Onnea on…

by | Apr 12, 2013 | Lifestyle, Luokittelematon | 4 comments

Onnea on… kun on kevat! Asfaltti nakyy ja jaiset tiet ovat vain kaukainen muisto. Kevat on uuden alku; luonto alkaa pikku hiljaa herailemaan, paivat pidentyvat ja on niin ihanan valoisaa. Voisin lenkkeilla paivat pitkat ja nauttia auringon paisteesta.

Onnea on… herata pirteana hyvin nukutun yon jalkeen. Vaikka heraankin aamuisin ennen kukonlaulua, ei vasymuksesta ole tietoakaan, kun takana on kunnon yo unet. Iltavenyttelyt tai jooga auttavat kehoa rentoutumaan ennen nukkumaan menoa. 

Onnea on… nauttia puhtaasta vedesta ja terveellisesta ruuasta. Olemme onnellisessa asemassa, kun voimme juoda vetta suoraan hanasta, eika tarvitse kantaa pullotettua vetta kaupasta. Onnea on myos se olotila, joka tulee terveellisesta ruuasta. Olo on taysinainen, mutta ei ahky! Terveellinen ruoka antaa energiaa, ei vasymysta.

Onnea on… tehda tyota, josta oikeasti nautin! Yrittajana ei missaan nimessa ole helppoa, mutta se antaa kuitenkin niin paljon ja tyo ei edes tunnu tyolta, kun siita nauttii! 

Onnea on… kun pystyn kayttamaan vartaloani haluamallani tavalla. Keho tarvitsee liikuntaa, jotta lihakset ja nivelet pysyvat notkeina ja vahvoina mahdollisimman pitkaan. Liikunta tuo energiaa ja vireytta arkiaskareisiin. Ilman liikuntaa olisin karttyinen ja taynna purkamatonta energiaa! Pienikin lenkki rentouttaa mielta, ja hankalatkin asiat loytavat sen valoisan puolen.

Onnea on… iltapaivakahvit tai muuten vain ystavan kanssa vietetty aika. 

Onnea on… vasta siivottu koti, kun kaikki tavarat ovat hetken paikallaan πŸ˜‰

Onnea on… omistaa rakkaita ihmisia ymparilla, joihin voi luottaa ja tukea niin hyvina kuin vaikeinakin aikoina. Onnea on iltapusu ja hali, ja sanat kauniita unia, I love you…

“The happiest people don’t have the best of everything; they just make the best of everything they have.

Raha tuo turvaa ja helpottaa elamaa, mutta rakkautta ja onnea ei voi ostaa. Omalla elamanasenteellamme voimme vai vaikuttaa omaan onnellisuuteemme! Mika teki sinut tanaan onnelliseksi?4 Comments

 1. Hanna

  Ahh, ihanan raikas ja hyväntuulinen postaus! Ihania juttuja! Onnea on just noi asiat, joita sanoit ja paljon muutakin pientä. <3 Hyvää viikonloppua!!

  Reply
 2. Heidi

  Kiitos Hanna πŸ™‚

  Ihanaa viikonloppua sullekin! Nautitaan naista pienista arjen asioista πŸ™‚

  Heidi

  Reply
 3. Haltiakummi

  Hei Heidi πŸ™‚
  Löysin tänne blogiisi yhteisen ystävämme Paulan FB vinkistä. Aloin mielenkiinnolla lukea ja ilahduin jotenkin kovin πŸ™‚

  Itse en ole mitenkään liikunnallinen, ennemminkin sairaanloisen ylipainoinen ja laiska. Aijemmin en ole kokenut oikein minkäänlaista kiinnostusta liikuntaan tai terveelliseen ruokavalioon. Mutta sairastuin viime syksynä rajuun migreeniin, ja se jotenkin pysäytti. “viihde tupakointi”, ja jo silloinkin vähän alkoholinkäyttö sekä valvominen jäi siitä hetkestä kokonaan pois. Tieoisesti karsin elämästäni pois negatiivisuutta ja epävarmuutta. Eikä se tehnyt lainkaan vaikeaa, päin vastoin. Ensimmäisenä aikaa meni useamman vuoden stressin ja negatiivisuuden korjaamiseen, ihan fyysisesti jopa nukkumiseen.

  Aloin miettiä elämääni, tavotteitani ja terveyttäni muutenkin. Liki neljä vkoa sitten kävin funktionaalisen lääketieteen lääkärillä, ja autoimmuunisairauksien vuoksi hän “määräsi” minut täysin viljattomalla ja sokerittomalle ruokavaliolle. Melkoinen shokki tällaiselle liki 34vuotiaalle herkuttelijalle, jonka ruokavaliokin oli lähes vain leipää, jukurtteja, teetä, keksejä, kahvia, suklaata.

  Mutta tämän liki 4vkon aikana olen tietoisesti opetellut syömään uusiksi, kertaakaan en ole “sortunut”, vaikka ensimmäinen murheeni olikin että kaikki kesän uutuusjätskit on vielä maistamatta πŸ˜€ Ensimmäisenä putsasin kaapit kaikesta kielletystä, ja kun menin ruokakauppaan, niin tietoisesti tein terveellisempiä ja puhtaampia valintoja. Paino ei ole mitenkään ihmeellisesti lähtenyt laskuun, tosin en ole hirveästi liikkunut, ja autoimmuunisairauteni toki hidastaa aineenvaihduntaakin. Liikkumisessa isoin ongelmani on se, että en osaa. En ole koskaan ollut mitenkään liikunnallinen, en kertaakaan käynyt salilla tai ohjatuissa liikunnoissa. Mutta pyöräillä osaan, ja kiikutin pyörän jo korjaamolle, jotta sillä olisi sitten mukava aloittaa liikkuminen.

  Se miksi tästä tänne blogiisi kirjoitin, ja vieläpä vanhempaan postaukseen, niin blogisi kirjoitukset saivat minut hyvälle mielelle:) Kaikki tämä on minulle kovin uutta, ruokailussani on parannettavaa, samoin siinä että muistaisin juoda tarpeeksi vettä, ja siinä että saisin itselleni selkeän päivärytmin, mihin kuuluisi myös liikkuminen. Sinun blogin kauniit kuvat, kivan oloiset reseptit ja hyvät, varsinkin nuo pohtivat tekstit saivat ajatukseni tuntumaan taas asteen verran positiivisemmilta πŸ™‚

  Lueskelin noita sinun eri ruoka- ja varsinkin smoothie-ohjeita. Osa niistä aineksista on minulle ihan uusia, mutta ohjeidesi perusteella taidan alkaa tutustua niihin muutama kerrallaan.

  Joten onnea on kivat uudet asiat, onnea on hyvä mieli ja onnea on tahto tehdä hyvää πŸ™‚

  Kiitos Heidi hienosta ja hyvästä blogista, tulen tänne toistekin, ja opettelen vähitellen.

  -Leena-

  Reply
 4. Heidi

  Moikka Leena,

  Tasta ei voi aamu paremmin alkaa, kiitos Leena. Tosi ihanaa kuulla, etta pystyn motivoimaan myos muita elamaan terveellisemmin. Sait todellakin hymyn mun huulille πŸ™‚

  Ja tosi hienoa, etta olet pystynyt noin radikaaliin elamanmuutokseen. Aivan mahtavaa! Siita se pikku hiljaa lahtee… Liikuntapuoleen suosittelen harkitsemaan PT:ta, jos haluat oppia “miten ja miksi” salilla voi treenata, tai liikkumaan ystavan kanssa. Pyoraily on oikein hyvaa liikuntaa, samoin kuin kavelykin.

  Tsemppia Leena ja toivottavasti pystyn jatkossakin inspiroimaan! (reseptit ovat muuten helppoja toteuttaa! Ei tarvitse olla mikaan kummoinenkaan kokki!)

  Kivaa viikkoa ja vappua!

  Heidi

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *