”HALATAAN HEIDI PUUTA”


 

Suomen luonto- tuhannet järvet ja vihreät kauniit metsät, ne minulle tulevat ensimmäisenä mieleen Suomen luonnosta. Meille suomalaisille luonto on kuitenkin niin lähellä, ettei sitä aina edes huomaa. Monet kaupungitkin ovat muodostuneet järvien ympärille ja metsien läheisyyteen, niin myös kaunis kotikaupunkini Valkeakoski. Sääksmäen sillalla ajaessa nousevat aina nostalgiset fiilikset pintaan.

 

Ulkomailla asuessa kaipasin Suomesta juurikin luontoa. Monessa kaupungissa oli kyllä puistoja ja viheralueita, muttei kunnon metsiä, saati sitten järviä. Saamme olla kiitollisia tästä upeasta luonnonvarasta, minkä takia moni turistikin haluaa matkustaa juuri Suomeen.

 

Eilen vietettiin Suomen luonnon- ja ”nuku yö ulkona” päivää. Yötä emme nukkuneet ulkona, mutta siskon nuorempien lasten kanssa vietin luonnon helmassa kokonaisen iltapäivän täällä Valkeakoskella. Kiersimme Riippusiltojen lenkkiä, keräsimme puolukoita, söimme eväitä sillan kupeessa ja tutkimme ympäröivää luontoa. Pienten lasten kanssa liikkuessa sitä pysähdytään ihmettelemään jokaista kiveä ja kukkaa. Eilenkin pohdittiin, miksi nokkonen pistää, onko järvessä simpukoita ja miksi joku oli rikkonut pullon. Ajantaju hävisi täysin ja uppouduin luonnon ihmeellisyyksiin lapsen lailla. Lapsilla on uskomaton kyky levittää ympärilleen aitoa innostusta, uteliaisuutta, palavaa halua oppia ja välittömyyttä. Ihan parhaita juttuja kuulee lasten suusta.

 

Jo kymmenen minuuttia luonnossa oleilua laskee verenpainetta. Kahdenkymmenen minuutin jälkeen mieliala kohenee. Tunnin päästä tarkkaavaisuus on lisääntynyt. Kun viettää luonnossa kaksi tuntia, kehon puolustusmekanismit elpyvät. 

 

 

 

Ihmisen luontosuhde ja tavat liikkua luonnossa omaksutaan jo varhain, siksi kannattaa suunnata pientenkin lasten kanssa metsään. Eväät mukaan ja lasten ehdoilla. Parhaan luontokokemuksen saa silloin, kun ei ole kiire minnekään. Kiireettömyys ja rauhoittuminen tekee kaikille hyvää arkiruljanssin vastapainoksi.

 

Luonto ja metsä ovat lapselle, mitä täydellisin tutkimuspaikka ja leikkipaikka, missä saa juoksennella vapaasti. Luonto herättää uteliaisuutta ja mielikuvitus rikastuu. Yllätyin, kuinka keskittyneitä näinkin pienet lapset olivat ja, kuinka tarkkoja huomioita he tekivät ympäröivästä luonnosta, ihan jatkuvasti. Poika osasi jo kertoa että ”jos pihlajassa on syksyllä paljon marjoja, tulee talvella vähän lunta”. Huomaa, että näiden kahden kanssa on touhuttu luonnossa. Toivon, että tänä vuonna tuo pihlajanmarja-väite ei pidä paikkaansa- muuten näyttäisi hiihtokelien osalta melko huonolta.

 

Luonnossa oleminen vähentää tutkitusti lasten ja nuorten stressiä, parantaa keskittymiskykyä, lisää luovuutta ja myönteisiä tunteita toisia kohtaan sekä koordinaatiokykyä.

 

 

 

”Halataanko Heidi puuta?” viisivuotiaan kysymyksessä oli jotain niin hellyttävää ja aitoa. Halailen kyllä puita omilla metsäretkilläni, mutta tämän pikku tytön suusta kuultuna se tuntui vieläkin paremmalta. Aikuisen näkökulmasta sitä helposti sortuisi miettimään näkeekö joku, mitä muut ajattelevat– lapsilla taas ei ole huolen häivää muista ihmisistä.

 

Siinä seisoimme vastakkain, halasimme paksua puunrunkoa ja kuuntelimme hetken hiljaisuutta. Suosittelen sitä sinullekin, vaikka ajatus puiden halailusta saattaisi aluksi kuulostaa hullulta. Kokeile, älä mieti. Halaa, ole vain ja tunne.

 

Pikkujalat tepsuttelivat juuri viereeni ja ensimmäinen kysymys oli ”mennäänkö me taas retkelle ja hyppään Apialle pituutta?”

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

🌍 There’s so many fascinating places & trails to discover and experience- all over the globe! 🏃🏻‍♀️🌲🏔 This pic is from Chamonix 🤩 .

Keskiviikon @salomonsuomi ”Run for the Unexpected” oli super- melkein sadan polkujuoksusta kiinnostuneen kanssa juoksimme pitkin Meilahden ja Seurasaaren polkuja 🏃🏻‍♀️🏃🏽‍♂️🌲 Moni testasi polkujuoksutossuja ja huomasi, kuinka selkeä ero on juosta poluilla siihen tarkoitetulla tossulla- hyvän pidon ansiosta juoksu on paljon rennompaa. .

Huomenna meillä on tämän syksyn pk-seudun viimeinen testipäivä Maunulan majalla (klo 11-14). Tule ihmeessä mukaan! Testissä tossuja, juoksuliivejä/reppuja, vinkkejä ja tietenkin lenkki. Tapahtuma on ilmainen- ilmoittautuminen https://www.salomon.com/en-fi/experience/4571 💫P.S Turussa sama tapahtuma sunnuntaina 22.9! .

#runnergirl #timetoplay #salomonrunning #juoksu #trails #trailrunning #polkujuoksu #mountainlove #adventure #explorer #womenwhoinspire #womenwhohike #adventuretime 📷 @jennisvaara
TRX training- anytime anywhere 🌳☀️💪🏼 .

TRX-narut on niin 🤩💪🏼🔥 Tehokas treeni kehonpainolla- ja aina löytyy uusia variaatioita. Narut saa helposti kiinnitettyä puuhun, tolppaan tai vaikka videoiden aitaan. Kotona taas oven päälle. Treenata voi siis juuri silloin, kun itselle sopii! .

Alla 5 liikettä mun eilisestä treenistä. Liikkeet ovat haastavia ja 3,4 ja 5 vasta sitten kun normi lankku sujuu hyvällä tekniikalla helposti ☝️Narut tuovat yllättävän haasteen ja tärkeää ettei alaselkä lähde notkolle. .

Nappaa talteen ja kerro ♥️ jos tykkäät! Ja hei, lähteekö testiin? .

1️⃣ Power Pull
2️⃣ Hip Drop
3️⃣ Askelkyykky & Lankku
4️⃣ Polvien veto lankussa
5️⃣ Heilautus lankussa .

#heidionthegoworkout #trxtraining #outdoor #nogymnoproblem #outdoorgym #workoutroutine #workoutmotivation #workoutvideo #fitspiration
Morning swim 💙 .

Keskiviikon aamu-uinneista on tullut tapa- kiitos @ninnufr että houkuttelit mut mukaan 💙 Vesi oli tänään todella kylmää- iso ero viime viikkoon. Käytkö sä vielä uimassa? .

#swimmer #aamuuinti #thisisfinland #morningglory #feelgood #healthiswealth
🍂 GOOD MORNING 🍂 .

Kaunis syyskuinen aamu ja täydellinen lenkkikeli ⭐️🍂🏃🏻‍♀️Psst. Jos olet matkaamassa tänne Helsinkiin, kannattaa yöpyä @marskibyscandic :ssa. Vedän hotellin asukkaille näin tiistai aamuisin @lifenessbykrista aamulenkin & venyttelyt 🏃🏻‍♀️🙏🏼 #bestwaytostarttheday .

#goodmorning #runnergirl #juoksu #visithelsinki #running #aamulenkki #fallvibes
📣 HUOMIO HUOMIO 📣 Saan paljon kysymyksiä polkujuoksusta ja nyt sulla on huikea mahdollisuus päästä tutustumaan Salomonin polkujuoksutossuihin sekä päästä mun ja muutaman muun @salomonsuomi Ambassadorin kanssa juoksemaan ja kuulemaan polkujuoksusta! Tsekkaa lisää alta ja toimi nopeasti, paikkoja on rajoitetusti! .

Helsinki,
18.09.2019
17:30 - 20:00

Tule yllättymään Salomonin & Intersportin Run Unexpected polkujuoksu tapahtumaan, Meilahden ja Seurasaren maastoihin. . 
Tapahtuman aikana pääset juoksemaan upeissa Meilahden- ja Seurasaaren maisemissa sekä juoksulenkin aikana pidämme erilaisia polkujuoksu workshoppeja. Illan aikana pääset testaamaan myös Salomonin kenkiä sekä syksyn uutuus kenkää: Salomon ALPHACROSS GTX (mulla jalassa!). .

Tapahtuma on suunnattu kaikille, polkujuoksun konkareista ensikertalaisiin. Tapahtumassa on eritasoisia vauhtiryhmiä, joten jokaiselle luvassa sopivan vauhdikas treeni. Mukaan otetaan vain 100 henkilöä joten varmista paikkasi hyvissä ajoin. Ilmoittaudu https://www.salomon.com/en-fi/experience/3606 Tapahtuma on maksuton. .

#timetorun #salomonrunning #trail #trailrunning #polkujuoksu #runnergirl #runspo #outdoor 📷 @jonne.eskola
📍Korkeakangas, Valkeakoski ♥️ just before the rain 🌧 .

Viimeiset pari vuotta olen juossut ilman sen kummempia tavoitteita. Nautiskellut liikunnan tuomasta hyvästä fiiliksestä ja etenkin ulkoilmasta ja luonnosta- niin kuin eilen siskon kanssa lapsuushuudeilla Valkeakoskella Korkeankankaalla. Liikkuminen luonnossa on parasta hektisemmäksi arjen vastapainoksi- ja varsinkin siskon kanssa kaksisteen. Saatiin rauhassa jutella ilman, että joku muu kaipaa huomiota. Harvinaista herkkua 🙏🏼 .

Vaikken aikatavoitteita juoksuharrastukselleni/tapahtumiin asetakaan, niin lue blogista, mikä ominaisuus @suuntosuomi urheilukellossa auttaa kohottamaan kuntoa ja keskittymään esim juoksutapahtumissa omaan juoksuun- linkki blogiin biossa ☝️ *postaus tehty kaupallisessa yhteistyössä .

#runnergirl #trails #trailrunning #juoksu #amazing_shots #nature_good #naturelover #outdoor #valkeakoski #adventures #explorer 📷 @emmipaulamaki
Within you is the light of a thousands suns ☀️⭐️ What a magical evening we had yesterday! .

Kyllä voi yhteen viikkoon mahtua kaikenlaista- niin ihania hetkiä kuin todella yllättäviä ja absurdeja juttuja #thatscalledlife 😅 Vapaapäivä ja chillailu on tänään aika jees! .

#weekendtime #bethelight #sunset_pics #sunsetlovers #amazing_shots #quotesaboutlife
Friday Workout 💪🏼👊🍂 #nogymnoproblem .

Vois luulla, että työn takia mulla tulee treenattua TOSI paljon- oikeastihan treenien ajan tsekkailen asiakkaan liikeratoja ja näytän muutamia liikkeitä. Arkiliikuntaa tulee toki paljon, mutta omille treeneille on tehtävä kalenterista aikaa, ihan niin kuin muutkin työssä käyvät 📝 Usein hyödynnän työmatkoja liikkumiseen ja teen pikatreenejä treenattavien välissä. Viikonloppuisin suuntaan mieluiten metsään poluille 🌲🏃🏻‍♀️ .

Just äsken vetäisin treenattavan jälkeen tehokkaan lihaskuntotreenin. Ensin TRX-naruilla perusliikkeitä ja liikkuvuutta. Lopuksi 3 kierrosta tätä 👇👊 .

1️⃣ Wall ball burpee (jos sulla käytössä kahvakuula, voit vaihtaa tämän esim kyykky/pystypunnerrukseen)
2️⃣ Askelkyykky taakse (kuula jalan alta)
3️⃣ Punnerrus x 2 & Vuorikiipeilijä x 2/puoli 
4️⃣ Jalkojen laskut & lantion nosto
5️⃣ Ristikkäisvatsat (tee molemmat puolet)
▶️ 45sec työosuus, 15 sec palautus liikkeiden välissä. Kierrosten välissä 45 sec palautus. Tee 2-4 kierrosta. .

Painamalla ♥️ varmistat että treenit tulevat jatkossakin fiidiisi. Ja tallentamalla voit tehdä treenit just silloin kun sun aikatauluun sopii 💪🏼 Lisää treenejä löydät #heidionthegoworkout .

Kivaa perjantaita ☀️☀️ .

#kettlebell #workoutroutine #workoutvideos #fitgirlvideos #trainingday #outdoor #homeworkout #kotitreeni #fitnessmotivation #womenwhoinspire
Lets run! 🍂👊🏃🏻‍♀️ .

Tänään tuntuu, että oon haukotellut koko päivän, olo on ollut jotenkin tosi väsynyt. Onhan tässä tietty jo pitkä viikko ja pitkät päivät takana. Otin ohjausten välissä puolen tunnin torkut ja nyt olo on kuin uudesti syntynyt! Ja päätin juosta töihin 🏃🏻‍♀️ Ihan parasta, sadekin on loppunut ja t-paidalla tarkenee hyvin. Kuulokkeissa juuri nyt TED talk:ja- haen inspiraatiota- hieman perhosia vatsassa tulevasta Formenteran työmatkasta 💫 .

Ootko sä lähdössä lenkille? Tai jo käynyt? Jos epäröit niin lähde ihmeessä- pienikin piristää 🤩 .

#timetoplay #runnergirl #runspo #salomonrunning #activeliving #runningmotivation #juoksu #runrunrun

Arkisto