MARRASKUU- TÄSTÄ ÄLÄ LUOVU

by | Nov 5, 2021 | Retreats, Run | 0 comments

 

 

Marraskuu, vuoden pimein aika on alkanut. Aamulla töihin lähtiessä on pimeää, illalla kotiin tullessa on pimeää. Viiden aikaan voisi vetäistä jo yöpuvun päälle ja kömpiä sohvalle viltin alle.

 

Olipa kyseessä sitten pimenevä vuodenaika, muuten väsyttävä/kiireinen tai haastava elämänvaihe on yksi asia, josta ei kannata luopua- liikunta. Jo lyhytkin liikuntahetki antaa energiaa ja virtaa. Se saa veren kiertämään, piristää. Liikuntaa ei tarvitse ajatella treeninä, vaan kaikenlainen liikkuminen on ihmiselle hyväksi. Jos oma liikunnan määrä mietityttää, voi aktiviteetttia seurata esimerkiksi päivän askelista. Moni yllättyy, kuinka vähäiseksi askeleet saattavat etenkin toimistotöitä tehdessä jäädä.

 

Vinkkini vastaiskuna kaamosta vastaan, joka tuskin seuraajilleni tulee yllätyksenä, on ulkoilu. Ja mieluiten, jos vain mahdollista, valoisaan aikaan. Aina ei paista aurinko, mutta ulkoilu päiväsaikaan tekee ihmiselle hyvää. Moni kotikonttorilainen onkin kertonut etätyön hyväksi puoleksi mahdollisuuden katkaista työpäivä liikuntahetkellä ulkona. Liikuntahetken ei tarvitse olla edes pitkä, jo lyhytkin happihyppely tekee hyvää niin keholle kuin mielelle. Reippailun jälkeen ajatuskin kulkee kirkkaammin ja työteho parantuu.

 

Liikunta kannattaa aina, mutta liikunnan muotoja ja intensiteettiä on hyvä mukauttaa omaan elämänvaiheeseen sopivaksi. Jos juuri nyt tuntuu, että energiat ovat vähissä, on liikunnan hyvä olla sellaista, mikä buustaa omaa jaksamista. Lempeää joogaa, kehonhuoltoa, talviuintia ja kävelylenkkejä ulkona. Ehkä liikuntatottumustenkin kanssa voisimme seurata luonnon kulkua. Ottaa näin marraskuussa kevyemmin- keskittyä palautumiseen ja rentoutumiseen, nukkua enemmän. Hyvinvointi on kokonaisuus, jossa jokaisella osa-alueella on merkityksensä.

 

Twogether Training ONLINE- treenipalvelustamme löydät juuri sinulle sopivan liikunnanmuodon hetkeen kuin hetkeen. Parasta, että ohjatut harjoitukset voit tehdä missä ja milloin vain. Lyhyet Express- treenit sopivat kiireisenkin arkeen. 

 

 

 

HYVINVOINTIA LUONNOSTA

 

Viime viikonlopulla vietettiin järjestämääni hyvinvointiviikonloppua Nuuksiossa, jonka tukipisteenä toimi uusi ja aivan ihana Haltia Lake Lodge-hotelli. Viikonlopun ohjelmassa oli monipuolista liikuntaa luonnossa (pitkä vaellus kansallispuiston poluilla sekä sauvarinne Solvallan Swinghillissä), rentouttavaa kehonhuoltoa kynttilänvalossa, saunomista, uimista virkistävässä Pitkäjärvessä sekä tietenkin hyvää ruokaa pitkien keskustelujen siivittämänä. Pääasiassa liikunnan ilo, rentoutuminen ja omasta ajasta nauttiminen. Arjen kiireissä olemme usein niin keskittyneitä perheeseen/työhön/toisten tarpeista huolehtimiseen, että helposti jätämme omat ja itselle tärkeät asiat taka-alalle. Tuon viikonlopun ajan kaikki saivat keskittyä vain itseensä.

 

Oli ihana huomata, kuinka hyvä ja rento ryhmädynamiikka meillä oli heti alusta alkaen. Viikonloppu oli itsellenikin voimaannuttava. Se muistutti myös vertaistuen merkityksestä, samojen asioiden äärellä olemme jokainen.

 

Lauantaisella lenkillä muutama kyseli, mistä ammennan positiivisuuteni. Uskon, että luonnossa liikkumisella on näppinsä pelissä siinäkin. Luonnossa liikkuminen on opettanut paljon, myös itsestäni. Haltioidun helposti ja luonnosta löytyy aina jotain kaunista, vaikkei olisikaan täydellinen auringonpaiste ja vehreänä kukkiva maa. Jokaisessa vuodenajassa on oma taikansa. Myös harmaudessa ja vesisateessa on oma kauneutensa. Ja ehkä sen oivaltaminen – kauneutta on kaikkialla eikä täydellisyyttä tarvitse tavoitella – on opetttanut näkemään ja huomaamaan hyvää ihan kaikenlaisissa hetkissä. On paljon asioita joihin emme voi vaikuttaa, mutta voimme vaikuttaa siihen, miten asiat kohtaamme ja miten niihin asennoidumme. Siksi yritän nähdä arkisissakin asioissa, ihan joka päivä, jotain hyvää, mukavaa ja positiivista.

 

Takana on pitkä työviikko, ulkona sataa ja alkaa jo hämärtämään. Ajattelin palkita itseäni hyvästä viikosta pienellä kävely/juoksulenkillä ennen kuin tilaamme pizzaa ja lösähdän sohvalle. Sateisen lenkin jälkeen olo on kuin voittajalla. Toivotan rentouttavaa viikonloppua myös sinulle.

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

Heidi xoxo

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *