KEVÄINEN LONTOO & HOTELLIVINKKI

by | Apr 18, 2023 | Lifestyle, Travel | 2 comments

 

 

 

Kevät on ihanaa aikaa, myös matkustamiselle. Pääsiäisen jatkoksi teimme tyttären kanssa pienen äiti-tytär- reissun huhtikuiseen Lontooseen. Vihreää ja vehreää, puistojen upeaa kukkaloistoa. Magnoliapuut, tulppaanit, narsissit ja monet muut kevään kukat ovat puhjenneet lähes täyteen loistoonsa. Hyde Parkin toinen toistaan loisteliaammat kukkaistutukset saivat lenkkeilijän pysähtelemään ja huokailemaan värien kauneudesta. Rakastan aikaisia aamuja ja aamulenkkejä, niin arkena kuin lomalla. Aamuissa, kaupungin vasta herätessä, on oma fiiliksensä.

 

Reissuun kannattaa mukaan ottaa hyvät ja mukavat tossut. Sellaiset, joilla voi niin lenkkeillä kuin kävellä ympäri kaupunkia. 

 

Sateenvarjoa kannattaa kaupungilla kävellessä kantaa mukana, sillä Lontoossa sää saattaa vaihdella nopeastikin. Yhdessä hetkessä sataa, toisessa taas paistaa. Sataa, paistaa, sataa, paistaa… sellainen on usein Lontoon kevät. 

 

Lue lenkkivinkkejä: Regents Park & Primrose Hill 

 

 

INHABIT SOUTHWICK STREET

 

Lontoo ei kai koskaan ole ollut halvin matkustuskohde, mutta viime vuosien aikana ovat hinnat nousseet entisestään. Majoitusvaihtoehtojen tutkimiseen kannattaakin käyttää aikaa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa varauksen tekee, sitä parempia ovat usein tarjoukset. Varaan hotellihuoneen lähes poikkeuksetta Bookingsin kautta. Useimmiten tutkin sivuston tarjoamia hotelleja hotellikartalta, josta on helppo tarkastella sijainteja, vertailla eri vaihtoehtoja ja hintoja. Tuolla metodilla olen tehnyt monta hyvää löytöä, niin myös nyt. 

Hotellin valinnassa ykköskriteerejäni ovat siisteys ja sijainti. Kaupunkilomilla tykkään kävellä paikasta toiseen, siksi valitsen hotellin usein sen mukaan. Toki aina myös plussaa lähellä sijaitsevasta metrosta. Hotellia valitessa olisikin hyvä miettiä, mitä haluaa nähdä, millä alueilla tulee/ haluaa liikkua eniten. Haluaako olla kaupungin sykkeessä vai rauhallisimmalla alueilla. Onko matkaseurueessa innokkaita kävelijöitä vai matkustaako mieluummin julkisilla.

 

Suosi matkoilla kävelyä. Kävellen saattaa löytää paikkoja, jotka muuten saattaisivat jäädä näkemättä. Tällä äiti- tytär- reissulla emme tarvinneet edes metrokorttia. Kävelimme ihan joka paikkaan!

 

Lontoon reissuilla olen yöpynyt monissa eri kaupunginosissa. (Lisää hotelli- ravintola- ja hotellivinkkejä Lontooseen: The Best of London postauksessa.) Omia suosikkejani ovat Chelsean ja Knightsbridgen alueet. Nyt myös Hyde Parkin pohjoispuoli, jossa majoituimme ensimmäistä kertaa. Wellness & mindfulness Hotelli Inhabit Southwick Streetillä oli todellinen löytö, niin hinta/laatu suhteelta kuin sijainniltaan. Hotelli sijaitsee aivan Hyde Parkin vieressä ja alle kilometrin päässä Marbel Archin metroasemalta ja Oxford Streetiltä. Paddingtonin rautatieasemalta hotellille käveli alle viisi minuuttia. Heathrown lentokentältä Paddingtonille pääsee kätevästi joko Heathrow Express- junalla tai metrolla (violetti Elizabeth Lane). Heathrow Expressillä matka kestää vain parisenkymmentä minuuttia. Meno-paluulipun sai 38£:lla. 

Hotellin ympäristö oli oikein viihtyisä, mutta eniten positiivisesti yllättivät hotellin palvelut. Hotellin yhteydessä toimi Yeotown Kitchen ravintola, joka tarjoili todella hyvää kasvisruokaa. Hyde Parkissa tehdyn aamulenkin jälkeen maistui ravitseva aamiainen. Matkoillakin tykkään syödä terveellisesti ja inspiroidun juuri tämän kaltaisista ravintoloista. Balance tuorepuuro omenalla, punajuurella ja granolalla oli niin maukas, että söin sen joka aamu. Granolaa taidan tehdä pitkästä aikaa taas itsekin, ja smoothien rinnalle otan taas mehustimen ahkerampaan käyttöön. Tarkoituksenamme oli testailla kaupungin eri aamiaispaikkoja, mutta koska hotellin aamiainen oli niin hyvä, söimme siellä joka aamu. Mitäpä sitä hyväksi testattua vaihtamaan! 

Hotellissa oli myös viihtyisä kirjasto, oma pieni kuntosali, sauna, meditaationurkkaus ja avara joogatila. Kuntosalia kävin vain vilkaisemassa (hyvä valikoima mm. kahvakuulia, käsipainoja), mutta kaunis joogasali houkutteli venyttelemään päivän kävelyjen ja illallisen välissä. Kolminkertaiset päiväaskeleet tuntuivat jaloissa ja alaselässä, lyhytkin venyttelyhetki teki hyvää. 

Pisteet hotellille myös ympäristön huomioimisesta: jokaisessa kerroksessa sai täyttää huoneesta löytyvät lasipullot filtteröidyllä vedellä. Ihana yllätys ettei tarvinnut olla ostamassa vesipulloja. Pieniä juttuja, joilla on positiivisia vaikutuksia niin luonnolle kuin asiakaskokemukselle. Tähän hotelliin tulemme varmasti uudelleen. Hinta 3:lta yöltä kahden hengen huoneessa 540€ (aamiainen ei sisältynyt hintaan).

 

Seuraa minua myös instagramissa @heidionthego 

 

Oikein mukavaa ja aurinkoista kevättä. Krookukset kukkivat jo täällä Helsingissäkin <3

 

Heidi xoxo

 

 

2 Comments

 1. Sanna

  Kiitos hyvästä hotellivinkistä 🙂

  Reply
 2. Heidi Tainio

  Eipä kestä! Kiva kuulla, jos vinkeistä on apua <3
  Terkuin Heidi

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *