Huipulla tuulee- Tunturissa vol.2

by | Jul 25, 2013 | Luokittelematon, Matkustus, Treeni | 2 comments

Aamulla taas reippaasti pyörän selkään. Alla hyvin nukuttu yö, ei tarvinnut illalla odottaa unta. Edes Dan Brownin Inferno ei saanut pidettyä hereillä- on muuten erittäin koukuttava kirja. 
Suunnitelmissa oli pyöräillä Kätkänlaavulle  ja siitä Merkkisenkaltionlaavulle, jos reitti vaan on pyöräiltävissä. 
Alkumatka oli suht pyöräiltävissä, mutta välillä mentiin mun taidoille jo vaativammilla poluilla ja jouduin paikoittain taluttamaan pyörää- ja jopa kantamaan! Mutta, kun kiire ei ollut minnekään, niin mikäs siinä oli mennessä. Ainoa riesa oli hyttyset, paarmat ja muut pörriäiset! Heti, jos vähänkin pysähtyi niin parvi oli heti kimpussa. 

Matkalla sain idean kiivetä Kätkäntunturin huipulle. Pyörä tosin piti jättää alemmaksi, sen verran mäkinen ja jyrkkä oli maasto ylöspäin mentäessä. 

Aivan upeat maisemat matkalla huipulle ja aivan mieletön ilma. Juuri sopivan lämmin.  

Huipulla tuulee 😉 mutta eipähän ollut tietoakaan hyttysistä! Ainoa ihminen, jonka koko matkalla tapasin oli ranskalainen opiskelija, joka sattui olemaan samaan aikaan huipulla. Vuorotellen otimme kuvia ja pitkästä aikaa sain hyödyntää ranskankielentaitoani. Oli kiva huomata, että sanasto oli hyvin hallussa. Kiitos osasta kuvista kuuluu siis hänelle 🙂 

Reilun 4tunnin lenkin jälkeen pyöräilin vielä Draiviin lounaalle. Kyllä ruoka maistui hyvälle 🙂 Alkusalaatti & Kasviswokkia. 

Pieni breikki ja kohta matka jatkuu- en tosin tiedä vielä minne 🙂 #thisislife 

2 Comments

 1. Hansu

  Ihania kuvia. Mie olen sellainen Lappi-fanittaja. Pyrin kerran vuoteen siellä käymään ja etenkin Kilpisen tunturit on mulle tosi mieluisia. Lappiin ei koskaan kyllästy ja sinne tekee mieli aina uudestaan ja uudestaan! Mulla ainakin pieni pala sydäntä on jäänyt sinne tuntureihin! 🙂
  Nautihan lomasta, kera itikoiden 😉

  Reply
 2. Heidi

  Kiitos Hansu,

  Siella on sita Lapin taikaa… aivan ihanaa! Oli aivan ihanaa, nyt jo takaisin kotona 🙂

  Heidi

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *