EIKÖ KAIKILLA OLEKAAN OIKEUTTA KEHOPOSITIIVISUUTEEN?


 

 

Olen jo jonkun aikaa sivusta seurannut aihetta kehopositiivisuus. Niin tärkeästä aiheesta kuin onkin kyse, saa se välillä niskavillat pystyyn ja verenpaineet nousemaan. Ajattelin jo etten tähän soppaan omaa lusikkaani laittaisi ollenkaan, sillä tuntuu, että aihe on saanut jo muutenkin tunteet kuumenemaan. Tuntuu kuin ajatus ja punainen lanka koko tämän hyvää tarkoittavan asian takana olisi hukassa. Kehopositiivisuus painottaa, että kaikenlaiset kehot ovat kauniita, mutta eikö kaikilla olekaan oikeutta kehopositiivisuuteen?

 

Välillä aiheesta lukiessa tuntuu kuin kehopositiivisuus koskisi vain kurvikkaita ja ylipainoisia, vaikka oikeasti se koskee ihan kaikkia. Itseään kohtaan voi olla hyvinkin ristiriitaisia fiiliksiä, olipa sitten minkä kokoinen hyvänsä. Uskon, että ihan meillä kaikilla, ulkonäköön katsomatta, on välillä päiviä, jolloin itseään voisi peilistä katsoa hieman ruusunpunaisempien lasien läpi. Puhua itselleen kauniimmin ja vikojen sijaan nähdä itsessään myös ne kivat asiat. Syömishäiriön läpikäyneenä ymmärrän, että kehopositiivisuutta on ennen kaikkea itsensä arvostaminen ja hyväksyminen sellaisena kuin on juuri nyt. Kehopositiivisuutta on myös halu pitää itsestään hyvää huolta- olenkin kiitollinen, mihin kaikkeen kehoni pystyy.

 

Kehopositiivisuuden taakse ei kuitenkaan voi piiloutua terveysongelmilta. Juuri tässä hetkessä emme voi muuttaa mennyttä, mutta jos esimerkiksi ali-tai ylipaino aiheuttavat terveydellisiä ongelmia, olisi oman hyvinvoinnin kannalta hyvä tehdä parempia terveyttä edistäviä valintoja. Pippa Laukka sanoikin hyvin Kotilieden haastattelussa ”Kehopositiivisuutta voi kannattaa, vaikka haluaisi laihtua. Kehopositiivisuus ja terveys eivät ole toisiaan poissulkevia asioita.”

 

 

 

ÄLÄ ARVOSTELE TOISIA

 

Se, mikä sai lopulta tarttumaan aiheeseen oli Facebookissa eteeni tullut tavaratalon mainos, jonka kommenttiboksissa oli todella ikäviä kommentteja kuvan hoikasta mallista. Harvemmin jaksan edes vaivautua lukemaan ala-arvoisia kommentteja, mutta koska kommenteissa tuli eteen sana kehopositiivisuus mallia arvostelevasti, en malttanut olla avaamatta sanaista arkkuani. Myös hoikalla on oikeus olla kehopositiivinen. Olisiko ylipainoisen mallin ulkonäköä arvosteltu? Olisiko mallia varoiteltu kaikista terveysriskeistä, joita ylipaino voi aiheuttaa?

 

Kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta toista loukkaavien ja ulkonäköä koskevien kommenttien julkituominen on toinen juttu. Kenenkään kehon arvostelu ei ole hyväksyttävää- olipa sitten pitkä, lyhyt, hoikka, ylipainoinen tai vaikka neliskulmainen. Piste. Mainostajalle voi antaa suoraa palautetta mainoksesta, mutta mallikin on vain ihminen, jolla on tunteet.

 

Ollaan hyvät ihmiset ystävällisiä niin itseämme kuin toisiammekin kohtaan. Koskaan ei voi tietää toisen taustoja tai, mitä toinen käy elämässään juuri sillä hetkellä läpi.

 

Peace and Love, Heidi xx

 

 

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Arkisto