Hyvinvointi

Hyvinvointi

Mitä on hyvinvointi?

Hyvä olo ja hyvinvointi ovat minulle sitä, että teen valintoja, jotka tuovat minulle aidosti iloa ja antavat minulle energiaa tehdä asioita, joista nautin. Hyvää oloa ei voida mitata vaa’an lukemista, vaan hyvä olo kumpuaa sisältä. Se on kokonaisvaltainen tunne, jolloin keho ja mieli ovat harmoniassa. Elämä ei aina ole välttämättä vain ihanaa pilvilinnoissa elämistä, vaan kaikki tunteet ovat läsnä. Silloin, kun on sinut itsensä kanssa ja suhtautuu asioihin positiivisella mielellä, on vaikeatkin asiat helpompi kohdata ja lopulta päästää niistä irti.

Hyvinvointia on se, että saan liikkua monipuolisesti ja olen onnellinen, että pystyn kehollani tekemään asioita, joista nautin. Suorittamisen sijaan liikun fiilistellen. 

Hyvinvointia on myös halu syödä terveellisesti, mutta joustavasti. Kokemusten kautta olen oppinut kuuntelemaan kehoani- joskus se huutaa isoa salaattia, joskus taas pizzaa. On hyvä, että ruokavalion terveellisyyteen ja parempiin valintoihin kiinnitetään huomiota, ja sitä sanomaa haluan itsekin kanavissani jakaa. Nykyään informaatiotulva, vinkkien ja neuvojen määrä on vain niin valtavaa, että maallikon voi olla vaikeaa valita joukosta ne itselle toimivat. Mitä nyt sitten saa syödä ja mitä ei! Se, mikä toimii yhdelle ei välttämättä toimi toiselle ollenkaan. Lopulta on itse löydettävä se itselle toimivin ruokavalio.

Terveellinen ruokavalio ei tarkoita kieltoja, sääntöjä, dieettejä, kalorien laskentaa ja ehdottomuutta, vaan terveellinen ruokavalio on mielestäni pikemminkin joustava ja salliva. Yksittäinen ruoka ei tee ruokavaliosta hyvää tai huonoa, vaan kokonaisuuus ratkaisee. Silloin, kun ruokavalion perusasiat ovat kunnossa, mahtuu sinne silloin tällöin myös herkkuja. Herkkuja ei ravintoarvojen näkökulmasta katsottuna tarvita, mutta niistäkään ei kokonaan tarvitse luopua, enemmänkin kiinnittäisin huomiota määriin.

Kaksi edellä mainittua, liikunta ja ruokavalio, yhdistetään usein ensimmäisenä hyvinvointiin, mutta yhtä tärkeitä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta ovat myös ystävät ja perhe sekä työ. Ystävä-perhepiirini on laaja ja kaikki siinä olevat minulle hyvin tärkeitä ja rakkaita. Ystäväni ovat hyvin erilaisia ja tulevat hyvin eri taustoista, ja se on rikkaus. Myös työni tuo minulle suurta iloa ja nautintoa. Olen iloinen, että saan jakaa liikunnan ilosanomaa ja toivon, että tekemisestäni välittyy intohimo, mutta myös rentous. Elämä ei ole suorittamista, vaan nauttimista varten. Arkikin on nautinnollista silloin, kun tekee siitä sellaista.

Sähköposti

heiditainio(at)aol.com

Seuraa Somessa

Ota yhteyttä