JOULU YÖ JUHLA YÖ? ALKOHOLI JOULUNA


 

Olen jouluihminen- rakastan jouluruokien suunnittelua ja jopa joulusiivousta. On mukava viritttäytyä joulutunnelmaan jo hyvissä ajoin. Tänä vuonna joulufiilis on kuitenkin jostain syystä ollut kaukana. En tiedä onko syynä ollut ihan arkiset kireet tai ehkäpä entistä sateisempi joulukuu. Tiedä sitten.

 

Perjantai-iltana sain viimeisetkin työjutut tehtyä ja sen myötä alkoi loma. Lomalla siivouskin on mukavaa, kun ei ole kiire minnekään. Joulukukat on aseteltu ja kuusi koristeltu, jouluvalot sekä kynttilät tuovat tunnelmaa. Riisipuuro porisee kattilassa ja piparit paistuvat uunissa. Taustalla soi ikisuosikki Whamin Last Christmas. Joulutuoksu ja joulufiilis ovat vihdoin vallanneet mielen ja kodin, vaikkei valkeaa joulua taidettu saada tänäkään jouluna. Eikä se oikeastaan edes haittaa, kunhan perhe on kasassa- iltapäivällä saapuu poikakin joululomalle <3

 

Kahden viikon joululomalla aion keskittyä ulkoiluun, riittävään lepoon, hitaisiin aamuihin, lukemiseen ja ihan vain perheen kanssa yhdessäoloon. Parasta lomalla on mennä fiiliksen mukaan, ilman aikatauluja. Olla ihan vain lomalla. Mitään sen kummempaa en kaipaa tähän hetkeen.

 

 

 

ALKOHOLI JOULUNA

 

Hitaista aamuista puheen ollen, luin eilen aamulla Hesarista miltä joulu näyttää joulupukin silmin. Hauskoja tarinoita, mutta positiivisinta oli lukea, kuinka nykyisten vähälumisien talvien lisäksi myös jouluaaton alkoholinkäytössä näkyy joulupukin silmissä vähenemistä- tai ainakin humalahakuisessa sellaisessa.

 

Alkon tilastot kertovat kuitenkin edelleen toista, esimerkiksi joulun alusviikolla alkoholin ostamisen määrä marraskuuhun verrattuna tuplaantuu- sama piikki näkyy aaton kotihälytyksissä. Suurimmalle osalle ihmisistä alkoholi liittyy todennäköisesti kohtuukäyttöön ja positiiviseen yhdessäoloon, mutta osalle pitkät pyhät antavat mahdollisuuden jatkuvaan ”juhlayöhön”.

 

Vuoden odotetuinpaan juhlaan ja juhlapyhiin kohdistuu paljon odotuksia. Ennen lomalle jäämistä työkiireet usein kasvavat ja samalla pitäisi hoitaa lahjaostokset, siivoukset ja ruuanlaitot. Stressitasot nousevat helposti kaiken kiireen keskellä. Jos sitten jouluna kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan, saattaa alkoholin käytön myötä pinna kiristyä ja ongelmat kärjistyä. Joulutunnelman yleisin pilaaja ei olekaan pieleen mennyt joululahja, vaan liiallinen alkoholin käyttö. Jos vieraan tai perheenjäsenen alkoholinkäyttö mietityttää jo etukäteen, kannattaa ehkä keskustella, miten joulusta saisi tehtyä kaikille mieluisan- etenkin lapsille. Joulu on juhla, josta syntyy ikuisia muistoja.

 

Oikein rentouttavaa ja lämmintä joulua sinulle. Nauti joulunajasta ja rauhoittumisesta. Kiitos kuluneesta vuodesta ja mukavaa, että olet mukana matkassa < 3 TRX-narujen voittajalle on ilmoitettu.

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

Heidi xoxo

Avainsanat: ,

Lue lisää

2 kommenttia

 • Nimetön
  11.2.2020 at 12:57

  Mielestäni ainakaan humalahakuinen juominen ei kuulu jouluun jos on perheen kanssa. Ymmärrän, jos haluaa vaikka viinilasillisen tai lasin glögiä alkoholilla juoda, se on mielestäni ok. Mutta humalaan juominen ei.

  • Heidi Tainio
   11.2.2020 at 13:39

   Moikka,
   ja olen täysin samaa mieltä <3
   Mukavaa viikkoa!

   Terveisin Heidi

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Arkisto