UUSI VUOSIKYMMEN- UNELMISTA JA TAVOITTEISTA TOTTA


 

 

Vuosi vaihtui tänäkin vuonna rauhallisissa merkeissä. Villasukat jalassa istuimme iltaa ystäväperheen luona- juuri ja juuri jaksoimme odottaa vuodenvaihteen vaihtumista ja uuden vuosikymmenen alkua. Naureskelimme, kuinka vuosi vuodelta sitä tulee mukavuudenhaluisemmaksi eikä jaksa juhlia enää aiempaakaan vähää.

 

Rakettien vielä räiskyessä kävelimme miehen kanssa kotiin ja matkalla pohdimme, mitä kaikkea kuluneen vuosikymmenen aikana tapahtuikaan. Ihan itsekin hätkähdin, kuinka isoja asioita ja muutoksia on viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtunut. On ollut niin onnenhetkiä, iloja kuin suruja, onnistumisia ja menetyksiä, irti päästämistä ja uusia alkuja. Sitähän se elämä on- välillä mennään korkealla ja kovaa, toisinaan taas hieman matalalentoa- suurimmaksi osaksi kuitenkin jotain siitä väliltä.

 

Uusi vuosi on kuitenkin aina kuin uuden alku. Uusia unelmia, uusia mahdollisuuksia. Tunne siitä, kuinka kaikki on mahdollista. Uuden vuoden lupauksia en tehnyt tänäkään vuonna, mutta sen sijaan aarrekarttaan piirsin ja kirjoitin asioita, joista unelmoin ja jotka haluan toteuttaa. Osa tavoitteistani on pieniä ja arkisia, osa taas isompia ja kunnianhimoisia. Osa tavoitteista on vasta askelia kohti isompia unelmia.

 

 

 

UNELMISTA & TAVOITTEISTA TOTTA

 

Perjantaina Lontooseen lentäessä luin Erik Bertrand Larssenin kirjan ”Paras”. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat vähääkään kiinnostuneita itsensä kehittämisestä, tavoitteista, peloista, ja siitä miten saat parhaat puolesi esiin ja uskallat toteuttaa haaveesi. Tavoitteet aiheuttavat meissä tunteita ja useimmiten tavoitteidemme saavuttamisen esteenä ovat omat kuvitteelliset pelot. Pelko, joka on luonnollinen ja inhimillinen tunne, mutta jos emme uskalla kohdata asioita ja pelkoja, tai pelkäämme jotain jo etukäteen, saamme pelätä koko ajan.

 

Uskalla unelmoida isosti, mutta älä aseta itsellesi liian isoja vaatimuksia ja lupauksia. Lupauksia, jotka ovat jo lähtökohtaisesti mahdottomia. Iso kuva on hyvä pitää kirkkaana mielessä, mutta useimmiten pienet muutokset ja askeleet ovat niitä, jotka lopulta vievät eteenpäin.

 

Mieti, mitä ihan oikeasti haluat. Tekemisen täytyy lähtee omasta halusta ja aidosta nautinnosta. Muutokset eivät aina tunnu kivoilta, ja siksi keksimme helposti tekosyitä niiden lykkäämiseksi. Ilman sisäistä, aitoa motivaatiota on vaikea saada aikaan muutosta tai päästä tavoitteeseen. Mitkä ovat ne asiat, joihin haluat muutosta ja minkä eteen olet valmis tekemään töitä. Mitä asioita haluat lisää ja mitä priorisoit. Kun tietää mitä haluaa, ovat valinnat helpompia ja luontevampia. Sen jälkeen on myös helpompi asettaa selkeä ja kirkas tavoite, sekä omaan arkeen istuva ja toimiva suunnitelma. On hyvä muistaa, että unelmat ja tavoitteet eivät toteudu unelmoimalla sohvalla istuen, niiden eteen on tehtävä töitä. Tästä tuleekin mieleeni taas kerran Mark Mansonin kirja ”The Subtle Art of not giving a F*ck”. 

 

”Halusin palkkion, mutta en ponnistella sen saavuttamiseksi. Halusin lopputuloksen, mutta en ollut valmis sen edellyttämään prosessiin. En halunnut taistella, mutta halusin voittaa. Elämässä mikään ei vain toimi niin.” Mark Manson 

 

Tavoitteiden pitäisi myös perustua arvoihin, ei toisin päin. Mikä on sinulle tärkeintä? Ole rehellinen itsellesi. Omista arvoistakin tulee totta vasta päivittäisten valintojen ja tekojen, mutta myös tekemättä jättämisten kautta. Parhaimmillaan intohimo tekemistä kohtaan ajaa eteenpäin, jota arvot ohjaavat ja jota taas tyytyväisyys tasapainottaa. Nykyhetkeenkin pitäisi pystyä olemaan tyytyväinen vaikkei tavoitetta vielä olisi saavutettukaan. On vaikea olla onnellinen tässä hetkessä, jos koko ajan tavoittelee jotain, mikä on tulevaisuudessa. Silloin moni asia matkan varrella saattaa jäädä huomaamatta. Matkasta nauttiminen on yhtä tärkeää kuin itse tavoite.

 

Be ready to change your goals, but never change your values. – Dalai Lama

 

 

USKO ITSEESI, SINÄ PYSTYT!

 

Tyytyväinen ihminen osaa nauttia elämästä vaikkei se täydellistä olisikaan. Jokaisen matkalle nimittäin mahtuu niin nousuja kuin laskuja, jotka ohjailevat toimintaamme. Siksi täydellisyyden tavoittelun sijaan olisikin ehkä parempi keskittyä tasapainoon ja tarkoituksenmukaisuuteen. Eteen saattaa tulla arvaamattomia ja odottamattomia asioita, joihin kaikkiin emme edes itse voi vaikuttaa. Silloin älä luovuta, mutta ole hieman armollisempi. Joskus etenemistä on ottaa askel taaksepäin, asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Ja vaikka polulta hetkeksi eksyisikin sivuraiteelle, voi jokaisessa hetkessä valita uudelleen. Harvoin polku muutenkaan vie meitä suoraan määränpäähän. Matkaan kuuluvat myös ne sivuraiteet. Jälkeenpäin ymmärtää, kuinka nekin kuuluivat matkaan.

 

Älä välitä, mitä muut ajattelevat tai mitä luulet muiden ajattelevan. Todellisuudessa, kun suurin osa ajattelee vain hyvää- ja loppujen mielipiteellä ei ole merkitystä. Vietä aikaa niiden kanssa, jotka tukevat sinua. Keskity omaan tavoitteeseesi vertailematta itseäsi toisiin, seuraa rohkeasti omaa polkuasi.

 

 Nyt vedän lenkkitossut jalkaan ja lähden läheisille poluille juoksemaan. Vuoden ja uuden vuosikymmenen tavoitteet odottavat toteuttajaa! Oikein mukavaa sunnuntaita sinulle <3

 

Lue myös tavoitteista myös ”Tapahtui yhdellä uintiretkellä” ja ”Beautiful people & minkä vuoksi olet valmis näkemään vaivaa? 

Seuraa minua Instagramissa @heidionthego .

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Row row row your boat... summer is officially here ☀️🌸 .

Tänä kesänä me ei reissata ulkomaille, mutta muutama kotimaanreissu on suunnitelmissa. Tänne @katve__ :seen tullaan ainakin uudelleen, totaalisen rentoutunut fiilis 🌸 Kiitos ihana @aulimi & co. 😘 .

#summervibes #naturelove #outdoors #finnishnature #luonto #luontokuva #outdooractivities #lakeview #lakelife #exploremore #adventuretime #järvimaisema #amazing_shots #amazingnature #mökkilife #cottagelife
🌲🐾🏃🏻‍♀️ Uusi päivä, uudet polut #justaddyou *kaupallinen yhteistyö @xxl.fi .

Mukava pieni miniloma järven rannalle keskelle kaunista Suomen luontoa on aina hyvä idea 🙏🏼 Soutelua, saunomista, grillailua, kirjan kanssa riippumatossa makoilua ja pyöräilyä mökkitiellä- metsälenkkiä unohtamatta. Mukaan pakkasin tietenkin myös polkujuoksutossut, Salomonin Sense Ride 3:set, jotka sopivat hyvin niin hiekkatielle kuin metsäpoluille 🌲 Juuri nyt olemmekin lähdössä metsään, tutustumaan uusiin polkuihin. Upea päivä tulossa ☀️ .

#salomon #trails #trailrunning #timetoplay #naturelove #outdoors #outdoorlife #runnergirl 📷 @elina.hovinen
Good morning 💙 
Kyllä tuntuu aurinko älyttömän hyvältä☀️ Ja hyvältä tuntuu myös uinti lauantaisen sauvarinnemaratonin jälkeen, jaloissa nimittäin sellaiset #doms :t että huh huh. Tuntee kyllä, että jotain tuli tehtyä! .

Blogiin kirjoitinkin fiiliksiä sauvarinnetreenistä, ja löytyypä sieltä myös mascarpone suklaakakun resepti. Tätä kakkua tehdään meillä aivan varmasti pian uudelleen. Olisko jopa kesän hittikakku ikisuosikki Britan rinnalle. Super helppo, mutta näyttävä kakku 🍓Kiitos @miinaketo vinkistä 💋 .

#goodmorning #lakeview #runnergirl #swim #outdoorlife #nature_brilliance #naturelove #outdooradventures #trails #trailrunning 📷 @elina.hovinen
1️⃣9️⃣ today 🎉🌸🧁☀️🤩💓 ... lahjaksi polkujuoksutossut ja rajaton määrä elämysmatkoja Nuuksioon! Mukavaa, että meillä on yhteinen harrastus ❤️ .

#myson #trails #trailrunning #runnerslife #naturelove #outdoorlife
Sunset last night 🌅 
Näihin Nuuksion maisemiin, kesäfiiliksiin ja auringonlaskuun oli hyvä päättää työviikko ja aloittaa neljän päivän vapaat! Kesä taisi alkaa just sopivasti ☀️🛶🎒🏃🏻‍♀️ .

#sunset_madness #trails #nuuksio #summervibes #runnergirl #runningmotivation #worlderunners #runhappy #trailrunning #natureshot #luonto #luontokuva #outdoorlife #runnerslife #sunsetlover #raysoflight #sunsetlovers #sunrise_sunset_photogroup
Afternoon hike & coffee outdoors 💯🎒🌲 .

Jos poika pyytää lähtemään metsään vaeltamaan, niin sinne mennään. Parasta seuraa, upeat maisemat ja ulkokahvit ❤️ Onko sulla muuten pitkä viikonloppu? Täällä alkaa viikonloppu vasta tänään- eikä muuten haittaa ollenkaan, että viikon viimeiset työt vie metsään. Saatetaan nähdä auringonlaskukin. Love it! 🌲🏃🏻‍♀️ .

#trails #trailrunning #timetoplay #runonemotion #runnergirl #exploremore #adventuretime #outdoorlife #naturelove #juoksu #runningmotivation #runhappy #forestphotography #adventurer #womenwhohike #hike #luonto
Somedays I just wanna run as fast as I can, somedays just take it easy and do my fave vinyasa 🙏🏼 ... And somedays I might feel like doing both! .

Onpa vain muuten mukava palata viime kesäisten videoiden mukana Formenteralle- tuonne rauhalliselle paratiisisaarelle 🌴 Kuvailin siellä lähinnä itselleni liikkeitä muistiin, mutta  jotain ajattelin jakaa teille tännekin. Tällä lähtee päivä mukavasti käyntiin 🧘🏻‍♀️ .

#heidionthegoworkout #yogagirl #formentera #paradiseisland #vinyasa #flow #yogapractice #runnergirl
💦 Wednesday #bodyweighttraining HIIT 💥 .

Aurinko paistaa ja treenit vedetään ulkona. Hiki lentää ja lihaksissa tuntee- parasta 💥 Nappaa tästä talteen tehokas koko kropan HIIT. Alkulämmittelynä toimii hyvin esim kävely/ kevyt juoksulenkki- tai nappaa @helsinkicityrunningday Stoorista @endorphinist :n super hyvät liikkuvuusharjoitukset 👌 .

1️⃣ Sumokyykky 
2️⃣ Vuorikiipeilijä (hidas) & Punnerrus 
3️⃣ Askelkyykky taakse & kurotus x 3/jalka (voit tehdä myös hypyllä!)
4️⃣ Lankkuaskellus 
5️⃣ puoli Burpee
▶️ työosuus joko 30/45 sec ⏸ 30/15 sec ⏯ Niin monta kierrosta kuin menee hyvillä tekniikoilla! .

Oikein paljon aurinkoa päivääsi! ☀️ Ja kerrohan jos ja kun treeni lähtee testiin! .

#heidionthegoworkout #hiitworkout #trainingday #runnergirl #runnerslife #strengthtraining #workoutvideo #befit #fitmom #kotitreeni #homeworkout #outdoorlife
What a beautiful morning at work 💙 .

Kesäkuussa alkavat taas kaikille avoimet ulkotreenit Haukilahdessa, Mellstenin rannassa. Pidän ryhmäkoon edelleen pieninä, niin, että turvavälit on helppo pitää. Alla kuvaus tunneista 🧘🏻‍♀️💓💪🏼🌸🙏🏼 Ilmoittautuminen ja lisätietoja heiditainio@aol.com. .

Keskiviikkoisin (3.6, 10.6, 17.6 ja 24.6) 
Klo 6.45- 7.35
Pilatekseen ja joogaan perustuva liikkuvuus/ kehonpaino- treeni. Tunti sopii kaikille ilman aiempaa taustaa. Oma jumppamatto mukaan.
Kokonaishinta 39€ sis. Alv. .

Sunnuntaisin (7.6, 14.6, 21.6 ja 28.6)
Klo 18-19
Monipuolinen lihaskuntotreeni, jossa välineinä mm. TRX- narut, kahvakuula ja kuminauhat. Tunti sopii kaikille- treeni tehdään oman kunnon mukaan. 
Kokonaishinta 39€ sis alv. .

#yogagirl #summervibes #runnergirl #outdoors #outdoorfinland #healthiswealth #yogaeveryday #naturelove #naturelife #amazingnature #amazing_shots #sunrise_and_sunsets #ulkotreeni 📷 @ninnufr 💓

Arkisto