3 x TUKEVAT SPORTTILIIVIT


Lululemon Bra

 

Enpä ole tainnut vielä koskaan kirjoittaa naisliikkujan ja etenkin juoksijan yhdestä tärkeimmästä varusteesta- rintaliiveistä. Tai oikeastaanhan rintaliivit ovat tärkein asuste olipa sitten treenaamassa tai ei! Oikeanlaiset rintaliivit antavat ryhdikkyyttä koko olemukseen ja tekevät olon mukavaksi. Ranskassa asuessa tein kielitaidon vahvistamiseksi töitä alusvaatekaupassa ihanien merkkien kuten Christian Diorin, La Perlan ja Lise Charmelin ympäröimänä. Silloin opin, kuinka pukeutuminen lähtee aina alusvaatteista. Onneksi urheiluliiveistäkin on tehty kauniita, hyvästä tuesta tinkimättä.

 

Erilaiset urheilulajit vaativat erilaista tukea- treenin rankkuudesta ja kuppikoosta riippuen rinnat liikkuvat urheillessa jopa 5–15 senttiä, ja tukea tarvitsevat niin pieni- kuin iso rintaisemmatkin. Treeniliivit olisi hyvä vaihtaa myös säännöllisesti, aivan niin kuin lenkkaritkin. Vanhat kulahtaneet liivit eivät tue riittävästi.

 

Lululemon Enlite Bra

 

Saan paljon kyselyjä tukevista ja hyvistä rintaliiveistä, ja siksi ajattelin jakaa teille omat 3 suosikkiani joogaan, lihaskuntoharjoitteluun ja juoksuun.

 

Lihaskuntoharjoittelu & jooga: Lululemonin Enlite Bra on yksi tämän hetken ehdoton suosikkini. Liivit antavat hyvin tukea pienelle kuin isommallekin povelle, mutta eivät paina tai hankaa mistään- kaiken lisäksi liivit peittävät riittävästi edestä ja ovat kauniit selästä. Nämä liivit on suunniteltu kaikenlaiseen urheiluun, mutta itse pidän niitä enimmäkseen lihaskuntotreeneissä ja kevyemmissä lajeissa, kuten joogassa ja pilateksessa. Liivit ovat tosin niin mukavat päällä, että pidän niitä usein muutenkin. Onneksi ostin liivit heti kahdessa värissä, mustina ja valkoisina.

 

Youtubesta löysin videon liiveistä, josta näkyy mielestäni hyvin liivien leikkaus ja muut tärkeät ominaisuudet. Videolla on myös esitetty, miten mitata oikea koko. Suurin osa naisista käyttää treeniliivejä, joiden ympärysmitta on liian iso ja kuppikoko liian pieni. Kannattaa testata liivejä säännöllisin väliajoin, sillä rintojen koko ja muoto muuttuvat läpi naisen elämän esimerkiksi painon vaihtelujen, ikääntymisen tai hormonaalisten muutosten vuoksi.

 

Huomio liiveistä: Todella tukea antava, koko hieman normaalia pienempää, A-E kuppikokoja.

 

Lihaskuntoharjoittelu & jooga. Lululemonin mustat liivit ovat myös aivan ihanat, postauksen ensimmäiset kuvat, mutta mallia en enää löytänyt Lululemonin sivulta. Ostin liivit viime Lontoon reissulta, huhtikuussa, eli luulisi liivejä vielä löytyvän.

 

Liivit ovat todella tukevat ja mukavat päällä. Selkäosa on kaunis ja etuosa taas riittävän peittävä, aivan niin kuin Enlite- mallissakin. Tämä on mielestäni tärkeää, sillä esimerkiksi joogassa ylös ja alas mentäessä on tärkeää, että ”paketti” pysyy kasassa 😀 Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kesken tunnin liivien/ treenivaatteiden korjaaminen.

 

 

Juoksu: Shock Absorberin liivit antavat mielestäni parhaan tuen juoksuun tai muihin lajeihin, joissa on paljon esimerkiksi hyppyjä ja pompotusta. Olen vuosien saatossa testannut mallistosta useampia malleja, mutta suosikkini on edelleen klassinen D+ Classic- malli. Liiveissä on perinteinen selkäkiinnitys ja leveät olkaimet. Liivi on tukeva eikä paina hartioista. Nämä eivät todellakaan ole ne malliston kauneimmat, mutta päällä mielestäni mukavimmat ja tuetuimmat.

 

TREENILIIVEJÄ…

 

… olisi hyvä vaihtaa jopa 6-12kk välein- tietenkin käyttömäärästä riippuen. Kulahtaneet ja löysät liivit eivät anna riittävää tukea.

… kannattaa aina sovittaa. En tilaa juuri mitään vaatteita netistä, en ainakaan rintaliivejä (ellei koko ole tiedossa)!

… olisi hyvä omistaa muutamat joita vaihdella- erilaisia eri lajeihin. Kevyemmissä lajeissa ei tarvita yhtä paljon tukea, kun taas rajummissa lajeissa, joissa esimerkiksi hypitään paljon.

… olisi hyvä pestä käsin tai ainakin hellävaraisella pesuohjelmalla.

… ei kannata laittaa kuivausrumpuun, sillä kuuma ilmaa tuhoaa lycraa ja löystyttää materiaalia.

 

Onko sinulla antaa hyviä sporttiliivi-vinkkejä?

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

Heidi xoxo

Lue lisää

2 kommenttia

 • Hanne
  14.8.2019 at 14:46

  Tämä oli todella hyödyllinen postaus juuri oikeaan aikaan, kiitos 🙂 Rakastan juoksua ja polkujuoksua, ja kun rinnat ei ole sieltä pienimmästä päästä, tarvii kunnon tuen. Jo vuosia olen käyttänyt Shock Absorberin Run-liivejä, mutta kroppa on vuosien aikana muuttunut eikä ko. liivimalli enää oikein istu eikä oikeaa kokoa tahdo löytyä. D+ Classic -malli on itselleni ihan uusi tuttavuus, joten pitääpäs käydä sovittelemassa sitä.

  • Heidi Tainio
   14.8.2019 at 14:55

   Moikka Hanne,
   ja kiva kuulla 🙂 Mulla sama juttu ja testannut olen myös tuota RUN-mallia- ei oikein istunut mulle ja koin sen yläkiinnityksen hankalaksi. Kannattaa käydä sovittamassa D+ Classicia, tosi hyvä.
   Mukavia lenkkejä!
   Terkuin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

It’s been nonstop raining for 24hours here in Helsinki ☔️☔️☔️ Just keep going... challenging yourself to run in adverse conditions (like rain) help you let go of factors you can’t control. Like the weather, life is not only just birds singing and sunshine. If you always wait for the perfect time or moment, it might never come. Just wear the right gear and you will make your run fun 💦 .

Kaatosateesta huolimatta lähdin eilen illalla kauppaan juosten. Vettä satoi kuin aisaa- vaatteet kastuivat, mutta minä en. Näillä keleillä sitä osaa arvostaa laadukkaita sadekelin treenivaatteita. Ja jos kerran on näin hyvät lenkkikamat, niin miksi sitä sitten ei ulkoilisi sateellakin 😅☔️💦 .

Näistä viime kesänä ostamistani @salomonsuomi sadehousuista tuli paljon kyselyjä. Käy lukemassa blogista aiempi postaukseni sadekelin vaatetuksesta- laitoin linkin bioon ☝️ Talvitreenivaate- stooryt taas laitoin Instan kohokohtiin. Juoksetko sinä kelillä kuin kelillä? .

#runnergirl #runspo #juoksu #runninggear #timetoplay #salomonrunning #runningmotivation #rainyday #runnersofinstagram #runnerlife
”Just think how happy you would be if you lost everything you have right now, and then got it back.” - Francis Rodman ✨ .

Paljon ajatuksia herättävä ajatelma ✨ Kyllä on niin paljon asioita, mistä olla kiitollinen juuri nyt. Blogissa uusi postaus- linkki biossa ✨🙏🏼 .

#happiness #quoteoftheday #trails #trailrunning #polkujuoksu #naturelove #nature_brilliance #outdoors #womenwhoinspire #adventuretime #exploretheworld #thisisfinland 📷 @lauraohls
Magic happens all the time, but can you see it ✨⭐️ .
Mulla juoksulenkit jatkuvat läpi talven, mites sulla? 🤩 Uskomattoman kaunis aamu tänään- niin kauniit värit, jotka sinisen sävyistä muuttuivat auringon noustessa oranssin sävyihin ✨ .

