HUHTIKUU- LADULTA JUOKSUPOLUILLE

by | Apr 3, 2019 | Exercise, Run, Ski | 0 comments

 

 

Kylläpä yllätyin viime viikolla, kuinka hyvässä kunnossa ladut vielä Oittaalla ovat. Helsingin katukuva pääsi kyllä täysin huijaamaan jopa minua! Olin vienyt sukset jo parisen viikkoa sitten vintille, kunnes viime tiistaina päätin ennen Nuuksio-työpäivääni pysähtyä Oittaalla. Mukaan otin varmuuden vuoksi polkujuoksutossut, jos ladut olisivatkin pian olleet jo menneen talven lumia. Ja, mitä vielä, baanat olivat huippukunnossa ja kilometrejä kertyi huomaamatta! Aurinko paistoi, suksi luisti ja tuntui kuin olisin vähintäänkin Lapissa nautiskelemassa keväthangista. Ei ihme, että paikalla oli hiihtäjiä aivan kuin hiihtolomalla.

 

Hiihtolenkin jälkeen jäin syömään terassille kotona tehtyjä eväitä, halloumi, avocado, hummus, kurkku, salaatti bagelia, ja jutustelin kanssa hiihtäjän kanssa. Terassille ei käynyt tuulen virekään ja mittari näytti auringossa jopa pariakymmentä. Ai, että kyllä tekevät pienet asiat ihmisen onnelliseksi.

 

Eilen kävin heittämässä todennäköisesti tämän kauden viimeisen hiihtolenkin ja hyvillä mielin vein sukset varastoon. Oittaalla pääsee edelleen kiertämään kolmosta, ei tosiaan uskoisi! Talvi onkin ollut erinomainen ja pitkä näin hiihtäjän näkökulmasta, vaikken aivan hiihtotavoitteeseeni päässytkään. Mahtavaa, että meillä on neljä vuodenaikaa, joissa jokaisessa on omat parhaat puolensa. Vaihtuvat vuodenajat pitävät treenitkin monipuolisina. Näin talven jälkeen olen aivan innoissani taas juoksusta, vaikken lenkkareita laittanut naulaan talvellakaan. Uudet juoksutossut odottavat testaajaa ja muutama juoksuprojektikin on edessä, kivaa!

 

 

 

Juuri nyt minua houkuttelevat aamulenkeille valoisat aamut. Mikäpä parempi aloitus päivälle kuin pieni happihyppely heti aamutuimaan? Seurasaari on oma suosikkipaikkani, ja koko saaren kiertävä reitti on muutamaa jäistä kohtaa aivan sula. Aina ei ole mahdollisuutta lähteä metsään, mutta Seurasaaren rantoja kiertäviä polkuja juoksennellessa pääsee samaan “metsäfiilikseen”. Toinen suosikkireittini on Laajalahden kierros, jonka alusta koostuu niin asvaltista, metsäpoluista, hiekkateistä kuin pitkospuista. Erilaiset alustat tuovat vaihtelevuutta ja esimerkiksi polut ovat jalkaystävällisempiä kuin kova asvaltti.

 

Aamulenkkieni yhteydessä teen usein myös liikkuvuusharjoitteita- erilaisia liikkuvia askelkyykkyvariaatioita, rullauksia, rintarangan kiertoja, dynaamisia painonsiirtoja ja venytyksiä lonkankoukistajille. Huomaan nimittäin, että juoksulenkkien lisääntyminen, sekä määrällisesti että ajallisesti, on saanut kehoni melko tukkoon. Yhtään ei tietenkään auta se, että olen talven aikana päässyt laiminlyömään sitä tärkeintä, eli kehonhuoltoa.

 

Pari viikkoa sitten otin päivittäiset venyttelyt takaisin rutiineihini, ja keho tuntuu näinkin lyhyen ajan jälkeen taas jo huomattavasti vetreämmältä. Instagramissani heitin teillekin venyttelyhaasteen, ja videoiden avulla motivoin teitäkin ottamaan venyttelyt ja kehonhuollon osaksi harjoittelua- edes muutaman kerran viikossa tai muutaman minuutin päivässä. Aseta itsellesi realistinen tavoite ja aloita vaikkapa muutamasta liikkeestä- pikku hiljaa huomaat, kuinka venyttelykin alkaa tuntua mukavalta ja keho elastisemmalta.

 

Omien venyttelysessioiden ja kehonhuollon lisäksi varasin sarjahoidot hierontaan. Art Fysion fyssari/hieroja Joni Honkaniemi on todella hyvä, ja jo muutaman hoitokerran jälkeen keho tuntuu huomattavasti vetreämmältä. Mutta, miksi sitä varaa hierontaankin ajan aina vasta siinä vaiheessa, kun paikat ovat jo jumissa? Tässäkin olisi hyvä muistaa ennaltaehkäisy, etenkin jos on taipuvainen vaikkapa hartiaseudun jumeille.

 

 

 

 

Oikein reipasta keskiviikkoa sinulle! Ollaanko siellä yhtä innoissan keväästä ja juoksulenkeistä?

 

Seuraa minua Instagramissa @heidionthego 

ja Facebookissa On the Go

 

 

Heidi xoxo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *