UUSI VUOSIKYMMEN- UNELMISTA JA TAVOITTEISTA TOTTA


 

 

Vuosi vaihtui tänäkin vuonna rauhallisissa merkeissä. Villasukat jalassa istuimme iltaa ystäväperheen luona- juuri ja juuri jaksoimme odottaa vuodenvaihteen vaihtumista ja uuden vuosikymmenen alkua. Naureskelimme, kuinka vuosi vuodelta sitä tulee mukavuudenhaluisemmaksi eikä jaksa juhlia enää aiempaakaan vähää.

 

Rakettien vielä räiskyessä kävelimme miehen kanssa kotiin ja matkalla pohdimme, mitä kaikkea kuluneen vuosikymmenen aikana tapahtuikaan. Ihan itsekin hätkähdin, kuinka isoja asioita ja muutoksia on viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtunut. On ollut niin onnenhetkiä, iloja kuin suruja, onnistumisia ja menetyksiä, irti päästämistä ja uusia alkuja. Sitähän se elämä on- välillä mennään korkealla ja kovaa, toisinaan taas hieman matalalentoa- suurimmaksi osaksi kuitenkin jotain siitä väliltä.

 

Uusi vuosi on kuitenkin aina kuin uuden alku. Uusia unelmia, uusia mahdollisuuksia. Tunne siitä, kuinka kaikki on mahdollista. Uuden vuoden lupauksia en tehnyt tänäkään vuonna, mutta sen sijaan aarrekarttaan piirsin ja kirjoitin asioita, joista unelmoin ja jotka haluan toteuttaa. Osa tavoitteistani on pieniä ja arkisia, osa taas isompia ja kunnianhimoisia. Osa tavoitteista on vasta askelia kohti isompia unelmia.

 

 

 

UNELMISTA & TAVOITTEISTA TOTTA

 

Perjantaina Lontooseen lentäessä luin Erik Bertrand Larssenin kirjan ”Paras”. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat vähääkään kiinnostuneita itsensä kehittämisestä, tavoitteista, peloista, ja siitä miten saat parhaat puolesi esiin ja uskallat toteuttaa haaveesi. Tavoitteet aiheuttavat meissä tunteita ja useimmiten tavoitteidemme saavuttamisen esteenä ovat omat kuvitteelliset pelot. Pelko, joka on luonnollinen ja inhimillinen tunne, mutta jos emme uskalla kohdata asioita ja pelkoja, tai pelkäämme jotain jo etukäteen, saamme pelätä koko ajan.

 

Uskalla unelmoida isosti, mutta älä aseta itsellesi liian isoja vaatimuksia ja lupauksia. Lupauksia, jotka ovat jo lähtökohtaisesti mahdottomia. Iso kuva on hyvä pitää kirkkaana mielessä, mutta useimmiten pienet muutokset ja askeleet ovat niitä, jotka lopulta vievät eteenpäin.

 

Mieti, mitä ihan oikeasti haluat. Tekemisen täytyy lähtee omasta halusta ja aidosta nautinnosta. Muutokset eivät aina tunnu kivoilta, ja siksi keksimme helposti tekosyitä niiden lykkäämiseksi. Ilman sisäistä, aitoa motivaatiota on vaikea saada aikaan muutosta tai päästä tavoitteeseen. Mitkä ovat ne asiat, joihin haluat muutosta ja minkä eteen olet valmis tekemään töitä. Mitä asioita haluat lisää ja mitä priorisoit. Kun tietää mitä haluaa, ovat valinnat helpompia ja luontevampia. Sen jälkeen on myös helpompi asettaa selkeä ja kirkas tavoite, sekä omaan arkeen istuva ja toimiva suunnitelma. On hyvä muistaa, että unelmat ja tavoitteet eivät toteudu unelmoimalla sohvalla istuen, niiden eteen on tehtävä töitä. Tästä tuleekin mieleeni taas kerran Mark Mansonin kirja ”The Subtle Art of not giving a F*ck”. 

 

”Halusin palkkion, mutta en ponnistella sen saavuttamiseksi. Halusin lopputuloksen, mutta en ollut valmis sen edellyttämään prosessiin. En halunnut taistella, mutta halusin voittaa. Elämässä mikään ei vain toimi niin.” Mark Manson 

 

Tavoitteiden pitäisi myös perustua arvoihin, ei toisin päin. Mikä on sinulle tärkeintä? Ole rehellinen itsellesi. Omista arvoistakin tulee totta vasta päivittäisten valintojen ja tekojen, mutta myös tekemättä jättämisten kautta. Parhaimmillaan intohimo tekemistä kohtaan ajaa eteenpäin, jota arvot ohjaavat ja jota taas tyytyväisyys tasapainottaa. Nykyhetkeenkin pitäisi pystyä olemaan tyytyväinen vaikkei tavoitetta vielä olisi saavutettukaan. On vaikea olla onnellinen tässä hetkessä, jos koko ajan tavoittelee jotain, mikä on tulevaisuudessa. Silloin moni asia matkan varrella saattaa jäädä huomaamatta. Matkasta nauttiminen on yhtä tärkeää kuin itse tavoite.

 

Be ready to change your goals, but never change your values. – Dalai Lama

 

 

USKO ITSEESI, SINÄ PYSTYT!

 

Tyytyväinen ihminen osaa nauttia elämästä vaikkei se täydellistä olisikaan. Jokaisen matkalle nimittäin mahtuu niin nousuja kuin laskuja, jotka ohjailevat toimintaamme. Siksi täydellisyyden tavoittelun sijaan olisikin ehkä parempi keskittyä tasapainoon ja tarkoituksenmukaisuuteen. Eteen saattaa tulla arvaamattomia ja odottamattomia asioita, joihin kaikkiin emme edes itse voi vaikuttaa. Silloin älä luovuta, mutta ole hieman armollisempi. Joskus etenemistä on ottaa askel taaksepäin, asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Ja vaikka polulta hetkeksi eksyisikin sivuraiteelle, voi jokaisessa hetkessä valita uudelleen. Harvoin polku muutenkaan vie meitä suoraan määränpäähän. Matkaan kuuluvat myös ne sivuraiteet. Jälkeenpäin ymmärtää, kuinka nekin kuuluivat matkaan.

 

Älä välitä, mitä muut ajattelevat tai mitä luulet muiden ajattelevan. Todellisuudessa, kun suurin osa ajattelee vain hyvää- ja loppujen mielipiteellä ei ole merkitystä. Vietä aikaa niiden kanssa, jotka tukevat sinua. Keskity omaan tavoitteeseesi vertailematta itseäsi toisiin, seuraa rohkeasti omaa polkuasi.

 

 Nyt vedän lenkkitossut jalkaan ja lähden läheisille poluille juoksemaan. Vuoden ja uuden vuosikymmenen tavoitteet odottavat toteuttajaa! Oikein mukavaa sunnuntaita sinulle <3

 

Lue myös tavoitteista myös ”Tapahtui yhdellä uintiretkellä” ja ”Beautiful people & minkä vuoksi olet valmis näkemään vaivaa? 

Seuraa minua Instagramissa @heidionthego .

 

Heidi xoxo

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Toivottavasti en tänään työmatkaa juostessa, tiukoissa trikoissa & hymy huulilla, pilaa kenenkään viikonloppua... mutta enpähän asvaltilla juostessa ainakaan turmele metsiä 🤷🏻‍♀️😅 (kts.stoorit) .

Meitä on moneen junaan eikä kaikkia voi tai edes pidä miellyttää. Ehkä se on oma paha olo tai huono päivä, mikä saa ärsyyntymään toisen pirteästä olemuksesta tai liikkumisesta? .

Minusta on AINA kiva nähdä iloisia lenkkeilijöitä- silloinkin, kun itse en ole lenkillä ❤️ Nautin myös toisten aurinkoisista lomakuvista, vaikka itse olisin kaatosateessa. Toisen ilo ei ole itseltä pois! Mukavaa viikonloppua ja eiköhän tuonne metsiinkin mahdu ihan kaikki 💖 #positivemindpositivelife .

#runnerslife #runnergirl #timetoplay #runningmotivation #runnersofinstagram #juoksu #trailrunning #trails #outdoors #positivemind 📷 @strictlystyle
I love these days in the middle of forest 🌲🐾 🏃🏻‍♀️ Ja niin iloinen & kiitollinen olen siitä, että saan tehdä täällä vielä töitä! Tänäänkin sain vetää polkujuoksu-treenit metsässä ❤️ .

Näistä maisemista nautitaan myös lauantaina, jolloin vedän polkujuoksu workshoppia! Säätiedotekin näyttää pelkkää ☀️☀️☀️ Workshop on nyt täynnä, mutta uusia järjestän talven/kevään aikana lisää- innokkaita oli sen verran paljon ✨ .

#runnergirl #trailrunning #trails #polkujuoksu #adventurer #runningmotivation #runnerslife #outdoorlife #nature_perfection #naturelove
Juuri nyt hymyilyttävät aurinkoinen ilma ja kymmenen tunnin yöunet! Huh, ihan hätkähdin tyttären tullessa aamulla herättämään. En muista, koska olisin nukkunut näin monta tuntia, mutta hyvä niin. Näin kiireisempinä ajanjaksoina huomaan, kuinka tärkeää uni on jaksamisen ja palautumisen kannalta. Siksi viikolla yritämme mennä nukkumaan viimeistään kymmeneltä. .

Blogissa uusi postaus @maaretkallio :n kolumnin inspiroimana. ”Elämässä pitää olla tilaa muutokselle”- ajatuksia hyvinvoinnista, painonpudotuksesta, ajoituksesta, loksahduksista, armollisuudesta jne. Käy lukemassa ja kerro sun ajatuksia 💖 Aurinkoa päivään ☀️ .

#outdoors #feelgood #amazingday #sunshine #uusipostausblogissa #runnergirl
💎 3 x side plank 💎 practice, practice and be patient- as your core gets stronger, it will get easier! .

Aloita helpoimmasta ja siirry seuraavaan sitten, kun liike sujuu hallitusti hyvällä tekniikalla. Harjoituksen myötä tulee tuloksia! 💪🏼 #ipromise 💾 Tallenna ja testaa! .

Liikkeissä keskitytään keskivartaloon, mutta ihan KOKO kroppa aina sormenpäistä varpaisiin tekee töitä! Huomaa, kuinka käden nostaminen kohti kattoa tuo heti liikkeisiin haastetta (kts. video loppuun) Pallon päällä paina tukijalalla palloa vasten. Alkuun voit myös tuoda lantiolla olevan käden lattiaan. .

1️⃣ Sivulankku polvi lattiassa 
2️⃣ Sivulankku suorin jaloin 
3️⃣ Sivulankku pallon päällä .

#heidionthegoworkout #coreworkout #absworkout #workoutvideo #fitball #sideplank #plank #challengeyourself #youcandoit #trainingday #befit
A good Monday starts from well spent Sunday- 4 hours of running in the trails of Nuuksio National Park 🌲🏃🏻‍♀️ .

Ensi viikonloppuna, lauantaina 25.1 klo 9.30, myös sulla on mahdollisuus tutustua polkujuoksuun ja Nuuksion upeisiin maisemiin. Tule mukaan polkujuoksu Workshoppiin- 2 paikkaa vielä vapaana. Testissä @salomonsuomi polkujuoksutossuja. .

Lisätietoja ja ilmoittautuminen DM:n kautta tai sähköpostilla heiditainio@aol.com ✨ .

#trailrunning #trailrunner #runnergirl #timetoplay #salomonrunning #polkujuoksu #outdoorlife #naturelove #nationalpark #nuuksio 📷 @drahopelto
Post winter-swim endorphin rush is SO good! 💎 I am so hooked! .

Eilen oli ihana laiskalauantai! Siivosin kaappeja ja chillattiin sohvalla, otin iltapäivällä jopa päikkärit. Katsottiin telkkarista hiihtoa, syöksylaskua (ihan kreisiä menoa) ja Netflixiä. Netflixissä meillä on menossa nyt The Crown, joka on muuten ihan super. Todella mielenkiintoinen jo ihan Englannin historiallisten vaiheiden takia 👑 Prinssi Philipin äiti Prinsessa Alice oli 💖 .

Illalla tein vielä pizzaa avantouinnin jälkeen. Ihan parasta vain olla kotosalla ilman ohjelmaa! Ja itse asiassa, kun uusia hyvinvoinnin trendejä katsoo, niin päivähän oli oikeinkin trendikäs 😄kärkipäässä listalla ovat mm. läsnäolo, lepo, uni ja hidastaminen! 
Blogiin kirjoitinkin ”Vuoden 2020 hyvinvointitrendejä”. Lue, mitkä 4 nostin myös omiksi suosikeikseni- linkki blogiin biossa! .

#winterswimming #avanto #avantouinti #outdoors #uusipostausblogissa #nature_good #healthiswealth
ABSolutely 💎 Fitball Core Workout! .

Juoksulenkeillä nautin vauhdin ja reippaamman tempon tuomista haasteista. Siitä, kuinka syke nousee ja hiki lentää 🏃🏻‍♀️ Pilates-liikkeissä taas haasteen tuo HIDAS tempo ja hallittu liike, jota hengitys ohjaa. Liikkeet saattavat näyttää helpoilta, mutta oikein tehtynä ne ovat todella rankkoja- mun treenattavat tietää 😉 Lisää liikeratojen laajuutta vasta sitten, kun liikkeet ovat hallinnassa. . 💾 Tallenna tästä 3 tehokasta keskivartaloa vahvistavaa liikettä osaksi omia treenejä. Core-liikkeissä en laske toistoja, vaan teen niin monta kuin puhtailla liikeradoilla pystyn- hitaasti ja ajatuksella tehdyt liikkeet vahvistavat samalla siis myös oman kehon ymmärrystä. Tee liikkeet hitaaaaasti 🧘🏻‍♀️ .

1️⃣ Kylkirutistus
2️⃣ Lankussa jalkojen vuoronosto & polvien veto (jos haluat helpomman version, tuo etureidet pallon päälle) 
3️⃣ Selinmakuulla vastakkaisen jalan & käden kurotukset (kiinnitä huomio, että selkä pysyy neutraalissa asennossa) .

#heidionthegoworkout #pilateseveryday #coreworkout #absworkout #workoutmotivation #workoutvideo #strongcore #fitball #befit
💖 Daily dose of fresh air, regular exercise, healthy food & good sleep does wonders! .

But it’s all about balance- kestävät tulokset syntyvät sopivasta tasapainosta. Uni, liikunta, ulkoilma ja terveellinen ruokavalio ovat minulle jaksamisen tukipilareita, mutta toisinaan tasapainoa tuovat myös illanistujaiset ystävien kanssa, pizza perjantai tai vaikkapa satunnainen korvapuusti kahvin kanssa- kuten eilen 😁☕️🧁 #itsallaboutbalance .

Tänään aamulla väsytti niin, että olisin voinut helposti jatkaa unia kellon soidessa- välillä on näitäkin aamuja. Pilates-ohjaus kuitenkin odotti ja kummasti se karisti unihiekat omistakin silmistä 🧘🏻‍♀️ Nyt aion töiden välissä käydä ulkona heittämässä oman treenin. Aurinkokin näkyy paistavan ☀️ Kivaa päivää sullekin! .

#yogagirl #naturelove #outdoors #freshair #activelifestyle #runnergirl #seenonmyrun #runningmotivation #runnerslife 📷 @drahopelto ✨💖
Miksi odottaa kesään, kun lumettomilla poluilla voi juosta nytkin 🏃🏻‍♀️🌲 .

Lauantaina 25.1 järjestän Nuuksiossa polkujuoksu workshopin! WORKSHOP on suunnattu ensisijaisesti aloittelijoille, jotka ovat kiinnostuneita juoksemaan poluilla, mutta eivät oikein tiedä missä juosta tai mitä polkujuoksussa on hyvä ottaa huomioon. Tapahtumassa annan vinkkejä niin polkujuoksuun kuin juoksuun ylipäätään. Toki tervetulleita ovat kaikki. Workshopissa sinulla on mahdollisuus testata Salomonin polkujuoksutossuja! @salomonsuomi . . . 🌲 Paikka: Nuuksion Haukkalampi . ⏱ Aika: lauantaina 25.1.2020 klo 9.30-12.00 . 🏃🏻‍♀️ Juoksu/kävelemme noin 10km pituisen lenkin. Mukaan otan max 12 henkeä. .
💵 Hinta 20€ (sis. alv 10%) 📩 ilmoittautuminen ja lisätietoja heiditainio@aol.com .

#timetoplay #salomonrunning #runnergirl #juoksutapahtuma #trailrunning #trails #polkujuoksu

Arkisto