HYVÄ MIELI HEIJASTUU – HELSINKI SKI WEEKS OLYMPIASTADIONILLA

by | Feb 10, 2022 | Ski, Wellbeing | 0 comments

 

 

Aamulenkki auringon noustessa Olympiastadioniolla hiihtäen. Wow, olipa vain upea ja ainutlaatuinen kokemus. Olympiastadionilla olen käynyt useastikin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun pääsin stadikalle oikein hiihtämään. Hienoa huomata, että hiihtoinnostus on vain kasvamaan päin- sen huomaa niin laduilla kuin hiihtotuntien kysynnässä. Mahtavaa, että mahdollisuus lajin harrastamiseen on tuotu metsästä myös keskelle pääkaupunkia.

 

Juuri käynnissä olevien talviolympialaisten hengessä tuntui Olympiastadioninkin ilmassa aivan ison tapahtuman ja juhlan tunnelmaa. Intohimoisena liikkujana olen myös innokas penkkiurheilija, joka herkistyy ja elää kisatunnelmissa mukana. Upea hiihto Suomen naisilta tänään! Tunnin lenkin aikana fiilistelin pikku pakkasta, pitkästä aikaa puiden välistä pilkistävää aurinkoa, liikunnan tuomaa hyvää oloa, luistavia suksia, erinomaisia latuja ja stadionin puitteita. Heti aamutuimaan oli stadikalla mukavan hiljaista hiihdellä.

 

HELSINKI SKI WEEKS

 

Helsinki Ski Weeks on uusi hiihtofestivaali, jota vietetään helmikuun ajan Helsingin Olympiastadiolla. Suomen Hiihtoliiton ja yhteistyökumppanien järjestämä Helsinki Ski Weeks tarjoaa upean mahdollisuuden päästä kokemaan hiihdon ilo aivan pääkaupungin sydämessä, suosittelen ihan jokaiselle. Heti aamusta sai nauttia valkenevasta päivästä, mutta ehdottomasti haluan kokea tunnelman myös illan pimentyessä, iltavalojen loisteessa. Arkena hiihtoladut ovat auki klo 8-21, viikonloppuisin klo 10-18.

 

Stadionilla hiihtotyyli on perinteinen ja helmikuun ajan laduille ovat tervetulleita kaikki ikään ja kuntoon katsomatta. Stadionin sisäpuolella kiertävät tasaiset ladut sopivat hyvin myös aloittelijoille, mutta halutessa voi kaartaa stadionin ulkopuolella kiertävälle lisälenkille. Yhteensä latua on noin kilometrin verran. Hiihtäminen stadionilla on ilmaista, mutta oma hiihtovuoro pitää varata netin kautta etukäteen (varaa tästä). Stadionilta saa tarvittaessa vuokrata myös perinteisen sukset- erinomainen mahdollisuus testata helppohoitoisia karvapohjasuksia. Jos taas kaipaat suksien voitelua, onnistuu sekin hiihtokeskuksessa. Hiihtokoulu.fi järjestää stadionilla hiihtokouluja ja pääseepä helmikuun lopulla stadikalle seuraamaan 02 Taxi Satdion Sprint- kisoja, jossa hiihdon supertähdet ottavat toisistaan mittaa viihteellisessä mutta kovatasoisessa kisassa. Kaikenlaista tapahtumaa hiihdon ympärille luvassa.

 

 

 

HYVÄ MIELI HEIJASTUU

 

Stadionilla hiihtäessä kiinnitin huomiota mainoksiin, joista kaikista huokui liikunnan ilo. Erityisesti mieleeni jäi “hyvä mieli heijastuu” ja valotaululla vaihtuvat lasten kommentit, jotka he kokivat auttavan pahaan mieleen. Lohduttaminen. Halaus. Pikkasen leikkiä niin tulee hyvä mieli! Ihania ajatuksia, jotka ehdottomasti allekirjoitan hyvän mielen kohottajina itsekin. Pienillä asioilla on vaikutusta mielialaan, ja usein hyvät asiat ovat arkeen liittyviä pieniä juttuja. Ystävällisyys, niin toisia kuin itseä kohtaan sekä kiitollisuus. Hyvän huomaaminen, vaikkei kaikki täydellistä olisikaan.

 

Yksi hyvän mielen tuoja on liikunta ja ulkoilu. Liikunta ja ulkoilu tekevät kokonaisvaltaisesti hyvää, niin keholle kuin mielelle. Liikunta ruokkii hyvään. Jos joskus ajatukset ovat olleet solmussa tai mieli maassa, on liikunta toiminut piristysruiskeena ja mielialan kohottajana. Liikunnalla on maaginen voima selkeyttää ajatuksia ja laittaa asioita oikeisiin mittasuhteisiin. Omaan elämäntilanteeseen sopiva liikunta antaa energiaa ja voimaannuttaa. Hyvä mieli heijastuu. Niin totta. Hyvä mieli heijastuu ja sen huomaa!

 

Toivotan sinulle mukavaa helmikuuta ja liikunnan iloa! Joko olet käynyt stadikalla hiihtämässä?

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

Heidi xoxo

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *