MINILOMA LEVILLÄ


 

 

Etelä Suomessa alkoi tällä viikolla hiihtoloma! Oma lomani typistyi pidennettyyn viikonloppuun, mutta kalenteri näyttää mukavan rennolta useimpien treenattavieni lomaillessa. Hieman rauhallisempi tahti tuleekin tarpeeseen, sillä viimeiset viikot ovat töiden kanssa matkusteluineen olleet melko rankkoja. Tahti ei juurikaan tule kevään myötä rauhoittumaan ja siksi aion tällä viikolla ottaa rennommin- nukkua ja levätä. 

 

Balance is the key to everything. What we do, think, say, eat, feel, they all require awareness and through this awareness we can grow. 

 

Levin reissu oli aivan ihana- ulkoilua & monipuolista liikuntaa, mutta myös ihan vain rentoilua ystävien kesken. Levi on minulle jo ennestään tuttu paikka, mutta aina löytyy uusia kivoja juttuja ja tekemistä. Itse en juurikaan viihdy Levin huvituksissa ja hulinoissa, vaan mieluummin vietän aikaa omassa porukassa ja ulkoaktiviteeteissä. Tähän postaukseen kokosin omat vinkkini Leville matkaavalle.

 

LASKETTELUA & LAUTAILUA

 

Ensimmäisestä lautailukokemuksestani kirjoitinkin jo edellisessä postauksessa. Ennen hiihtolomien alkua olivat rinteet vielä sen verran tyhjiä, että aloittelijankin oli helppo rauhassa harjoitella ja tutustua uuteen lajiin. South Pointin rinteet ovat sopivan loivia ja viereisessä ilmaisessa lasten rinteessä oli mukava ottaa ensi kosketukset. Tarjolla olisi ollut myös opetusta, mutta sinnikkäästi opettelin itsekseni. Hyviä vinkkejä sain aiemmin lautailleilta ystäviltäni, joilta sain välineetkin lainaksi.

 

Aurinko paistoi lämpimästi koko viikonlopun ajan ja Sivakan terassilla tarkeni nautiskella kuumaa kaakaota laskujen välissä. Breikit tekivät hyvää myös jaloille- enpä olisi uskonut, kuinka tulessa etenkin etureidet olivat. Maanantai ja tiistai menivätkin levätessä.

 

 

MOOTTORIKELKKAILUA

 

Jos lautailu oli uusi kokemus, niin sitä oli myös moottorikelkkailu. Vuokrasimme kelkat Enonveneestä, joka sijaitsee aivan Levin keskustan tuntumassa. Kelkan vuokrauksen yhteydessä saimme päälle lainahaalarit, kypärät (+alumyssy) ja ajokengät. Vaatetta oli juuri sopivasti eikä ajaessa ollut ainakaan kylmä. Aamuinen tuuli ja pilvisyys vaihtui matkan taittuessa auringonpaisteeseen.

 

Lähdimme liikkeelle heti aamusta, mikä olikin hyvä ratkaisu, sillä usein ajoreitit ovat heti aamusta ajetut ja paremmassa kunnossa kuin iltapäivällä. Enonveneellä olisi ollut tarjolla järjestettyjä safareita, mutta tällä kertaa teimme oman ”safarin”. Ajoimme mm. Levitunturin huipun kautta Tuikkuun kahville sekä Hanhipirtille munkeille. Reitti-aplikaation kautta oli helppo varmistaa oikea reitti ja sieltä löytyi myös tietoa, milloin reitit oli viimeksi ajettu.

 

Mukava uusi kokemus tämäkin, ja yllättävän raskasta! Ihan sai käyttää etenkin keskivartalon lihaksia tässäkin.

 

 

MURTSIKKAA- KÄTKÄNKIERROS & ISO PORO

 

Yleensä odotan Lapin reissuilta eniten pitkiä hiihtolenkkejä pitkin tuntureita, mutta koska talvi on ollut tänä vuonna erinomainen täällä pääkaupunkiseudullakin, niin tällä reissulla jätin hiihtolenkit vähemmälle ja keskityin juttuihin, joita ei kotona tule tehtyä.

 

Ei kuitenkaan Lapin reissua ilman yhtään hiihtolenkkiä. Aamupäiväisellä moottorikelkkaretkellä huomasin vilkuilevani viereisiä latuja ja taakse jäävää Kätkäntunturia. Hanhipirtillä oli samaan aikaan hiihtäjä munkkitauolla, ja kaihoisasti katselin pirtiltä lähteviä latuja. Moottorikelkkailun jälkeen vedinkinkin heti sukset jalkaan ja suuntasin melkein mökin edestä lähteviltä laduilta kohti Levikeskusta ja Isoa Poroa. Aikaa oli sen verran rajoitetusti (lupasin viedä lenkin päätteeksi muun seurueen suksille), että retkihiihdot ja Kätkätunturi saivat odottaa seuraavaan kertaan- onpahan heti jo syy uuteen reissuun 😉

 

Levikeskukselta lähtee paljon eripituisia hiihtoreittejä, aina reilun kilometrin pituisesta Mini Porosta 19 kilometrin pituiseen Levin kierrokseen. Maastot ovat vaihtelevat reitillä kuin reitillä, mutta tuosta Mini Porosta on aloittelijankin helppo lähteä liikkeelle. Retkihiihtäjän kannattaa lähteä Katkätunturin kierrokselle ja ottaa vaikkapa omat eväät mukaan. Salomonin juoksureppu, Agile 12, oli tälläkin reissulla aivan ehdoton. Reppu selässä lautailin, hiihdin ja moottorikelkkailin, sillä se istuu selkään erinomaisesti lajissa kuin lajissa ja sinne mahtuu juuri sopivasti tavaraa.

 

 

KÄTKÄN KOTA 

 

Mini lomilla on parasta, kun ainakin osan ruokailuista saa ulkoistettua. Aamuisin söimme mökillä isomman brunssin, jonka voimin jaksoi pitkälle iltapäivään. Rinnekahviloissa ja mökillä taas söimme päivällä jotain pientä. Lauantai-iltana testasimme Kätkän Kodan, joka oli varattu vain omalle seurueellemme. Saimme esittää kokille toivomuksia, mutta illan menu oli kaikille yllätys. Ihanan tunnelmallinen paikka ja parasta juuri se, että saimme olla paikalla vain omalla porukalla.

 

Alkupalaksi tarjoiltiin lohikeittoa- ei kuitenkaan ihan mikään perinteinen, vaan lautasella olevien lohipalojen päälle kokki kaatoi erikseen kermaisen liemen. Taivaallisen hyvää! Pääruuaksi oli lohta ja poron ulkofilettä sekä perunamuussia ja myskikurpitsaa. Tämäkin oli superhyvää ja annoskoko todella reilu. Melkein puolet jäi syömättä, mutta onneksi oli joukossa meganälkäisiä seuralaisia 🙂 Aina on kuitenkin tilaa jälkiruualle- illallisen kruunasi lettu suklaamousella sekä pannukahvi.

 

Jos haluat testata jotain hieman erilaisempaa ja tunnelmallista, niin suosittelen ehdottomasti testaamaan Kätkän Kotaa. Levi keskuksessa taas kannattaa suunnata King Crab Houseen. Alkuruuaksi suosittelen jakamaan Arktiset maut-lajitelman ja pääruuaksi Kuningasrapua aasialaisessa chili-kookoskastikkeella vihersalaatilla ja puikulaperunoilla. Jos tilaa on vielä jälkiruualle niin suklaata & jäätelöä kahdelle on aivan täydellinen kruunaamaan upean illan.

 

 

Joko siellä on lomat alkaneet? Suuntaatko aurinkoon vai lumille? Vai vietätkö lomaa kotona? Hyviä vaihtoehtoja kaikki- nauti, mitä ikinä teetkin!

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Sun is shining in Hanko ☀️ .

Ajelin eilen illalla, synttäreiden päätteeksi vielä tänne Hankoon @lifenessbykrista hyvinvointi-tapahtumaan. Säätiedote lupaili sadetta, mutta taivas on muutamaa pilvihattaraa lukuunottamatta sininen ja aurinko paistaa 🌤 Kohta aloitetaan ulkotreenillä- luvassa mm. juoksutekniikkaa, porrastreeniä ja lihaskuntoa kehonpainolla & kumppareilla 💪🏼💪🏼 Onko sulla tänään treenipäivä? Älä anna sään haitata ulkoilua! .

#hanko #lifenessevents #trainingday #morningglory #sunrises #activeliving #runnergirl #healthiswealth #outdoor #myhappyplace #nogymnoproblem
18 years ago I became a mum ♥️ Love you both to the moon and back @maxitainio @manditainio .

#birthday #motherandson #love #familycomesfirst #celebration #partytime #gratitude #motherslove #fridayvibes
🌲Thursday TRX & my 5 favorite moves 🌲 Squat & Row ~ Golf rotation ~ Back Lunge & Pistol Squat ~ Power Pull ~ Mountain Climber & Push Up .

Tässä mun 5 suosikki TRX-liikettä ja miksi! .
1️⃣ Kyykky & Soutu, tosi hyvä kokonaisvaltainen perusliike, joka mulla usein mukana mm. lämmittelyssä. Astumalla eteenpäin (kohti ankkuria eli kiinnityskohtaa) saa liikkeeseen haastetta ja taaksepäin taas helpotusta.
2️⃣ Golf-kierrot. Aivan ihana liike avaamaan rintarankaa! Tämän liikkeen teen aina 👌
3️⃣ Askelkyykky taakse & pistoolikyykky. Pistoolikyykky on tosi haastava, mutta narujen avulla saan liikeradat puhtaiksi 💪🏼 Askelkyykyt olivat joskus inhokkejani, nykyään suosikkeja! 
4️⃣ Power Pull. Superliike corelle ja ylävartalolle, seuraavana päivänä tietää tehneensä. Jos haluan vielä lisävastusta, otan vapaaseen käteen käsipainon 💪🏼 Liike lisää myös liikkuvuutta- rintarangan kierrot 👌
5️⃣ Vuorikiipeilijä punnerrus. Haaste! Tässä inspiroi just se. .

Mitkä on sun suosikit? Ja tuleeko sulla treenattua lihaskuntoa ulkona? Kivaa päivää ja muista hei tallentaa liikkeet myöhempää treeniä varten 🌸 .

#heidionthegoworkout #trx #trxtraining #outdoors #kotitreeni #homeworkout #fitmom #outdoorgym #nogymnoproblem #fitnessmotivation #workoutvideo #befit #fitgirlvideos #lifehappensoutdoors @trxtraining @trxvideos @trxfinland
Your wings already exist. All you have to do is fly! 🦋 .

Muutama viikko sitten sain mahdollisuuden testata vapaalentoa Kari Traan aamutilaisuudessa kauppakeskus Redin Föönissä- vitsit oli hauskaa! Neljä tuntia meni kuin siivillä, lentämisen lisäksi kun oli mukava jutella kollegoiden ja muiden vaikuttajien kanssa. Kiitos @karitraa @polhemprfinland @fooni_helsinki 🌸🌸🌸 Lue blogista lisää- linkki löytyy biosta ☝️ .

#fly #vapaalentotunneli #uusipostausblogissa #trysomethingnew #fitspiration #superwoman #freelikeabird #alive
Morning swim & stretching 🙏🏼💙 .

Tallenna tästä 5 helppoa liikettä, joiden tekemiseen ei aamulla mene kuin viitisen minuuttia. Mukavan vetreä startti päivään vielä, kun alle kävin uimassa. Vesi ei muuten ole enää ollenkaan kylmää! Joko sinä olet heittänyt talviturkin? .

1️⃣ Selän rullaus 
2️⃣ Mittarimato
3️⃣ Alaspäin katsova koira
4️⃣ Takareisien venytys & selän rullaus
5️⃣ Rintarangan kierrot .

#heidionthegoworkout #kotitreeni #homeworkout #swim #morningglory #fitspiration #yogaeverywhere
”Pidä ajatuksesi myönteisinä, koska ajatuksista tulevat sanat. Pidä sanasi myönteisinä, koska sanoista tulevat teot. Pidä tekosi myönteisinä, koska teoista tulevat tottumukset. Pidä tottumuksesi myönteisinä, koska tottumuksista tulee arvomaailma. Pidä arvomaailmasi myönteisenä, koska arvomaailmastasi tulee kohtalosi” -Mahatma Gandhi ♥️ .

Sain juuri luetuksi aivan ihanan kirjan- Haemin Sunimin ”Asioita, jotka huomaa vasta kun hidastaa”. Ostin kirjan jo jokin aikaa sitten, mutta nyt oli oikea aika tälle kirjalle- ja hieman hidastaa. Aivan ihania ajatelmia, jotka olemme varmasti kuulleet jo monesti aiemmin, mutta joita on hyvä aina silloin tällöin muistuttaa itselle ♥️ .

Onko kirja sinulle tuttu? Tai mitä suosittelet kesälukemiseksi? Loma lähenee ja reissuun haluan ottaa monta kirjaa! Lukeminen menee mulla kausittain, ja nyt on taas lukukausi meneillään 🤓 .

#quotesaboutlife #quotestoinspire #handstand #mindfulness #lifequotes #kirjavinkki #yogaeverywhere #motivationalquotes 📷 @lauraenroth
One happy & sweaty runner after yesterday’s @helsinkicityrun ✌️☀️🏃🏻‍♀️💦 .

Huh hellettä, kyllä tuossa eilisessä kelissä kaikki juoksijat olivat vain voittajia- saavutti tavoitteet tai ei ☀️🏃🏻‍♀️💦 Iso hatunnosto kaikille, mutta etenkin täys- ja tuplamatkan juoksijoille. .

Oma juoksu oli rento, ei vaikea muttei ihan helppokaan. Kuumuus yllätti, niin kuin varmasti monet muutkin. 
Matkalla mieleen nousi kaikenlaisia ajatuksia ja niistä kirjoitin blogiin. Blogissa myös mun juoksutiimiläisten fiiliksistä. Ootte te niin huippuja @drahopelto @s.ohls @lauraohls 🤩😘 .

Miten sulla meni? Vaikuttiko kuumuus? ☀️☀️💦💦 On nämä tapahtumat aina yhtä huikeita! Kiitos @helsinkicityrun & @granosuomi .

#hcr2019 #halfmarathon #finisher #runnergirl #runrunrun #worlderunners #runnersofinstagram #raceday #wedidit #uusipostausblogissa #iloverunning #runningmotivation #worlderunners
Easy like Sunday morning ♥️ .

Ajattelin istua tässä kotiterassilla koko aamupäivän- istuskella rauhassa jalat kaiteella, lukea lehtiä ja kirjoittaa blogiin eilisen fiiliksiä. Eilen en pystynyt juoksun jälkeen syömään juuri mitään (koska kuumuus & kova rasitus), mutta nyt maistuu ruoka! Laitoin uuniin bageleita ja tein kerrosjugurtit, jossa Yosan maustamatonta kauravälipalaa, tuoreita mansikoita, pensasmustikoita, banaania ja vähän granolaa ♥️☕️ Ai, että! Mitä sun aamuun kuuluu? .

#goodmorning #moments #breakfastideas #sundaybreakfast #onmyplate #eatwell #healthiswealth #breakfastgoals #vegetarianrecipes
Let’s go @helsinkicityrun 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️☀️ Good luck to all runners! .

Täällä ollaan jo ihan valmiina starttiin- sisäinen kello ja verhon välistä pilkottava aurinko herättivät jo ennen kuutta ☀️☀️ Juoksufiilis on katossa, vaikka takana onkin tiivis työputki ja kotona remppa. Keventelyviikko omista treeneistä, mutta muuten rasitus on kyllä ollut melko kova. Eilen illalla nukahdinkin vain vähän ysin jälkeen sohvalle. Sen ansiosta takana hyvät yöunet- pääsiskö jo juoksemaan!! .

Moni on kysellyt, mikä mun aikatavoite on, mutta tähän juoksuun en ole asettanut ajallisia tavoitteita- en tiedä yhtään, mikä on edes päivän kunto! Suunnitelmissa on juosta kiihtyvä VK eli noin 15-16 kilometriin asti 150-165 sykkeillä ja siitä sitten loppu fiiliksellä reippaammin, jos paukkuja riittää. 🏃🏻‍♀️☀️ .

Ilma tulee olemaan kuuma, eli juoksen shortseissa ja ohuessa t-paidassa, ja samaa suosittelen teille muillekin juoksijoille! Juostessa tulee TOSI kuuma ☀️💦 Muista riittävä nesteytys ja juomapisteillä kannattaa vettä kaataa myös suoraan päälle- ihana viilennys. Aion juosta juoksuliivin selässä, että voin juoda silloin, kun siltä tuntuu 👌 .

Tsempit hei kaikille juoksijoille #yourock Nauttikaa tapahtumasta ja juoksun ilosta. Tehdään yhdessä päivästä ikimuistoinen 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️☀️ Ja hei, kuka muu mukana? Ja millä matkalla? 💪🏼💪🏼 .

#helsinkicityrun #halfmarathon #runnergirl #raceday #runrunrun #iloverunning #hcr2019 #letsdoit #juoksu #runningmotivation #runnerslife #worlderunners

Arkisto