PAKKANEN PAUKKUU – VINKIT TALVIURHEILUUN

by | Dec 4, 2021 | Ski, Wellbeing | 0 comments

 

 

Kyllä, se on talvi saapunut myös tänne eteläisempään Suomeen. Pakkanen paukkuu ja kaunis lumiharso on yön aikana peittänyt maan. Valonmäärä tuntuu lisääntyneen silmissä. Kaunista, joulufiilis valtaa mielen. Keskustan valot luovat tunnelmaa ja Tuomaanmarkkinoille kannattaa mennä ihastelemaan tunnelmaa ja juomaan kuppi kuumaa.

 

Viime viikolla kävin sivakoimassa talven ensimmäisen hiihtolenkin Oittaalle avatulla tykkilumiladulla. Latua ja baanaa oli tuolloin 700 metriä, nyt jo kolmen kilometrin pituinen lenkki. Lumitykit laulavat useammissa urheilupuistoissa, ja koko ajan saadaan lisää latua auki. Hienoa työtä taas kaupungeilta. Jos säätiedote lumisateineen pitää paikkansa, on lähipäivinä tiedossa myös luonnonlunta. Olemme onnekkaita, että ladut ovat avoinna kaikille, maksutta! Iltaisin ja aamuisin saattaa olla ruuhkaa, mutta päivisin on laduilla ollut rauhallista. Kaikille on tilaa.

 

Uuden lajin parissa tai kesätauon jälkeen, on hyvä lähteä maltilla liikkeelle. Tasapaino voi alkuun tuntua haastavalta ja sykkeet nousta korkealle. Harjoittelun myötä nekin tasaantuvat ja varmuus lisääntyy. Omatkin hiihtolenkit olen aloittanut maltilla, lähinnä tekniikkaa keskittyen- ja ennen kaikkea itse hiihdosta fiilistellen. Tykkilumi puissa saa hiihtäjän tuntemaan, että lunta olisi enemmänkin.

 

Hiihtolenkeilläni vaihtelen vapaata- ja perinteistä hiihtotyyliä. Karvapohjasuksien myötä tulee perinteistä hiihdettyä melkein jo enemmän kuin luistelua. Niin onnellinen olen, että tämäkin talvi näyttää jo tässä vaiheessa valkealta. Hiihto-ohjaukset pääsemme Hiihtokoulun kanssa aloittamaan oikein kunnolla jo hyvinkin pian- jo yhdessäkin tunnissa oppii todella paljon. Innostu Hiihdosta- tunnit sopivat aloittelijoille ja innostavat nimensäkin mukaisesta lajin pariin. Rohkeasti mukaan. Lisäksi ohjaan tunteja myös omille asiakkailleni.

 

Lue lisää Salomonin S/MAX eSKIN karvapohjasuksista 

 

 

 

TALVEN PARAS OSTOS- HIIHTOHAME

 

Tuntuu, että joka talvi kylmyys tulee aina jotenkin yllättäen, niin tänäkin vuonna. Plussakelien jälkeen on varusteiden kanssa hakusessa. Mitä laittaa oikein päälle? Niin, ettei yli- tai alipukeutuisi. Itse pidän nyrkkisääntönä sitä, että liikkeelle lähtiessä saa olla jopa hieman vilu. Liikkuessa tulee nopeasti lämmin. Heti lenkin jälkeen taas suosittelen pukemaan kunnolla lämmintä päälle.

 

Kymmenen asteen pakkanen on viime päivinä tuntunut reilusti astelukemaa kylmemmältä. Juoksu/hiihtotakki (pidän samaa takkia molemmissa) on vaihtunut paksumpaan ja takin alle on saanut laittaa lämpimämpää merinovillakerrastoa. Ohuemmat merinovillapitkikset olen vetänyt nyt myös juoksu/hiihtotrikoiden alle. Peppu on siitäkin huolimatta ollut se, joka ensimmäisenä palelee. Onneksi löytyi vastaus! Instagramin Stooreissani hehkutinkin jo uutta ostostani- Löfflerin hiihtohametta, joka sopii tietenkin myös juoksulenkeille. Testiin hame pääsi heti. Hame on sopivan paksu, ei tönkkö, vaan juuri täydellinen istuvuus. Ei kinnaa, eikä rajoita liikeratoja. Hameen ostin Oittaan HiihtoCenteriltä, jossa on muutenkin erinomainen varustevalikoima. Suksihuolto- palvelu on myös erinomainen, jos kaipaat suksillesi uudet voiteet tai huoltoa. Centeriltä voi myös vuokrata suksia.

 

Talven pakkasilla, viimoilla ja vaihtelevilla ilmoilla etenkin kasvojen iho on koetuksella. Viime talvesta viisastuneena olen lisännyt öljyjen käyttöä niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Smoothien joukkoon olen lisännyt öljyjä, avocadoa ja pähkinöitä. Puhdistamon Super Omega 3 kapselit otan päivittäin ja ihonhoitotuotteissa suosin seerumeita ja kosteuttavia öljyjä. Mossan Vitamin Cocktailia (sea buckthorn/raspberry) sekoitan yövoiteen joukkoon. Kasvohoitajallekin varasin ajan jokaiselle talven kuukaudelle. Mukavaa hemmottelua.

 

Talviuinnit jatkuvat, tai nythän oikeastaan talviuinti vasta alkaakin! Talviuinti tarjoaa lyhyessä ajassa kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen. Sen olen viime uinneilla huomannut, että nyt ilman ollessa kylmempi on veteen haastavampi mennä, mutta jostain syystä itse vesi ei tunnu ihan niin kylmältä. Jännä, oletko huomannut samaa?

 

Oikein mukavaa pitkää Itsenäisyyspäivän-viikonloppua! Ja nautinnollisia hiihtolenkkejä <3

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

Heidi xoxo

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *