Kehitysyhteistyötä jalkapallon avulla

by | Jul 6, 2015 | Luokittelematon, Uncategorized | 0 comments

kuva 1 kuva 3 kuva 2 kuva 3 kuva kuva 4 kuva 5

 

Kesän ehkäpä odotetuin futisturnaus, Helsinki Cup, on taas alkanut ja tänä vuonna mukana on ennätykselliset 1240 joukkuetta ja jopa 11 kansallisuutta, joista yksi on Tansanialainen FC Viton joukkue. Tansanialaisjoukkue on ollut Helsinki Cupissa vieraana jo vuodesta 2000. Tänä vuonna pojat ovat viettäneet ensimmäisen viikkonsa Eurassa, Euran Pallon vieraana.

Muistot Tansanian matkalta nousevat taas kirkkaasti mieleen ja aikakin on jo kullannut Kilimanjaron koettelemukset. Afrikka jätti jäljen sydämeen ja siellä käyneenä moni turha asia menetti merkityksensä. Ja jos oli kulttuurishokkia meille ensimmäistä kertaa Afrikkaan matkustaneille, niin varmasti oli myös Fc Viton pojille! Kun ei omista mitään, eikä ole koskaan käynyt missään, niin ei ehkä osaa odottaakaan mitään. Uusia makuja, maisemia, kummallisia laitteita ja uusia ystäviä oli varmasti odotettavissa. Ihmetystä olivat aiheuttaneet ainakin vessojen automaattiset käsien kuivaajat ja mansikan maku! Vaikka yhteistä kieltä Euralaisten poikien kanssa ei löytynytkään, niin jalkapallo, maailman puhutuin kieli, sujui oikein hyvin. Mieletön ja varmasti unohtumaton ja ainutlaatuinen matka pojille.

Bolliksella pelattiin eilen illalla Helsinki Cupin avausnäytösottelu, Fc Vito & Euran Pallo vs. Liike Friends. Peli pelattiin tansanialaispoikien tuomilla palloilla, jotka on tehty sanomalehdistä ja sukista- päällä muovipussi, jonka ympärille on kiedottu vielä narua. Marraskuun matkallamme veimme Itajan kylään lahjoituksena mm. liikuntavälineitä ja juuri palloja. Liikunnan avulla saadaan paikallisia lapsia motivoitua myös koulunkäyntiin.

Aamu-tv:ssä Liike Ry:n Ari Koivu kertoi Tansanian kehitysyhteistyöstä ja liikunnan merkityksestä osana yhteistyötä. Kannattaa katsoa katsomosta, jos missasit lähetyksen.

Oma poika on myös menossa mukana eli sporttinen viikko tiedossa!

Tsemppiä kaikille!

Heidi xx

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *