
6.45pm and finally some real food after breakfast @goodlifeeatery 🥗💚 .

Huh, kylläpä on vaan väsynyt olo. Eilinen matkustaminen (aikainen aamulento ja myöhäinen iltalento) veivät mehut. Tänään taas on mennyt koko päivä sairaalalla pojan toista leikkausta jännittäessä, joka meni muuten hyvin ❤️ Happihyppelyn sain leikkauksen aikana, hotellille tsekatessa (ja onneksi kipaisin aamulla kevyellä aamulenkillä- liikunnasta saa ihan älyttömästi energiaa vetämättömään oloon!). Huomenna, kun päästään kotiin, istutaan todennäköisesti koko päivä sohvalla leffoja katsellen. Ihan super, ja samalla saadaan vaihtaa kunnolla taas kuulumiset (poikakaan ei pääse jalka paketissa äitiä ja miljoonia kysymyksiä karkuun 😅) .

Parasta oli päivän päätteeksi, ja vielä aivan sattumalta, löytää terveellinen ruokapaikka. The Good Life Eateryn ”Good Life Salad” avocadolla oli just se, mitä tähän hetkeen kaipasin 👌 .

#london #goodlifeeatery #eatwell #veganfood #sotired #longday #foodporn #eatclean #foodheaven

Arkisto