ENERGIAA ARKILIIKUNNASTA- JA LEVOSTA

by | Aug 16, 2020 | Exercise, Wellbeing | 0 comments

 

Ensimmäiset työviikot ovat lomien jälkeen takana ja melko vauhdikasta onkin ollut. Facebookin ja Instagramin kautta moni varmasti jo huomasikin syksyn uusista kuvioista. Kollega ystäväni Lauran kanssa laitoimme keväällä yhteisen yrityksen TWOgether Training OY:n pystyyn ja sen kanssa on ollut monenlaista- hauskaa ja hikistä treenivideoita kuvatessa, mutta niin kuin jokainen yrittäjä tietää, myös kärsivällisyyttä on testattu.

 

Unelmien eteen on valmis tekemään töitä, ja palvelumme onkin viittä vaille valmis. Elokuun lopulla aukeava ONLINE palvelumme tuo virtuaalisesti monipuoliset treenit sinne missä asiakas on- et siis ole sidottu aikaan tai paikkaan.

 

Tavoitteenamme on inspiroida ja kannustaa jokaista liikkumaan ja ennen kaikkea auttaa löytämään oman tapansa liikkua. Tapoja on nimittäin yhtä monta kuin liikkujaa- yhdelle sopii tehokkaampi hikijumppa ja toiselle taas lempeämpi jooga. Onneksi ei tarvitse valita vain yhtä, vaan palvelustamme voi valita treenin oman fiiliksen mukaan. Elämä ja elämäntilanteet muuttuvat, mutta liikunta on varmasti se, mikä antaa energiaa ja auttaa jaksamaan- niin hyvinä kuin vaikeampinakin aikoina.

 

 

PALUU ARKEEN

 

Jos lomalla olikin aikaa liikunnalle ja treeneille, voi moni kokea haasteelliseksi töiden, lasten harrastusten, kotitöiden ja omien liikkumisten yhteensovittamisen. Monella etätyöt todennäköisesti jatkuvat ja sen myötä arkiaktiivisuus saattaa jäädä hyvinkin vähäiseksi- sängystä “toimistoon” siirtyminen, kun voi olla vain muutaman askeleen. Liikuntahetkiä voi kuitenkin hyvin ripotella pitkin päivää. Aamulla voi herätellä kehoa kävelemällä korttelin ympäri tai ehkä pieni lounaslenkki katkaisee päivää ja antaa energiaa. Myös aivan parinkin minuutin taukojumppa vetreyttää ja suoristaa mahdollisesti lysähtänyttä ryhtiä. Voisiko kenties jonkun etäpalaverin yhdistää kävelylenkkiin?

 

Myös täällä ollaan saman äärellä. Juuri nyt on sen verran monta rautaa tulessa, että varsinaiset treenit ovat jääneet vähemmälle. Joka päivä olen kuitenkin liikkunut jollakin tapaa ja askelia olen saanut kerättyä mm. palaverilenkeillä- aivan kuin huomaamatta. Työmatkoja olen hyödyntänyt pyöräilyyn ja se on lisännyt mukavasti arjen aktiivisuutta. Aamuiset joogailut taas huoltavat niin kehoa kuin mieltä.

 

Varsinaiset treenit kannattaa kalenteriin merkitä aivan niin kuin muutkin meno. Ennen pilates-tunnin alkua kuuntelin, kuinka muutama jutteli ettei millään olisi jaksanut raskaan työpäivän jälkeen enää lähteä, mutta koska treeni oli kalenterissa ja muu ryhmä odotti niin tuli lähdettyä. Tunnin jälkeen kysyin fiiliksistä, ja kuten arvata saattaa, oli nuutunut olotila tiessään.

 

Liikunnan on tutkitustikin huomattu vaikuttavan positiivisesti niin elämänlaatuun kuin hyvinvointiin. Liikunnan ei kuitenkaan tarvitse olla aerobista, mutta tärkeää on, että liikkuja mieltää harjoittamansa toiminnan liikunnaksi ja hyvinvointia edistäväksi. Aina ei myöskään tarvitse treenata tuntia, varttikin on hyvä. Millainen liikunta sopii sinun arkeesi juuri nyt? Ole armollinen itsellesi.

 

Hyvä arjen aktiivisuuden mittari on päivittäin kertyvät askeleet. Joka päivä ei tarvitse treenata, mutta liikkua kannattaa jollakin muotoa ehdottomasti päivittäin. Liike ja raitis ilma tekevät ihmiselle hyvää. Keho kaipaa liikettä, vaikka nykyihmiselle kaikki onkin tehty helpoksi- halutessa ei oikeastaan askelia juuri tarvitse edes ottaa- autolla pääsee ovelta ovelle ja ruuat voi tilata kotiinVaikka salilla kävisi siis päivittäin, saattaa päivän aktiivisuus siitäkin huolimatta jäädä hyvinkin vähäiseksi. Lisää siis hyötyliikuntaa ja aktiivista tekemistä, niin varsinaisia treenejäkään ei tarvitse tehdä joka päivä!

 

Lue myös “Arkiliikuntaa & unta- aikuisten liikkumisen suositukset 

 

 

 

… LEPOA UNOHTAMATTA

 

Liikkumisessa on hyvä muistaa myös balanssi- koko ajan ei tarvitse olla menossa, kytätä päivän askelmäärää. Levolla on aikansa ja paikkansa. Työpäivän aikana pidän mahdollisuuksien mukaan pieniä mikrotaukoja, jotka ovat todella tehokkaita akun lataajia. Sellainen voi olla kahvitauko omalla terassilla tai oman mielimusiikin kuuntelua silmät kiinni. Aiemmin tällä viikolla istahdin treenistudion sisäpihalle ihan vain katselemaan pilviä ennen ohjausta. Parasympaattinen, eli kehoa rauhoittava hermosto, aktivoituu jo lyhyessä ajassa, ja keho ja mieli laskeutuu.  Tästä kirjoitan lisää seuraavassa postauksessa.

 

Täällä viikonloppua onkin vietetty todella leppoisisssa merkeissä- olen ottanut pari päivää aivan levon kannalta. Nuorison kanssa olemme tehneet kivoja juttuja- viettäneet aikaa sukulaisten kanssa, käyneet Tampereella syömässä ja eilen jopa istuttiin ongella! Liikkeen vastapainoksi myös totaalinen lepo tekee hyvää. Illalla sitten taas pyöräillään töihin!

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego

& @twogethertraining

 

Heidi xoxo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *