POSTIKORTTEJA HIIHTOLENKILTÄ

by | Feb 27, 2022 | Ski, Travel | 0 comments

 

 

Viikko Rukalla vierähti nopeasti. Tytär ystävänsä kanssa lomailivat, mutta itse tein mökiltä käsin töitä. Twogether Training ONLINE-treenipalvelumme kasvaa, kehittyy ja sivusto uudistuu. Onnea on, että joitakin töitä voi nykyään tehdä mistä vain! Ja toki töiden ohessa ennätin myös niin rinteisiin lautailemaan kuin hiihtolenkeille.

 

Rukan maisemissa kelpasi hiihdellä. Säät suosivat- aurinko paistoi useimpina päivinä, eivätkä lähes parinkympin pakkasetkaan estäneet ulkoilua. Merinovilla lämmitti niin aluskerrastossa kuin hiihtosukissa. Merinovilloissa oli mukava hengailla myös ihan mökillä. Ruka Storesta löysin jo jonkun aikaa etsimäni paksummat hiihtohanskat ja Intersportista ostin Blizin hiihtolasit. Blizin Breeze- malli istuvat hyvin ja linssit ovat riittävän isot tuiskua, tuulta ja pakkasta vastaan. Lasit eivät pitkilläkään lenkeillä huurtuneet, vaikka välillä pidin laseja pipon päällä otsalla. Laadukkaat ja itselle oikeanlaiset varusteet tuovat hiihtomukavuutta.

 

Reissuni Rukalle oli ensimmäinen, ja täytyy sanoa, että Ruka lumosi maisemillaan minut täysin. Viikon aikana tutustuin etenkin Rukan kattavaan latuverkostoon, josta tarjontaa löytyy ihan joka lähtöön ja jokaiselle taito/kuntotasolle. Reitit ovat selkeästi merkittyjä, ja meillä ladut lähtivät aivan mökin vierestä. Rukan valaistuun ympärysreittiin tutustuin heti ensimmäisenä päivänä. Ympärysreitti on mukavan vaihteleva ylä- ja alamäkineen, ja sen varrelta pääsi kätevästi myös pidemmille lenkeille. Vuosselinkierros on mukavan tasainen, kun taas Pyhävaaran- ja Valtavaaran kierroksilla saa nauttia niin mukavista pitkistä laskuista kuin sykettä nostavista nousuista. Maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit- etenkin Pyhävaaran- ja Valtavaaran kierroksilla, jossa kännykkä oli kaivettava taskusta toinen toistaan upeampien maisemien avautuessa eteen. Tykkylumipuut ovat kuin paikoilleen jähmettyneitä olentoja. Puiden välistä pilkottava aurinko loi lumeen kuin timantteja- niitä ei saa kuviin vangittua, ne on nähtävä ja koettava itse.

 

Pyhävaaran- ja Valtavaaran reitit voi hiihtää niin perinteisellä kuin vapaalla tyylillä. Jos suunnitelmissa on hiihtää pidempi lenkki, on reitit helppo halutessa yhdistää. Matkaa kertyy yhteensä reilut kolmisenkymmentä kilometriä, lähtöpaikasta riippuen. Valtavaaran taukopaikalla kannattaa ottaa sukset käteen ja kävellä Valtavaaran huipulle. Huipulle kiemurtelevan polun varrelta avautui alas maagisen kauniit maisemat, huipulta ihan jokaiseen ilmansuuntaan. Valtavaaran huipulle kulkee myös 5,5 km vaellusreitti, joka lähtee Saaruan pysäköintialueelta.

 

Tärkeä osa hiihtolenkkejä on pysähtyä vähintäänkin munkille ja kaakaolle. Omaksi suosikikseni nousi Lammintuvan kahvila, jossa söimme niin tomaattista jauhelihakeittoa kuin todella hyviä munkkeja. Jaksaa kummasti hiihtää munkin kiilto silmissä! Talvilomasta huolimatta ruuhkaa ei ole ollut liiaksi.

 

 

 

 

LUONNOSTA VOIMAA JA LOHDUTUSTA 

 

 

In every walk with nature, one receives far more than he seeks. – John Muir 

 

Hyvä on hiihtäjän hiihdellä. Hiihtolenkeilläni nautin maisemien fiilistelyn lisäksi omaan kuplaan ja omiin ajatuksiin vaipumisesta. Luonnossa vallitsee hiljaisuus, mutta siltikin sieltä löytyy vastauksia. Luonnossa olen saanut upeita oivalluksia, uusia ideoita, kokenut onnenhetkiä, mutta myös purkanut surua. Viikkoon mahtuikin niin valoa kuin varjoja, järkytystä sekä suurta surua- maailman tilanteesta, mutta myös läheisen poismenosta johtuen. Tuolla tykkilumipuiden ja valkoisten hankien hohteessa, ajatusten vuoristoradassa, mietiskelin, kuinka luonnolla on taito tarjota ihmiselle juuri oikeanlainen kokemus, juuri siihen hetkeen sopivana. Mikään ei vie pois viime päivien tuomaa järkytystä ja surua, mutta luonnossa liikkuminen lohduttaa, maadoittaa, voimaannuttaa ja luo toivoa.

 

Luonto ja liike, mikä voimallinen pari! Jokaisella kerralla luonnossa ihminen todellakin saa enemmän kuin mitä etsii. Huomaatko saman?

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

Heidi xoxo

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *