KUN AJATUS HARHAILEE- TAHDONVOIMA & KOLME PARASTA


 

Töiden vähentyminen on antanut enemmän aikaa keskittyä positiivisen psykologian opintoihin. Olen tämän viikon ajan kirjoittanut iltapäivisin kirjareflektiota Frank Martelan kirjasta Tahdonvoiman käyttöohje. Kirja on älyttömän mielenkiintoinen, vaikkakin osittain tuttua juttua, mutta monellakin tapaa ajankohtainen. Kirjan marginaalit ovat täynnä omia merkintöjä ja muistiinpanoja.

 

Luulisi, että mieluisasta aiheesta kirjoittaminen olisi helppoa, mutta mitä vielä! Ajatus harhailee milloin missäkin- yhtäkkiä olen tekemässä Instagramin vessapaperirulla/niksipirkka -haastetta, nauramassa Celeste Barberin videoille (ota muuten seurantaan, jos kaipaat hyviä nauruja) ja vastailemassa viesteihin. Ja kas, sitten onkin jo aika tehdä lapsille lounasta, välipalaa ja auttaa kouluhommissa… Tahdonvoimaa, sitä on tällä viikolla tarvittu!

 

Merkittävän huomion tein eilen kirjareflektiota viimeistellessä- kaikki päivän työtunnit eivät todellakaan ole samanarvoisia. Olen aamuihminen ja tehokkaimmillani luovuutta vaativissa asioissa ennen puolta päivää. Ei siis ihme, että kirjoittamisen flow löytyi vasta eilen ja juurikin aamulla. Aamuisin uppoudun helposti työn imuun ja harvemmin edes ajattelen muita asioita. Omaa vireystilaa kannattaa tarkkailla ja jos mahdollista, niin suunnitella milloin keskittyä luovuutta vaativiin/haastaviin asioihin ja milloin taas leppoisiin juttuihin.

 

Motivaatio ja tahdonvoima täydentävät toinen toisiaan. Motivoituneena tehtävä tai asia vetää puoleensa kuin itsestään, ja tahdonvoima taas on se joka kutsutaan paikalle kun joudumme kamppailemaan velvoitteen kanssa tai houkutusta vastaan. Huomaan itsekin, kuinka mielekkäät asiat eivät vaadi sen kummempaa ponnistelua tai motivaatiota- toiset asiat taas vaativat älyttömästi sisua ja tahdonvoimaa! 

 

 

Viikonlopun brunssilla tuorepuristettu porkkana/appelsiini/inkiväärimehu,chiavanukasta ja avocado/kananmunapannu <3

 

 

VERENSOKERI & TAHDONVOIMA

 

Juuri nyt jokainen voi varmasti omassa elämässään havaita tahdonvoiman rajallisuuden. Sen voi huomata raskaan päivän jälkeen, kun voimat eivät riitä muuhun kuin sohvalle lösähtämiseen tai kun väsyneenä tiuskaisee lapsille tai puolisolle jostakin turhasta. Tunnistamme varmasti kaikki tilanteen, jossa olemme nälkäisiä, väsyneitä tai molempia.

 

Tutkimusten mukaan verensokeritasolla on huomattava vaikutus tahdonvoimaan. Tahdonvoiman väsyessä olemme alttiimpia kaikenlaisille viettelyksille ja tekemään huonompia valintoja. Kirjassa Martelakin muistuttaa, kuinka tahdonvoiman ylläpito alkaa aivan perusasioista- riittävästä unesta ja säännöllisistä ruokailurytmeistä. Juuri näistä kannattaa pitää kiinni tälläkin myrskylennolla, jolla olemme kaikki mukana- perusasiat vahvistavat tahdonvoimaa, mutta myös immuniteettia ja antavat voimia tilanteeseen, joka on meille kaikille uusi.

 

Eilisessä Hesarissa Maaret Kallio muistutti hyvin armollisuudesta ”tämä on enemmän maraton kuin pikajuoksu. Vitosen kohdalla ei kannata juosta täysillä, tai on viidentoistakilometrin kohdalla näännyksissä. Mikäli mahdollista, kerää voimia ja lepää”. Kotoilustakaan ei siis tarvitse tehdä suorittamista- ei tarvitse keksiä uusia innovaatioita, kaappeja ei tarvitse siivota tai ikkunoita pestä. Ole armollinen itsellesi ja säästä tahdonvoimaa niihin asioihin, joilla on sinulle merkitystä. Olemme samassa tilanteessa, erilaisten huolien kanssa.

 

Lue myös Maaret Kallion tämä kolumni <3

 

Linlossa tuuli niin, että tukka lähtee!

 

 

VIIKON KOLME PARASTA

 

Päiväretki Linloon. Todella kaunis ulkoilupaikka Kirkkonummella- suosi kuitenkin arkipäiviä, viikonloppuisin on turhan ruuhkaisaa.

 

Kirjareferaatti valmistui! Keräsin eilen tahdonvoimaa sohvalta ja terassilla auringosta. Mahtava fiilis painaa lähetä-nappia!

 

Eilinen picnic omalla parvekkeella. Katoin pöydän parvekkeen tuoleille ja söimme edellisiltana tehtyä pizzaa <3

 

Sydämiä ja voimia kaikille < 3

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

Heidi xoxo

Avainsanat: ,

Lue lisää

LEAVE A COMMENT

About me


Olen Heidi, 37-vuotias personal trainer ja hyvinvointivalmentaja, kahden teini-ikäisen lapsen äiti.

Kirjoitan ilon ja positiivisuuden kautta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista- ennen kaikkea liikunnasta, motivaatiosta ja terveellisestä ravinnosta, mutta myös kauneudesta, matkustamisesta sekä kaikesta, mikä tuottaa iloa!

Ota yhteyttä [email protected]
Instagram @heidionthego

www.fitandfeelgood.com

Instagram @heidionthego

Row row row your boat... summer is officially here ☀️🌸 .

Tänä kesänä me ei reissata ulkomaille, mutta muutama kotimaanreissu on suunnitelmissa. Tänne @katve__ :seen tullaan ainakin uudelleen, totaalisen rentoutunut fiilis 🌸 Kiitos ihana @aulimi & co. 😘 .

#summervibes #naturelove #outdoors #finnishnature #luonto #luontokuva #outdooractivities #lakeview #lakelife #exploremore #adventuretime #järvimaisema #amazing_shots #amazingnature #mökkilife #cottagelife
🌲🐾🏃🏻‍♀️ Uusi päivä, uudet polut #justaddyou *kaupallinen yhteistyö @xxl.fi .

Mukava pieni miniloma järven rannalle keskelle kaunista Suomen luontoa on aina hyvä idea 🙏🏼 Soutelua, saunomista, grillailua, kirjan kanssa riippumatossa makoilua ja pyöräilyä mökkitiellä- metsälenkkiä unohtamatta. Mukaan pakkasin tietenkin myös polkujuoksutossut, Salomonin Sense Ride 3:set, jotka sopivat hyvin niin hiekkatielle kuin metsäpoluille 🌲 Juuri nyt olemmekin lähdössä metsään, tutustumaan uusiin polkuihin. Upea päivä tulossa ☀️ .

#salomon #trails #trailrunning #timetoplay #naturelove #outdoors #outdoorlife #runnergirl 📷 @elina.hovinen
Good morning 💙 
Kyllä tuntuu aurinko älyttömän hyvältä☀️ Ja hyvältä tuntuu myös uinti lauantaisen sauvarinnemaratonin jälkeen, jaloissa nimittäin sellaiset #doms :t että huh huh. Tuntee kyllä, että jotain tuli tehtyä! .

Blogiin kirjoitinkin fiiliksiä sauvarinnetreenistä, ja löytyypä sieltä myös mascarpone suklaakakun resepti. Tätä kakkua tehdään meillä aivan varmasti pian uudelleen. Olisko jopa kesän hittikakku ikisuosikki Britan rinnalle. Super helppo, mutta näyttävä kakku 🍓Kiitos @miinaketo vinkistä 💋 .

#goodmorning #lakeview #runnergirl #swim #outdoorlife #nature_brilliance #naturelove #outdooradventures #trails #trailrunning 📷 @elina.hovinen
1️⃣9️⃣ today 🎉🌸🧁☀️🤩💓 ... lahjaksi polkujuoksutossut ja rajaton määrä elämysmatkoja Nuuksioon! Mukavaa, että meillä on yhteinen harrastus ❤️ .

#myson #trails #trailrunning #runnerslife #naturelove #outdoorlife
Sunset last night 🌅 
Näihin Nuuksion maisemiin, kesäfiiliksiin ja auringonlaskuun oli hyvä päättää työviikko ja aloittaa neljän päivän vapaat! Kesä taisi alkaa just sopivasti ☀️🛶🎒🏃🏻‍♀️ .

#sunset_madness #trails #nuuksio #summervibes #runnergirl #runningmotivation #worlderunners #runhappy #trailrunning #natureshot #luonto #luontokuva #outdoorlife #runnerslife #sunsetlover #raysoflight #sunsetlovers #sunrise_sunset_photogroup
Afternoon hike & coffee outdoors 💯🎒🌲 .

Jos poika pyytää lähtemään metsään vaeltamaan, niin sinne mennään. Parasta seuraa, upeat maisemat ja ulkokahvit ❤️ Onko sulla muuten pitkä viikonloppu? Täällä alkaa viikonloppu vasta tänään- eikä muuten haittaa ollenkaan, että viikon viimeiset työt vie metsään. Saatetaan nähdä auringonlaskukin. Love it! 🌲🏃🏻‍♀️ .

#trails #trailrunning #timetoplay #runonemotion #runnergirl #exploremore #adventuretime #outdoorlife #naturelove #juoksu #runningmotivation #runhappy #forestphotography #adventurer #womenwhohike #hike #luonto
Somedays I just wanna run as fast as I can, somedays just take it easy and do my fave vinyasa 🙏🏼 ... And somedays I might feel like doing both! .

Onpa vain muuten mukava palata viime kesäisten videoiden mukana Formenteralle- tuonne rauhalliselle paratiisisaarelle 🌴 Kuvailin siellä lähinnä itselleni liikkeitä muistiin, mutta  jotain ajattelin jakaa teille tännekin. Tällä lähtee päivä mukavasti käyntiin 🧘🏻‍♀️ .

#heidionthegoworkout #yogagirl #formentera #paradiseisland #vinyasa #flow #yogapractice #runnergirl
💦 Wednesday #bodyweighttraining HIIT 💥 .

Aurinko paistaa ja treenit vedetään ulkona. Hiki lentää ja lihaksissa tuntee- parasta 💥 Nappaa tästä talteen tehokas koko kropan HIIT. Alkulämmittelynä toimii hyvin esim kävely/ kevyt juoksulenkki- tai nappaa @helsinkicityrunningday Stoorista @endorphinist :n super hyvät liikkuvuusharjoitukset 👌 .

1️⃣ Sumokyykky 
2️⃣ Vuorikiipeilijä (hidas) & Punnerrus 
3️⃣ Askelkyykky taakse & kurotus x 3/jalka (voit tehdä myös hypyllä!)
4️⃣ Lankkuaskellus 
5️⃣ puoli Burpee
▶️ työosuus joko 30/45 sec ⏸ 30/15 sec ⏯ Niin monta kierrosta kuin menee hyvillä tekniikoilla! .

Oikein paljon aurinkoa päivääsi! ☀️ Ja kerrohan jos ja kun treeni lähtee testiin! .

#heidionthegoworkout #hiitworkout #trainingday #runnergirl #runnerslife #strengthtraining #workoutvideo #befit #fitmom #kotitreeni #homeworkout #outdoorlife
What a beautiful morning at work 💙 .

Kesäkuussa alkavat taas kaikille avoimet ulkotreenit Haukilahdessa, Mellstenin rannassa. Pidän ryhmäkoon edelleen pieninä, niin, että turvavälit on helppo pitää. Alla kuvaus tunneista 🧘🏻‍♀️💓💪🏼🌸🙏🏼 Ilmoittautuminen ja lisätietoja heiditainio@aol.com. .

Keskiviikkoisin (3.6, 10.6, 17.6 ja 24.6) 
Klo 6.45- 7.35
Pilatekseen ja joogaan perustuva liikkuvuus/ kehonpaino- treeni. Tunti sopii kaikille ilman aiempaa taustaa. Oma jumppamatto mukaan.
Kokonaishinta 39€ sis. Alv. .

Sunnuntaisin (7.6, 14.6, 21.6 ja 28.6)
Klo 18-19
Monipuolinen lihaskuntotreeni, jossa välineinä mm. TRX- narut, kahvakuula ja kuminauhat. Tunti sopii kaikille- treeni tehdään oman kunnon mukaan. 
Kokonaishinta 39€ sis alv. .

#yogagirl #summervibes #runnergirl #outdoors #outdoorfinland #healthiswealth #yogaeveryday #naturelove #naturelife #amazingnature #amazing_shots #sunrise_and_sunsets #ulkotreeni 📷 @ninnufr 💓

Arkisto