#quoteoftheday #magichappens #runnergirl #morningrun #runningmotivation #juoksu #seenonmyrun #runnersofinstagram #womenwhoinspire #beautyofnature
Post swim breakfast today @storyrestaurants ☕️✨ .

Uunikaurapuuro & sieni/tuorejuusto- omeletti sekä inkiväärishotti ja kahvi 5/5 ⭐️ Tällä jaksaa varmaan iltaan asti! Mites sun päivä alkoi? .

#eeeats #breakfastgoals #breakfasttime #breakfastlover #eatwell
Rakkaus ja läsnäolo, parasta mitä vanhempi lapselleen voi antaa. Kiitos ja onnea rakas isä ♥️ Täällä me sinun innoittamana hiihdämme (kelillä kuin kelillä!), sukupolvesta toiseen ✨ .

#skigirl #crosscountryskiing #xcskiing #hiihto #isänpäivä #womenwhoinspire #fitspiration #loveyou #winteriscoming 📷 @emmipaulamaki 😘
Let it snow... ❄️✨ .

Talven ensimmäiset hiihdot hiihdetty- ja voitte vain kuvitella kuinka innoissaan täällä ollaan tulevasta talvesta 🤩🙌🏼⭐️⛷ .

Tässä huumassa kirjoitin heti blogiin fiiliksiä ja muutaman jutun hiihdosta/ mitä ottaa huomioon ensimmäisillä lenkeillä ja miten pukeutua! Tuosta pukeutumisesta sain etenkin sen verran paljon kyselyä, että oli parempi kirjoittaa siitä kaikille näin yhteisesti ⭐️ .

Onkos siellä muita innokkaita hiihtäjiä? Missä muualla pääsee jo hiihtään? Koskissa kuulemma Korkkiksella jo kilsan baana- ehkä testaan ne ladut huomenna 😁❄️ .

#ski #timetoplay #skigirl #salomon #hiihto #crosscountryskiing #xcskiing #womenwhoinspire #happyhappy #winterwonderland #oittaa 📷 @elina.hovinen
A view from my evening run ✨ pretty amazing 🌟🌙🌒 .

Harvemmin juoksen näin myöhään illalla, mutta tänään oli päivän viimeisten ohjauksien jälkeen niin energinen olo! @suuntosuomi kellon päivityksen jälkeen Suunto 9 barokin näyttää nyt palautumis/stressitasot 🙌🏼 Jos tähän aikaan päivästä on voimavaroja edelleen jäljellä 54%, niin onhan se merkki pikku hölkälle 🤩 Kannatti, upea ilta ✨ .

#sunrise_shotz #runnergirl #seenonmyrun #juoksu #runningmotivation
No, unfortunately I am not in Paris atm (wish I could though!) but just reminding that it’s a “stair week”. So walk & take the stairs when ever you can, where ever you are! Small changes, big impact ✨ .

#stairs #porrastreeni #wheninparis #everystepscounts #porraspäivät #activeliving #healthiswealth #parisparis 📷 @jasminpietsalo
Such an inspiring morning- @yliopistonapteekki natural cosmetics, pancakes, face yoga & catching up w/ @jennajuulia & @leeniviio ✨🌸 .

Niin ihanaa kuin ulkoilu onkin niin huomaan, että näin kylmenevien ilmojen myötä on ihonhoitoon kiinnitettävä enemmän huomiota. Viima ja kylmyys tekevät ihon rutikuivaksi, silmät valuvat vettä, rypyt syvenevät 🙈 ja tuntuu kuin iho olisi muutenkin eloton. Testiin lähtee nyt tämä @yliopistonapteekki mm. tyrniöljyä sisältävä kuivan ihon kasvoöljy- tuntui aivan ihanalta iholla. (Tyrni on kovassa käytössä myös sisäisesti sellaisenaan! 🧡) .

Blogiin tulossa loppuviikosta postausta, mutta jos sulla on kikkakolmosia niin otan mielelläni kaikki vinkit vastaan. Etenkin tuo silmien vetistely on inhottavaa 🐼 .

#naturalcosmetics #healthiswealth #beautycare #luonnonkosmetiikka #ihanaaamu #wellbeing

Arkisto