IHANA PÄIVÄ

by | Apr 3, 2017 | Exercise, Wellbeing | 0 comments

Sunday is my Monday- eli työviikkoni alkaa aina jo sunnuntaina. Eilen se alkoi Långvikissa, Lifeness hyvinvointiviikonlopun toisen päivän merkeissä. Kävin vetämässä ryhmälle Dynaamisen, joogasta ja pilateksesta vaikutteita saaneen kehonpainotunnin. Ihanat energiat ryhmässä ja koko päivä meni itselläkin kuin euforian vallassa. Aivan ihana startti uudelle työviikolle.

Dynaamisen tunnin jälkeen brunssia. Ensimmäiseksi syön aina puuroa, mutta lautaselta löytyi myös munakasta, karjalanpiirakka, kasviksia ja muita ihania herkkuja. Mukava istua valmiiseen pöytään. Jutustelu jatkui hyvinvoinnin parissa ja jatkui Rosa Nenosen hyvinvointiluennolla, positiivisen psykologian näkökulmasta. Positiivinen psykologia tutkii hyvinvointia, vahvuuksia ja voimavaroja, ja miten niitä pystytään edistämään. Miten esimerkiksi vahvistaa niitä osa-alueita, joissa olemme jo hyviä- ei siis vain heikkouksien vahvistamista.

Långvikin brunssi. Pähkinöillä, siemenillä ja marjoilla tuunattu puurolautanen <3

Luennolla käytiin läpi samoja asioita, joita olen itsekin viime aikoina käsitellyt täällä bloginkin puolella- kiitollisuutta, positiivisuutta ja onnellisuutta. Vaikka hyvinvointia usein ajatellaankin liikunnan ja ruokavalion kautta, on mielen hyvinvointi aivan yhtä tärkeää- ellei jopa tärkeämpää. Vaikka joisimme, kuinka monta vihermehua päivittäin, ei se yksin tee meitä sen terveemmäksi, jos mieli ei voi hyvin. Fyysinen timmi kunto ei siis kerro suoranaisesti henkilön voivan hyvin.

“Ei tarvitse olla menestynyt ollakseen onnellinen, mutta onnellisen henkilön on helpompi menestyä.” Emma Seppälä

Onnellisuuspiirakka

50% Geenit. Toiset ovat luonnostaan positiivisempia ja onnellisempia kuin toiset.

40% Oma suhtautuminen. Miten suhtaudumme asioihin, itseemme, omaan elämäämme ja mitä teemme päivittäin.

10% Elinympäristö (esimerkiksi koti, parisuhde)

Eli piirakan mukaan voimme omalla asenteella ja valinnoilla itse vaikuttaa jopa 40%:n verran onnellisuuteemme. On helppo syyttää olosuhteita, ympäristöä, toisia tai vaikkapa menneisyyttä, mutta omalla asenteella ja hyväksymällä asiat sellaisina kuin ne ovat, voimme vaikuttaa tähän hetkeen. Mistä olet kiitollinen menneisyydestäsi? Kiitollisuus ja anteeksianto. Optimistinen asenne tulevaisuuteen- mitä odotat tulevaisuudelta? Optimismi ja toivo. Mutta myös onnellisuus olla tässä hetkessä. Mistä nautit tässä hetkessä? Kiitollisuus siitä, mitä jo on.

Nauti hetkestä- nauti siitä, mitä teet! 

Kiinnitä huomio ajatteluun. Meillä on päivittäin n. 50 000 ajatusta päivässä, joista tutkimusten mukaan jopa 80% on negatiivisia! Miten itsellemme puhumme? Vievätkö ajatukset eteenpäin vai rajoittavatko ne tekemistä? Ajattelun ei kuitenkaan aina tarvitse olla ylipositiivista, vaan realistista. Anna itsellesi lupa tuntea kaikki tunteet, myös ne negatiiviset. Elämään kuuluvat myös ne varjopuolet, mutta miten suhtautua vastoinkäymisiin ja miten käsitellä ongelmakohtia. Miten nousta vastoinkäymisistä? Mitkä ovat omat esteet ja miten muuttaa ajatusmalleja? Älä stressaa asioista, joihin et pysty vaikuttamaan.

Kiitollisuus. Usein kiinnitämme huomion helpommin negatiivisiin asioihin, vaikka on niin paljon positiivisia asioita, joista voimme päivittäin olla kiitollisia. Kiitollisuuspäiväkirja tai jo muutaman asian ylös kirjoittaminen päivittäin auttaa avaamaan silmät kaikelle sille, mitä meillä jo on. Se myös rauhoittaa ja stressitaso laskee.

Tee jotain hyvää toiselle. Positiivisuus ja ystävällisyys tarttuvat aivan kuten haukotteleminen 🙂 Muista kuitenkin pitää kiinni omista rajoista, äläkä vertaile itseäsi toisiin.

Illan Somatic Studion “Liikkuvuus ja Voima”-tunnin jälkeen olin vielä niin energiaa täynnä, että juoksin paluumatkan mutkan kautta kotiin. Ihana fiilis ja, jos kello ei olisi lähennellyt jo iltaysiä, olisin voinut jatkaa lenkkiä, vaikka kuinka pitkään. Go with the flow and listen to your body! 

Ihanaa uutta viikkoa sinulle! Täällä päivä on startannut Evoken aamutreenillä ja kohta odottaa Runner’s High:n tasotesti, jännittää!

Heidi xoxo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *