KUVIA JA AJATUKSIA VIIKOLTA

mennessä | maalis 22, 2020 | Wellbeing | 4 Kommentit

 

Maailma muuttuu koko ajan. Tänään ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan. Mikään ei ole enää niin kuin ennen. Tuntuu hullulta ettei enää itse olekaan täysin oman elämänsä ohjaksissa. Se laittaa pysähtymään hetkeen ja keskittymään siihen, mitä tapahtuu tässä ja nyt. Eilen aamukahvilla terassilla, auringon noustessa ja lintujen laulaessa, jäin miettimään merkityksellisyyttä. Mikä on merkityksellisintä juuri nyt ja tässä hetkessä?

 

Yritän löytää tästäkin hetkestä hyvää- aamukahvit ja kevään merkit, ulkoilu ja perheeseen keskittyminen. Pieniä isoja iloja. On helpottavaa huomata, että huolestuttavasta tilanteesta huolimatta olen nauttinut lisääntyneestä perheen yhteisestä ajasta, niin kotisohvalla kuin metsälenkeillä. Nuorison kanssa on mukava jutella niin ajankohtaisista kuin aivan arkisista asioista. Tehdä yhdessä ruokaa ja pelailla pelejä. Siivoamatta jääneet kaapitkin on nyt siivottu ja keittiössä leivotaan mitä milloinkin.

 

Vastoinkäymiset pysäyttävät miettimään- mikä on merkityksellisintä juuri nyt.

 

Sopeutuminen uuteen tilanteeseen on sujunut kuitenkin yllättävän hyvin. Tytär on motivoitunut etäopetukseen ja se näyttää toimivan oikein hyvin- iso kiitos opettajille <3 Motivaatio on ainakin näin alkuun korkealla. Uudesta tilanteesta huolimatta yritämme pitää kiinni tutuista arkirutiineista, hieman vain uudella tavalla. Koulu ja työt rytmittävät edelleen päiviä, mutta esimerkiksi salitreenit ovat vaihtuneet kotijumppaan ja nyt jopa ”kellarisali” on otettu käyttöön. Myös ruoka- ja unirytmeistä pidetään kiinni.

 

Olen iloinen, että olemme saaneet nyt myös kaikki perheenjäsenet maailmalta kotiin. Yhteyttä sukulaisiin ja ystäviin pidämme soitellen ja viestitellen. Yhdeksänkymppisten mummojen on vain vaikea ymmärtää miksi emme voi nyt tulla käymään ja kahvittelemaan.

 

 

Oittaalla hiihdetään edelleen- baanaa 3,2 km

 

Monelle elämään merkityksellisyyttä tuo työ- niin myös minulle. Aivan omaan kuplaan en siis ole vaipunut- mietin jatkuvasti, miten voisin auttaa enemmän toisia. Iltalehti listasi perjantaina 10 inspiroivaa treenitiliä, ja olin todella otettu, että sieltä löytyi myös oma Instagram- tilini (nappaa talteen myös muut inspiroivat tilit!). Silloin ymmärsin, että jakamalla hyvinvointi- ja treenivinkkejä voin kantaa oman korteni kekoon- inspiroida mahdollisimman monia pitämään kiinni terveellisistä elämäntavoista, säännöllisestä liikunnasta ja ylipäätään voimaan paremmin tässä poikkeuksellisessa elämäntilanteessa. Omasta hyvinvoinnista on hyvä pitää huolta aina, mutta ennenkaikkea nyt!

 

Liikunnalla on uskomaton voima. Jo pienikin liikuntahetki auttaa jaksamaan paremmin. Kannustan edelleen liikkumaan ulkona, sillä raitis ilma ja ulkoilu saa viemään ajatukset edes hetkeksi muihin juttuihin. Noudatetaan hallituksen asettamia suosituksia, vältetään turhaa hengailua ja liikutaan rauhallisimmilla alueilla- vältetään ruuhkaisia urheilukenttiä ja ainakin nyt kauppakeskusten avajaisia! Ei kuljeta isoissa porukoissa, pidetään turvaväli. Tilanne vaatii kaikilta joustavuutta, pelisilmää ja maalaisjärkeä. Ohjeiden noudattaminen on super tärkeää, sillä kukaan meistä tuskin haluaa ulkonaliikkumiskieltoa. Välinpitämättömyydelle ja vastuuttomuudelle ei nyt ole tilaa.

 

Paras aika lenkkeilyyn ovat aikaiset aamut. Tänään aamulenkillä Seurasaaressa ei montaakaan tullut vastaan, mutta yhdentoista maissa sielläkin on varmasti ruuhkaa. Viime viikonloppuna myös Meiko-järvellä oli aamu yhdeksältä vielä aivan hiljaista. Ongelma ei niinkään ole suositut metsäreitit, vaan parkkipaikat, jotka kuormittuvat helposti. Jos siis haluat vaeltamaan suosituille metsäreiteille, kuten esimerkiksi Nuuksioon, kannattaa suosia aikaisia aamuja. Lihaskuntotreenejä taas voi tehdä omassa kotipihassa. Kahvakuula, kuminauhat ja TRX-narut ovat hyviä apuvälineitä, niin sisä- kuin ulkotreeneihin.

 

BUUSTAA IMMUNITEETTIA

 

Ruokaa tulee tällä hetkellä tehtyä kuin suurtalouskeittiössä! Ruokakaupassa joku voisi ostoksiamme katsoessa ajatella, että hamstraamme, mutta ei, ruokaa vain menee todella paljon. Ja toki välttelemme jatkuvaa ruokakaupassa käyntiä.

 

Ruokavaliossa kannatta kiinnittää huomio immuniteettia vahvistaviin ruokiin, esimerkiksi itse tehtyihin smooteihin. Itse olen alkanut puristelemaan taas aamuisin mehuja, useimmiten porkkanasta ja appelsiineista.

 

Viikon smoothie: 1 banaani, kourallinen pakastemangoa, 1/2 avocado, n. 10 cm pala kurkkua, kourtallinen baby pinaattia, (halutessa Foodin vanilja heraa) ja loraus mantelimaitoa tai itse puristettua porkkana/appelsiinimehua. Jätä smoothie paksuksi, pitää nälkää paremmin.  

 

Pojan kanssa kävimme Nuuksiossa. Metsässä oli päivällä hiljaista.

 

ETÄTYÖ- ARKILIIKUNTA VÄHENEE?

 

Yhä useampi tekee tällä hetkellä töitä kotoa käsin. On varmasti haastavaa pyörittää samaan aikaan kotikoulua, vastata ruokahuollosta ja pienempien lasten viihdyttämisestä, kun kädet ovat täynnä omiakin töitä. Tilanne on uusi myös lapsille- sopeutuminen vaatii energiaa ja hermoja, ihan meiltä kaikilta. Suunniteltu päiväohjelma auttaa pitämään rytmeistä kiinni, mutta miten käy liikumisen, kun arkiliikunta vähenee jo työ/koulumatkan jäädessä pois? Miten löytää aikaa liikunnalle?

 

Arkiliikunnan jäädessä pois, joutuu liikunnan eteen näkemään enemmän vaivaa. Taukojumppa ja välitunnit eivät olisi huono idea aikuisellekaan. Päivän liikunnat voi helposti jakaa osiin- 10 minuutin happihyppelyt, venyttelyt ja kotitreenit toimivat erinomaisesti. Nyt viimeistään kannattaa kauppareissut tehdä kävellen. Salitreenaajaa suosittelen testaamaan kotitreenejä- ne voivat tehokkuudellaan yllättää kovemmankin treenaajan.

 

Toisaalta moni on kertonut, että aikaa jää nyt enemmän muille asioille, kun elämästä on karsittu niin paljon pois. Moni löytää nyt paremmin aikaa treeneille, kun ei tarvitse miettiä työmatkoihin menevää aikaa, hiustenpesua, meikkaamista ja muita aamutoimia. Iltaisin taas on enemmän aikaa lasten harrastusten ja kaiken muunkin toiminnan jäätyä tauolle. Enemmän aikaa kaikelle sille, mitä ei muuten ehtinyt.

 

 

Lue tästä top 3 treenivälinevinkit.

 

 

Aamulla Seurasaaressa sai juosta yksin

 

Olisi mukava kuulla myös sinun kuulumisia. Voimia ja haleja  <3

 

Seuraa minua Instagramissa @heidionthego 

Heidi xoxo

4 Kommentit

 1. Kirsikka

  Hei🙂. Tilanne on tosiaan meille kaikille uusi ja outo, ehkä vähän pelottavakin. Olen parhaillaan lomalla sairaanhoitajan työstäni. Olin suunnitellut kaikenlaista kivaa lomalle mm kahvittelua kahviloissa ja lounaita uusissa paikoissa. Ja aamujumppaa kuntosalilla, joihin minulla ei normaalisti ole mahdollisuus osallistua työaikani puolesta. No hieman muuttui suunnitelmat. Kaappien siivousta, kokoaikaista ruuanlaittoa kahdelle koululaiselle ja pitkiä lenkkejä metsässä mahtui lomaviikkooni. Mutta en voi sanoa, että loma olisi ollut huono. Erilainen kylläkin. Vielä muutama siivous kohde jäljellä. Palaan töihin keskiviikkona ja sen jälkeen ei välttämättä ole aikaa tai voimia järjestellä paikkoja kotona. Ylitöitä varmasti joudutaan tekemään. Lapset ovat onneksi jo 14 ja 17v, joten pärjäävät koulutehtäviensä kanssa ilman apuani myös töissä ollessani. Ruokahuolto on vain järjestettävä jotenkin. Tiistaina varmasti teen ruokia pakastimeen, jotta on helpompi ottaa evääksi töihin ja kotona olevien lämmittää valmiita ruokia. Kiitos ihanista ja motivoivista postauksistasi Heidi❤️. Kyllä tästä selvitään.

  Vastaa
  • Heidi Tainio

   Moikka Kirsikka,
   ihan epätodellinen olo – ei tälläistä osannut odottaa ollenkaan, kukaan meistä! Sun loma kuulostaa kaikesta huolimatta oikein kivalta. Nauti lenkeistä luonnossa nyt kun pystyt ja hyödynnä aikoja, jolloin siellä on hiljaista. Kävin aamulla lenkillä ja seitsemän aikaan ei vastaan tullut muuten ruuhkaisessa Seurasaaressa kuin neljä lenkkeilijää.
   Kiitos, kun jaoit ajatuksiasi <3 Tsemppiä ja voimia, kyllä me tästä selvitään!

   Terveisin Heidi

   Vastaa
 2. Johanna V

  Monta on erilaista huolta tässä jokaisella. Kulunut viikko meni vähän sumussa ja osin tosi stressaantuneena, yrittäjä kun olen ja on muutama työntekijäkin, toistaiseksi ei ole tarvetta lomautuksille, mutta katsotaan miten tilanne etenee. Tänään tein suunnitelman ensiviikon ruoista, joten sekin toi heti rytmiä viikkoon. Ulkoilua tulee jo koiralenkkien myötä päivittäin, mutta muutakin liikuntaa täytyisi nyt saada aikaiseksi, onneksi on sun ohjeita tallennettuna. Hengitysharjoituksia olen tehnyt paljon, se on auttanut tasaamaan oloa, sekä pienet meditaatiohetket. Uskon, että tämä muuttaa monen ihmisen tapaa ajatella ja toimia, myös omaani. Kärsivällisyyttä ja voimia ihan meille kaikille! 💙

  Vastaa
  • Heidi Tainio

   Moikka Johanna,
   ja kiitos kun jaoit ajatuksiasi <3 Tilanne on kaikille vaikea- terveys, talous tai huoli läheisistä. Niin kun sanoit, tämä muuttaa aivan varmasti ajattelutapaamme ja arvomaailmaa- laittaa miettimään, mitkä asiat ovat lopulta ne merkityksellisimmät.
   Voimia ja haleja <3

   Terkuin Heidi

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *