Joogaa Kaapelitehtaalla

by | Apr 7, 2013 | Jooga, Luokittelematon, Messut | 0 comments

Taman viikonlopun ajan Kaapelitehtaalla vietettiin Joogafestivaalia ja Zen Expoa. Itse en ehtinyt eilen lauantaina paikan paalle, mutta tanaan sitten ehdinkin testata 4 erilaista jooga-tuntia heti aamusta! Paikalla oli yllattavan paljon joogaajia, ja osa tunneista oli aivan taynna.

Aamu alkoi kello 9.00 Bikyasa Flow tunnilla, ja siita eteenpain jatkoin Astangalla (paljon aurinkotervehdyksia) , Dj:n vauhdittamalla Sound of Yogalla ja viimeisena viela kevyempi tunti Joogaa rajahtaneille +20! Tunnit olivat kivoja, ja onneksi valitsin hyvin erilaisia tunteja, niin keho ei rasittunut liikaa. Raskasta Astangaa tuskin olisi ihan 4 tuntia
jaksanut… Joogat olisivat tasta jatkuneet aina ilta viiteen asti!

Nyt keho tuntuu hyvin levanneelta ja palautuneelta perjantain pitkalta lenkilta. Huomenna juoksen vain kevyen tunnin lenkin.

Tassa viela tuntikuvaukset tunneille, joille osallistuin! Lahde Joogafestivaalin sivuilta

Bikyasa Flow on moderni evoluutio joogasta, jossa on vaikutuksia sekä Bikram – että Vinyasa Flow – joogasta. Voimakas ja monipulinen harjoitus käy läpi koko kehon tuoden lisää voimaa ja liikkuvuutta keskivartaloon, notkeutta ja kestävyyttä jalkoihin sekä kiinnittää huomion oikeanlaisen hengittämisen tärkeyteen. Yhdistämällä terveyttä edistävä lämpö, Flown tanssinomainen liike, hiljaiset tasapainoharjoitukset ja musiikki, Bikyasa Flow antaa voimakkaan ja energisen tunteen harjoituksen jälkeen. Bikyasa tunnit Studio Yinissä tehdään miellyttävässä n. 35 asteen lämmössä .Tarkan ohjauksen ansiosta Bikyasa Flow sopii niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin joogeille.

Astanga on Sri K. Pattabhi Joisin kehittämä joogalaji, joka perustuu vanhoihin joogateksteihin ja hänen omaan elinikäiseen kokemukseen joogaharjoittelusta. Astanga on liikunnallinen laji, harjoitus alkaa aurinkotervehdyksin ja päättyy loppurentoutukseen. Sarjan pituus ja jooga-asentojen, eli asanoiden haastavuus riippuu harjoittelijasta. Aloittelija tekee lyhyemmän harjoituksen kuin pitkään harjoitellut konkari. Harjoituksessa asanat opitaan turvallisesti rauhalliseen yksilölle sopivaan tahtiin, eli jokainen edistyy omaan tahtiinsa.

Astangassa jooga-asanat nivotaan yhteen hengityksen ja liikkeen kautta, eli harjoituskokonaisuus muodostaa sulavan asanoiden jatkumon. Syvä ja pitkä astangajoogan hengitys luo harjoittelijan vartaloon sisäisen lämmön, jonka kautta koko keho puhdistuu tehokkaasti lisääntyneen verenkierron ja hikoilun kautta. Tietoisen hengityksen, asanoiden ja katseen meditatiivisen kohdentamisen ja lihaslukkojen avulla kehitetään kehon ja mielen hallintaa ja lisätään omaa sisäistä tietoisuutta itsestä. Astangajoogaharjoitus vie kohti vahvempaa kehoa, terveellisempiä elämäntapoja ja tasapainoisempaa elämää. Tämä harjoitus sopii kaikille!
Sound f Yoga harjoituksessa avataan kehon ja mielen energiat valloillee Alexandran sulavassa Vinyasa Flow harjoiutuksessa, jossa DJ Yogini T tarjoillee liikeisiin sopivan biitin ja fiiliksen mukaisia tunnelmia levylautaseltaan. Tämä harjoitus ei jätä ketää kylmäksi joten varmista ajoissa paikkasi tähän tapahtumaan.

Joogaa rajahtaneille +20. Hannan tunneilla kiinnostus on selkärangassa ja vaivattomassa hengityksessä pientä hymyä unohtamatta! Tunnit ovat lempeitä, mutta dynaamisia sisältäen monipuolisia liikesarjoja. Oman kehon kankeudesta ja entisestä tuplaskolioosista johtuen Hanna pyrkii ottamaan huomioon kehojen erilaisuudet ja esittää variaatioita eri asentoihin, jotta jokainen voi löytää itsellensä sopivan. Tunti sopii kaikille!Messuilla oli paljon erilaisia naytepisteita. Mulle tarttui mukaan kookosvetta, luomu porkkanoita, gluteenittomia porkkanakrakkereita ja savea (joo, kuulostaa oudolta, mutta savesta lisaa seuraavassa postauksessa!). Kavin myos verianalyysissa, joka oli todella mielenkiintoinen, ja varmensi asioita, joita olinkin jo epaillyt! Tasta teen ihan erillisen postauksen, silla sen verran paljon tuli asiaa…

Today, I went to a yoga festival in Kaapelitehdas. The classes started at 9am and lasted till 5pm! I had a change to go to the first 4 classes… I choosed different kind of classes so it didn’t get too hard, 4 astanga classes in a row would have been a bit too much 😉 

There were  a really good expo too, and I bought some coconut water, gluten free carrot crackers, organic carrots and some clay (I know, sounds weird, but more about this in a next post). I also had a blood analyze. It was so interesting. I am going to do another posting about that, cause it will be a bit long.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *