HUHTIKUU- LADULTA JUOKSUPOLUILLE


 

 

Kylläpä yllätyin viime viikolla, kuinka hyvässä kunnossa ladut vielä Oittaalla ovat. Helsingin katukuva pääsi kyllä täysin huijaamaan jopa minua! Olin vienyt sukset jo parisen viikkoa sitten vintille, kunnes viime tiistaina päätin ennen Nuuksio-työpäivääni pysähtyä Oittaalla. Mukaan otin varmuuden vuoksi polkujuoksutossut, jos ladut olisivatkin pian olleet jo menneen talven lumia. Ja, mitä vielä, baanat olivat huippukunnossa ja kilometrejä kertyi huomaamatta! Aurinko paistoi, suksi luisti ja tuntui kuin olisin vähintäänkin Lapissa nautiskelemassa keväthangista. Ei ihme, että paikalla oli hiihtäjiä aivan kuin hiihtolomalla.

 

Hiihtolenkin jälkeen jäin syömään terassille kotona tehtyjä eväitä, halloumi, avocado, hummus, kurkku, salaatti bagelia, ja jutustelin kanssa hiihtäjän kanssa. Terassille ei käynyt tuulen virekään ja mittari näytti auringossa jopa pariakymmentä. Ai, että kyllä tekevät pienet asiat ihmisen onnelliseksi.

 

Eilen kävin heittämässä todennäköisesti tämän kauden viimeisen hiihtolenkin ja hyvillä mielin vein sukset varastoon. Oittaalla pääsee edelleen kiertämään kolmosta, ei tosiaan uskoisi! Talvi onkin ollut erinomainen ja pitkä näin hiihtäjän näkökulmasta, vaikken aivan hiihtotavoitteeseeni päässytkään. Mahtavaa, että meillä on neljä vuodenaikaa, joissa jokaisessa on omat parhaat puolensa. Vaihtuvat vuodenajat pitävät treenitkin monipuolisina. Näin talven jälkeen olen aivan innoissani taas juoksusta, vaikken lenkkareita laittanut naulaan talvellakaan. Uudet juoksutossut odottavat testaajaa ja muutama juoksuprojektikin on edessä, kivaa!

 

 

 

Juuri nyt minua houkuttelee aamulenkeille valoisat aamut. Mikäpä parempi aloitus päivälle kuin pieni happihyppely heti aamutuimaan? Seurasaari on oma suosikkipaikkani, ja koko saaren kiertävä reitti on muutamaa jäistä kohtaa aivan sula. Aina ei ole mahdollisuutta lähteä metsään, mutta Seurasaaren rantoja kiertäviä polkuja juoksennellessa pääsee samaan ”metsäfiilikseen”. Toinen suosikkireittini on Laajalahden kierros, jonka alusta koostuu niin asvaltista, metsäpoluista, hiekkateistä kuin pitkospuista. Erilaiset alustat tuovat vaihtelevuutta ja esimerkiksi polut ovat jalkaystävällisempiä kuin kova asvaltti.

 

Aamulenkkieni yhteydessä teen usein myös liikkuvuusharjoitteita- erilaisia liikkuvia askelkyykkyvariaatioita, rullauksia, rintarangan kiertoja, dynaamisia painonsiirtoja ja venytyksiä lonkankoukistajille. Huomaan nimittäin, että juoksulenkkien lisääntyminen, sekä määrällisesti että ajallisesti, on saanut kehoni melko tukkoon. Yhtään ei tietenkään auta se, että olen talven aikana päässyt laiminlyömään sitä tärkeintä, eli kehonhuoltoa.

 

Pari viikkoa sitten otin päivittäiset venyttelyt takaisin rutiineihini, ja keho tuntuu näinkin lyhyen ajan jälkeen taas jo huomattavasti vetreämmältä. Instagramissani heitin teillekin venyttelyhaasteen, ja videoiden avulla motivoin teitäkin ottamaan venyttelyt ja kehonhuollon osaksi harjoittelua- edes muutaman kerran viikossa tai muutaman minuutin päivässä. Aseta itsellesi realistinen tavoite ja aloita vaikkapa muutamasta liikkeestä- pikku hiljaa huomaat, kuinka venyttelykin alkaa tuntua mukavalta ja keho elastisemmalta.

 

Omien venyttelysessioiden ja kehonhuollon lisäksi varasin sarjahoidot hierontaan. Art Fysion fyssari/hieroja Joni Honkaniemi on todella hyvä, ja jo muutaman hoitokerran jälkeen keho tuntuu huomattavasti vetreämmältä. Mutta, miksi sitä varaa hierontaankin ajan aina vasta siinä vaiheessa, kun paikat ovat jo jumissa? Tässäkin olisi hyvä muistaa ennaltaehkäisy, etenkin jos on taipuvainen vaikkapa hartiaseudun jumeille.

 

 

 

 

Oikein reipasta keskiviikkoa sinulle! Ollaanko siellä yhtä innoissan keväästä ja juoksulenkeistä?

 

Seuraa minua Instagramissa @heidionthego 

ja Facebookissa On the Go

 

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Always find time for the things that make you feel happy to be alive 🌲💫 .

Kiva metsäpäivä tiedossa w/ @drahopelto @sallamarihamari @lauraohls 🌲🏃🏻‍♀️ .

#timetoplay #trails #trailrunning #quotestoliveby #myhappyplace #forest #nature_good #naturelovers #amazing_shots #viewforview #thisisfinland
Thank god the training preparation for the Aosta Valley #trailrunning is almost done. I am so done with these 3-4 hour uphill trainings (especially the ones alone!) Todays facts ⌚️ 3:11’48 🏃🏻‍♀️ 21.55km 🔺 1002m verticals .

Oon niin valmis, kun valmis voi vaan olla #letsgo 🏃🏻‍♀️🏔 Siis lähtemään @alppimentorit kanssa Aostanlaakson vuorivaellukselle, siihen tässä ollaan talvesta asti sauvottu mäkiä ylös ja alas. Nyt alkavat samat maisemat tökkiä. Mutta hei, enää vain reilu viikko lähtöön! Woohoo! Siellä upeat vuoret ja kokemukset odottavat 🏔🏃🏻‍♀️ .

Tänään treeni tuntui jotenkin todella pitkältä- ei raskaalta, mutta ihan kuin olisin sauvonut koko päivän. Kaksi ensimmäistä tuntia meni suomipoppi biisejä kuunnellessa, aurinko paistoi ja jalka nousi. Söin energiapatukan ja join tasaisesti vettä. 🏃🏻‍♀️☀️💦 Sitten alkoi ensimmäiseksi musiikki kyllästyttää, laitoin kuulokkeet taskuun ja katselin yllä laskeutuvia lentokoneita. Yritin viedä ajatuksia muualle ja mietin, mistäköhän kaikki lentokoneet olivat tulossa. Ja vitsit ne laskeutuu läheltä, mageen näköistä. Viimeiset puoli tuntia vedin sisulla, vaikkei enää huvittanut yhtään. Tavoite oli 1000 nousumetriä, ja sitä ennen en suostunut lopettamaan. Pääsin tavoitteeseen, 1002m 😅 .

Treenin jälkeen olo on hyvä ja olen tyytyväinen, että vedin sen, minkä tavoitteekseni olin asettanut. Ja itse asiassa olen tyytyväinen koko kevään ja kesän treeneihin, jotka ovat valmistaneet vuoria varten. Jos tavoitteet ovat kovat, on oltava valmis tekemään töitä niiden eteen 💪🏼 .

#trainingday #workoutmotivation #mountaineering #unelmistatotta #workhard #runnergirl #runningmotivation #runspo #halfmarathon #salomonrunning #timetoplay #suuntorun
Yesterday’s playground in the heart of Helsinki ✌️ .

Eilen sain ripustaa TRX narut näin kauniille sisäpihalle, kyllä silmä lepäsi ohjatessa 🌼 Käytössä meillä oli myös Casallin kahvalliset kumpparit, jotka treenattavakin oli ostanut Stockalta, kuulemma vain vitosella! .

Blogissa nyt mun TOP 3 kotitreenivälinettä ja fiiliksiä alkuviikon Hangosta 🌼🌼 Linkki blogiin biossa! (Postauksessa myös linkkejä aiempiin treeneihini) Ja hei, mikä/mitkä on sun kotitreenivälineiden top? 💪🏼💪🏼 .

#trainingmotivation #nogymnoproblem #trainingday #trx #trxtraining #outdoorgym #fitspiration #womenwhoinspire #homeworkout #kotitreeni
🦋 ANYTIME ABS 🦋 .

Hitaasti ja hallitusti, siksi näissä en laske toistoja tai aikaa. Nämä liikkeet vahvistavat ensisijaisesti vatsalihaksia, mutta tekevät hyvää myös mm. olkanivelen liikkuvuudelle. Viime viikkoinen hartiajumi lähti hieronnan ja kehonhuollon avulla 🤩💫 .

Core-liikkeitä teen useimmiten osana liikkuvuusharjoittelua, mutta usein myös juoksulenkin jälkeen 💪🏼 Nappaa tästä liikkeet talteen. Sulkeisiin laitoin hengityssuunnat. Jos et ole aiemmin yhdistänyt liikettä hengitykseen, niin ei hätää, kunhan tiedostat että hengität! Pikku hiljaa se sieltä tulee. Nyrkkisääntönä, voidaan pitää, että useimmiten haastavin osuus uloshengittäen. Vaikka tässäkin heti poikkeus tuo neljäs liike 🙈 .

1️⃣ Selänrullaus & käsien kurotus pään yli (uloshengitys=uh lantion rullaus ylös, sisäänhengitys=sh rullaus alas) .

2️⃣ Rintarangan rullaus & jalan ojennus (uh rullaus & jalan ojennus, sh lasku) 
3️⃣Rintarangan rullaus & jalan ojennus ja kurotus (uh rintarangan rullaus & jalan kurotus, sh lasku)

4️⃣ rullaus pään yli (sh rullaus jalat pään yli, uh jalat noin hartioiden leveydelle, sh selän rullaus lattiaan, uh piirrä jaloilla puolikaari ja tuo jalat etukautta yhteen) 
5️⃣istumaannousu ja rintarangan kierto .

#heidionthegoworkout #absworkout #workoutvideo #pilatesstrong #trainingmotivation #womenwhoinspire #befit #strongcore #abworkout
Seen on my morning run 💙 .

Sivupoluilta löytyy vaikka mitä upeita paikkoja! Tänään tuntui kuin olisin juossut maalauksessa #beautyiseverywhere 🙏🏼 .

#scenery #amazingnature #nature_good #naturelove #hanko #outdoor #runnergirl #seenonmyrun #beautifuldestinations #womenwhoinspire #adventure #explorer
Jumping into the new week 🤸🏻‍♀️☀️ .

Ihana aamu täällä Hangossa. Kävin venyttelemässä ja herättelemässä kehoa tuolla kallioilla ennen aamupalaa, kaunista 🙏🏼 Kohta päästään aloittamaan @lifenessbykrista Holiday Workshoppien toinen päivä- rannalla tietenkin ☀️ .

#jumping #newweek #hanko #beachworkout #trainingday #healthiswealth #beautiful_world
I’ve always loved nature, trail running and halloumi cheese, avocado & mango bagels 🌲🏃🏻‍♀️🥯🥑🥭😁 .

Olisin keksinyt vaikka kuinka monta muuta asiaa, josta olen aina tykännyt tai asioita, joita olen tehnyt... siksi Lauran @lauraenroth haasteeseen ”en ole koskaan...” meni hetki 😅 Metsässä ajatus kirkastuu ja ainakin muutama tuli mieleen- lue blogista mitä ”En ole koskaan...”. Toivottavasti  ensimmäiset kolme saan jossakin vaiheessa pyyhittyä tuolta listalta pois. .  Btw, nyt olen Hangossa, ohjaamassa kohta alkavassa @lifenessbykrista tapahtumassa. Vielä kaksi vuotta sitten olisin voinut sanoa ”en ole koskaan käynyt Hangossa”! Mitä sä et ole koskaan? .

#trails #trailrunning #runnergirl #timetoplay #whatrunnerseat #activeliving #lifehappensoutdoors #naturelover #forest #picnic
How do you look at life? What do you see through your lenses? Love? Fear? .

But you know what, what ever you see right now, you have the power to change your feelings by changing your perception and choosing to look through the lens of love. And that is important cause the way you look at life has a lot to do with the way you see yourself 💫 .

Mun linssien läpi näkyy tällä hetkellä juurikin tuollainen kuvan vihreä metsämaisema. Metsä ja vihreä kuvastavat harmoniaa, rauhallisuutta,  tasapainoa ja rakkautta- ja juuri sellainen on myös mun mielenmaisema 🌲🙏🏼 #parastajustnyt 
Ei se, millainen se maisema on, vaan se, miten siihen asennoituu ja millaisena sen haluaa nähdä. Kauneutta on kaikkialla- myös sinussa ♥️ .

Kylläpä muuten paistaa aurinko ihanasti tähän parvekkeelle ☀️ Villasukatkin sai jo ottaa pois! Kesä ♥️ .

#quotestoliveby #sunglasses #life #loveislove #mindfulness #forest #trails #trailrunning #lifeisgood #healthiswealth
Finland- one of the world’s most forest-rich countries: over 80% of our land area is covered by a green sea of treetops 🌲🌲🌲 .

Everyman’s rights guarantee that everyone is free to roam in our forests, which truly are an inexhaustible source of well-being 🌲🏃🏻‍♀️🐾 .

Sinne siis, metsään suuntaan tänäänkin ♥️ Taidan ottaa tänäänkin rasian mukaan ja kerätä mustikoita! Kivaa perjantaita 🤩 .

#timetoplay #runnergirl #runspiration #nature_good #naturelover #intothewild #runrunrun #trails #trailrunning #beautiful_world #outdoor #myhappyplace #thisisfinland

Arkisto