Mita on Health Coaching?

by | Jan 24, 2013 | Health Coaching, Luokittelematon, PT | 0 comments

Reilu vuosi sitten valmistuin New Yorkin Institute for Integrative Nutrition- koulusta, joka oli mielestani ihan huippulisa PT:n tutkintooni! Koulussa kavimme lapi yli 100 erilaista ruokavaliota, ja useimpaa niista testasin henkilokohtaisesti muutamasta viikosta kuukauteen, jotta tiedan mahdollisimman paljon, mista puhun! Nain sain viela konkreettisempaa tietoa miten kehoni reagoi erilaisiin ruokavaliohin, ja mihin vuodenaikaan! 

Esimerkiksi ensimmaisen mehudetoxin tein viime vuoden tammikuussa, heti lomien jalkeen, ja olo oli ihan kamala koko mehukuurin ajan! Paata sarki, palelin, oli nalka, olin karttyinen kun en jaksanut tehda mitaan…jne! Annoin mehudetoxille kuitenkin toisen mahdollisuuden kevaammalla, taisi olla toukokuu, ja olo oli ihan erilainen! Olin taynna energiaa, ja jaksoin urheillakin vahaisesta energiamaarasta huolimatta! Mulle siis talven kylmilla ilmoilla detox ei todellakaan kannata, vaan tarvitsen lampimia ruokia!

ei enaa mehudetoxia talvella!


Mutta mita sitten on Health Coaching? Ja millaisia palveluja tarjoan? 

Kuten olen jo aikaisemminkin painottanut, olemme kaikki yksiloita! Yhden ruoka voi olla toisen myrkky! Jotkut tarvitsevat enemman proteiinia, kun toiset taas voivat huonosti vahahiilihydraattisella ruokavaliolla!

Health Coachina autan asiakasta loytamaan oman henkilokohtaisen ruokavalion, joka sopii juuri hanelle ja hanen elamantyyliinsa. Kaymme asiakkaan kanssa lapi hanen aikaisemman terveys/ruokavaliohistoriansa, ja sen pohjalta kartoitamme asiakkaan tavoitteet. 

Ruokavalio on vain yksi hyvinvointimme osa-alueista. Hyvinvointiin vaikuttavat yhta lailla ihmissuhteet ja liikunta, siksi haluankin kiinnittaa huomion kokonaisvaltaiseen hyvaan oloon, ottaen kaikki osa-alueet huomioon! Nain saamme aikaan pysyvia tuloksia.

Myos liikunta on suuressa osassa hyvinvointia ja jaksamista, ja sen takia tavoitteenani on yhdistaa asiakkaalle terveellinen ruokavalio urheiluun/liikkumiseen. Urheilun/liikkumisen ei tarvitse olla verenmaku suussa maratonille juoksemista, vaan raataloin jokaiselle asiakkaalle ohjelman juuri hanen tavoitteidensa mukaisesti! Voit varata ajan ilmaiseen konsultaatioon meilaamalla (et sitoudu mihinkaan!)

Tassa vahan mun mietteita ruokavaliosta…

Me kaikki syömme, joka päivä, koko ajan, mutta jostain syystä kukaan ei tiedä kuinka syödä “oikein”, ja jatkuvasti teemme samoja virheitä, vaikka tiedämmekin sanonnan “olet sitä mitä syöt”! Tutkimuksista ja kaikista dieettikirjoista huolimatta, ihmiset ovat hämillään siitä miten tulisi syödä oikein! Siksi haluankin painottaa, että se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Olemme yksilöitä eikä ole vain yhtä tapaa syödä oikein! Jos haluat muuttaa ruokavaliotasi terveellisemmäksi, on hyvä ottaa pieniä askelia kerrallaan sen sijaan, että muutat kaiken kertaheitolla! Mitä enemmän teemme kieltoja ja tiukkoja sääntöjä, sitä enemmän himoitsemme niitä ruokia, jotka ovat kiellettyjen listalla! Joka viikko lisää jotain uutta ja terveellistä ruokavalioosi, joka ei ole vain hetkellinen dieetti vaan että siitä tulee elämäntapa, jota voit noudattaa vaikka loppuelämän!

Vuoden alussa toimin Health Coachina Fashionmeetsbusiness blogin Tanjalle, joka kirjoittaa taman ja ensi kuun ajan Stockmannin Kellon alla-blogissa. Kavimme yhdessa Stockmannin Herkussa kiertelemassa, ja etsimassa koko perheelle maistuvia terveellisia (ja erilaisia) vaihtoehtoja. Harmi, etta Tanjan blenderi oli viela korjauksessa, muuten olisimme kayttaneet sita paljon apuna! TASTA voit klikata Stockmannin Style Guiden sivuille, ja siita Kellon Alla- blogiin lukemaan meidan Herkun kierroksesta! 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *