BODOM TRAIL- UUSIA ELÄMYKSIÄ METSÄSSÄ


 

Elämyksiä ja uusia kokemuksia, niitä sain taas kokea viime viikonlopulla Bodom Trail polkujuoksutapahtumassa. Yöllä metsässä juokseminen oli jotain, mitä en ole koskaan aiemmin kokenut. Tunnelma oli huikea satojen innokkaiden polkujuoksijoiden juostessa vain otsalampun valossa pitkin Nuuksion polkuja. En osaa sanoa tarkalleen, missä juoksimme, seurasin vain merkittyä polkua ja edellä menevän askellusta, mutta tunnistin kyllä paikan, missä treenaamme Nuuksion treenattavieni kanssa.

 

Perjantaina työviikko painoi päälle, ja alla oli treenattavalle pari tuntia aiemmin vedetty fartlek- juoksutreeni. Onneksi nukuin päivällä päiväunet, iltauninen, kun on useimmiten jo näin ilta-aikaan, tapahtuman startatessa klo 22.00, unten mailla. Siksi saavuin tapahtumapaikallekin jo hyvissä, etten vahingossa nukahda sohvalle.

 

Ilma tuntui todella kylmältä ja pukeutumisen kanssa sai miettiä oikein kunnolla, mitä laittaisi päälle. Lopulta juoksin Salomonin polkujuoksutrikoilla ja ohuella tuulitakilla, jonka alla oli ohut Kari Traan tikse merinovillapaita. Lähdössä oli jäätävän kylmä, mutta matkalla toivoin, että olisin lähtenyt pelkällä pitkähihaisella, liikkeessä tulee aina lämmin. Hanskoista oli hyötyä, sillä muutaman kerran kompastuin oikein kunnolla vyötäröä myöden mutalammikoihin. Eihän se ole polkujuoksu eikä mikään ellei vähän kastu… 

 

Matkaan lähdin rennosti ja tavoitteenani oli saada hyvä juoksu. Aluksi tuntui, että vetistävien silmien ja kirkkaan valokeilan takia juoksin kuin sumussa- kaikki oli ympärillä hieman usvaista. Pimeys teki juoksusta varovaista ja etenkin alamäissä jarruttelin ja otin muutenkin hyvin varovasti. Pimeällä juostessa sitä vasta ymmärtää, kuinka valoisalla ympäristöä havainnoi koko ajan aivan eri tavalla- mitä on seuraavaksi edessä, minne astua ja mitä tapahtuu ympärillä. Yöllä näkyvyys on vain valokeilan verran eteenpäin eikä ympäröivästä luonnosta ole tietoakaan. Se tekee juoksusta haastavan. Juoksun aikana satuin muutaman kerran vilkaisemaan sivulle ja samantien löysin itseni vyötäröä myöten mudasta. Myös nilkat olivat kovilla ja pari kertaa oikea nilkka sai sen verran osumaa, että oli hiljennettävä hieman vauhtia. Työssä, jossa oma keho on työväline, ei oikein uskalla ottaa riskejä.

 

 

 

POLKUJUOKSIJAN VARUSTEET

 

Poluilla juostessa tärkeässä roolissa on juoksutossu. Sateen jälkeen kalliot ja juurakot voivat olla hyvinkin liukkaita ja siksi on tärkeää, että tossun pohjassa on hyvä pito. Juoksusta tulee rennompaa, kun voi luottaa tossuun. Omaksi suosikikseni on noussut Salomonin Speed 2- polkujuoksutossu, jolla olen juossut myös talvisin kaupungissa. Tossu on kevyt, se istuu jalkaani kuin sukka (melko kapea lesti) ja pito on erinomainen. Tossussa ei ole vaimennuksia ja siksi vaihtelen tossua poluillakin. Salomonin Sense Ride 2 on toiminut myös oikein hyvin, mutta haluan päästä testaamaan myös suosittua Sense Ultra 2:sta.  Tapahtumassa saimmekin kiitosta, että osallistujat pääsivät testaamaan Salomonin polkujuoksutossuja. Meillä kaikilla on erilainen jalka ja se, mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi toiselle. Testaamalla selviää, mikä sopii juuri omalle jalalle.

 

Poluilla juostessa juoksen useimmiten aina juoksureppu- tai liivi selässä. Reppuun/liiviin mahtuu yllättävän paljon tavaraa- juomapulloja, geelejä, avaimet, kännykkä ja tarvittaessa vielä vaatteita. Reppuja/liivejä on paljon erilaisia ja kokoisia, joista voi valita omaan tarkoitukseensa sopivan. Tapahtumiin valitsen mahdollisimman kevyen ja pienen, sillä varsinkaan näin lyhyillä matkoilla (10 & 12km) ei mukana tarvitse kantaa kuin vettä, geelejä ja kännykkää.

 

Perjantaina juoksin kokonaan ilman juoksuliiviä, mutta lauantaina ex tempore lähdön takia heitin selkään Salomonin Sense Ultra 3:sen. Juoksuliivissä on yllättävänkin paljon taskuja kevyestä ja pienestä koosta huolimatta. Juomapullot saa rintataskuihin, geelejä etu -tai takataskuihin ja avaimet ja kännykän vetoketjullisiin sivutaskuihin. Sain paljon kysymyksiä siitä, että eikö juoksureppu paina vesipulloineen hartioissa- ja itse asiassa ei ollenkaan. Itselläni on myös Salomonin S-Lab Adv Skin 5 set juoksureppu, joka on hieman edellä mainittua isompi sisältäen mm. erityispussin juomarakolle ja 2kpl 500ml pehmeää juomapulloa.

 

Instagramiin @heidionthego tallensin BodomTrail varuste-esittelyn ja fiiliksiä tapahtumasta.

 

 

Tarkoituksenani oli juosta vain perjantaina, sillä lauantaina olin tapahtumassa töissä. Mutta kappas, varttia ennen starttia innostuin lauantainakin muutaman muun työkaverin kanssa lähtemään viivalle. Yksi ylimääräinen juoksunumero oli jäänyt noutamatta ja pikaisen nimenvaihdon jälkeen tein nopeat lämmittelyt ja vain kymmenen minuutin päästä juoksentelin jo yli 1300 juoksijan kanssa pitkin Nuuksion polkuja.

 

Lähdin liikkeelle kolmannesta lähtöryhmästä ja välillä oli poluilla hieman ruuhkaisaa- omaa vauhtia oli vaikea ylläpitää ja välillä juoksu vaihtui kävelyksi. Juoksu kulki kuitenkin todella rennosti alusta loppuun, juoksu tuntui helpolta kovista sykkeistä huolimatta. On se mukava fiilis, kun juoksu kulkee. Olinkin koko juoksun ajan aivan fiiliksissä. Ilmeisesti tälläisellä fiilisliikkumisellakin kehittyy. Uskon tosin, että viime aikaisilla pitkäkestoisilla tunkkaus-treeneillä on ollut vaikutusta kunnon kohoamiseen. Ja, jos perjantaina ei maisemista juuri ehtinyt nauttimaan, niin lauantaina sai vauhdin hurmassa ihailla Nuuksion upeista metsämaisemista. Lauantaina matkoina oli valittavana joko 12 tai 21 kilometriä- juoksin 12 kilometriä ja ajalla 1.15.07 napattiin naisten sarjan 14.sija 😀

 

Poluilla juokseminen on tasaisella juoksemista huomattavasti raskaampaa ja sen kyllä tuolla poluilla juostessa huomasin, että pelkkä juoksu ei riitä- etenkin pakarat ja takareidet olivat koitosten jälkeen hellinä. Lihaskuntoharjoittelu on siis tärkeää polkujuoksijallekin- liikkuvuusharjoittelua unohtamatta. Aktiivisen viikonlopun jälkeen aionkin pitää tänään omista treeneistä lepopäivän ja pääsenpä oikein vielä hierontaankin. Nälkä on iskenyt tänään oikein kunnolla ja ruoka maistuu.

 

 

Poluilla juokseminen on niin mukavaa. Tossua toisen eteen laittaessa kaikki muu unohtuu, mieli on aivan tyhjä. Ei ihme, että luontoon ja metsään lähteminen tutkimustenkin mukaan laskee stressitasoja. Ai että, vieläkin ihan huippufiilis. Satuitko sinä juoksemaan Bodomilla? Muutama tulikin paikan päällä moikkaamaan ja Instagramin kautta sain paljon viestejä. Kiitos <3 Seuraavassa postauksessa kerron geeleistä, joita käytin. Niistä tuli todella paljon kysymyksiä.

 

*varusteet saatu Salomonilta

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

Heidi xoxo

Lue lisää

2 kommenttia

 • Outila
  10.5.2019 at 10:00

  Polkujuoksu tuo juoksuun kyllä lisää mielekkyyttä. Maaston vaihtelevuus ja alustan tuntuminen jaloissa lisäävät lajin viehätystä.

  • Heidi Tainio
   11.5.2019 at 06:54

   Moikka,
   No niin tuo, eilen taas fiilistelin Nuuksion poluilla. Ympäröivä hiljaisuus, luonto ja juoksu. Aivan upposin omaan kuplaani <3
   Mukavaa viikonloppua ja juoksuiloa!
   Terkuin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Monday mood after chilled Sunday 🤩🏃🏻‍♀️💪🏼 #timetoplay .

Valoa myrskyn jälkeen ⛅️ Rennon viikonlopun jälkeen suuntaan töiden jälkeen lenkille- sataa tai paistaa. Motivaatio 💯🏃🏻‍♀️ Ja hei, huomenna alkaa mullakin talviloma! Miltä sun alkava viikko näyttää? .

#runnergirl #runningmotivation #timetoplay #runhappy #runnersofinstagram #runningmom #trailrunning #trails #runnerslife 📷 @strictlystyle
💓⛸ ARVONTA- Kari Traa Sjarm base layer ⛸💗 *yhteistyössä @karitraahelsinkioutlet 💓 .

Blogissa uusi postaus merinovillasta ja miksi se on käytössäni lähes päivittäin. Vertailussa 3 erilaista @karitraa base layeria- linkki blogiin biossa! . 💓 Seuraa @heidionthego & @karitraahelsinkioutlet ja osallistu tämän ihanan Kari Traa Sjarm 100% merinovillakerraston arvontaan tykkäämällä ja jättämällä kommentti tähän postaukseen lauantaihin 22.02.2020 klo 22 mennessä! . 💗 Tuplaa mahdollisuutesi @lauraenroth tilillä 💓 Voittaja saa valita mieleisensä värin- harmaan tai vaaleanpunaisen 💓 .

#arvonta #KTouttraining #karitraa #baselayer #merinowool #training #iceskating #activeliving 📷 @elina.hovinen
Show love for people who you care everyday 💖 “We like to celebrate the biggies of life -- and they should be celebrated -- but we also need to notice, and honor, and enjoy the little moments. These mundane moments that show up in the daily routine are the things that will add meaning and joy to our lives, say researchers.” 💖 . .

Life is in the little things. The brief moments when we say I love you or walk away, when we give a hug or keep our distance. The moments when we choose kale over chocolate or chocolate over kale. These little moments shape the quality of our lives and the way we contribute to the world. Life is all about the little things.”
(Link to this post is in my bio. It was so well written that I want to share it with you! 💖) .

Love this pic from last summer. It was just an ordinary day in the trails of Riippusillat, but in an extraordinary way. Special moments with my niece & nephew in the nature 💖 .

#hiking #trails #riippusillat #love #gratitude #adventuretime #exploremore #runhappy
💖 Happy Valentines Day from me to you 💖 Love your body and yourself, just like you love your friends! .

Tallenna tästä 5 helppoa kehonhuolto/liikkuvuus- liikettä, jotka on helppo tehdä melkeinpä missä vain! Tallenna ja jätä ❤️ jos kaipaat lisää näitä ❤️ .

1️⃣ Kissa ja Lehmä
2️⃣ Alaspäin katsova koira (minun all time- suosikki! Tee edes tämä- liike 😅) 3️⃣ Lonkankoukistajat ja käsien pyöritys (olkanivelen liikkuvuus). Lopuksi vielä rintarangan kierrot. 
4️⃣ Toinen hyvä lonkankoukistajien venytys (pidä takajalka koko ajan suorana, vie painoa eteen ja taakse.
5️⃣ Painonsiirrot puolelta toiselle ja loppuun vielä rintarangan kierrot .

Oikein ihanaa Ystävänpäivää juuri sinulle! Olet tärkeä. Olet rakastettu. Olet sinä ❤️ .

#heidionthegoworkout #mobility #workoutvideo #fitgirlsguide #fitgirlvideos #womenwhoinspire #yogagirl #yogaeverydamnday #feelgood #nourishyourbody #loveyourself #homeworkout
True beauty is everywhere. Be it. See it. Notice it. Love it. Be grateful of it. Marvel at it. It’s everywhere. It’s all around us all the time. 💖 .

Lukuvinkkinä Katri Syvärisen ”Pieniä suuria taikahetkiä arkeen”. Se, miksi valitsin kirjakaupasta juuri tämän kirjan, kiteytyy seuraavaan ”Omaa suuruutta ei tarvitse tavoitella epätoivoisesti puskemalla- se on jo sinussa. Älä myöskään tee hyvinvoinnista liian vaikeaa. Tärkeämpää on kuunnella itseään kuin olla kauhean pätevä.” .

