TREENIKAVERI- SUUNTO SPARTAN SPORT WRIST HR

by | Nov 30, 2017 | Exercise | 0 comments

  

 

Jos Kari Traan Dalane parka on päälläni päivittäin, niin ranteestani löytyy vastaavasti *Suunnon Spartan Sport Wrist HR. Sporttikello, joka kauniin ulkonäkönsä ansiosta toimii niin treenikaverina kuin muuten vain. Moni pitääkin kelloa kuin lenkkikaverina, joka treenin aikana kertoo mm. vauhdin ja sykkeen, ja treenin jälkeen tallentaa harjoitukset, mutta myös sen tuomat fiilikset. Eipä taida tehdyistä treeneistäni löytyä muuta kuin hymynaamoja 🙂 Jälkeenpäin voi halutessaan vertailla reittejä ja treenejä, sekä seurata omaa kehitystään. Movescountin kautta merkit (erilaiset treenit) kertovat, kuinka monipuolista harjoittelusi on. Mitä enemmän erilaisia merkkejä, sitä parempi.

 

Kello kädessä mittaa päivän kokonaisaktiivisuutta, mutta etenkin spesifioiduissa treeneissä, kuten reippaammilla lenkeillä, intervalleissa ja vaikkapa mäkivedoissa, tykkään seurata tarkemminkin vauhteja ja sykkeitä. Sitä, miten sykkeet ja vauhdit nousevat vedon aikana, ja vastaavasti taas, miten sykkeet laskevat palautusosion aikana. Sekin kertoo nimittäin paljon- mm. kehittymisestä ja palautumisesta. Pitkillä ja tarkoituksella matalilla sykkeillä juostavilla lenkeillä taas seuraan kellosta ettei vauhti nouse liian reippaaksi. Pitkiksille olen tehnyt omia soittolistojakin, jotta vauhti pysyisi tarpeeksi maltillisena. Välillä on tietenkin mukava juosta yksin ja mutu-tuntumalla, luonnon ääniä tai musiikkia kuunnellen, ilman tätäkin lenkkikaveria. Sen olemassa olon ja tärkeyden huomaan kuitenkin viimeistään töihin lähtiessä- käytän sitä nimittäin paljon muuhunkin kuin itse harjoitukseen ja treenien tallennuksiin.

 

Tänään Instagramin My Storystani, @heidionthegovoit seurata, mihin kaikkeen kelloa päivän aikana käytän! Tänään melko perustyöpäivä tiedossa.

 

 

Sykkeet vertailussa- vasemmalla Spartan Sport Wrist HR ja oikealla Spartan Ultra (sykevyöllä). Yläkuva ennen lenkkiä ja alakuva jälkeen. 

 

Tällä hetkellä omissa treeneissäni ei ole muuta tavoitteellisuutta kuin hyvä olo- mikä sinänsä on jo erinomainen tavoite! Ja siksi ei ole katastrofaalista, vaikka lataamatta unohtunut kello ei olisikaan ihan aina lenkeillä mukana. Mutta sen sijaan työssäni kelloa tarvitsen päivittäin, mm. ajanottoon ja treenattavien juoksutreenien tallentamiseen. Usein juoksutreenattavien kanssa juostessa löytyykin kädestäni kaksi kelloa- oma kelloni sekä treenattavalle omansa. Monet asiakkaistani ovat innostuneet hankkimaan oman kellon, mutta tarvittaessa lainaan toista omaa kelloani. Juoksutreeneissä asiakkaalla on sykevyö, mutta kello löytyy ranteestani. Siitä seuraan harjoituksen tavoitteen toteutumista, mm. sykkeitä ja vauhteja. Oma kelloni tallentaa myös treenin ja myös siitä seuraan samanaikaisesti mm. aikaa ja keskivauhteja.

 

Silloin tällöin olen ihan myös omilla lenkeilläni juossut kaksi kelloa kädessä, ranteesta sykettä mittaava Spartan Sport Wrist HR ja Spartan Ultra sykevyöllä. Tarkoituksella olen lenkeilläni halunnut vertailla mm. sitä, miten sykkeet vastaavat toisiaan ranteesta ja sykevyöllä otettaessa. Olen huomannut, että juoksulenkin alussa Wrist saattaa hieman heitellä ja sykkeet olla yllättävänkin korkeat, mutta muutaman minuutin juoksemisen jälkeen ne ovat kuitenkin tasaantuneet. Testilenkeilläni sykkeiden heitot kellojen välillä olivatkin hyvin pienet (kts. yllä oleva kuva). Kelloja testasin erilaisilla lenkeillä, niin hitaammilla tasaisen sykkeen peruslenkeillä kuin reippailla intervallilenkeillä. Näin kuntoliikkujan näkökulmasta näin pienillä heittelyillä ei ole edes merkitystä- ainakaan omalla kohdallani. Ja halutessaan myös Wristiin saa sykevyön.

 

Myös ajanotto on omassa käytössäni tärkeä ominaisuus. Sitä käytän etenkin ryhmätunteja ohjatessa, mutta myös yksilötreeneissä ja aivan omissakin treeneissä aikaa vastaan treenatessa. Tietenkin ajan voisi katsoa kännykästäkin, mutten halua kulkea ohjatessa kännykkä kädessä ja omissa treeneissä se olisi mahdotontakin. Mutta paras ominaisuus Wristissä onkin juuri se, nimensäkin mukaisesti, että sykkeen saa mitattua ex-tempore, koska ja milloin vain. Mielenkiinnosta olenkin sykkeitä tarkkaillut muutenkin kuin juoksulenkeillä tai lihaskuntotreeneissä. Kesällä seurailin työmatkapyöräilyjäni ja juuri nyt mielenkiinnolla seurailen ratsastustuntejani, samoin palautumista ja unta.

 

 

 

Juoksupostauksia on viime aikoina tullut luvattoman vähän, johtuen yksinkertaisesti siitä, että omat juoksutreenit ovat radikaalisti vähentyneet. Päivän kokonaisaktiivisuus on syksyn aikana noussut melkoisesti ja jostain pitää hieman vähentää- nyt se on ollut juoksu. Juoksu tärähdyksineen rasittaa jalkoja sen verran paljon, että olen siirtynyt enemmän kävelyyn. Tietenkään täysin juoksusta en luovu, hieman vain vähennän. Lupaan tehdä postauksia niistä vähäisemmistäkin lenkeistä 🙂

 

Miten teidän juoksulenkit sujuvat?

 

*Postaus tehty yhteistyössä Suunnon kanssa

Heidi xoxo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *