MINILOMA LEVILLÄ


 

 

Etelä Suomessa alkoi tällä viikolla hiihtoloma! Oma lomani typistyi pidennettyyn viikonloppuun, mutta kalenteri näyttää mukavan rennolta useimpien treenattavieni lomaillessa. Hieman rauhallisempi tahti tuleekin tarpeeseen, sillä viimeiset viikot ovat töiden kanssa matkusteluineen olleet melko rankkoja. Tahti ei juurikaan tule kevään myötä rauhoittumaan ja siksi aion tällä viikolla ottaa rennommin- nukkua ja levätä. 

 

Balance is the key to everything. What we do, think, say, eat, feel, they all require awareness and through this awareness we can grow. 

 

Levin reissu oli aivan ihana- ulkoilua & monipuolista liikuntaa, mutta myös ihan vain rentoilua ystävien kesken. Levi on minulle jo ennestään tuttu paikka, mutta aina löytyy uusia kivoja juttuja ja tekemistä. Itse en juurikaan viihdy Levin huvituksissa ja hulinoissa, vaan mieluummin vietän aikaa omassa porukassa ja ulkoaktiviteeteissä. Tähän postaukseen kokosin omat vinkkini Leville matkaavalle.

 

LASKETTELUA & LAUTAILUA

 

Ensimmäisestä lautailukokemuksestani kirjoitinkin jo edellisessä postauksessa. Ennen hiihtolomien alkua olivat rinteet vielä sen verran tyhjiä, että aloittelijankin oli helppo rauhassa harjoitella ja tutustua uuteen lajiin. South Pointin rinteet ovat sopivan loivia ja viereisessä ilmaisessa lasten rinteessä oli mukava ottaa ensi kosketukset. Tarjolla olisi ollut myös opetusta, mutta sinnikkäästi opettelin itsekseni. Hyviä vinkkejä sain aiemmin lautailleilta ystäviltäni, joilta sain välineetkin lainaksi.

 

Aurinko paistoi lämpimästi koko viikonlopun ajan ja Sivakan terassilla tarkeni nautiskella kuumaa kaakaota laskujen välissä. Breikit tekivät hyvää myös jaloille- enpä olisi uskonut, kuinka tulessa etenkin etureidet olivat. Maanantai ja tiistai menivätkin levätessä.

 

 

MOOTTORIKELKKAILUA

 

Jos lautailu oli uusi kokemus, niin sitä oli myös moottorikelkkailu. Vuokrasimme kelkat Enonveneestä, joka sijaitsee aivan Levin keskustan tuntumassa. Kelkan vuokrauksen yhteydessä saimme päälle lainahaalarit, kypärät (+alumyssy) ja ajokengät. Vaatetta oli juuri sopivasti eikä ajaessa ollut ainakaan kylmä. Aamuinen tuuli ja pilvisyys vaihtui matkan taittuessa auringonpaisteeseen.

 

Lähdimme liikkeelle heti aamusta, mikä olikin hyvä ratkaisu, sillä usein ajoreitit ovat heti aamusta ajetut ja paremmassa kunnossa kuin iltapäivällä. Enonveneellä olisi ollut tarjolla järjestettyjä safareita, mutta tällä kertaa teimme oman ”safarin”. Ajoimme mm. Levitunturin huipun kautta Tuikkuun kahville sekä Hanhipirtille munkeille. Reitti-aplikaation kautta oli helppo varmistaa oikea reitti ja sieltä löytyi myös tietoa, milloin reitit oli viimeksi ajettu.

 

Mukava uusi kokemus tämäkin, ja yllättävän raskasta! Ihan sai käyttää etenkin keskivartalon lihaksia tässäkin.

 

 

MURTSIKKAA- KÄTKÄNKIERROS & ISO PORO

 

Yleensä odotan Lapin reissuilta eniten pitkiä hiihtolenkkejä pitkin tuntureita, mutta koska talvi on ollut tänä vuonna erinomainen täällä pääkaupunkiseudullakin, niin tällä reissulla jätin hiihtolenkit vähemmälle ja keskityin juttuihin, joita ei kotona tule tehtyä.

 

Ei kuitenkaan Lapin reissua ilman yhtään hiihtolenkkiä. Aamupäiväisellä moottorikelkkaretkellä huomasin vilkuilevani viereisiä latuja ja taakse jäävää Kätkäntunturia. Hanhipirtillä oli samaan aikaan hiihtäjä munkkitauolla, ja kaihoisasti katselin pirtiltä lähteviä latuja. Moottorikelkkailun jälkeen vedinkinkin heti sukset jalkaan ja suuntasin melkein mökin edestä lähteviltä laduilta kohti Levikeskusta ja Isoa Poroa. Aikaa oli sen verran rajoitetusti (lupasin viedä lenkin päätteeksi muun seurueen suksille), että retkihiihdot ja Kätkätunturi saivat odottaa seuraavaan kertaan- onpahan heti jo syy uuteen reissuun 😉

 

Levikeskukselta lähtee paljon eripituisia hiihtoreittejä, aina reilun kilometrin pituisesta Mini Porosta 19 kilometrin pituiseen Levin kierrokseen. Maastot ovat vaihtelevat reitillä kuin reitillä, mutta tuosta Mini Porosta on aloittelijankin helppo lähteä liikkeelle. Retkihiihtäjän kannattaa lähteä Katkätunturin kierrokselle ja ottaa vaikkapa omat eväät mukaan. Salomonin juoksureppu, Agile 12, oli tälläkin reissulla aivan ehdoton. Reppu selässä lautailin, hiihdin ja moottorikelkkailin, sillä se istuu selkään erinomaisesti lajissa kuin lajissa ja sinne mahtuu juuri sopivasti tavaraa.

 

 

KÄTKÄN KOTA 

 

Mini lomilla on parasta, kun ainakin osan ruokailuista saa ulkoistettua. Aamuisin söimme mökillä isomman brunssin, jonka voimin jaksoi pitkälle iltapäivään. Rinnekahviloissa ja mökillä taas söimme päivällä jotain pientä. Lauantai-iltana testasimme Kätkän Kodan, joka oli varattu vain omalle seurueellemme. Saimme esittää kokille toivomuksia, mutta illan menu oli kaikille yllätys. Ihanan tunnelmallinen paikka ja parasta juuri se, että saimme olla paikalla vain omalla porukalla.

 

Alkupalaksi tarjoiltiin lohikeittoa- ei kuitenkaan ihan mikään perinteinen, vaan lautasella olevien lohipalojen päälle kokki kaatoi erikseen kermaisen liemen. Taivaallisen hyvää! Pääruuaksi oli lohta ja poron ulkofilettä sekä perunamuussia ja myskikurpitsaa. Tämäkin oli superhyvää ja annoskoko todella reilu. Melkein puolet jäi syömättä, mutta onneksi oli joukossa meganälkäisiä seuralaisia 🙂 Aina on kuitenkin tilaa jälkiruualle- illallisen kruunasi lettu suklaamousella sekä pannukahvi.

 

Jos haluat testata jotain hieman erilaisempaa ja tunnelmallista, niin suosittelen ehdottomasti testaamaan Kätkän Kotaa. Levi keskuksessa taas kannattaa suunnata King Crab Houseen. Alkuruuaksi suosittelen jakamaan Arktiset maut-lajitelman ja pääruuaksi Kuningasrapua aasialaisessa chili-kookoskastikkeella vihersalaatilla ja puikulaperunoilla. Jos tilaa on vielä jälkiruualle niin suklaata & jäätelöä kahdelle on aivan täydellinen kruunaamaan upean illan.

 

 

Joko siellä on lomat alkaneet? Suuntaatko aurinkoon vai lumille? Vai vietätkö lomaa kotona? Hyviä vaihtoehtoja kaikki- nauti, mitä ikinä teetkin!

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Happiness comes from your own actions- and actually very little is needed to make a happy life; it is all within yourself in your way of thinking ❤️ .

Näinhän se on, onnellisuus lähtee omista ajatuksista ja tavoista toimia... sitten se kaikki muu on superia extraa ❤️ #parastajustnyt Aamiainen sängyssä, miksei! ☕️📰 .

#breakfastideas #breakfastinbed #lazymorning #takeabreak #homesweethome #quotesaboutlife #makeyourownhappiness #happylife
Kevään merkki on myös pian alkavat Tuomiokirkon porrastreenit 💪🏼🏛🍑🔥 Infoa tulossa pian, mutta laitahan viestiä dm:n kautta jos kiinnostuit jo nyt. Ihan kamalan kivaa treeniä, jota harvemmin tulee yksin vedettyä 🤜💥🤛 .

Tässä jo hieman fiilistelyä ja vinkkejä omiin treeneihin! Paina ❤️ tallenna ja tägää kaveri, jonka haluat haastaa myös portaisiin 💪🏼💪🏼 .

1️⃣ Sivukyykyt 
2️⃣ Askelkyykyt 
3️⃣ Kyykkyaskellus (tee molemmat jalat)
4️⃣ Sivuttain lankut (molemmat kyljet edellä)
5️⃣ Rapu
6️⃣ Hypyt (1-2 porrasta väliin riippuen portaiden syvyydestä) .

#heidionthegoworkout #trainingday #fitnessfun #functionalfitness #workoutvideo #fitstagram #stairworkout #porrastreeni #justdoit 📷 @hansuseppala
No hello, maailman onnellisin kansa ☀️🇫🇮 Täällä yksi onnellinen työmatkajuoksija nauttii auringosta ja sulista kaduista- sekä ystävä/treenattavan kanssa nautitusta aamiaisesta. Oi oi oi, ihana aamu ☀️ #parastajustnyt .

Ulkoilu, siitä saan energiaa tähän hektiseen elämänvaiheeseen (blogissa muutama muu juttu!). Ja se on myös yksi asia muiden joukossa, mikä vaikuttaa onnellisuuteeni. Onnellisuus tulee pienistä arkisista asioista, joita harmittavan usein pidämme itsestäänselvyyksinä. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi juuri nyt? ❤️ .

P.S @synlabsuomi arvonnassa onnetar suosi @a.niku 🎉🎊 Kiitos kaikille osallistumisesta! 😘 .

#runnergirl #runspo #runrunrun #runforlife #mylife #työmatka #juoksu #onehappyrunner #outdoors
After traveling nothing feels better than a little exercise 💪🏼✨ .

Ai, että teki liike eilisen matkustuspäivän jälkeen hyvää. Tiistain kuulatunnit 💪🏼💥💪🏼💥 .

Alla muutamat moovit. Työosuus 45sec, palautus liikkeiden välissä ja siirtyminen seuraavaan liikkeeseen 15sec. 3 kierrosta 💪🏼💥 (kierrosten välissä 45 sec palautus) Paina ❤️ ja tallenna! .

1️⃣ Kyykky & Hauiskääntö
2️⃣ Askelkyykky ristiin
3️⃣ Vuorikiipeilijä & Punnerrus 
4️⃣ Yhden jalan maastaveto & kyykky (tee molemmat puolet)
5️⃣ Burpee Commando .

Blogiin kirjoitin, mistä saan energiaa tässä hieman hektisemmän ajanjakson keskellä. Se perusarjen pyörittäminen kotonakin, kun on välillä jo melkoista taiteilua. Linkki blogiin biossa ☝️ Kivaa päivää 😘 .

#heidionthegoworkout #trainingday #fitspiration #fitstagram #kettlebellworkout #kotitreeni #homeworkout #justdoit #worldtraveler #feelfinnair
The time between goodbye and hello #feelfinnair ✈️☕️💻 .

Lyhyt, mutta sitäkin antoisampi reissu ✨✨✨ .

#worldtraveler #abovetheclouds #travellingthroughtheworld #london #cityview #adventurer #onthego
MONDAY morning in London ☕️☀️ .

Uusimmassa  @ilona_iltalehti (verkkolehdessä) mun haastattelu @lifenessbykrista tapahtuman #bungypump vastussauvatreenistä ja sauvakävelystä ylipäätään. Käy lukemassa. Onko vastussauvat sulle tutut? .

#london #goodmorningpost #worldtraveler #runnergirl #activeliving #runspo #runningmotivation
☀️ARVONTA ☀️ Viekää minut sinne, missä aurinko paistaa... Sain muutama viikko sitten kutsun @synlabsuomi verikokeisiin. Valitsemassani Liikkujan tutkimuspaketiin, joka antaa katsauksen elimistön yleisestä terveydentilasta ja arvioi mm. immuunijärjestelmän vahvuutta sekä energiavarastoja. Kokonaiskuva näytti oikein hyvältä, mutta muutamat seikat yllättivät... lue blogista lisää! .

Moni ajattelee edelleen, että verikokeissa käydään vasta siinä vaiheessa, kun olo on jo jostain syystä huono tai silloin, kun sairaus on iskenyt jo päälle. Laboratorioarvot ja sen kautta oman terveydentilan tiedostaminen ovat kuitenkin myös yksi osa hyvinvointia. Ennakoinnin avulla voidaan ennaltaehkäistä mahdollisia puutostiloja ja sitä kautta vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Jokainen varmasti sairastaa joskus, mutta sairauden hoidon sijaan olisi hyvä keskittyä terveyden huoltoon, ennaltaehkäisyyn. Moneen asiaan, kun voimme vaikuttaa omilla päivittäisillä valinnoillamme. .

Ilokseni saan arpoa teidän seuraajien kesken yhden @synlabsuomi tutkimuspaketin... . ☀️Seuraa @synlabsuomi & @heidionthego ☀️ Paina ❤️ ja kommentoi tähän kuvaan tiistaihin 18.3 klo 21 mennessä, minkä alla olevista paketeista haluaisit ja miksi?
🏃🏻‍♀️Liikkujan tutkimuspaketti ❤️Terveystarkastuspaketti 😴Anemiapaketti .

#sunshine_and_shorelines #arvonta #synlab #wellnessjourney #healthiswealth #healthcare
Couldn’t decide, yoga or run, so I did both 🏃🏻‍♀️🧘🏻‍♀️ .

Viikon toinen oma sykettä nostava treeni. Kevyt viikko treenien osalta, mutta ai että teki hyvää. Ja mä itseasiassa tykkään juosta vesisateessa 🌧 .

Viimeiset pari kuukautta ovat olleet niin kiireisiä töineen ja matkusteluineen (tänäänkin mun pitäisi alkuperäisen suunnitelman mukaan olla Vuokatissa Salomonin työkeikalla), mutta jostain on rauhoitettava ja superkivoillekin jutuille sanottava joskus ei. Ulkoilusta, luonnosta ja unesta mä saan kuitenkin energiaa- ne ovat mun jaksamisen voimavarat, ja tietty ihanat ystävät ❤️ .

Ja hei, testissä mulla tänään @salomonsuomi Sense Ride 2- tosi hyvä tuntuma heti näin ensimmäisen lenkin perusteella. Tässä saattaa olla mun vuorijuoksitossu Aostanlaaksoon 💎 (*tossu saatu) Kivaa lauantaita! Mä  aion ihan vaan chillata loppupäivän ✌️☕️🛋 Mitäs sulla ohjelmassa? .

#salomonrunning #timetoplay #runnergirl #rainydayrun #juoksu #trails #runrunrun #iloverunning #mylife
Katse kohti kevättä 🌸🌸 #timetoplay 🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️ .

Ihan vielä ei juosta näin kesäisillä poluilla, mutta nyt on hyvä aika varmistaa varusteet kuntoon. Olen tänään Go Expo- messuilla  Messukeskuksessa @salomonsuomi osastolla esittelemässä polkujuoksutossuja ja varusteita 👟🎒🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️ Tuu moikkaan! .

#runnergirl #trailrun #trailadventure #outdoors #juoksu #polkujuoksu #runrunrun #iloverunning #naturelove

Arkisto