Yöpöydällä on juuri nyt myös Lucinda Rileyn ”Myrskyn Sisar”. Olen aivan koukussa Seitsemän Sisaren kirjasarjaan 💖 Onko sinulla jotain hyviä kirjoja, mitä suositella? .

#naturelove #quoteoftheday #nature_perfection #outdoors #trails #thisisfinland #womenwhohike #adventurer #dreamer 📷 @elina.hovinen
💖 Woohoo- Kari Traa NAISTENPÄIVÄ- treeneillä tapahtumarikas kevät käyntiin! . 💖 Naistenpäivänä, sunnuntaina 8.3, vedämme yhdessä ystävä kollegani @lauraenroth kanssa KT Outlet- treenit @karitraahelsinkioutlet :ssa! . 💖 Ilmaistreeneihin mahtuu mukaan 30 ensimmäistä. Sitovat ilmoittautumiset aada.hamalainen@activebrands.com .
💖 Kaikki osallistujat saavat mukaansa goodiebagin, jossa mukana myös @barebells.fin .
💖 Lue lisää blogista- profiilissa suora linkki! .
💖 Toimi nopeasti ja nähdään pian! .

#KTouttraining #karitraa #karitraahelsinkioutlet #naistenpäivä #treenit #fitspiration 📷 @elina.hovinen
Never underestimate the power of a great workout and fresh air! Lunch break run was 💪🏼 and I am feeling alive again! This morning was supposed to be a chilled one, but how wrong was I. Never mind, all good, done and dusted ✨👌 .

Kylläpä teki päivälenkki tänään erityisen hyvää, vaikka muuten onkin menossa rennompi treeniviikko. Venyttelyä, kehonhuoltoa ja kevyitä lenkkejä/ulkoilua- viikonloppuna ehkä joku pidempi lenkki metsässä 🌲✨🙏🏼 Kova into olisi päästä testaamaan Suunto 7 karttoja Nuuksioon tai jonnekin metsään. Vaikutti nimittäin lupaavalta jo tässä lähimetsässä 👌 .

Kuvaa ottaessa tuli mieleen, että nyt on talvi, kuvassa näyttää syksyltä ja ympärillä linnut laulaa kuin keväällä. Vähän on vuodenajat sekaisin 🍂🍄🍃🌾🐧 .

Mites siellä on viikko lähtenyt käyntiin? Onko viikolle tiedossa enemmän lepoa vai liikettä? ✨ .

#runner #runnergirl #runnersofinstagram #trailrunning #trails #polkujuoksu #timetoplay #naturelove #activeday #momentsofmine #seenonmyrun
8 min ABS 🦋 Whenever wherever! .

Tuntuuko, että aika on kortilla eikä millään ehtisi liikkua niin paljon kuin haluaisi? Pelastus silloin on kotitreenit! Lyhyessäkin ajassa ehtii tekemään tehokkaan kokonaisvaltaisen lihaskuntotreenin. #heidionthegoworkout löydät paljon erilaisia kotitreenejä, joita voit oman fiiliksen mukaan yhdistellä 🦋 Mikä on sun suosikki? .

Tässä 8 minuutin core-treeni, joka on helppo tehdä missä vain, milloin vain. Tallenna ja tee silloin, kun se sinulle sopii 🦋 .

1️⃣ Lankussa ”commando” (helpota tuomalla polvet lattiaan) & alaspäin katsovassa koirassa kurotus vastakkaiseen nilkkaan
2️⃣ Kylkirutistus sivulankussa
3️⃣ Istumaannousu & kurotus nilkkaan
4️⃣ Kylkirutistus toiselle puolelle
▶️ Työosuus 50sec -> palautus liikkeiden välissä 10sec. 🆗 2 kierrosta ja aikaa menee 8 min! .

Kivaa tiistaita ja kerro miten meni! .

#abworkout #coreworkout #workoutvideo #womenwhoinspire #trainingday #fitmom #bodyweighttraining #befit #fitgirlsguide #fitgirlvideos #kotitreeni #homeworkout
Kahden kellon taktiikalla uuteen viikkoon 🤩 Vertailussa Suunto 9 Baro ja Suunto 7 ✨ .

Käytätkö sinä urheilukelloa? Jos käytät, niin mitkä ominaisuudet ovat sulle tärkeitä? Sykkeet? Treeni? Uni? Palautumisen seuraaminen? Haluatko, että kellosta näkyvät viestit ja muut ilmoitukset? Teen postausta kelloista ja olisi kiva kuulla just sun kokemuksista 💖 .

@suuntosuomi #suunto #skigirl #skiing #hiihto #outdoors #winterwonderland #activelifestyle #trainingday #fitspiration 📷 @elina.hovinen

Arkisto