Rentotuminen, palautuminen ja tuntijuttuja!

by | Feb 15, 2017 | Uncategorized | 2 comments

Eilisellä päivälenkillä oli melkoisen upea ilma. +6 astetta ja vaatetta aivan liikaa! Pari tuntia  vierähti kuin huomaamatta. Ihanaa, kun kevät on täällä- aurinko tekee ihmeitä! 

Rentoutumisesta ja palautumisvinkkejä olen jakanut jo muutamaankin otteeseen, mutta todellisuudessahan palautuminen ei ole mitään rakettitiedettä. Pikemminkin asioita, jotka monet meistä jo varmasti tietävät, mutta toteuttaminen onkin sitten toinen juttu. Riittävä uni, monipuolinen ja terveellinen ruokavalio, säännöllinen ulkoilu ja liikunta, sekä ihmissuhteet ovat hyvinvoinnin kulmakiviä, jotka sopivissa määrin auttavat jaksamaan, palautumaan ja voimaan hyvin. Itse ainakin huomaan, kuinka unen kärsiessä, tekee enemmän mieli makeaa. Verensokerin nousemisen myötä olo saattaakin ehkä hetkellisesti tuntua pirteämmältä, mutta ikävä kyllä, vain hetkellisesti. Tästä saattaakin huomaamattaan löytää itsensä oravanpyörästä, josta irtipääseminen ei olekaan yhtä helppoa. Hieman ennakoimalla ja omia fiiliksiä kuunnellen, oravanpyörän kierteeltä säästytään, eikä keho joudu ylirasitustilaan. Pienillä asioilla ja valinnoilla voimme siis vaikuttaa niin hyvään oloon kuin palautumiseen.

Oma prioriteettini on tällä hetkellä uni. Koska herään aamulla aina samaan aikaan, meninpä nukkumaan sitten iltakymmeneltä tai aamukolmelta, yritän pitää kiinni aikaisesta nukkumaanmenosta. Onneksi iltatöistäkin huolimatta saan unesta nopeasti kiinni, ja arkena olenkin nukkumassa jo ennen kymppiuutisia. Jos keho hyrrää tunnin jälkeen vielä ylikierroksilla, kävelen mahdollisuuksien mukaan osan kotimatkasta. Illalla syön myös kevyemmin- nukkumaan ei ole kiva mennä täydellä vatsalla. Kaura-chiapuuro banaanilla ja mustikoilla on tämän hetken suosikkini. Hyvä rentoutumiskeino on myös levittää piikkimatto sohvalle tai olohuoneen lattialle, ja makoilla sen päällä kymmenen viisitoista minuuttia. Aluksi piikit saattavat tuntua inhottavalta ihoa vasten, mutta hyvin pian siihenkin tottuu. Ihanan rentouttavaa!

Ja jos viikonloppuna ei ole sen kummempaa ohjelmaa, nukahdan silloinkin jo hyvissä ajoin 🙂 Tutkimusten mukaan suomalaiset muuten palautuvat huonoiten viikonloppuina! Osalla syynä saattavat olla radikaalisti muuttuneet syömis-juomis- ja nukkumistavat.

Muutama keskiviikko sitten, otin tyttären mukaan jokaviikkoiselle Wonder Woman- tunnilleni Lavli Living Roomiin, ja parasta koko tunnissa oli kuulemma makaaminen peiton alla, kun ei tarvinnut ajatella tai tehdä mitään. Ihana kuulla tämä 12-vuotiaalta, jonka elämässä muuten koulun, harrastusten ja ystävien lisäksi aikaa vie Netflix, ja varsinainen rentoutuminen (sekä mielen, että kehon) jää yöunien varaan. Tuuletukset siis sille, että ainakin kerran viikossa äidin tunti vie voiton. Tämän päiväiselle tunnille oli toiveena “Äiti, voisitko sä puhua vielä vähän kauemmin siinä lopussa” ja “voisinko ottaa sinne oman peiton mukaan?” 😀. 

Palautumisen ja rentoutumisen edesauttaminen voi siis olla ihan vain kymmenen minuutin makoilu olohuoneen lattialla. Löydä mukava, mahdollisen rento asento, sammuta tai ainakin himmennä valot, sulje silmät ja anna koko kehon painautua lattiaa vasten, anna hengityksen virrata luonnollisesti. Mieli saattaa aluksi täyttyä ajatuksista, ja mitä enemmän ajattelemme, että emme saisi ajatella, sitä enemmän ajatuksia nousee mieleen… Tämäkin vaatii hieman harjoitusta ja itse olen huomannut, että hengityksen virtaukseen keskittyminen auttaa viemään ajatuksia muualle.

Ystävänpäivän kunniaksi tällä viikolla, niin Lavli Living Roomiin kuin Somatic Studiolle, voit tuoda ystävän tunnille mukaan ilmaiseksi! Ihana idea liikkua yhdessä ystävän kanssa.

Lavlissa vakkarituntini Wonder Woman: keskiviikkoisin kello 18.15.

Tulevana sunnuntaina 19.2 alkaa “Lavli Kick Start for Yoga 1-2-3” workshop, joka on sunniteltu joogasta ja dynaamisesta venyttelystä kiinnostuneille. Käymme tarkasti läpi tekniikat ja annan vinkkejä, miten tarkkuudella ja keskittymisen avulla saadaan liikkeistä paljon enemmän irti. Workshopista saat kuvalliset ohjeet, joiden avulla on harjoitus helppo tehdä kotona.

Uutta! Somatic Studiolla 5.3 alkaen “Liikkuvuus & Voima”- tunti joka sunnuntai kello 17.45. Tunti soveltuu niin aloittelijoille kuin kokeneemmallekin.

Tiistain kahvakuulatunti on jo täynnä, mutta uudet ryhmät ovat mahdollisia kysynnän mukaan. Kokoa esimerkiksi kaveriporukka kasaan- treeni yhdessä on aina mukavampaa!

Seuraa Instagramissa uutisia: @somaticstudio ja @lavli_living_room.

Heidi xoxo

2 Comments

  • Heidi Tainio

   Moikka,
   Aivan, pieni rentoutus ennen nukkumaanmenoa. Ja tosiaan jo pienikin hetki riittää <3

   Terveisin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *