Evoken Aamutreeni & Laktaattitesti

by | Apr 4, 2017 | Exercise, Food | 2 comments

Eilinen aamu starttasi käyntiin Lavli Living Roomissa, Evoken Morning Workoutin merkeissä. Martinan lempeä kehonpainotreeni uusissa Yvetten treenivaatteissa. Juuri sopivan herättelevä aamutreeni, etenkin, kun tästä jatkoimme Elinan kanssa suoraan Runner’s High:lle laktaattitestiin.

Ihanan aamun kruunasi Rootsin aamiainen; mango-chiavanukasta, vihersmoothieta ja raakakakkua. Aamupala oli superherkullinen, mutta laktaattitestin takia säästin smoothien ja kakkupalan iltapäivään. Ennen kovempia treenejä, etenkin ennen juoksua, tarvitsen vähintään kahden ja puolen tunnin tauon ruokailujen kanssa. Mikään ei ole inhottavampaa kuin treenata täydellä vatsalla.

Lavlilta suuntasimme siis Elinan kanssa Runner’s Highn toimistolle laktaattitestiin. Hieman jännitti, mutta juoksu sujui ihan mukavasti. Jalat tuntuivat levänneiltä kevyen viikonlopun jäljiltä. Perjantaina ja lauantaina pidin totaaliset lepopäivät omista treeneistä ja lauantai oli kokonaisuudessaan vapaapäivä. Lepo on yhtä tärkeää kuin itse treeni, jotta kehitys on nousujohteista ja ettei rasitus mene ylikunnon puolelle- rasitusvammoista puhumattakaan.

Testi aloitettiin kevyestä 7.05min/km vauhdista, josta jatkettiin tasaisesti vauhteja lisäämällä aina tappiin asti. Neljän minuutin vetoja tehtiin yhteensä neljä ja jokaista vetoa seurasi kahden minuutin palauttelu. Palauttelun aikana otettiin sormenpäästä laktaatit. Viimeisessä, 3:51 min/km vauhtisessa vedossa, sain maksimisykkeen nousemaan aina 191:een – tästä kiristettiin 4 minuutin jälkeen vielä jonkun verran. Sen verran äärirajoilla kuitenkin mentiin etten muista, kuinka paljon vauhtia tuosta vielä nostettiin.

Juoksutekniikasta sain positiivista palautetta, joka ilmeisesti pysyi melko hyvänä vielä viimeisessäkin vedossa. Tekniikasta kuulemma huomaa, että jotain tässä on jo pidemmän aikaa tehty 😀 Nyt vain malttamattomana odottelen tuloksia ja miten tästä omaa harjoittelua kannattaisi jatkaa. Varsinaisia tavoitteita (ajallisia) en itselleni ole tai aio edes asettaa, vaan enemmänkin kiinnostaa, miten sovittaa fyysisesti rasittava työ ja omat harjoitukset ilman liiallista rasitusta niin, että harjoittelu olisi kuitenkin nousujohteista.

Viimeinen veto menossa ja ilme on jo melko totinen 🙂

Osa aamutreenin kuvista Jesse Väänänen

Heidi xoxo

2 Comments

 1. Satu

  Hei, joko sait näistä tulokset? Mielenkiinnolla kuulisin, miten tulokset ovat muuttuneet edelliseen kertaan verrattuna tai ovatko pysyneet samoina.

  Juoksutekniikasta olisi kiva saada postaus joskus ja varsinkin vaihtelevalla alustalla. Alamäkeen juoksu on haasteellista, ettei juokse etureisiä ihan jumiin. Olisiko vinkkiä?

  Mukavaa reissua Lontooseen! 🙂

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Satu,
   Vielä en ole saanut uusia tuloksia- menee kuulemma viikko- kaksi.
   Kiitos vinkistä, pitääpä laittaa muistiin 🙂 Alamäissä olisi hyvä antaa jalkojen “vaihtaa vähän kuin vapaalle” ja antaa jalkojen rullata rennosti. Silloin vauhtikin nousee kummasti.
   Kiitos, täällä on jo +15 ja t-paita keli.

   Terkuin Heidi

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Juoksun tasotestin tulokset – Endorfiinikoukussa - […] Heidin kanssa pari viikkoa sitten Runner’s High:n laktaattitestissä. Olen kerran ennenkin suorittanut […]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *