PARIISI KUVINA & OMAT SUOSIKIT

by | Nov 26, 2021 | Travel | 0 comments

 

 

Viime viikonloppua vietin lasten kanssa Pariisissa, meidän Euroopan suosikkikohteessa. Suosikki ehkä siksi, että asuin Ranskassa, Auxerressa, 7 vuotta. Myös molemmat lapset ovat syntyneet siellä. Pariisi tuli paremmin tutuksi opiskeluvuotenani. Voin vieläkin tuntea kastanjoiden tuoksun Lafayetten kulmalla, metrolta koululle kävellessä. Arkista silloin, ihania muistoja nyt.

 

Olipa vain epätodellisen ihanaa olla pitkästä aikaa reissussa. Täytyy tosin myöntää, että matkaanlähtö jännitti. Ihan vaivatta ei selvinnyt, mitä asiakirjoja matkalle tarvittiin. Siksi tulostin varulta terveystodistuksen ja koronapassin. Terveystodistusta ei kysytty, mutta koronapassi vaadittiin ravintoloihin ja nähtävyyksiä katsomaan. Maskia ei tarvinnut käyttää ulkona, mutta sisätiloissa kyllä. Kaikki sujui mutkattomasti. Ruuhkaiset ostoskeskukset kiersimme kaukaa ja välttelimme muutenkin kiireisiä turistipaikkoja. Pariisin museoissa olemme käyneet useasti aiemmin, ja tällä reissulla keskityimmekin ihailemaan nähtävyyksiä ulkoa käsin. Ilmakin oli siihen oikein suotuisa, huomattavasti lämpimämpi kuin Suomessa.

 

 

30 000 ASKELTA- KÄVELLEN NÄKEE ENEMMÄN

 

Kävellen saa matkasta kuin matkasta niin paljon enemmän irti. Kävellen näkee ja kokee asioita, jotka muuten saattaisi jäädä huomaamatta. Uusissa paikoissa päivät aloitan usein vielä aamulenkillä. Hiljaisilla kaduilla on mukava juosta ja katsella heräilevää kaupunkia. Tälle reissulle en kuitenkaan ottanut edes juoksuvaattteita mukaan, mutta kieltämättä Seinen varrella juoksevat lenkkeilijät saivat omankin juoksufiiliksen nousemaan. Tänne voisi suunnitella vaikka maratonmatkaa. Pariisin katukuvassa kiinnitin lisääntyneiden lenkkeilijöiden lisäksi huomion polkupyöräkaistoihin. En muista aiemmin nähneeni vastaavia.

 

Seinen varrella ja sivukaduilla oli mukavan rauhallista kävellä. Kävelimme kaupunkia ristiin rastiin- hotellilta Notre Damelle, Louvren läpi Tuileries’n puistoon ja Place de la Concorden kautta Champs-Élyséelle. Illalla vielä Eiffeltornin kautta takaisin hotellille. 30 000 askelta kertoi kello perjantai-illan päätteeksi. Kävely on todella tehokasta liikuntaa.

 

Kaupunkireissaajan tärkein matkavaruste onkin hyvät lenkkitossut. Kävelyä tulee ihan huomaamatta, eikä mikään olisi ikävämpää kuin huonot jalkineet. Oma valintani tälle reissulle oli Salomonin Predict 2- tossut. Tossut ovat jalassa mukavan pehmeät ja istuvat jalkaani erinomaisesti, mistään ei hangannut tai hiertänyt. Plussaa myös tyylikkyydestä. Alle viikon reissuille matkustan lähes aina vain käsimatkatavaroilla, mutta tokihan mukaan oli pakattu myös korkkarit.

 

Kävelyn ohella, hyvä idea tutustua kaupunkiin, on hypätä Hop On, Hop Off- bussiin. Bussi kiertää kaupungin päänähtävyydet. Maisemia ihaillessa voi samalla kuunnella bussista saatavista kuulokkeista eri paikkojen historiasta. Todella mielenkiintoista, aina oppii jotain uutta. Bussista voi halutessa jäädä merkityillä pysäkeillä pois ja hypätä halutessa taas uudelleen kyytiin. Päivälipun hinta Pariisissa oli 39€/ henkilö.

 

 

OMAT SUOSIKIT PARIISISSA 

 

Vaatekauppa: Maje. En juurikaan välitä shoppailusta, mutta Pariisin reissuilla suuntaan aina Majeen. Tyylikkäitä, ajattomia ja hyvin istuvia vaatteita. Hakusessani on jo pidemmän aikaa ollut rento, mutta siisti mekko, ja sellaisen löysin juurikin Majesta. Zadig & Voltaire on toinen suosikkini. Helsingin Stockmannilla on pieni valikoima heidän vaatteitaan.

 

Ravintola: Tyylikäs kahvila/ ravintola Ladurée on tunnettu macaroneistaan. Nähtävyyksien lomassa söimme Champs Elyseen Ladurèessa myöhäisen lounaan. Hyvin tarkeni istua vielä ulkoterassilla, lämpölamppujen alla. Oma valintani oli katkarapu-avocadosalaatti ranskalaisilla. Jälkiruuaksi tietenkin suklaamacarons ja kahvi. Pisteet myös melkein naapurissa sijaitsevalle L’alsace ravintolalle. Ei Ranskan reissua ilman etanoita.

“Place to eat- listallani” oli myös Loulou, mutta näin lyhyellä varoitusajalla ei saanut enää pöytää. Monta syytä palata takaisin <3

 

Nähtävyydet: Montmartren kukkulalla kohoava Sacré- Cœur Basilica on ehdottomasti oma suosikki nähtävyyteni Pariisissa. Henkeäsalpaavan kaunista. Tällä kertaa Sacré-Cœuria ihailimme Riemukaaren päältä, josta avautuivat upeat maisemat koko Pariisin ylle. Korkeuksista näkyi sumuisesta päivästä huolimatta niin Sacré-Cœur kuin Eiffeltorni. Alle 25 vuotiaat pääsivät näköalapaikalle ilmaiseksi, aikuisilta 13€.

 

Hotelli: Uusi iloinen tuttavuus oli kesällä 2020 avattu moderni Hotel Oratio. Hotelli sijaitsee aivan Latinalaisen korttelin sydämessä, erinomaisella sijainnilla, aivan Notre Damen ja Jardin du Luxembourgin läheisyydessä. Alue on mukavan rauhallinen, mutta kuitenkin lähellä kaikkea. Huone oli siisti ja yksinkertaisen tyylikäs. Aamiaiselta löytyi kaikille kaikkea, mutta erityismaininta täydellisille croissanteille. Aamiainen sisälsi myös hedelmiä, munakasta, kasviksia, erilaisia leipiä, jugurttia ja tuorepuristettuja mehuja.

 

Näihin maisemiin ja tunnelmiin on mukava palata uudelleen ja uudelleen. Pariisi on ihana.

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego

 

Heidi xoxo

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *