Miten pukeutua paukkupakkasilla?

mennessä | helmi 7, 2017 | Treeni, Treenit | 0 Kommenttia

Paukkupakkasesta huolimatta, vapaa aamupäivä ja aurinko houkuttelivat hakemaan sukset varastosta, ja suuntaamaan kohti Paloheinän baanoja. Mielettömän upea ulkoilukeli, ja yllätyksekseni latuja oli jo avattu enemmän sitten viime kerran.

Vitosen reitiltä suuntasin peltolenkille, jota kiersin muutamaan otteeseen. Omassa ylhäisessä yksinäisyydessäni sain hiihdellä auringosta nauttien. Peltolenkillä luistelubaanakaan ei ollut niin jäinen, vaan pystyin kunnolla keskittymään suksen liutukseen. Tietenkin se vaikutti hieman negatiivisesti suksen luistoon, mutta liian jäisellä baanalla suksea on vaikeampi hallita ja paino saattaa lähteä helposti kanteille. Viis luistosta, kunhan pääsi hiihtämään 🙂

Juoksu/hiihtotakki ja trikoot: Kari Traa, Merinovillasukat: Zeropoint, Alukerraston housut: Craft, Alukerraston merinovillainen paita: Kari Traa, Kashmirpaita: Peak Performance, Panta ja pipo: Kari Traa ja Tuubihuivi: Sweaty Betty

Miten pukeutua paukkupakkasille?

Merinovilla! Kari Traan merinovillapaita on yksi tämän talven suosikeistani- merinovilla lämmittää kylmemmissäkin olosuhteissa, se siirtää kosteuden tehokkaasti pois iholta, se hengittää hyvin ja kaikenlisäksi se tuntuu mukavalta iholla. Tänään hiihtolenkillä myös jalassani olivat Zeropointin merinovillaiset sukat. Pitkät sukat lämmittävät aina polviin asti, vaikka tänään paksumpien talvijuoksutrikoiden alle laitoin vielä Craftin pitkät kalsarit.

Koska pakkaslukemat nousivat aina -14 asteeseen laitoin alupaidan päälle vielä vuosi kausia vanhan Peakin kashmirvillapaidan- nämä kaksi lämmittävää paitaa riittivät mainiosti hiihtotakin alle. Pipon alle laitoin juoksupannan, joka lämmitti helposti palelevia korvia. Etenkin alamäissä vauhti helposti kiihtyy ja viima tuntuu ensimmäisenä kasvoissa ja korvissa. Kuvassa olevan kaulatuubin vaihdoin hieman ohuempaan.

Näillä varusteilla tarkenin hiihtää oikein hyvin, ja liikkuessahan tulee nopeasti lämmin. Treenin jälkeen autossa odottivat lämpimät UGG:t, toppatakki, vaihtopipo ja hanskat. Jos vilukissa, joka kulkee kotona kesät talvet villasukissa tarkenee harrastaa ulkoilulajeja näillä keleillä, niin varmasti pystyt sinäkin? Sään mukaiset varusteet vain päälle ja sopivan rauhallinen vauhti (ettei kylmyys ota keuhkoihin) takaavat nautinnollisen ulkoilufiiliksen.

Tänään myös Weledan ulkoiluvoide pääsi oikein kunnolla testiin. Voide kannattaa levittää iholle hyvissä ajoin ennen ulkoilua, sillä se saattaa aluksi tuntua iholla hieman tahmeana ja huonosti imeytyvänä. Lenkin jälkeen iho tuntui vieläkin pehemältä, ja aivan kuin sitä vieläkin suojaisi extrakerros- iloinen yllätys, nimittäin useimmiten ihoni tuntuu pakkasulkoilun jälkeen entistäkin kuivemmalta. Edes alamäissä pakkanen ei purrut ikävästi iholla. Ja tätä ulkoiluvoidetta käytän siis ainoastaan ulkoillessa, en normikasvovoiteena. 

Aurinkoa päivääsi ja nauti ulkoilusta, jos vain mahdollista!

Heidi xoxo

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *