MONIPUOLISTA TREENIÄ, HYVÄÄ RUOKAA & VAAHTOKYLPYJÄ

by | Sep 12, 2021 | Exercise, Retreats, Wellbeing | 0 comments

 

 

Täällä fiilistelen, ihan jo kotona sohvalla, kulunutta hyvinvointiviikonloppua. Olipa vain kiva viettää mukavien, iloisten ja omilla tarinoillaan inspiroivien ihmisten kanssa viikonloppua, jokaiseen hyvinvoinnin osa-alueeseen keskittyen. Monipuolista liikuntaa, rentoutumista, omaa aikaa, hyvää ruokaa ja yhdessäoloa. Illalla Kämp Brasseriessa tuntui kuin olisi taas pitkästä aikaa pidemmälläkin reissulla, jossain muualla kuin viiden kilometrin päässä kotoa. Ja vaikka itse olinkin töissä, on olo energinen, voimaantunut ja rentoutunut. *Kämp- hotellissa vietetty yö, vaahtokylvyt ja rentoutuminen sai haaveilemaan matkoista… ja uusista hyvinvointiviikonlopuista!

 

MIKSI LIIKUN? 

 

Jos joskus nuorempana olivat monellakin liikkumisen motivaattorit olleet ulkonäköön tai painoon liittyviä, nousi illalliskeskusteluissamme liikkumiseen motivoiviksi syiksi hyvä olo, jaksaminen arjessa, energisyys, parempi kunto, oma aika ja terveys. Liikunta auttaa mm. irtautumaan töistä ja jaksamaan paremmin myös haastavampina ajanjaksoina. Esimerkiksi pikkulapsiarjessa liikuntahetki tarjoaa omaa aikaa.

 

Ei ole yhtä oikeaa tapaa liikkua, liikunnan tapoja on monia. Lajikirjo joukossamme oli mielenkiintoisen laaja- kiipeilystä taisin jopa itsekin hieman innostua.Pääasia, että tykkää siitä, mitä tekee. Parasta onkin, että jokainen löytäisi oman tapansa liikkua. Lajin ja liikunnan muodon, joka inspiroi ja motivoi lähtemään liikkumaan. Se, mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle ollenkaan. Yksi haluaa asettaa tavoitteita, mitata ja testata, toinen mennä fiilistellen. Yksi tykkää liikkua yksin, toista motivoi liikkua ryhmässä. Myös eri elämänvaiheissa voi huomata kaipaavansa erilaista liikuntaa.

 

Viikonlopun aikana halusin tarjota osallistujille mahdollisuuden testata erilaisia liikunnanmuotoja, joista oikeastaan jokainen harjoitus on helppo tehdä ihan vaikka kotona tai ulkona. Ajoittain saatettiin tulla myös omalta mukavuusalueelta.

 

Lauantaina vietimme iltapäivän Punavuori Health Clubilla, missä ohjaan kolmena iltana ryhmätunteja (lihaskuntotreenejä ja pilates/joogaa). Kolmen tunnin harjoitussessiomme alkoi liikkuvuus- & pilatesharjoituksella, jossa apuvälineenä käytimme Casallin painopalloja. Painopallo (kuten myös “pilates toning ball”) on erinomainen apuväline kotiharjoitteluun, tuomaan mm. lisävastusta harjoituksiin. Harjoituksessa keskityimme mm. keskivartalon hallintaan ja kannatukseen sekä pakaran aktivointiin. Tasapainoa haastavat harjoitukset vahvistavat kokonaisvaltaisesti koko kehoa ja ovat tärkeitä ihan jo senkin takia, että tasapaino heikkenee iän myötä. Tärkeitä harjoituksia kaikki, olipa oma liikuntamuoto sitten mikä hyvänsä. Pilatesta suosittelen ihan kaikille.

 

Harjoitus valmisti myös seuraavaan treeniin, jossa sykkeitä nostettiin kokonaisvaltaisilla kahden liikkeen lihaskuntopattereilla, apuvälineinä mm. TRX- narut, käsipainot, kahvakuulat ja painopallot. Harjoituskimaran kruunasi vielä painopallolla tehdyt palauttavammat harjoitukset.

 

Harjoittelun vastapainoksi osallistujilla oli mahdollisuus rentoutua Kämpin Spa:ssa. Itse en ehtinyt spa:han, mutta illallisen jälkeen vaahtokylpy teki pitkän päivän jälkeen hyvää.

 

 

 

Tänään päivä valkeni ennusteen mukaisesti sateisena. Onneksi oli melko lämmin eikä edes tuullut. Tuomiokirkon katoksen alla oli hyvä herätellä joogaten kehoa uuteen päivään. Lyhytkin jooga/kehoa herättelevät venyttelyt ja avaavat liikkeet, rintakehän avaukset ja selkärangan rullaukset, tekevät hyvää heti aamusta- jo viisikin minuuttia riittää. Esimerkiksi kahvin tippuessa ehtii tehdä muutamat venytykset. Uuden rutiinin kanssa aloittaminen on usein se haastavin hetki, mutta pikku hiljaa, kerta kerran jälkeen sekin helpottuu. Mikä olisi itselle se paras hetki venyttelylle?

 

Aamujooga herätteli kehon lisäksi myös näläntunteen. Joogasta olikin mukava suunnata suoraan hotellin aamiaiselle. Hotelleissa rakastan pitkään haudutettua puuroa. Kämpin puuro marjoilla, mustikkahillolla ja talon granolalla on yksi parhaista. Munakas ja pannukakku varmistivat hyvät energiat päivän porrastreeniin. Sade ei haitannut päivän viimeisessäkään treenissä. Itse asiassa pieni vesisade oli mukava ja ilma happirikas. Saimme onneksemme pitää huoneet klo 13 asti ja treenin jälkeen ehti halutessa vaikka uudelleen vaahtokylpyyn!

 

Iso kiitos kaikille osallistujille- te teitte tästäkin viikonlopusta parhaan mahdollisen. Kiitos myös Kämp- hotellin henkilökunnalle, kaikki sujui erinomaisesti. Sain jo viestejä uudesta hyvinvointiviikonlopusta ja todennäköisesti sellainen on tulossa vielä tämän vuoden puolella. Pysy kuulolla, jotain aivan uutta ja kivaa tiedossa.

 

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

*Oma yöpymiseni Hotelli Kämpiin saatu 

 

Heidi xoxo

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *